Разлика между тънка коса и тънка коса

Често използваме различни термини, за да опишем косата. От дълги, плоски, къдрави, къси, тънки, дебели, плътни и фини, само за да назовем само няколко. Въпреки че познаването на разликата между тези термини е важно, за да знаем как най -добре да се грижим за косата си, знанията също помагат да се разсеят дезинформацията и митовете за косата. Две основни категории коса се основават на дебелината и плътността. Въпреки че те могат да звучат сходни и се използват взаимозаменяемо, те са различни.

Какво означава тънка коса?

Човек с тънка коса има по -малко космени фоликули, събрани заедно. Това прави скалпа по -видим при оформяне, за разлика от човек с гъста коса. Тънката коса може да бъде причинена от генетика, косопад или накъсване и може да бъде трудна за оформяне и управление. Могат да се използват и термини като ниска плътност и рядка коса.

Какво ще кажете за фина коса?

Това се отнася до диаметъра или индивидуалната дебелина на отделните кичури коса. Фината коса е по -тънка от шевни конци и следователно е склонна към счупване. Този вид коса може да бъде труден за оформяне и управление. Той обаче е по -лъскав в сравнение с грубата коса и е лесен за подгряване. Обратното на фината коса е грубата коса.

Прилики между тънка коса и фина коса

  • И двамата се нуждаят от специални грижи, тъй като са трудни за оформяне и управление

Разлики между тънка коса и фина коса

Определение

Тънката коса се отнася до по -малко космени фоликули, опаковани заедно. От друга страна, фината коса се отнася до диаметъра или индивидуалната дебелина на отделните кичури коса.

Блести

Докато тънката коса може да не е лъскава, фината коса е лъскава.

Топъл стил

Докато тънката коса е трудна за подгряване, фината коса е по -лесна за подгряване.

Тънка коса срещу фина коса: Сравнителна таблица

Резюме на тънка коса срещу фина коса

Тънката коса се отнася до по -малко космени фоликули, опаковани заедно. От друга страна, фината коса се отнася до диаметъра или индивидуалната дебелина на отделните кичури коса. Трябва да се отбележи, че човек може да има комбинация от тънка и фина коса. В този случай редовната поддръжка се насърчава с нежни техники за оформяне.

Вижте повече за: ,