Разлика между рок и блус

rock-band Рок срещу Blues

Рок и блус музика е свързана с една от друга. Това не е само защото те са разработени почти по същото време, но също така, защото те използват много подобни инструменти. Въпреки, че една форма на рок може да звучи твърде различен от един от многото блус вариация, все още има много разлики, които са най-забележима между тези две музикални форми.

От гледна точка на културните родните, блус покълнали от южните райони на САЩ по време на края на 19 век, докато рок дойде както от Великобритания и САЩ в началото на 1950-те години. Освен това, блус атрибути произхода си от афро-американски народна музика, както и, работа и духовни песни. Напротив, рок енд рол, Електрически сините и като блус, стил рок музика също може да бъде проследено от народна музика.

В качеството си на жанра под популярна музика, рок често е отделен с използването на електрическа бас китара, барабани, орган и пиано. Освен с помощта на същите тези музикални инструменти, блус е включено други звуци от различни инструменти, чрез използване на използването на хармоника, саксофон, тромпет и тромбона.

Pure рок се казва, че съдържа само три струни. Един от които е най-силен акорд, втората по-назад ритъма и последният акорд е използването на привлекателни мелодия. Но тъй като рок музика се е развила от време на време, повечето скални форми в днешно време имат 4 и половина акорди повторения. От друга страна, използването на 12-бар блус прогресии в акорди е един от най-често срещаните характеристики на блус музиката.

За разлика от блус банди днес, една рок група или група обикновено се прави от 4 членове. Един играе електрическа китара, още употреби на китара бас, третият е от стълбовете барабанист и, разбира се вокал. В някои случаи, групата пропуска друг член от квартета оставяйки трима членове, за да завършите групата. В тази връзка, вокалът обикновено се наблюдава, за да използвате инструмента на члена пропуснато от групата.

Резюме: 1.Blues започнаха своята култура само в САЩ, докато рок започна едновременно в САЩ и Обединеното кралство 2. типични Blues музиката работят повече инструменти, отколкото рок. 3. стил на Blues могат да бъдат проследени най-вече от афро-американски фолк музика, докато рок музика е имал по-големи влияния от рокендрола и електрически блус. 4.Pure рок се казва, че съдържа само 3 акорди и повечето рок поджанрове има 4.5 акорд повторения докато Блус използват 12-бар блус припеви.

5 коментара

  1. Но малцина могат да се отрече, че блус рок синтез е може би най-големият кросоувър жанра до този момент. В края на краищата, това е мястото, където кошмарен, киселина, прог, хеви метъл, южна, както и други модерни жанрове са дошли. И защо е това блус рок е толкова често се разглежда като "рокаджийски" от много пуристите? Аз твърдя, че смесването на блус и рок енд рол остава легендарен поява в поп културата.

  2. Харесва ми това, че в блус музика на музиканта не трябва да се преосмисли. В рок му задължително, че играчът трябва да е по-различно от миналата рокер щанда на главата, докато се преструва, че се вбеси със света, боядисват косите си с белина и Burn веждите си изключен, премахнете всички си дрехи викат вече война ... Blues е изцяло американски истински продукт за разлика от скала, която отнема от всички жанрове, но не може да овладее всеки Т.е. класически рок не е толкова добър, колкото нещо истинско. Но не може да се сравни например блус до класическата защото блус не заемат от класическата (това е релаксиращ ефект на всяка традиционна музика). Ако видях блус човек с лилаво червило не вежди половин мохикан половин глава по-дълга коса на череп и ядрената предупредителни знаци върху китарата си, че вероятно ще се смеят.

  3. Рок не произлезе във Великобритания! Във Великобритания няма нищо общо с изобретението или произхода на рокендрола музика. Блус, Boogie, скок, кегелбан бяха от същите общности и изнесени за Великобритания, точно както беше Rock. Това е добре документиран. Първият рок действа от британски произход са се образували около свири блус, буги, скок и или кегли, докато не чух и започва да свири рок-енд-рол. Също така, рок, преди да започне в началото на 1950-те години в една и съща общност, която е създала Blues. В Twelves (1935) Stop счупи (1937) Roll Ем Пийт (1938) Това е всичко (1938 Странни неща се случва всеки ден, Sis Rosetta Tharpe); Have A топка Нека (1945 г.); Caldonia (1945); Трънливия път Blues (1945 г.); Всичко е наред Mama (1946 г.); Rock & Roll (1947Paul Bascomb); Трябва да Run Me Down (1947) Good Rockin Tonight (1948); Буги Chillin (1948); Кална скокове Един (1948); Скача пее Wee (1948); Дупка в стената (1948); Rock Настоящото съвместно (1949); всичко, което тя иска да направи, е Rock (1949); Rockin At Home (1949); Saturday Night Риба Фрай (1949) Рок Това Boogie (1949); Рок и Roll (1949); Венера (1949); Рок известно време (1949) Всички предшествано Rocket 88 от Айк Търнър (1951) широко се твърди, че първата рок песен. Макар че аз не твърдя, My Baby Трикси Смит Rocks Me With A Steady Roll, за да е действителен рокендрола песен, че това е за знаменосец на лириката и доказателство, че свързването на срока с музика, в музиката като евфемизъм беше очевидно, в една и съща общност, която произлиза Блус, Джаз, Boogie, гребане и Направо да не говорим за Евангелието и Ду италианец ...... и рокендрола.

    Така че НЕ! Рок не произлиза от двете САЩ и Великобритания. Това не е разграничение на рок и блус. И двете са от / произхожда от същите афро-американските общности в САЩ. Те са записани със сигурност през 1940 година, но играе в афро-американските общности най-малко още през 1930-те години.

Обратни обрати

  1. Разлика между джаз и рок | Разлика между | Джаз срещу Rock

Вижте още за: , ,