Разлика между шиене и шиене

Шиене срещу шиене

Занаятчийството е една от най -старите индустрии в света. Практикува се, откакто човекът се е научил да създава продукти, използвайки ръцете и художествените си сили. Това включва придобиване на страхотни умения, които могат да бъдат постигнати само чрез опит и няколко години обучение и практика.

Изучаването на занаят изисква интерес и стремеж към учене. Успешните занаятчии често учат и изучават занаятите си, докато са още млади, обикновено под наблюдението на по -възрастни и опитни майстори.

Днес много хора се стремят да научат занаят и да могат да овладеят и да имат умения в определена област. Тя включва използването на природни ресурси като; дърво, глина, стъкло, метал и текстил за производство на артистични и функционални продукти. Това е едновременно наука и изкуство, примери за които са: керамика, металообработване, издухване на стъкло и изкуство, както и тъкане и шиене. Шиенето е занаятът за свързване и закрепване на предмети заедно с шевове, направени с игла и конец. Практиката на шиене се използва от епохата на палеолита, а древните хора са шили кожени и кожни дрехи, като са използвали кости, рога и слонова кост като игли и конци, направени от сухожилие, кетгут и вените на животните. Най -често се използва за облекло, но се използва и при производството на обувки, тапицерии, платна, подвързване на книги и спортни стоки. Това е основата на бродерия, гоблен, ватиране, апликация и пачуърк. Той има следните видове:

Обикновено шиене - което е изработването и поправянето на дрехи и бельо. Фантастично шиене - което използва декоративни техники като бръснене, пушене, бродерия. Шиене на наследство - което съчетава фино ръчно шиене и фантазия с помощта на шевна машина и подстригване.

Шиенето се извършва на ръка, докато през 19 век не е измислена шевната машина. Той има два компонента: шевове и шевове. Шевовете са редици шевове, които закрепват два предмета заедно. Шевовете са резултат от процеса на зашиване, който представлява примка или завъртане на конец или прежда. Шиенето е основен елемент от шиенето, плетенето, бродерията, плетенето на една кука и други ръкоделие. Може да се направи ръчно или машинно и има седем основни шева:

Бягащ бод Обратен бод Облачен бод Кръстосан бод Бутониера или одеяло Бод Верижен бод Възел

При плетене, шевовете се извършват с помощта на един контур от прежда. Примките са закрепени един към друг, за да образуват редове, наречени уелс. При плетене на една кука, шевовете се извършват чрез издърпване на конци от конец с кука за плетене на една кука.

Резюме:

1. Шиенето е занаятът за свързване на обекти заедно с шевове, използващи конец или прежда и игла, докато зашиването е процесът на преплитане на прежда или конец за свързване на два предмета заедно. 2. Шиенето може да бъде обикновено, изискано или наследствено, докато шевовете могат да бъдат кръстосани, възлови, гръбни, тичащи, облачни, верижни или бутониери. 3. Шиенето е основен компонент на шиене, плетене, ватиране, бродерия и други ръкоделие, докато шиенето е един от най -старите занаяти в света и е основата на бродерия, гоблен и пачуърк.

4 коментара

  1. Имам дълъг и без значение предговор. Защо вие, хора, рекламирате дълъг предговор, който е без значение за заглавието ви. Просто загуба на време. Човекът, който е търсил това заглавие, не е тук, за да научи историята на занаятчията. Кога ще разберете, че светът се е променил и хората нямат време да четат вашите дълги истории.

  2. Отделете време, за да живеете Ахмед. Насладих се на тази малка история, която не очаквах да прочета.

  3. Добре обяснен пост!

  4. Това е пълна измама

Вижте повече за: