Разлика между жилище и апартамент

Единица срещу апартамент

Недвижимите имоти могат да бъдат скъпи. Повечето от нас, особено тези, които са се започне живота на собствените си или които са създаване на семейство, не разполагат с финансовите възможности за изграждане на собствените ни домове. Ние трябва да продължават да живеят в къща на нашите родители или да намерят някакъв друг място за живеене в: може би един апартамент или единица.

Тези жилища се отдават под наем на хора, които търсят място за живеене. Те могат да бъдат големи или малки, в сграда или са изградени индивидуално. Техните характеристики и разходи се различават и можете да избирате измежду тях кое е за предпочитане за вашите нужди.

Единица Единицата е мярката за жилище, която е еквивалентна на жилищните помещения на едно домакинство. Отнася се за дом, който е част от група жилища. Единицата е самостоятелна стая от стаи, която може да бъде прикрепена или отделена с няколко други такива жилища.

Това може да бъде студио или легло, в което се помещават един или повече хора. Терминът „единица“ почти винаги е синоним на апартамент, апартаменти или кооперации, които се отдават под наем на физически лица. Обикновено се използва за описание на конкретна сграда.

Единицата може да бъде и малка къща, която е прикрепена към подобни къщи, разположени в блок. Те може да приличат на хотелски стаи с общ паркинг и кофи за боклук. Те са по -малки от свободно стоящи къщи и повечето имат по две спални.

Апартамент Апартаментът е самостоятелно жилище, което се намира в сграда. Къща с апартаменти, жилищна сграда или имение може да има няколко апартамента. Има два вида собственост на жилища: тези, които са собственост на обитателите и тези, които се отдават под наем.

Жилищата, които се наричат ​​„апартаменти“ в САЩ, се наричат ​​„апартаменти“ в други части на света. В Малайзия апартамент е с по -добро качество от апартамент. В Северна Америка апартаментите имат няколко типа:

- Студио или ергенски апартамент, който е най -малкият и евтин, състоящ се от голяма стая, която служи като хол, трапезария и спалня с отделна баня. -Двустаен апартамент, в който има отделна спалня. -Апартамент с три или три спални, който е най-често срещаният тип с един вход. - Градински апартамент, които всъщност са ниски сгради, построени с озеленени терени. Има открит двор и собствен вход за сградата. - Мезонет, който представлява апартамент на последния етаж на жилищната сграда. - Мезонет, който е апартамент с повече от един етаж.

Помощните услуги в жилищни сгради могат да бъдат общи или отделни. Има и няколко други удобства като кабел и телефон, място за паркиране и допълнително място за съхранение, предвидени за тези, които се нуждаят от тях. Отглеждането на домашни любимци може да бъде ограничено.

Резюме 1. Единицата е мярката за жилище, която е еквивалентна на жилищните помещения на едно домакинство, докато апартаментът е самостоятелен жилищен комплекс, който се намира в сграда. 2. Единицата има отделни комунални услуги, докато апартаментът може да има комунални услуги, които се споделят от наемателите. 3. Единицата е индивидуално жилищно съоръжение, докато апартамент се намира в сграда или къща.

Вижте повече за: