Разлика между флота и морската пехота

marines ВМС срещу морски пехотинци

Има няколко клона, които съставляват въоръжените сили на САЩ . Това са армията, флотът, морската пехота (морската пехота), бреговата охрана и военновъздушните сили. Морските пехотинци и военноморските сили бяха официално създадени през 1775 г. от континенталния конгрес, който имаше специфични мисии и за двамата, и въпреки че често не искаха да го признаят, морските пехотинци по същество са специален клон на флота. Основното задължение на бреговата охрана е да управлява всички морски пристанища, използвани за влизане и излизане от САЩ. По принцип те трябва да са на върха на всичко, което влиза и излиза от САЩ през моретата.

Основната роля на ВМС е да гарантира, че моретата са свободни и че Съединените щати могат да се възползват от моретата, когато и където се изисква, от националните интереси. Като допълнение към това, ВМС ще допълнят и мощта на ВВС, когато възникне необходимост в противоречиви времена. Също така корабите на ВМС могат да се използват за атака на сухопътна цел от мили, като се използват много тежки оръдия и крилати ракети. Стелт атаки срещу вражески цели могат да се извършват и с помощта на подводниците на ВМС. Друга основна функция на ВМС е транспортирането на морската пехота до мястото на конфликта. Военноморските резерви ще предоставят помощ на ВМС, когато е необходимо.

Морските пехотинци са клон на въоръжените сили на САЩ, специализирани в амфибийни мисии. Те са обучени да улавят и поемат контрола върху „плажните глави“ и да направят маршрут за атака, който ще позволи нападение срещу противника от почти всяка посока. Морските пехотинци за първи път са създадени като десантни сили за ВМС. След това Корпусът на морската пехота е направен като отделна служба, от Конгреса, през 1798 г. Въпреки че десантните мисии са основната им специалност, напоследък те могат да участват и в сухопътни бойни операции. Тъй като те са основно „по -леки“ сили от армията, те могат да бъдат бързо разгърнати. По време на бойни мисии морските пехотинци обикновено са до голяма степен самодостатъчни, със собствени въздушни сили, които се състоят главно от изтребители и ударни хеликоптери. Въпреки че случаят е такъв, морските пехотинци в голяма степен ще бъдат подпомагани от ВМС, логистично и административно. Например, много от медиците, които са с морската пехота по време на битка, всъщност са обучени медици от флота.

Резюме Военноморските сили са специализирани в контрола на точките за влизане и излизане от морските пристанища, докато морските пехотинци изпълняват бойни мисии десанти. По време на нужда ВМС ще допълват мощта на ВВС, докато морските пехотинци подкрепят армията, когато е необходимо бързо разполагане. За разлика от флота, морската пехота не е напълно независима, тъй като от време на време ще разчита на флота за логистична и административна подкрепа.

12 коментара

 1. Доста добре, но всъщност всички наши медицински лица са членове на флота. И те се наричат ​​„Корпусни лица“, а не „Медици“. Обичам обаче да ги наричам „Дяволски документи“.

 2. Забелязах противоречие

  Вие заявихте, че бреговата охрана има следната функция: „Основното задължение на бреговата охрана е да управлява всички морски пристанища, използвани за влизане и излизане от САЩ. По принцип те трябва да са на върха на всичко, което влиза и излиза от САЩ през моретата. "

  А флотът имаше следната функция: „Основната роля на флота е да гарантира, че моретата са свободни и че Съединените щати могат да се възползват от моретата, когато и където се изисква, от националните интереси. Като допълнение към това, ВМС ще допълнят и мощта на ВВС, когато възникне необходимост в противоречиви времена. Също така корабите на ВМС могат да се използват за атака на сухопътна цел от мили, като се използват много тежки оръдия и крилати ракети. Стелт атаки срещу вражески цели могат да се извършват и с помощта на подводниците на ВМС. Друга основна функция на ВМС е транспортирането на морската пехота до мястото на конфликта. Военноморските резерви ще оказват помощ на ВМС, когато е необходимо. "

  Но в крайна сметка казахте: „Военноморските сили са специализирани в контрола на точките за влизане и излизане от морските пристанища, докато морските пехотинци изпълняват бойни мисии десанти.“

  И така, кой контролира морските пристанища, флота или бреговата охрана? Те не са еднакви, защото казахте, че са различни клонове в следния цитат:

  „Това са армията, флотът, морската пехота (морската пехота), бреговата охрана и военновъздушните сили“

  • Бреговата охрана контролира пристанищата (които са входни и изходни точки за САЩ. Военноморските сили контролират онези точки, които са входни и изходни точки към тези пристанища, т.е. точки в морето или райони в морета, а също така контролират и патрулират открито море !! Бреговата охрана има тясна ивица от земя и вода за защита! Военноморските сили влизат след тази ивица вода или ако случаят излезе от ръцете на бреговата охрана! Мисля, че бреговата охрана е по -скоро военизирана и гражданска организация като тази на морската полиция във всяка страна!

