Разлика между ръгби и футбол

soccer Ръгби срещу футбол

Футболът е един от най -популярните спортове в света и е известен като футбол. И докато ръгбито (както и американският футбол) се развиха от футбола, двете са различни. Ръгбито е много по -подобно на футбола, отколкото на американския футбол, защото е непрекъсната игра.

Топките Ръгби (лига) използват топка във формата на изпъкнал сфероид, надут с въздух. Той е с „международен размер“ или „размер 5“, с размери приблизително 27 см с обиколка най -много 60 см. Той е заострен в двата края и тежи около 383 до 440 грама. Футболната топка, от друга страна, е кръгла и е направена от 32 панела от зашита кожа или пластмаса, образуващи 20 правилни шестоъгълника и 12 правилни петоъгълника.

Точка на играта Точката, както във футбола, така и в ръгбито, първоначално беше сходна, която трябваше да печели точки, като рита топката в мрежата на противника. Но това се промени с ръгби, тъй като целта беше променена, така че сега просто трябва да рита топката над гредата, за разлика от вътрешната мрежа. В крайна сметка бяха добавени точки за поставяне на топката в крайната зона, което в крайна сметка премахна специалния стрес от ритане в ръгби.

Игра на игра Потокът на играта, както и стратегията на играта, са доста сходни както за футбола, така и за ръгбито. Стратегията обикновено включва изолиране на защитните играчи и избор на място в полето, за да придвижи топката напред към врата. Въпреки това, за разлика от футбола, в ръгбито е нужна чиста сила, за да прокара топката през полето през противниковия отбор.

Основните умения за играчите също са сходни и има по -малък акцент върху специализираните играчи. Всеки играч трябва да може да рита, да се справя, да подава и да тича бързо. Може да има малка специализация във футбола (не толкова, колкото във футбола), където са необходими специфични умения за дадени ситуации в играта.

В ръгби вие основно играете топката, като я вдигате и бягате с нея към страната на противника, докато вашите съотборници ви помагат да преместите топката напред, като се заключват около вас и ви избутват напред. Това е една от ключовите разлики в играта между футбол и ръгби, тъй като не е възможно да бъдеш пред играча с топката във футбола.

Резюме: Топката за ръгби е с форма на сферична сфера, докато футболната топка е кръгла. В ръгби гол се постига чрез ритане на топката над гредата, докато във футбола това е поставянето на топката в мрежата. В ръгби чистата сила трябва да се използва за прокарване на топката през страната на противника, докато във футбола не се допуска прекомерно използване на сила. Във футбола не можете да се движите пред играча, който носи топката, докато това е възможно в ръгби. Футболът изисква по -специални квалифицирани играчи за някои ситуации, докато в ръгби всеки играч има подобен набор от умения.

6 коментара

 1. За да научите повече информация за играта и футболните правила, които вървят заедно с нея, Soccer Stars е фантастичен ресурс.

 2. "Футболът е един от най -популярните спортове в света ..."

  наистина ли? Мислех, че футболът е най-популярният спорт в света, разбира се, освен ако не сте американец, тогава той става Наскар, WWF или дори крокодил, ловуващ в залива близо до Орлеанс, всички

 3. Здравей,

  Мисля, че ръгбито и американският футбол са различни един от друг. моля поправете ме ако греша.

 4. Soccers за момичета Rugbys за мъже

  • Само мое мнение, не си прав. Спортът е спорт, независимо от пола ви. И жените, и мъжете работят усилено, за да усъвършенстват тези умения, НЕ всеки може да постигне уменията, необходими за тези спортове. Няма спорт за момчета и момичета ... Това е спорт за всеки и всеки. Ако можете да го направите, насладете му се, постигнете го, обичайте го!

  • Работата с футбола е, че той е много по -голям, включително ..., така че при условие, че се стараете да поддържате форма, няма значение дали сте нисък или висок или нещо между тях. Харесващите ръгби и американски футбол обикновено са по -малко достъпни за хора със среден ръст, особено ако не възнамерявате да компенсирате липсата на височина с потенциално нездравословен висок ИТМ. Що се отнася до футбола като „мек“ ... за съжаление има много игра, особено от латиноамериканците, .. макар че това би могло да се справи по -добре с по -добро съдийство. Също така, за цялата предполагаема здравина на футболистите, вашият среден футболен отбор обикновено би пускал пръстени около своите колеги по ръгби.

Вижте повече за: , ,