Разлика между рок и метъл

music Рок срещу метал

Рок музиката или просто рокът е един от най -почитаните музикални жанрове, особено на запад. Той се развива от комбинация от по -ранни жанрове, сред които рок енд рол и рокабили през 50 -те години. Фолк рокът възниква през 60 -те години в резултат на смесването на народната музика с рока, а блус рокът е създаден чрез смесване на рок теми с блус, както и джаз рок от сливането на джаз с рок. Преминавайки в 70 -те години на миналия век, рокът включва следи от соул, фънк и латино музика и през това време рокът еволюира в различни поджанрове, включително хард рок, хеви метъл или метъл, мек рок прогресив и пънк рок. Еволюцията на рока през 80-те години произвежда поджанрове като алтернативен рок, хард-кор пънк и синт-рок с гръндж рок, бритпоп и ню метъл през 90-те години.

Метъл рок или понякога наричан хард метъл рок има своите корени в поджанровете блус и психоделичен рок. Темата на типичния метъл рок се върти около дебела, тежка електрическа китара и звук на барабани, характеризиращи се със силно усилени изкривявания и бързи китарни сола. Той е посочен като най -екстремния по отношение на мачизъм, обем и театралност на всички рок поджанрове, а феновете му са известни като хедбенгери.

Разликата в звука Rock или може би обикновен хард рок използва класическия overdrive звук, създаден, когато лампите на усилвател или конкретна част от него, като копчето за задвижване, са натиснати до краен предел. Това създава продължителен звук с изтръпване и изкривяването е леко. Що се отнася до метъл рока, изкривяването е силно, тъй като overdrive се поддържа по -дълго, създавайки по -дълбок, по -тежък звук. С обикновения хард рок се използва класически барабанен комплект без педал с контрабас. Педалът с контрабас е, когато имате два педала или само един с два отделни чука, прикрепени към двойна верига. Тежкият метал използва много от тях. Някои ранни метъл рок изпълнители включват Led Zeppelin, тъмно лилаво и Black Sabbath и всички те имат огромни последователи на феновете.

Резюме: 1. Рокът е основният музикален жанр, докато метълът е поджанр на рока. 2. Overdrive на рок звука има по -леки изкривявания от металния рок, който има силно изкривяване. 3. Метал рокът има по -дълбок, по -тежък звук от обикновения рок или просто рок звук. 4. Рокът използва класически барабанен комплект без контрабас педал, докато метал използва контрабас педал за барабанния комплект.

31 коментара

 1. Съжалявам, но Metal в наши дни всъщност не е рок поджанр.

  Докато ранният или „класическият“ метал има много общо с рок музиката, поджанровете имат малко.

  И така, ето разликите.

  Структура на песента-Рокът е универсално строево-хор-стихотворна структура. Металът, от друга страна, има разнообразие. Докато ранният метал е стих-хор-стих, голяма част от съвременния метал не е. Например death metal, black metal, symphonic metal, neoclassical metal и (в по -малка степен) power metal редовно използват структурата на наративната песен.

  Вокални стилове - Рокът използва блузи пеещи интонации и ... това е наистина ... Искам да кажа, има няколко групи, които отиват по -далеч, но това са рядкости. Ранният метал използва гореспоменатия стил, но в днешно време метълът варира от оперните стилове на пеене (най -вече в симфоничния метал) до скандалното смъртоносно ръмжене.

  Rythm-Rythmically rock използва само основни 4-4 времеви сигнали (с няколко забележителни изключения, а именно прог, синтез и математически рок). Те се използват в ритъм „back beat“. Докато отново, ранният метал има тези характеристики, съвременният метал има разнообразни времеви знаци в своя арсенал и много стилове (най -вече death и black metal) имат много бързо барабаниране, използвайки много различни бийтове (дори 64 -и!). Това, излишно е да се казва , е твърде бързо, за да се появи „ритъм на гърба“

  Инструментален фокус - Рокът се фокусира върху ритъм китарата, вокалната мелодия и текстовете. Металът от най -ранните си дни се фокусира върху водеща китара. В днешно време няколко стила са съсредоточени върху кеборди и вокални мелодии (но не и текстове) (симфоничен метал), водеща китара (speed metal, неокласически метал) и китара и барабани (death и black metal).

  Стил на свирене - Рокът използва много отворени акорди, металът прекъсва всичко. В допълнение, много често срещани техники в метала (заглушаване на дланта, потупване, настъргване, барабани с контрабас) са рарли, ако изобщо се срещат в рока.

  Влияние на блуса - Рокът има явно блус влияние, днес метълът почти няма такъв.

