Разлика между PST и PDT

PST срещу PDT

Светът е елипсовиден и като такъв различните места изпитват различен климат, време, природни явления и време. Той се върти около слънцето, което му осигурява светлина през деня и отразява светлината от луната през нощта.

Тъй като светът заобикаля слънцето, части от него изпитват дневна светлина едновременно, докато другите части изпитват нощ. След няколко часа това се обръща и цикълът продължава през цялата година.

Поради това всяка част на света има своя собствена стандартна часова зона. Има повече от 25 световни часови зони, които варират от -12 GMT до 0 GMT и +12 GMT. Те се измерват на 15 градуса от основния меридиан в обсерваторията Гринуич в Гринуич, Англия.

Някои от часовите зони са: Европейско централно време (ECT), Източноафриканско време (EAT), Австралийско централно време (ACT), Стандартно планинско време (MST), Централно стандартно време (CST), Универсално координирано време (UTC) и Тихоокеанско стандартно време (PST).

Съединените американски щати и Канада използват Тихоокеанската часова зона или PT. Базиран е на 120 -ия меридиан на запад от обсерваторията Гринуич. Той се нарича Тихоокеанско стандартно време (PST) през зимата и Тихоокеанско лятно време (PDT) през лятото.

Тихоокеанското стандартно време (PST) изостава с осем часа от координираното универсално време (UTC-8). В Съединените американски щати се използва през зимата в Калифорния, Айдахо, Невада, Орегон и Вашингтон. Използва се и в канадската провинция Британска Колумбия, с изключение на Cranbrook, Golden и Invermere. Използва се и в Юкон. Мексиканският щат Баха, Калифорния също използва PST през зимата.

През лятото се използва Тихоокеанското лятно часово време (PDT). Времето се премества с един час пред обичайното време през лятото, за да се използват по -дългите дни на лятото и да се спести енергия в процеса. Той започва всяка втора неделя на март всяка година. Той приключва на първата седмица на ноември всяка година, когато времето отново се премества с един час назад. Това се прави, защото зимата има по -кратко лятно време.

Повечето части на света спазват лятното часово време през лятото. В зависимост от това къде се намира, той се нарича с друго име, което е според часовата зона, използвана на това конкретно място.

Резюме:

1. Тихоокеанско стандартно време (PST) е часовата зона, която се използва в Съединените американски щати, Канада и няколко други държави през зимата, докато Тихоокеанското лятно време (PDT) се използва от тези места през лятото. 2. PST изостава осем часа от координираното универсално време (UTC-8). 3. Когато използвате PDT, времето се премества с един час напред, докато се премества с един час назад до първоначалното си време, когато отново се използва PST. 4. PDT се използва за използване на по -дългото време на деня през лятото, за да се спести енергия, докато PST се използва през зимата, която има по -кратки дни от лятото. 5. И двете PST и PDT се използват на места, които спазват Тихоокеанското време (PT).

9 коментара

 1. Фактът, че светът е елипсовиден, няма нищо общо с различните климатични условия и сезони. Сезоните са причинени от факта, че земята е наклонена около оста си.

 2. Докато Саймън е прав, неправилната употреба на думата „елиптична“ е дори по-лоша, отколкото си мисли. Тъй като Земята е триизмерна, не е елипсовидна (освен ако не мислите, че светът е плосък-и тогава целият ви светоглед не е нищо друго освен плетеница от теории на конспирацията).

  Думата, която искате, е елипсоидна. Но разликата между перфектната сфера и действителната форма на Земята е толкова малка, че не си струва да се споменава. Така че защо изобщо да го повдигаме?

  • Добро мнение, Скот. Елипсоидът е думата

  • Грешиш. Разликата между формата на Земята и сферата прави огромна разлика в климата и времето. Фактът, че земята се издува в екватора, причинява всякакви доста сериозни последици: сухия и дъждовен сезон в Източна Африка, ураганното време, специфичните видове време в тропиците и т.н.

  • Някои биха казали, че злоупотребата с думата злоупотреба също не си струва да се споменава ... Тогава защо изобщо да я повдигаме, а?

 3. Моят фиш не се отваря

 4. Моля, препишете тази страница, така че да стигне по -бързо до основната точка. Можете да започнете, като изтриете първите два параграфа. Но и останалата част също се нуждае от работа.

 5. UTC не е координирано универсално време

  това е универсална времева константа -UTC

 6. Ще се радвам да прочета всички статии, публикувани по тази тема, от всички, които коментират, че авторът е сгрешил или е отнело твърде много време, за да разбере „основната тема“. Оставете линк. Благодаря ти.

Вижте повече за: