Разлика между издърпвания и подборки

pull_up_am Издърпвания срещу брадички

Когато прекарвате около час в тренировки според вашата фитнес рутина, обикновено имате ли предвид стойката си и виждате дали правите упражненията правилно или не? Освен ако не работите с личен треньор, от съществено значение е да знаете как да правите конкретно упражнение правилно, за да не се нараните по време на натоварващата физическа тренировка. Тук ще разгледаме основните разлики и прилики между издърпване и брадичка.

Основната разлика между двете е, че и двете са упражнения за силова тренировка, при които укрепвате мускулите си, като вдигате собственото си телесно тегло. Като вдигнете собственото си телесно тегло, ще се радвате на предимства като изграждане на сила на горната част на тялото и мускулна маса. Издърпванията и вдиганията обаче са доста трудни за изпълнение “, така че наистина трябва да внимавате за стойката си и да изграждате силата си по време на упражненията.

По принцип и двата лицеви опори и брадички изискват издърпващащанга , на която се закачате. Уверете се, че може да понесе вашето тегло. И вдиганията, и притяганията изискват от вас да се повдигнете, докато брадичката ви премине през щангата.

Основната разлика между тях обаче е начинът, по който хващате щангата. При издърпвания дланите са обърнати от вас. В сравнение с вдигането на бради, издърпванията обикновено са по-трудни. Те също така ви позволяват да насочите конкретно мускулите на гърба си.

Вдигането на бради, от друга страна, се извършва с длани, обърнати във вашата посока. Те са по-лесни за изпълнение, отколкото притягания, а целевите мускули, с които ще работите, са вашите бицепси.

За сериозните културисти може да се извърши вариация на издърпвания, включително стандартното издърпване с мъртва висячка, претегленото издърпване, издърпването зад врата или издърпването с една ръка. Вариациите, които можете да направите за брадички, включват гръдни издатини на гръдната кост, претеглени брадички, с една ръка, с легнало положение, с една рамо или с планински катерачи.

Без значение кой от тези видове упражнения решите да правите, важното е да ги изпълнявате правилно и редовно, за да увеличите максимално ефектите върху тялото си.

Резюме:

1. Издърпванията се правят с дланите, обърнати встрани от трениращия, докато вдиганията се правят с дланите, обърнати към трениращия.

2. Издърпванията са по-трудни за изпълнение от вдиганията.

3. Издърпванията са насочени към мускулите на гърба, докато брадичките работят върху бицепсите.

Вижте повече за: , ,