  Лирически теми - Рок - Универсални човешки опитности, обикновено положителни. Метал - Обикновено отрицателен, по -често обобщен (т.е. не е написан от лична перспектива). Има и по -малко фокус върху текстовете.

  Емоционални диапазони Рок - Тежки положителни изкривявания, редки, ако изобщо, се справят с крайни негативи. Метал - Всяка емоция, макар и очевидно отрицателни, е много по -често срещана - варира от омраза и гняв (death metal), до блаженство (по принцип всичко от helloween).

  В обобщение 1. Металът е стил, който се е развил от рока, но сега е достатъчно различен, за да се счита за негов собствен жанр, подобно на блуса и рока. 2. Рокът използва само основни циклични пеещи структури. Металът често е с повествователна форма. 3. Рокът е предимно положителни емоции, металът има всякаква емоция, но силно отрицателно изкривяване. 4. Рокът се фокусира върху rythm китара, вокална мелодия и текстове. Металът се фокусира върху вокална мелодия и клавиатури/ водеща китара и вокална мелодия/ водеща китара/ водеща китара и барабани. 5. Металът често е по -сложен ритмично и много поджанрове не включват ритъма на струнния ритъм, който се среща във всяка рок музика.

  • Това прави всичко толкова безболезнено.

  • Очевидно някой никога не е слушал Pink Floyd, Jefferson Airplane, Nirvana, Phish, the Grateful Dead или Hot Tuna. Ако класифицирате рок музиката като проста и безинтересна, препоръчвам ви да разгледате няколко от изброените групи. Слушайте как бас барабани в „Thing“ в късен 67 ′ конфитюр от самолета. Това е психеделичен рок, с изключение на OHMYGOD има фокус върху водещата китара и няма текст ... точка. На живо в Fillmore East, това е в YouTube. Ако не сте твърде тесногръди, това е ... 😉 сериозно обаче, ако изслушате цялото нещо, много е готино. Просто не е задължително толкова отгоре, колкото е металът. Много разширяващо ума. Нирвана е може би най -малко любимият ми в групата, която споменах, но все пак Кърт Кобейн използва невероятни количества изкривявания. Така и Джими Хендрикс, още повече. Само дето е умрял преди да е съществувал метал.

  • какво ще кажете за Bass gutiarsis от Rock и Metal, все още имат метален звук

  • Благодаря ти! Много задълбочено и прецизно.

  • Знам, че закъснях с този коментар 7 години хаха, но това беше най -доброто сравнение на рок и метъл, което съм чел от много дълго време. Единственото нещо, което би направило коментара/описанието ви по -добро, би било да добавите жаргон за теория на музиката, за да обясните тези разлики от музикална гледна точка. Това всъщност е това, което изгледах на първо място, но предполагам, че повечето хора не разбират теоретичните концепции в музиката и целия привидно сложен жаргон, който върви заедно с него хаха.

   Разбира се, музиката е език сам по себе си и бих искал да прочета вашата гледна точка от теоретична гледна точка (т.е. металът използва много фригийски режим, хармоничен минор, двойна хармоника мажор, унгарски минорни скали и акцент върху дисонансния минорен 2 -ри интервал, олицетворяващ металните звуци „дум и мрак“. Рокът от друга страна прави една от очевидните мажорни и минорни пентатонични скали, заедно с добавения тритон, като прави минорна блус скала. Рокът също използва миксолидиански режим, който произвежда щастлив, разтърсващ аромат, но малко по -тъмен от мажора, тъй като отличителният му тон е сплесканият 7 -ми интервал.

   Това, разбира се, е само пример, но примерите, които дадох, са верни и не са твърде описателни.

   Както и да е, благодаря за доброто четене, поздрави,

   Джеф Г.

 2. рокът е супер гей

  • Който летящият дявол каза, че рокът е супер гей. Ако мислите, че рокът е супергой, мразя да мисля това, което всъщност наричате нормално. Защо не си извадиш главата от задника и да се върнеш в реалния свят. Рок/метъл са единствените групи, в които класиката все още е класика, късните изпълнители като Dimebag, Jimmy Page и т.н., са почитани като легенди, защото всъщност са променили техния свят и няколко други, а вие не получавате постоянно повтаряне на песен, пусната отново и отново и отново. Денс музиката копира други изпълнители и се опитва да я претендира за своя собствена, а за харесвания на Крис Додри, който е невероятен текстописец и музикант, той пише „What About Now“ от едноименния запис „Daughtry“ и познайте кой е копирал това, по дяволите западен живот. Никога не ми казвайте, че рокът е супергай, когато има хиляди артисти, които вече носят тази тениска, включително и вие.

