Разлика между рок и опера

rock-band Рок срещу Опера

Операта е форма на изкуство, при която художникът използва присъствието си като медия за изпълнение на някаква драматична творба, която обикновено е комбинация от някои либрето и музикални ноти. Счита се за част от западната традиция на класическата музика и включва различни компоненти на театъра, особено говорени, като актьорско майсторство и костюм. Рок музиката е цял музикален жанр, който включва предимно използването на хеви метъл, по -специално електрически бас китари и барабани, придружени понякога от клавиатурни звуци от пиана , органи и синтезатори.

Както операта, така и рокът са силно разнообразни по стил и се развиват през годините. В най -основната си форма операта не може да бъде класифицирана като отделен музикален жанр, а по -скоро като форма на театрална драма, където изпълнителите изработват някакъв вид структурирано произведение на драматично изкуство, което често включва игра, изпълнена с вокална и инструментална музика. Въпреки че рок музиката, подобно на операта, може да се използва за разказване на история, тя може или не може да включва текстове и няма да бъде в зададена форма, за разлика от операта. Рокът е по -скоро импровизация и е много често рок концертите да се провеждат на открито. За разлика от това, оперните спектакли почти винаги се провеждат на закрито в театър или аудитория с отлично представяне на организацията и обстановката.

Операта е известна с великолепни класически мюзикъли, костюми и декорации и макар че е обичайно да има много изпълнители за опера, това не е случаят с рока, който дори ако се изпълнява в група, обикновено ще има четири или пет членове на групата. Често е в рок музикалните предавания певците да танцуват, но в операта главните изпълнители няма да танцуват по никакъв начин.

Има значителна разлика в начина, по който оперните изпълнители и изпълнителите на рок музика използват гласа си. Оперен певец или изпълнител обикновено ще развие гласа си по -пълно от рок певец. Има голяма разлика в това как оперните звуци излизат от това как трябва да излизат рок звуците. Като се има предвид факта, че рок музиката се фокусира върху инструменти повече от вокали, повечето рок певци дори няма да имат нужда да изучават музика, за разлика от оперните певци, които почти сигурно изучават музиката до основи.

Основният контраст между рока и операта е, че за рока се изисква майсторство в инструментите, докато операта се нуждае от присъствие на тялото и глас .

Резюме: 1. Операта е по -скоро изкуство и драма, докато рокът е тежки инструменти, особено китари. 2. Операта често се изпълнява на закрито (театри, аудитории), докато рокът обикновено е открито нещо за концерти. 3. Необходим е по -голям брой изпълнители за опера, отколкото за рок шоута, където дори може да има един главен певец. 4. Opera съчетава присъствието на тялото и гласа, докато рокът е предимно бас, китара и барабани. 5. Костюмът и декорациите са компонент на операта, докато рокът няма определен стил на обличане за певци.

Вижте повече за: , ,