Разлика между виза и разрешение

Виза срещу разрешително

Виза и разрешение са два термина, които често чувате в сферата на имиграцията. Тези две неща могат да имат значения, които донякъде варират в зависимост от юрисдикцията или територията. Виза и разрешително за САЩ може да има малко различия по отношение на специфичните му условия в сравнение с тези визи и разрешения, издадени в Нова Зеландия, Австралия, Великобритания и дори Канада. Но по принцип визите и разрешителните обикновено имат същото значение и роли.

Визата може да бъде толкова проста, колкото етикет или печат, поставени в паспорта на човек, за да сигнализира за неговото право да влезе в границите на определена държава. Алтернативно, той може да бъде и отделен документ (по -рядко срещан). Обикновено имиграционните служители имат задачата да проверят дали имате такъв. Наличието на виза означава, че сте преминали всички изисквания, необходими за посещение в страната, в която отивате (за работни цели, обучение и обикновени пътувания).

Визата може да бъде класифицирана като имигрантска виза, а другата се нарича неимигрантска виза. Ясно е, че имигрантската виза може да бъде получена по силата на вашето гражданство или ако някога имате законен съпруг, пребиваващ в тази страна. Неимигрантските визи се издават предимно за временни туристи и тези, които пътуват с цел обучение.

При действителното си пристигане в страната ще имате още един печат в паспорта си. Това може да бъде разрешение за работа, разрешение за пребиваване или разрешение за временно влизане, което най -вероятно се издава на пътуващи туристи или посетители. В повечето случаи тези разрешения имат много ограничен срок на годност и повечето от тях изтичат веднага след като напуснете страната, в която сте закупили такива. Всички разрешителни са бюрата за одобрения на имиграцията, които изтичат преди визата ви.

Наистина трябва да имате предвид, за да подновите или осигурите разрешителни преди датата на изтичане на визата или да излезете от тази страна преди изтичането на визата. Ако не направите това, ще получите санкции, които дори могат да ви вкарат в черния списък за влизане в страната. Обърнете внимание, че ако някога имате и виза, и разрешително, тогава сте защитени от международните и местните закони, защото можете законно да останете в тази страна в зависимост от условията, посочени във визата и разрешението, разбира се.

Поради това,

1. Визата е нещо, което разказва за вашия имиграционен статус към определена нация (когато сте извън страната на местоназначение).

2. Разрешението е нещо, което разказва за вашия имиграционен статус, докато физически сте в чуждата страна. Той ще позволи на чужденец да живее или да остане в страната за целта, посочена в разрешението.

3 коментара

  1. За колко време някой може да използва паспорта си за пътуване?

  2. Здравейте, имам щампована американска виза до август 2017 г., но поради промяна на местоположението получих друга I797, която изтича на декември 2016 г. Това означава ли, че моята Visa е нулирана до декември 2016 г. или просто разрешението за работа е нулирано? За какво трябва да подавам разширение?

  3. прочетох за Darkode по хакерски новини и уменията, които притежаваше да променя кредитни оценки, оценки, изчистване както на криминални, така и на dmv записи и се чудех дали не му помага със задача като например получаване на разрешения за пребиваване и работа в щатите, изпратих му и на нас разговорът се премести на по -удобна среда, след много преговори и анализ на риска му дадох шанс да докаже своята стойност, след 14 работни дни ми се обадиха от посолството и направихме интервю, в момента аз и семейството ми живеем, дишане и работа в щатите. препоръчвам ви да го пробвате, лесно е, всичко, което трябва да направите, е да се свържете с darkodeAThackermailDOTcom и да следвате инструкциите му ...

Вижте повече за: ,