   • Не бих могъл да го кажа по -добре, Rage Monster. Реквизити за това, че давате глас на хиляди хора, чието мнение е напълно игнорирано от тези глупаци. Също така исках да комплиментирам вашите музикални вкусове. Продължавайте така, светът се нуждае от повече хора като вас.

    • Не се притеснявайте, брато, страхотните групи като Five Finger Death Punch, Demon Hunter, Trivium, Megadeth, Machine Head и много други, внасят определено качество в живота, а тълпата е известна като луда и приятелска. Нека си признаем, колко хора ще пренесат хората в тълпа от повече хора и мислят, че е страхотно. Ние, металистите, измислихме неща като moshpit и сценично гмуркане, не много други жанрове музика правят това. Продължавай да се люлееш, брато, и се грижи. Потърсете ме във фейсбук или туитър. [Facebook е Jay Webs Bull] Twitter @webshooter3.

 3. Защо един от отговорите е само оригиналното нещо, но направено правилно?

 4. Рокендролът е за музика, глас и текстове. Рок енд рол е безсмъртие, бийтълс, търкалящите се камъни, Том Петти, Нийл Йънг и др

 5. Металът е негов собствен жанр, който има свои собствени клонове .. сумата от тях се преплитат с поджанрове скали. като поджанра Metalcore е комбинация от хардкор и метъл. Хардкор идва от пънк, пънк рок, идва от рок .. метал дойде от рок ... Сега deathmetal е екстремен пример за това в какво се е превърнал метълът ... след това отново има Melodic death metal, а доста скорошното е DEATHCORE. което е metalcore и deathmetal. така че фюжън поджанр от два други поджанра .. хмм това е само 1 пример. това означава Deathcore, има хардкор и метални влияния, което означава пънк влияния, което означава рок влияния, но има влияния на deathmetal и метални влияния и в крайна сметка обратно към рока,

  Металът беше поджанр на рокендрола, но мисля, че той се е превърнал в нещо изключително различно и това е точно това, метал

 6. Има рок песни и метъл песни, които не можем да объркаме техния жанр, особено в началото на жанра. Но с течение на времето се раждат фюжън жанрове и поджанрове на рок и метъл. В днешно време много рок песни имат характеристики на метала и обратно. За да различаваме рока и метала, трябва да разчитаме на сетивата си. Въпросът е, че Metal е екстремна версия в сравнение с Rock. Например: тъжната песен на рока: можем да изплачем тъжната песен на метъл: искаме да умрем

  положителна песен на рок: интересуваме се, оптимистично, щастливи метъл песен: искаме да убием някого, да изстреляме нещо,

  скалата е някъде близо до центъра, металът е отгоре или отдолу.

  • @Entropee Издаваш го като метал, който предизвиква гняв или скръб у хората. Както всяка музика, това, което слушате, може да повлияе на емоциите ви. Така че, докато жанровете като Death Metal могат да звучат насилствено, така може и Post-Hardcore. По същия начин Power Metal може да изведе морала в човек, повдигайки духа му като рок на химна. Готическият метал и готическият рок могат да предизвикат потискащи чувства, а симфоничният метал и симфоничният рок могат да създадат фантастични образи. Емоционално, Metal има тенденция да усилва повече от Rock, но след това отново много хора са различни в много неща. Това, което ви ядосва силно, може да донесе спокойна радост на друг. Това, което ме натъжава, може да предизвика ярост на друг.

   Освен това, вие бяхте доста забележими, въпреки че веднъж чух, че метълът е повлиян от класиката, докато блусът е повлиял на рока.

 7. Страхотен пост! Какво ще кажете за един на тема „Разликата между метал и Nu-Metal“?

 8. Скалата може да бъде мека или твърда

  Металът може да бъде силен, мек, бърз, тежък и да има много рифове

  и двете осигуряват тонове енергия и и двете ускоряват сърдечния ви ритъм, когато го слушате

 9. Слушам както рок, така и метъл и почти всички видове от тях. От блус до изкривяване. От бавно до бързо. Мисля, че и метал, и рок са преплетени на много места. И двамата получиха бийтове, които ме карат да танцувам, и двете имат чувства. На кой му пука каква е разликата, докато не се насладя и на музиката. 😀

  • Одобрявам това съобщение;) Запомнете какво казва Леми на сцената: „Ние сме Motorhead и свирим рокендрол“. Рокът е много повече от използване на изкривяване или не, това е начин на живот!

 10. Металът не е нещо „собствено“, никога не е било. Това е просто рок, доведен до крайност, който е по -бърз и с повече изкривявания. Всички тези приказки за различни структури, по -сложно раздробяване и т.н. са глупости, всичко идва от Rock. Въпреки че можете да кажете, че „екстремният“ метъл е нещо собствено, трябва да се съглася, не бих натрошил каква ужасна стена от звук с Рок, едва ли е музикална.

