Разлика между единичен малц и смесен скоч

Единичен малц срещу смесен скоч

Мнозина са объркани относно разликата между едномалцово уиски и смесения шотландски. Всъщност няма причина да се бъркате, защото разликата е съвсем проста.

Смесеният скоч е смес от няколко зърна като пшеница и ръж и идва от различни производители (дестилатори). Ако възрастта на уискито трябва да бъде посочена на етикета, законът е доста строг, тъй като ще изисква известно отлежаване. Например, определено уиски не трябва да е по -ниско от тригодишна възраст, а действителната му възраст трябва да съответства на най -младото уиски, добавено към сместа. Когато чуете термина „уиски“, има вероятност това да е смесеният тип.

Единичният малц е наречен като такъв, защото този продукт идва само от един вид дестилерия. За производството на този вид продукт е необходим само един производствен процес, тъй като няма нужда да се смесват други смеси. Използва се един вид чисто малцово зърно - като ръж или ечемик (традиционно). Експерти казват, че едностаен малц има по -добър вкус с напредването на възрастта. Но те трябва да се съхраняват в оригиналните си дъбови бъчви, тъй като бутилирането на тази напитка спира процеса на зреене (за разлика от типичното ви вино).

Ако имате експерт вкус към алкохол, може да обичам да се насладят всички препарати малцово на разположение, които определят по-ясно разграничаване помежду си. Тази уникалност се дължи на конкретното място или регион, където е била обработена напитката. Всеки продукт има свой уникален вкус. Когато опитате един вид малц, всъщност вкусите географията на алкохола.

Повечето шотландски смеси идват от Канада, Ирландия, Шотландия и дори Япония. Може би най-известното смесено уиски в света е Black Label (Джони Уокър). Често смесеният скоч се произвежда масово, но това не означава, че винаги е евтин. Но поради своята чистота, повечето едномалцови уискита са по-скъпи от общите смеси. Ето защо истинският ентусиаст на шотландците смята смесеното уиски за по-лош дух в сравнение с едномалцовия шотландски. И все пак мнозина продължават да твърдят, че смесването на няколко уиски създава по -гладка подготовка с повече уникални вкусове.

Резюме:

1. Смесеният скоч използва няколко зърна, докато единичният малц използва само един вид малцово зърно, обикновено ечемик. 2. Смесеният скоч смесва няколко уискита и преминава през много процеси на смесване в сравнение с единичния малц, който се подлага само на една непрекъсната обработка. 3. Смесеният скоч идва от много видове дестилерии в сравнение с един малц, който е направен само от един. 4. Повечето едномалцови уискита са по-скъпи от смесения шотландски. По ирония на съдбата 90% от всички едномалцови препарати сега се използват за направата на смесите, тъй като последният стана по-популярен в международен план.

1 коментар

  1. Благодаря много хубаво

Вижте повече за: