Разлика между кола маска и епилатор

epilator-pd Депилация срещу епилатор

Обезкосмяването е хигиенна грижа не само за жените, но и за мъжете. Всеки търси най -добрия начин да се отърве от нежеланите косми. Налични са различни опции, но два от най -популярните избори включват кола маска и използването на епилатор. За да ви помогнем да решите коя опция да изберете, нека разгледаме важните точки за сравнение между двете. Депилацията е известен метод за епилация, използван преди изобретението на епилатор. Това е полу-постоянен начин за премахване на космите от корените. Това става чрез разпръскване на тънък слой восък върху кожата и нанасяне на кърпа отгоре, след което се довършва чрез бързо откъсване на кърпата. Восъкът, използван по време на процеса на обезкосмяване, може да бъде или лентов или твърд восък. Последното се нанася дебело, така че лента плат вече не е необходима.

Тази форма на епилация стана популярна, тъй като може да се използва във всяка част на тялото. В допълнение, кола маска не причинява продължителна болка и не води до зачервяване или дразнене. Всичко, което трябва да направите, е да намерите подходящия салон, който може да ви осигури най -доброто лечение с кола маска, което заслужавате. Междувременно епилаторът е устройство, използвано за механично премахване на нежеланото окосмяване чрез хващане на няколко косми едновременно и изваждането им. Най -често той е с електрически характер, но последните изобретения, използвани за чувствителни части на тялото, не изискват захранване. В сравнение с кола маска, използването на епилатор не премахва клетките от епител на епидермиса. Не се препоръчва обаче за тези с чувствителна кожа, тъй като може да предизвика дразнене. Но хубавото при използването на епилатор е удобството. Тъй като това е машина, можете да я носите със себе си, където и да отидете. Професионалистите препоръчват жените първо да преминат професионална кола маска, за да се отърват от болката, която може да дойде от първата епилация на определена област. След депилация, повторният растеж може да бъде проследен с помощта на епилатор. Резюме: 1. Депилацията не причинява продължителна болка, докато използването на епилатор може да бъде много болезнено, особено по време на първоначалната епилация. 2. Восъчната депилация не предизвиква дразнене и може да се прилага върху всякакви части на тялото, докато епилаторът може да не е подходящ за чувствителна кожа поради възможно дразнене. 3. Ваксата трябва да се извършва професионално в надежден салон, докато епилаторът осигурява удобство, тъй като е машина, която можете да носите и използвате почти навсякъде.

28 коментара

 1. Мабел, всъщност обичам да използвам и двете. Използвам кола маска на всеки няколко месеца и след това използвам епилатор, за да поддържам гладките резултати. Намирам, че е по -лесно да се епилира, когато има по -малко косми. Намирам, че това е добър компромис, защото кола маската е скъпа.

 2. За мен много предпочитам да използвам епилатор, той е много по -бърз и много по -малко бъркотия. Докато поддържате добра рутина и не оставяте космите да продължат, няма да сбъркате.

 3. И двете са чудесни методи за епилация и превъзхождат бръсненето. Поне аз мисля, че ползите от спестяването на всички тези пари и удобството на епилатора ги поставя на първо място.

 4. Съгласен съм с Erin, че не става дума за нито едно, а за получаване на последователни резултати. Восъчната депилация осигурява платформа, докато епилаторите са чудесно продължение за изравняване на нещата.

 5. мисля, че епилаторите са най -добрите .. болят по -малко и отнема по -малко време за епилация, отколкото за кола маска

 6. Предпочитам епилатора, защото е бърз и безболезнен процес. А също така епилаторите осигуряват по -гладка кожа. особено копринен епил Braun ми е любим.

 7. Използвах и двете и лесно мога да кажа, че епилаторите са по -добри от кола маска. Депилацията е болезнен процес и това не е сигурно решение. С помощта на епилатор можем да имаме по -добра кожа и да се отървем от нежеланото окосмяване ден след ден.

 8. И аз бих избрала епилирането пред кола маска. По -малко болка, по -бърз процес, ефективност, само еднократни разходи! са някои от предимствата с епилаторите. 🙂

 9. Епилацията и епилирането са болезнени. Според мен, ако премахвате космите по -редовно, можете да отидете с епилатор. Също така забелязах, че свикнах с болката от епилация след няколко пъти, когато я използвах. Само едно объркване, както е написано тук „използването на епилатор не премахва клетките от епитела на епидермиса“, така че трябва ли поне веднъж да направя професионална кола маска и след това да започна да използвам епилатор? Това би ли помогнало за премахването на клетките?

  Благодаря! 🙂

 10. Малко закъснявам за партито, но се депилирам и епилирам.

  Има някои части от тялото ми, където не бих докоснал с епилатор, и тук се появява кола маска.

 11. Основната разлика от кола маска и епилация е болката и кой метод е по -лесен за изпълнение и по -ефективен. Като се има предвид това, епилацията е най -добрият метод за епилация.

 12. Епилатор електрически !!

  Кармин е любимият ми 😉

 13. Най -достъпните методи за премахване на нежеланите косми са с помощта на самобръсначки за еднократна употреба или кола маска. Бръсненето обаче не може да бъде толкова ефективно, а кола маската е доста болезнен процес. Така че следващото решение е използването на епилатор, който ще ви осигури копринено гладка кожа за няколко седмици. Това не е толкова болезнено, колкото кола маската и определено е по -малко неприятно от бръсненето всеки ден.

 14. Всъщност и кола маска, и бръснене не са толкова ефективни, колкото постоянната лазерна епилация у дома. Депилацията е досадна и може да бъде болезнена, а епилацията също трябва да се извършва редовно, за да се видят резултати. От друга страна, лазерната епилация премахва космите веднъж завинаги, така че никога повече да не се налага да се занимавате с нея.

 15. Обичам да използвам епилатор. Работя дама, така че имах нужда от нещо по -бързо и много по -малко бъркотия.

  не е много ефективен, но се отървавам от космите

 16. Напълно съм съгласен с теб за разликата между кола маска срещу епилатор. Но аз съм фен на Waxing

 17. Ами аз правя и двете, в зависимост от времето, което имам и наистина зависи от вас. Така че, аз трябва да избера един, тогава епилаторът е мой избор, защото е безболезнен!

 18. Винаги съм избирал кола маска. Опитах да се епилирам веднъж, но беше толкова болезнено, че се отказах по средата.

 19. Да, епилаторите са по -добри поради лесната им употреба за епилация

 20. Мисля, че Epilator е по-безпроблемен и работата се извършва без каша.

 21. И двете са смлени и болезнени. Ако премахвате косата по -редовно, можете да отидете с епилатор. Също така забелязах, че го използвах с болка от епилация след няколко пъти, за да го използвам.

 22. От моя страна епилаторът работи най -добре. Депилация при мен причинява алергия. По този начин винаги използвам епилатор. Както и да е, благодаря, че споделихте тази ценна информация.

 23. Единственият проблем с използването на епилатори е болката. Но резултатите са по -добри от тези при кола маска.

 24. От няколко години съм момиче за епилатор! След като започнах да използвам епилатори, никога не ходих на кола маска. Спестява ви пари, време и много проблеми в салон.

 25. Предпочитам моят електрически епилатор Karmin е страхотен

 26. Смятам, че епилаторите са по -добри от кола маска, просто защото са относително по -лесни за използване и по -малко разхвърляни, тъй като няма восък за почистване след епилация.

 27. има много разлики между тях, бих искал да епилирам, кола маската е доста болезнена, но епилирането не е чак толкова много.

Вижте повече за: , ,