Разлика между рок и поп

rock-band Рок срещу поп

Поп музиката е музикален жанр, който често се счита за по -меката алтернатива на рока. Той представлява типа песни, които са относително кратки и са насочени към комерсиален запис. Основната аудитория на поп музиката е младежкият пазар, въпреки че понякога понякога пресича възрастта, като се има предвид, че този тип музика представлява относително кратки любовни песни с ясно послание, което се идентифицира с възходите и паденията, често срещани във взаимоотношенията от всякакъв тип. Докато рок музиката има много поджанрове, основните елементи на поп музиката остават непроменени от известно време, въпреки че в малък мащаб тя е повлияна от други популярни музикални жанрове.

Докато поп музиката ще достигне до широката аудитория, рок музиката се идентифицира главно с определена субкултура, еволюирала от западна и кънтри музика до рокендрол и след това до мейнстрийм рок. Типичният звук на рок музиката често има три акорда, образувани от ритъм секция от бас китари, които са силен, настойчив ритъм на гърба и закачлива мелодия. Рокът често се изпълнява от група членове, известна като рок група или рок група. Всеки член на групата обикновено има умения да свири на определен инструмент, така че е обичайно да се намери бас китарист, електрически китарист, барабанист и вокалист, съставящ рок група. За поп изпълнители те обикновено идват като самостоятелни артисти или ако в група всички те ще бъдат певци, без никой да се хване за определен инструмент. Известните поп групи включват N-Sync, а популярните поп соло изпълнители включват Бритни Спиърс.

Поп музиката дава на слушателите си значително различен звук от рока. Попът включва повече пеене и вокално изразяване, с танцов ритъм и не е изненада, че поп песните са едни от най -добрите песни, с които да се научиш да танцуваш. Рокът от друга страна е израз на емоции чрез инструменти, така че вокалите имат по -малко значение. Но това може да е друга причина рокът да има много поджанрове, защото има различни начини за изразяване на емоции чрез инструменти. Поджанровете на рока като класически рок, хард, алтернатива, инди и мек рок са всички начини за изразяване на емоции с помощта на метали.

Резюме: 1. Поп музиката се фокусира върху вокали и бийт, докато рокът се фокусира главно върху инструменти като бас и китара. 2. Основните елементи на поп музиката не са се развили много като рока, който се е превърнал в поджанрове. 3. Рокът се идентифицира с определена субкултура, докато попът има тенденция да обхваща аудиторията. 4. Рок музиката се прави често от група, всяка от които свири на определен инструмент, докато поп може да бъде от един изпълнител или група певци.

13 коментара

 1. На колега писател, прочетох цялата ви тема за различията в рок и поп музиката и трябва да кажа, че съм силно впечатлен. Аз съм мениджър на Bakers Delight TM и горд спонсор на игри за безредици, секция double D и tripple C. Бих искал също да предложа популяризиране на вашия източник на информация. Моля, върнете се при мен възможно най -скоро.

  С уважение, Джеймс Клъч

 2. нека да поправя: 1.rock се концентрира повече върху инструменти tahn вокали!?!? Какво!?!?!? рокът е красотата на смесването на бас и барабанни канали с готини облицовки на китара и невероятен глас.

 3. Бих се съгласил с всички твърдения за поп, но рокът е склонен да бъде перфектна комбинация от всички инструменти, макар и не винаги. Някои добри групи, които смесват звука си и го балансират, са Coldplay, Muse, Radiohead. Знам, че всички тези момчета са алтернативни, но това е поджанр и алт. има тенденция да се смесва по -добре от рока.

  • Така че, макар да съм съгласен с всичко това ... .кажете ми: Синатра, Модана, Дона Самър = поп и Синята стрида, Aerosmith, ZZ Top = Рок. Те са очевидни, но ми помогнете да начертая чертата. Бийтълс? Тори Амос? Род Стюарт? Не виждам да сложа Steely Dan в същата кофа като Steevie Wonder ... ??? Объркан.

  • Повече се интересувам от неща като AC/DC, Deep Purple, Black Sabbath и други. Всъщност всичко е въпрос на лични предпочитания. Не мисля, че определението за рок включва върху какво се концентрира. Рокът просто достига до по -дълбока, сурова и по -буквална част от човешките емоции.

