Разлика между Север и Юг по време на Гражданската война

Север срещу юг по време на Гражданската война

Северът и Югът все повече се различават през първата част на 1800 -те години, в крайна сметка завършва с война, която започва около 1861 г. Докато северните градове се превръщат в центрове на богатство и производство и привличат квалифицирани работници, това не е така в Юга. Земеделието беше основната дейност на юга и хората печелеха от плантационни култури, включително тютюн, захарна тръстика, ориз и памук, чиято продукция се изнасяше главно в Европа. Голяма част от работата по насажденията е извършена от роби.

Много неща се бяха писали за точната причина за американската гражданска война и различията, които съществуват между Севера и Юга преди, по време и след войната. Общият консенсус е, че робството е отговорно за войната, където Северът се бори да прекрати практиката, докато Югът се бори да я поддържа, защото има икономическа изгода от нея. Друг аргумент поставя причината за разпадането на демократичния политически процес. Разликите в секциите бяха ограничени от двупартийния съюз на вигите и демократите, но политическите кризи от 1850 г. не пощадиха съюза.

Настъпи политическо пренареждане, което подхрани конкуренцията между Републиканската партия (Север) и Демократическата партия на Юг, която замени тази между вигите и демократите. Тази реорганизация беше огромен фактор за разпадането на съюза. Избирателите на старите партии са загубили вяра в тях, тъй като са смятали, че са станали много „еднакви“. В резултат на това партиите на републиканците и демократите станаха толкова разделени, че Север и Юг станаха твърде поляризирани, за да участват в една и съща партийна система.

Тъй като северът е бил много по -индустриализиран , следователно е бил по -гъсто населен от юга, който е бил предимно селски. Северът подкрепя правителство, което дава повече власт от отделните щати, но югът не се съгласява с тази идея, предпочитайки по -мощните държави пред по -слабото национално правителство.

Въпреки че Северът изглеждаше по-мощен и находчив по отношение на доброволци, запаси и пари, това не се превърна в категорично предимство по време на войната. Нито Северът, нито Югът бяха подготвени за това, което ще донесе войната. Въпреки това Северът успя да събере повече хора по време на войната, докато Югът постоянно страдаше от липса на ресурси.

Резюме 1. Северът е бил против робството, докато югът е подкрепял робството по време и преди войната. 2. Северът е по -гъсто населен от юга в селските райони . 3. Северът имаше повече ресурси по отношение на пари, хора и запаси, отколкото Югът. 4. По отношение на политическите партии Северът е бил предимно републикански, докато Югът е бил демократ.

15 коментара

  1. Робството не беше основната причина за войната. Беше над тарифите. Югът не се бореше за робство, а за независимост. Северът не се бореше за прекратяване на робството, а за запазване на Съюза.

  2. Отначало става дума за запазване на съюза, но след Гетисбърг, когато Линкълн произнася прочутото си Гетисбургско обръщение, се обръща причината за войната, за да се сложи край на робството, давайки на войната морален повод за борба

  3. гражданската война така и не се случи

  4. Гражданската война никога не беше над робството! Държавни права! Югът не искаше да плаща 90% тарифа. Линкълн искаше парите, които Юг генерира. Northern Boys биха могли да бъдат освободени от драфта, ако плащат на Линкълн 300.00. Факт! Линкълн е бил бисексуален. Имаше сифилис! Имаше огромен интерес към железопътния бизнес. Той беше лъжец! Ако мислите, че северните момчета са дошли на юг, за да освободят Черния човек, ужасно сте се объркали ... Той предложи да изпрати чернокожите обратно на друга територия ... Какъв ШАГ беше Линкълн. 22 милиона янки отнеха 4 години, за да победят 5 милиона южняци ...

  5. никога не се е случвало

  6. Гражданската война НЕ Е била война между Север и Юг, както много фалшиво твърдят, особено южняците. Това беше война между Съединените американски щати и Съединените щати на САЩ.

    Конфедерацията имаше своя собствена конституция, правителство, флаг, президент, столица и военни, което я направи напълно отделно образувание, освен Съединените американски щати.

Вижте повече за: , ,