 3. @Dirk мисля, че бреговата охрана контролира морето по отношение на вноса и износа на стоки и неговата безопасност, докато ВМС се занимава с военното движение по отношение на оръжия, кораби и др. Така че и двамата контролират морето, но флотът е по -склонен към войната.

  • Бреговата охрана на САЩ е единствената въоръжена служба, която не е под Министерството на отбраната. Тяхната история е дълга и историческа. Те идват от комбинацията на спасителните малки лодки, пазителите на леки къщи и режещите приходи. Те бяха натоварени главно с борбата с контрабандата и събирането на данъци. Такива бяха и в Министерството на финансите на САЩ, след това в Министерството на транспорта на САЩ. Сега те са под Департамента. на Домашна охрана на земята. Те поддържаха светлинните къщи и разпределена радионавигационна система през всички американски и териториални води (система Loran-C), която дори се използваше от търговския въздух до адаптирането на GPS. Те внедряват и поддържат системите за навигационни шамандури. Те управляват системите за движение на кораби (VTS) по вътрешни водни пътища, подобни на диспечерите на въздушното движение. Поддържайте търсене и спасяване на малки лодки. Те също така проверяват морските и гражданските кораби за безопасност и морска годност. Те също така са отговорни за сертифицирането на търговски морски моряци. Те задържат чуждите нахлувания в риболовни води на САЩ в изпълнение на договорите. И накрая, по време на мир те са федерални правоприлагащи органи. Във война те са прехвърлени на ВМС на САЩ. Членовете на бреговата охрана на САЩ служеха във всеки театър по време на Втората световна война, като един от тях получи почетен медал в битката при Гуадалканал. Служил в Корейската война, Виетнам в лодки Swift и по време на войната в Персийския залив.

 4. Бреговата охрана е гражданска организация. Корпусът на флота и морската пехота са военни корпуси.

  Ако отделно лице, компания или държава не се съобразят с бреговата охрана, флотът или морската пехота ще влязат. Те са върховната сила с всички необходими военни устройства. Бреговата охрана не използва самолетоносачи, ядрени подводници, крейсерски бомби и т.н. ... Това е разлика в интензитета като общинска полиция, федерална полиция и армия. Тук има три нива на интензивност.

 5. Тихо, добре, казахте, че флотът и морската пехота са върховните сили, но след това кой трябва да реагира на първо място, когато някоя компания или държава не се съобразява с бреговата охрана, според техния хайрач?

 6. Тихо, добре, казахте, че флотът и морската пехота са върховните сили, но след това кой трябва да реагира първо, когато някоя компания или държава не спазва бреговата охрана?

 7. Мисля, че можете да го обобщите така:

  Военноморски флот - контролира открито море и защита на водни брегове на всяка страна и САЩ - гарантира, че САЩ могат да се движат свободно в открити води

  Брегова охрана - водна защита на крайбрежните входни точки и пристанища към САЩ и непосредствените води около тях

  Морски пехотинци - леко разгърната военна сила, използвана за десантни мисии по суша и вода, но също така и изцяло наземни мисии, където не се изисква пълно разгръщане на армията

  Армия - само наземни бойни сили, понякога подкрепяни от морската пехота в зависимост от изискванията на мисията

 8. Живея в Хаити, ако искам да се присъединя към морската пехота или флота, как мога да направя това? Защото искам да стана лекар?

  • Френсли, морските пехотинци нямат медицински персонал. Тъй като морската пехота е под ведомството на ВМС. Военноморските сили осигуряват медицински военноморски корпус. За да се присъедини към американската армия. Трябва да сте легален имигрант в САЩ.

 9. Изгубени са много пари, загубено време под прикритието да ме обучи, когато ако някой разумен човек погледне това, е само кражба чрез измама. Единственият път, когато отидох на армейска база, беше с един мецикански човек, работещ без лиценз, който премести стол в къщата на майките ми. Тези преследвачи не са военно сертифицирани обучители, те са отхвърлящи телевизионни предавания, които са богати и изпълняват сценарии за деграф, за да ме уведомят с актьорските им умения аз съм незаслужен и наивно не знам за основни умения като ядене на реклами и живот в сигурна среда. Какво да кажа на Джоани обича чачи, прав си, аз съм твърде изостанал, за да си възвърна това, което по право е мое, защо не играчката не те превземе, гаджето те бие. Друго военно дело, позволяващо на екстри да извършват така наречените военни операции.

Вижте повече за: , ,