Разлика между рок и диско

disco Рок срещу Диско

Един от най -уникалните музикални жанрове е дискотеката. Това е високоскоростна форма на танцова музика, която е смесица от фънк и соул музика, с влияния от салса и латино музикални стилове. Името му произлиза от думата дискотека, която е френска дума, означаваща нощен клуб. Въпреки че не е лесно да се определи отделна точка на произход на дискотеката, тя проследява корените си от края на 60 -те и началото на 70 -те години в клубове, доминирани от афро -американски групи в Ню Йорк. Въпреки дискотеката на голямата публика, получена особено от чернокожите гейове, тя не навлезе в мейнстрийм музикалната индустрия, докато не започна да се филтрира към бели гей клубове в Ню Йорк.

Въпреки че диско музиката премина през постоянна тенденция на растеж в началото на седемдесетте, феновете на die hard rock не бяха особено впечатлени и много от тях изразиха неодобрение към диско музиката. И двата музикални жанра обаче отбелязват повишен растеж и популярност през 70 -те години, като се засилва съперничеството между феновете на рока и дискотеката. В по -късните години на 80 -те до 90 -те и по -късно дискотеката не напредва толкова много и всъщност тя е изоставена до голяма степен за други популярни жанрове

Въпреки че двата музикални жанра са се разраснали главно в САЩ, има значителна разлика между стила на музиката и инструментариума. Инструментите, използвани главно от диско музиканти, са струни (цигулка, виола , виолончело), ​​вид орган, наречен струнен синтезатор, бас, тръба, саксофон и понякога барабани. Рокът, от друга страна, използва главно електрическата китара, баса, барабаните и клавиатурата. Дискотеките са склонни да имат постоянен четири ритъма на пода и бас линия, която е тежка и синхронизирана. Дискотеките също включват интензивното използване на педала wah-wah, който издава характерен звук на електрическа китара. Звукът на рок музиката основно се върти около електрическата китара, използвайки силен ритъм на римувани бас китари, барабани и клавишни инструменти.

Най -общо забележителната разлика между звука на рок и дискотека или танцова песен е, че в диско песен басът удря „четиримата до пода“ веднъж на всеки такт, докато за рок звука басът удря на един и три и примката поема водят на две и четири.

Резюме: 1. Диско музиката е до голяма степен с високо темпо и танц ритъм музика, докато за разлика от рока. 2. Дискотеката използва много струнни инструменти като цигулки и виолончела, докато такива не са често срещани при рок музиката. 3. Моделите на бас бийт се различават значително между рок звука и диско звука. 4. Диско музиката до голяма степен избледнява в по -късните години, докато рокът остава силен и се развива в поджанрове.

2 коментара

    Обратни обрати

    1. Разлика между Хаус и Техно | Разлика между | Хаус срещу Техно
    2. Разлика между рок и блус | Разлика между | Рок срещу блус

    Вижте повече за: , , ,