Разлика между рок и рап

rap1 Рок срещу Рап

Рок музиката е жанра на музиката, която еволюира от различни жанрове, особено рокендрол, и го прави за масовия около 1960. Като цяло, рок музика е звук, който основно се върти около китари, бас и барабани и клавиатурата. Има голяма склонност да се съсредоточи върху инструменти особено на китара и изисква значителни умения в игра тези инструменти. Като каза, че рап музиката, от друга страна действително могат да бъдат класифицирани като поджанр на по-голям музикален жанр, известен като хип-хоп . За разлика от рок, рап основен фокус е свободен стил и примка думи, за да се създаде някаква "история" в течаща рима, да бъдат пазени в синхрон с ритъма.

Текстове са основният акцент в рап, защото по-често, отколкото не рап музиката е представяне на културата на хип-хоп, средно на изразяване на недоволство и тревоги, особено социалните и лични. Въпреки че терминът RAP може да представлява отделен поджанр на хип-хоп, понякога се използват като синоними с хип-хоп но последният често означава целия под култура. Рап музиката започна през 1970 г. в резултат на популярността на блокови страни в областта Бронкс в Ню Йорк. Под влияние на огромния ямайски общност, диджеи в тези страни, а след това ще играят фънк и соул, който извади тълпи и след това дъб музиката еволюира от това, след като перкусии прекъсвания на любимите песни бяха разделени.

Прави впечатление фактът, че и двете рок и рап следа техния произход в САЩ. Като има предвид, рап музиката израснаха в район Бронкс в Ню Йорк най-вече сред афро-американците, рок музика беше и все още е на домейна на "белите" фолк и възниква като комбинация от различни жанрове на 1940-те години като държава, западна и ритъм енд блус. Въпреки това, няма консенсус по отношение на това, което се счита за песен на първия рок и записа ролка но на Елвис Пресли "Всичко е наред Mama" Широко разпространено е мнението, че е първата рокендрол песен.

Резюме: 1. Рок музиката е инструмент фокусирани, например китара, бас и барабани, докато рап музиката е рима и текстове на песни, фокусирани. 2. Rock започна като домейн на бял фолк докато рап музиката започна като домейн на афро-американците (черни). 3. Рок музиката еволюира от по-рано популярни музикални жанрове като има предвид, рап музиката започна като изразно средство за субкултура (хип-хоп)

5 коментара

  1. рок дойде от черни и Елвис immitated черни рокери той погледна нагоре към като Chuck Berry

    • Вярно е, рокендрола е създаден от черни и патронник е кръстник на рокендрола. Белите са го направили още по-добре, аз обичам рок-енд-рол и блус.

    • Да черно създаден рок & рол и рап е създаден от черни

Обратни обрати

  1. Разлика между рок и поп | Разлика между | Рок срещу Pop
  2. Разлика между рок и алтернативен рок | Разлика между | Rock срещу Алтернативен рок

Вижте още за: ,