Разлика между футбол и хокей

Футбол срещу хокей

По -голямата част от спорта може да се сведе до три основни елемента; физика, тактика и техника на играчите. В изключително опростена форма това би било тяло, ум и умения. Футболът се вписва перфектно в средата на този триъгълник и това на пръв поглед би го направило по -завършен спорт от хокея, по отношение на основните елементи. Разликите между двата спорта обаче са толкова широко разделени, колкото феновете, които се абонират за двата спорта.

Физически Физически, футболът изисква от играчите да имат много сила на тялото и високи нива на фитнес, тъй като футболната игра изисква много километри бягане около терена. Хокеят изисква по -високи нива на пълен атлетизъм, което е комбинация от издръжливост на кънки и сила на тялото, което позволява на играчите да удрят опонентите си по страничните дъски.

Цел Същността на играта както във футбола, така и в хокея е основно една и съща: да вкарвате, макар и да използвате различни предмети. В футболисти ще се опита да вкара най-много голове , колкото е възможно по който прати топката зад съперника гол след което се охранява от мрежа, а в по хокей шайба е заснет към по-малък гол на противника.

Развитието на играта също се различава значително. Във футбола играчът използва краката си, за да придвижи топката напред към вратата на противника, като прави подавания към съотборниците си, за да запази притежанието на топката. Също така, играчът може да дриблира, когато премине покрай опонентите, въпреки че това изисква много лични умения. В хокея обаче напредъкът се осъществява чрез пързаляне, а хокейна тояга се използва за предаване на шайбата на други съотборници по време на игра. Предаването и стрелбата тук се случват с голяма скорост на шайбата, така че вратарят изисква голяма концентрация, за да я спре.

Игрални полета Хокеят се играе на не толкова обичайна повърхност от лед, наречена пързалка, и затова е популярен главно в онези региони, които са достатъчно студени за естествената ледена покривка, която може да продължи цял сезон. Въпреки това, пързалките с изкуствен лед направиха възможно целогодишните игри на закрито. Футболът, от друга страна, се играе на футболно игрище (игрище), което по същество представлява правоъгълно игрище, покрито с изравнена трева или изкуствена трева.

Резюме 1. Футболът се играе на тревен терен, докато хокеят се играе на ледена пързалка. 2. Футболът изисква повече сила на тялото, докато хокеят изисква повече атлетизъм. 3. Хокейната шайба се изстрелва с по -висока скорост от футболната топка. 4. Футболистите използват краката си, за да преместват топката през терена, докато хокеистите използват хокейни тояги, за да стрелят шайбата.

14 коментара

 1. „Футболът се вписва перфектно в средата на този триъгълник и това на пръв поглед би го направило по -завършен спорт от хокея“

  Това е абсурдно. Ако футболът се вписва перфектно, тогава той е по -завършен спорт от ВСИЧКИ ДРУГИ СПОРТИ? Предпочитам да измервам завършеността на спорта, като измервам способността на най -добрите спортисти (и) на този спорт да се отличат в други спортове, спрямо способността на най -добрите спортисти на други спортове да се отличават в спортове, различни от тяхната специалност, и колко дълбоко този спорт подтиква подобно спортист за приблизително майсторство. Пример: Сумо борецът ще изпитва много трудности в почти всеки друг спорт, който опитва. И все пак един атрактивен защитник има много по -голям шанс да се отличи в бейзбола, хокея, футбола, баскетбола, тениса и пр. Футболистите нямат груба сила, противно на това, което се посочва в тази статия. Футболът е основно издръжливост, малко скорост, малко бързина и докосване на топката, като необходимите тактики са далеч от тези, изисквани от защитника например. Хокеят по същество има силно ядро, издръжливост, но има най -стръмната крива на техническо обучение от всеки спорт, изискващ години за изкачване (за разлика от това, че бягането назад може да тича на север/юг или странично добре). Баскетболът и позицията на защитник изглеждат водещи в най -пълния спорт, но подобни твърдения изглеждат смешни.

  • Баскетболът е по -завършен спорт? Това е глупаво. Поставете Леброн Джеймс на футболно (футболно) игрище и той ще бъде напълно безполезен. Същото и за Том Брейди. И двамата щяха да бъдат изгонени твърде лесно. Определено Роналдо или Меси биха се амбасирали много по -малко, играейки баскетбол или защитник, отколкото Леброн или Брейди биха се амбасирали, играейки футбол.

  • „Баскетболът/защитникът е по -завършен спорт“? Това е глупаво. Поставете ЛеБрон Джеймс или Том Брейди на футболно (футболно) игрище и те ще бъдат напълно безполезни. И двамата щяха да бъдат изгонени твърде лесно. Те сами биха се срамували. Определено Роналдо или Меси биха се справили много по -добре да играят баскетбол или защитник в сравнение с Леброн или Брейди, които играят футбол (футбол).

 2. Бях заблуден от хокейното игрище на снимката - очаквах хокей на трева!

  Според мен по средата между двете.