 4. някои от вашите сравнения са неточни. например пропуснахте да споменете клавиатури и пиано, но тези два инструмента са също толкова важни в някои рок стилове, колкото барабаните и китарите за хеви са важни за други. например погледнете розовия Флойд, Фил Колинс и чужденец. всеки е пример за рок, но и трите използват силно клавиатури и пиано заедно с китари, бас и барабани. докато Фил Колинс не е толкова натоварен с инструменталните инструменти, колкото Pink Floyd, Фил Колинс не е поп. вижте келтския гръм. 5 или 6 певци. понякога сам, понякога с келтската гръмотевична група. звучи като поп, но и като рок. и попът не се среща във всички възрасти толкова, колкото рокът. много много хора от всички възрасти слушат розовия флойд, но само тийнейджъри и много малко възрастни слушат да кажем, Джъстин Бийбър. възхищавам се на усилията ти да разчупиш пътищата на поп и рок, но не си свършил толкова голяма работа. погледнете Rod Stewart, той не свири на инструменти, но музиката му преминава като рок и като поп, определяйки коя песен слушате.

 5. Едно нещо, което мисля, че сте забравили, е, че рок музиката е жанр, както и поп. Но от друга страна, попът се основава повече на това, което е популярно днес. Ако слушате неща като Глен Милър, Били Холидей и други, вероятно ще го категоризирате като джаз, а не като поп. Но през деня суинг джазът беше поп. популярната музика.

 6. има рок музика, а останалото е шум!

 7. СТРОГО НЕ СЪОТВРЕТЯ. 1. На първо място, рокът е форма на музика, поп не е задължително да е така. Това е, ако имате предвид поп, както в поп-арта. В този случай поп е всичко, което се основава на съвременната популярна култура и използва масово медиите. Това означава, че всичко в днешно време може да е поп, не всичко е рок. 2. Официално рок е термин, използван за първи път през 50 -те години. Вместо това терминът „популярна музика“ е бил използван от края на 1800 г. за описание на лесни за слушане мелодии. Сега тези мелодии се основават главно на правилата за хармония, произтичащи от класическата западна традиция (хептатонична скала), докато рокът се корени в блус (пентатоника). Така че с тази формулировка принц = рок, цепелин = рок, мадона = поп, лейди гага = поп и така нататък ... 3. Ако ме питате разликата е следната: поп = забавление, рок = музика. Вярно е, че тези пътища в днешно време често се преплитат, но нека не го правим само поп = мелодични вокали и клавишни, рок = крещящи и китари, защото трябва да ви напомня, че бийтълсите са написали както Мишел (бла!), Така и Хелтер Скетър (!). И така, какви са те?

 8. Всичко по този въпрос е погрешно, какво ще стане, ако ви кажа, че през 50 -те години на миналия век, когато един популярен рок изпълнител почина, той се наричаше „денят, в който музиката умря“. Рокът беше поп през 50 -те. Поп е толкова широк, общ термин, че може да се използва за описание на всяка музика, насочена към тийнейджъри. Рок музиката също не винаги се прави от групи, чували ли сте някога за Ози Озбърн? Какво ще кажете за Елвис Пресли? Чували сте за него. Всички го наричат ​​„Краля на рока“, защото го направи популярен. Поп е съкращение от популярно. Това не трябва да е коментар от омраза, но бих искал да видя вашите източници ... Нямате ли такива? Тогава това е невярна информация.

 9. Смятаме, че и двата жанра са добри. (Крис) харесвам рока и тези изкуствени като Eltion john, black sabbath, ZZ top, Beatles, Blue oyster cult, Jackson brown, bon jovi, Elvis Presley, Queen, Mickael jackson, the rolling камъни, ареосмит, коли е това, което ми харесва сега, неговият завой на Исайя мисля, че поп музиката е един от най -привлекателните жанрове в историята, някои артисти като Алън Уокър, Адам Ламбърт, Маршмалоу, Ариана

Обратни обрати

 1. Разлика между рок и алтернативен рок | Разлика между | Рок срещу алтернативен рок
 2. Разлика между Швеция и Швейцария | Разлика между | Швеция срещу Switzerlvs

Вижте повече за: , , ,