Разлика между пяна за бръснене и гел

Пяна за бръснене срещу гел

Правилният избор на крем за бръснене прави разлика между добро бръснене и ужасно бръснене. Ако не се използват подходящи продукти за бръснене, бръсненето може да доведе до образуване на червена кожа, да причини изгаряне на бръснача или дразнене. Кремовете за бръснене се предлагат в различни форми като сапун, гел и пяна. Само личен избор е дали да използвате пяна за бръснене или гел за бръснене.

Пяната за бръснене е течен препарат, който съдържа малки мехурчета. Той помага за омекотяване на брадата, преди да се използва самобръсначката. От друга страна, гелът за бръснене е желеобразен препарат.

За разлика от гела за бръснене, пяната за бръснене е пенлива. Друга разлика, която може да се види между пяната за бръснене и гела за бръснене, е, че последният е по -скъп. Освен това е необходимо само малко количество гел за бръснене, докато доброто бръснене с пяна за бръснене идва само ако има добра паста за него.

Друго, което може да се види, е, че гелът за бръснене е по -ефективен от пяната за бръснене. Когато сравнявате двата крема за бръснене, гелът за бръснене е малко по -лесен за използване. За разлика от пяната за бръснене, гелът за бръснене се пени дори когато е леко разтрит по повърхността на кожата.

Гелът за бръснене функционира по -добре при гъста коса. Някои гелове за бръснене са светли и човек, който ги използва, може ясно да види зоната, която се бръсне. Когато говорим за съдържанието, гелът за бръснене и пяната за бръснене имат почти същото съдържание. Основното съдържание както в пяната за бръснене, така и в гела за бръснене е алкохолът. Другите съставки включват глицерин, ароматни съединения, залъгалки за кожата и овлажняващи продукти.

Обобщение Пяната за бръснене е течен препарат, който съдържа малки мехурчета. От друга страна, гелът за бръснене е желеобразен препарат. Гелът за бръснене е по -скъп от пяната за бръснене. За разлика от гела за бръснене, пяната за бръснене е пенлива. Гелът за бръснене е по -ефективен от пяната за бръснене. За разлика от пяната за бръснене, гелът за бръснене се пени дори когато е леко разтрит по повърхността на кожата. Когато сравнявате двата крема за бръснене, гелът за бръснене е малко по -лесен за използване. Необходимо е само малко количество гел за бръснене, докато добро бръснене с пяна за бръснене идва само ако има добра паста за него. Гелът за бръснене функционира по -добре при гъста коса. Някои гелове за бръснене са светли и човек, който ги използва, може ясно да види зоната, която се бръсне.

Вижте повече за: ,