 3. Хокеят е семейство спортове, в което два отбора играят един срещу друг, опитвайки се да маневрират топка или шайба във вратата на противника с помощта на хокейна тояга. В много области един спорт обикновено се нарича просто хокей. Асоциационният футбол, известен като футбол или футбол, е спорт, който се играе между два отбора от единадесет играчи със сферична топка. Хокеят и футболът са двата най -големи спорта в света. И двамата изискват играчите им да притежават невероятното ………. http://ogibogi.com/node/1525 за подробности.

  • Игрите обаче винаги са полезни за здравето, но ще кажа, че хокеят е толкова опасен, колкото и боксът. Всеки път, когато изпълнявате опасност, когато играете хокей, това е така, когато никой не ви секира. Така че вашата статия е толкова добра, но все пак можете да споменете още някои неща и да я направите по -ефективна. Ще чакам новата ви актуализация. Благодаря ви за тази статия.

 4. Боже мой, кой е написал тези глупости? Футболът изисква повече обща сила от хокея? Луд ли си? Футболът изисква САМО по -ниска сила на тялото и не много от това. Футболът изобщо не изисква сила на горната част на тялото. Хокеят изисква сила навсякъде - затова хокеистите надвишават футболистите с поне 50 lb / 22 kg поне. Харесвам много футбола, но не преувеличавайте случая.

 5. и най -важното - футболът е спорт с котенца.

  • Да, футболът е спорт с путка, всичко, което имаш, е груба сила, но тъй като ти е позволено да удариш някого, е необходимо умение да вземеш топката от някого, без да разбиеш някой шибан идиот

   • Хокеят също е много по -забавен за гледане. Футболен мач се нуждае от повече от 1 час и 30 минути за средно 15 изстрела. Средно 2 хокейни отбора могат да получат 60 удара в игра за час. Хокеят е много по -бърз и забавен от скучния футбол. Вратарите в хокея разчитат на по -реакционни умения от футболните вратари, които просто бягат от всяка страна на стълба. Изглежда, че 50% от времето във футбола отбелязва удар. Тъй като в хокея е по -трудно да се отбележи гол и има повече изстрели, това е един от най -забавните спортове в света.

    • Ако хокеят беше най -вълнуващият спорт за гледане в света, той можеше да има най -много зрители. дори не може да се сравни с бейзбола (дрямка). Хората гледат хокей за битките.

 6. Тази статия е глупост хокей се нуждае от повече сила на тялото, отколкото футбол.

  • Хокеят изисква повече сила на тялото от футбола? Играл съм и двете и не знам за това. Ако погледнете професионалистите, футболистите трябва да тичат около 90 минути, докато хокеистите рядко получават повече от 20 минути на мач. Очаква се професионалните хокеисти да могат да се бият, което изисква ниво на сила, което не се изисква от футболистите. И хокеистите се сблъскват един с друг през цялото време (наречено проверка), но това се корени във факта, че пързалянето е трудно и младите играчи обикновено не могат да спрат или да управляват толкова добре на кънки, колкото могат на обувки.

   Аз също не съм сигурен за силата на горната част на тялото. Ако сравните средния защитник на НФЛ със средния футболист от най -високо ниво, те не се различават много по височина/тегло. Основната разлика ще бъде, че се очаква всички футболисти да могат да хвърлят топката (да, не футболните фенове, които не разбират играта, има много хвърляне, то просто идва от страничната линия, а не в средата на терена . Предполагам, че ако се притеснявате да броите, ще видите, че футболистите правят приблизително същия брой предни подавания с ръце, както футболният защитник прави по време на мач, те просто идват отстрани.)

   Така че основната разлика между футбола и футбола е, че във футбола всеки може да хвърля и всеки да рита, няма специални отбори (очевидно оставям настрана схватката в стил ръгби и физическото справяне.) Също така броят на играчите е очевидна разлика , футболен отбор ще има над 40 играчи, които да играят 60 минути, докато футболен отбор ще има 15 играчи, които да играят 90 минути.

   Що се отнася до отбелязването на точки, всички игри се разбиват почти еднакво. Вълнуващ футболен мач може да завърши 4-3. Е, така и един добър хокеен мач. Футболните мачове може да завършат 27-21, но наистина това е 4-3, ако разделите на 7 точки, които дава успешното шофиране. Голямата разлика с футбола и ръгбито е, че има „половин точки“ за гол на полето, когато не дойде докосване. Така че ако футболът имаше някакъв начин да отбележи „половин точка“, да кажем за ритане на топката през мрежата, нямаше да е много по -различно. Променете футбола, така че даден гол да струва 7 точки, а ритането на топката през мрежата - 3 точки и вола! Футболен гол.

   Хокеят разбира се е различна игра, но бих казал, че всяка игра, която изисква толкова много оборудване, толкова скъпи повърхности за игра и напълно нов начин за придвижване, никога няма да бъде спорт на масовия пазар за света като цяло. Те просто няма да строят хокейни пързалки в цяла Флорида, Африка и Бразилия. Твърде горещо е.

Вижте повече за: ,