Разлика между Рю и Кен

ryu-ken Рю срещу Кен

Рю е герой от поредицата видеоигри за улични бойци. Премиерата на Ryu в първата игра на street fighter се появява като главен герой в играта заедно с най -добрия му приятел Ken, участващ в турнира за street fighter. С напредването на поредицата от игри Рю става все по -фокусиран върху тренировките с амбиции да стане толкова силен, колкото би могъл да се справи. Но по този начин неговата сила и сила му печелят няколко престъпни героя, които искат да използват силата му за собствено престъпно благо. От първата игра Ryu е главният герой на поредицата улични бойци, който се появява в кросоувъри, в които участва франчайзът. Дизайнът на героите на Ryu в първата игра на уличен боец ​​го изобразява като червенокос, облечен в окъсано бяло японско облекло за бойни изкуства, допълнено с бяла лента за глава, известна като „хачимаки“ на японски, и червени ръкавици. С напредването на поредицата, започваща с уличния боец ​​II, Рю изглежда по -стар с кафява коса и червен „хачимаки“, борейки се бос. В играта street fighter III Ryu видимо изглежда много по -възрастен с черна коса и стърнища по лицето, за да покаже стареенето си.

Кен е най -добрият приятел на Рю, както и съперник и основен герой в играта от началото й през 1987 г. Подобно на приятеля си Кен, основната му цел е да стане колкото е възможно по -силен боец ​​и да изпробва доблестта си срещу други бойци. Неговият герой в поредицата е на бивш спаринг партньор, най -добър приятел и съперник на главния герой Рю. Двамата тренираха при един и същ майстор, който по -късно беше разкрит като Гукен. В действителната игра Кен е за всички цели клонинг на Ryu, който по време на състезателни мачове се контролира от втория играч. Тук единствените отличителни черти са, че Кен носи червено облекло за бойни изкуства, наречено „кейкоги“, има руса коса и се бори бос, докато Рю има червени обувки в оригиналната игра.

Двамата герои следват една и съща дисциплина по бойни изкуства, но очевидно имат различни атакуващи стилове, като Рю се фокусира върху техниката, докато Кен се стреми към стилна непредсказуемост. „Издигащият се драконов юмрук“ на Рю има само един удар, лесно отстранявайки противници от въздушни кости. Стилът на Рю е фокусиран върху принципа „hadou“ и той има най -концентрирания „Hadoken“ или „нагоре юмрук“. Ryu има специални ходове в различни игри, например „high side kick“, който му е достъпен само в итерациите на street fighter III.

Резюме: 1. Рю е водещ герой в първата игра на уличния боец, докато Кен не е главен герой, а негов приятел. 2. Рю е червенокоса (първоначално), докато Кен има руса коса. 3. Рю носи червени обувки, докато Кен се бие бос в оригиналната игра. 4. Атакуващият стил на Рю е по -фокусиран върху техниката, докато атаката на Кен е непредсказуема и стилна.

Вижте повече за: ,