 11. Рокът не е специфичен музикален жанр. Рокът е общ термин, който обхваща голямо разнообразие от музикални стилове. Първият рок жанр е Rock & Roll, този жанр се ражда Rhythm & Blues. От Rock & Roll са родени Rockabilly, Surf Rock, Blues Rock, Beat (British Invasion). От Rockabilly и Surf Rock се ражда Garage Rock, от Garage Rock се ражда Punk Rock. От Blues Rock се раждат хард рок и хеви метъл. От хеви метъл са родени траш метъл, спийд метал, дум метъл и др. Тази еволюция е обширна. Металът е термин, който обозначава по общ начин Heavy Metal и неговите потомци. Хеви метъл поема влияние от блус рока и психеделичния рок. Рок = Earth Metal = Европа Death Metal = Франция.

  Umbrella term = Rock Family/Category = Metal Genre = Death Metal Sub -жанр = Technical Death Metal

  В музиката има категории и семейства, не всички термини са музикални жанрове. Например Electronic, това е общ термин за различни стилове, базирани на използването на цифрови инструменти (синтезатори, пробници, барабанна машина).

 12. единствената метъл група, в която наистина вярвам, е групата за заглушаване ... ако тази група не е добра; нищо не е !!!!

 13. Няма голяма разлика между рок и хеви метъл, изключвайки децибелите, и количеството къдрици в прическите им. ЕДИНСТВЕНАТА истинска разлика се намира в блус музикантите, които импровизират и също всеки път променят вокалите. Някои от най -добрите музиканти според мен са тези, които идват от блус фона, най -добрият в този случай предполага способността да се изпълнява различно всяка вечер. Рок и метъл имат часове, за да си направят прическа, лак за червило и други неща. Защо? защото те само синхронизират песента на сцената и затова. Блус групите трябва да се възродят, рок и метал се натъкнаха на тухлена стена заради имиджа и хореографираните движения. И какво го замени? По -хореографски концепции, т.е. поп, който отново е неизбежен поради хореографията, включена във всички тези стилове. Поп не можеше да замени блуса !! А именно неискреността не може да замени искрените. И сега 75 -годишните изглеждат наистина глупаво, свирейки рок или метъл - отмъщение на дядото в чорапогащи. Забележка: Нямаше да изглеждат глупаво, ако играеха блус !! С всички тези свип арпеджио играчи (с хореография) често бихте ги чули да казват, че блус музиката е толкова проста. Добре, нека видим същите тези хора да направят нещо от маншета за през нощта, без шанс. Защо просто не запишете, ако искате да чуете любимата си рок хеви метъл група? Музиката на живо НЕ е рок или тежка музика. Трябва също така да се вземе предвид продължителността на рок или тежки песни = 3 -4 минути, което означава, че групата е свирила тези 3-4 минути в продължение на около 40 години по същия начин отново и отново = отегчена до смърт ръжда! Казвам да върнете блус бандата и да премахнете цялата тази перманентна коса. Рок и метъл са извлечени от много форми, включително класически, но отново колко е опера в сравнение с 3 -минутна песен? Часове, колко е толкова, така че не е скучно. Сега виждате ли защо блус играчите импровизираха? Защото направиха 3 минути за 13 минути. Другият подход е просто лабиринт за мишки. Подходът към музиката е по -важен от нотите, по -важен от това така нареченото съвършенство, което в действителност може да се намери само в гения като Бах или нещо подобно. Няма да унижавам никого, но ми дайте Клептън, Вон, Джеф Хийли Гари Мур и така всеки ден, за да се забавлявам или желязна девойка и така нататък. Разбира се, това е само моят вкус, подчертавам, че няма да унижавам никого за това, в което се занимават, но просто предупреждавам за опасностите, свързани с хореографията и най -важното как тя не успява да ни защити от копията на Бритни и зоната за момчета и така нататък. Блус би джаз би графска музика би. Но рок или метал? Отговорът е равен на категорично не. Защото тогава имиджа и хореографската музика могат да бъдат използвани от Мадоната на света.

 14. какво е thrash metal и nu metal?

 15. Металът е за счупените, неподвижните хора не могат да го разберат

 16. Не съм експерт, но прочетох някъде, че Metal използва по -усъвършенствано възпроизвеждане на бас в сравнение с рока и от това, което чух, изглежда е съвсем вярно. Металът има тенденция да има по -тежки баси на фона, както обикновено се среща в блуса.

Вижте повече за: , ,