Разлика между кола маска и бръснене

waxing_book Депилация срещу бръснене

Преди да започнете да се отървете от космите на краката си и други области, където има прекомерен растеж, най -добре е да разберете разликата между кола маска и бръснене. Докато и двамата са успешни в премахването на нежеланото окосмяване от тялото, всеки има своите последици, така да се каже.

Депилацията е по -болезнено начинание от бръсненето. В зависимост от нивото на чувствителност може да откриете, че горещият восък е твърде много. Понякога ще чуете, че кола маската всъщност не боли, което просто свидетелства за нивото на толерантност към болката на този индивид. Не всички изпитваме болка в еднаква степен.

Депилацията е по -подходяща за мъже, които искат да премахнат космите от краката, гърба, ръцете или други части на тялото. Депилацията е по -подходяща от бръсненето за жена, която иска да се отърве от космите по лицето.

Бръсненето насърчава повторното израстване на косата по по -дебел, по -тъмен начин, поради което една жена трябва да се въздържа от това да си бръсне лицето. Бръсненето също има тенденция да оставя след себе си отличителни стърнища.

Депилацията е епилация, която на теория (и в повечето случаи на практика) насърчава повторното израстване на косата, за да стане по -фина, по -мека и в крайна сметка по -бавно да се появи отново. Това може да отнеме много време за някои хора, докато други изпитват по -мека, по -фина коса в рамките на първите месец или два. Всичко зависи от биологията, естествената дебелина на косата и качеството на восъка и отстраняването му.

Бръсненето обикновено е ежедневен режим. За повечето хора, дори и да започнат рутинното си бръснене веднъж на всеки трети или четвърти ден, това в крайна сметка се превръща в ежедневна част от грижата за себе си. Депилация е нещо, което се прави по -спорадично, като сесиите често са разделени със седмици.

Най -често е, че кола маска се извършва от професионалист, поне в началото. Бръсненето е приключение „направи си сам“. Независимо дали продължавате да посещавате професионалист или се придвижвате към кола маска у дома, цената на кола маската е много по -скъпа от цената на бръсненето.

Изчистеният вид на кола маска е много изкушаващ за много хора, особено що се отнася до бикини линията. Бръсненето има тенденция да оставя след себе си неравности при бръснене или изгаряне на бръснача , докато кола маската оставя след себе си само временно зачервяване на кожата, което избледнява в рамките на няколко часа. Тъй като изгарянето на самобръсначката може да сърби, ужилва или наранява по -чистия вид, кола маска може да се почувства по -добре за тези с чувствителна кожа.

1 коментар

  1. Здравейте, защо кола маската е по -подходяща за мъж? Косата ни е по -гъста, така че не би ли била още по -болезнена? Ако косата расте малко по -дебела, мисля, че все още изглежда добре, ако я бръснем редовно и се грижим добре, това важи и за жените. Постоянен или временен ли е този ефект?

Вижте повече за: , ,