Разлика между предплатени и постоплатени планове

Предплатени срещу постоплатени планове

Все още се говори много между двата типа схеми за таксуване, популярно използвани в мобилни устройства като мобилни телефони. Това са предплатените планове и плановете с предплащане. Както изглежда, предплатените планове се заплащат преди употреба („предварително“ означава „преди“ или „предишно“), докато абонаментите се плащат след използване, както е видно от думата „поща“. Тези две схеми за таксуване са създадени, за да отговорят на нуждите и предпочитанията на различните типове потребители или клиенти. И двата варианта имат своите плюсове и минуси. Зависи само какво ви подхожда най -добре.

Постоплатен план е, когато имате регистриран телефонен номер, който се таксува. Правите толкова съобщения чрез SMS или MMS и толкова обаждания, колкото искате; тогава ще бъдете таксувани (в повечето случаи) само след месец. Предплатени планове са различни, тъй като често се налага да купуват електронни кредити или товар с използването на предплатена карта , която има обаждане номер и номер на повикване игла за да се получи баланс в телефонния си номер.

По отношение на кредитните лимити плановете с предплащане технически са по -гъвкави и нямат лимит на баланса в сравнение с предплатената схема. Вие ще бъдете таксувани в зависимост от общата употреба. Ако се обаждате или пишете твърде често, има вероятност да получите много голяма телефонна сметка. Напротив, ако използвате вашия абонаментен телефон рядко, в крайна сметка ще плащате по -малко на месец. Но в днешно време плановете с отложено плащане вече са в комплект с чисто нов мобилен телефон по ваш избор, който може да ви таксува с фиксирана сума на месец. Но това често идва на солидна цена. Ако изберете пакетния абонаментен план, имате възможност да изберете телефоните от по -висок клас, които да придружават вашите абонаментни планове, но трябва да сте готови да плащате по -голяма месечна премия. Някои планове с отложено плащане днес дори имат зададени граници на предварително определен брой обаждания и съобщения. Всяко превишаване на това ще дойде като допълнителна цена за вашия месечен пакет.

Предплатените планове са най -подходящи за тези, които искат да имат по -голям контрол върху телефонните си кредити. Като знаете текущия си баланс на натоварване, ще знаете колко SMS съобщения или обаждания можете да направите. Но за някои клиенти, които искат да бъдат сигурни, че имат телефонни кредити по време на извънредни ситуации, това не е идеален вариант. Тези, които могат да си позволят скъпи планове и които участват в твърде много мобилни обаждания и съобщения, е по -добре да имат абонаментен план.

Резюме:

Предплатените планове се заплащат преди употреба, докато абонаментите се заплащат след употреба. Предплатените планове са добри за клиенти с ниска употреба, докато абонаментите са по-подходящи за клиенти с умерена до висока употреба. Предплатените планове обикновено струват по -малко в сравнение със следплатените. Предплатените планове са по -ограничаващи и негъвкави по отношение на телефонните кредити в сравнение с постоплатените. Много планове с отложено плащане днес са свързани с предоставянето на чисто ново устройство.

Вижте повече за: