Разлика между физическа активност и упражнения

Развитието, съчетано с технологичния напредък, значително подобри качеството на живот. Дейностите, които иначе биха отнели дълъг период от време, отнемат само малка част от времето. Подобрените транспортни системи, начините на комуникация и ефикасността в производствения процес, само някои от тях, са само няколко примера за промените, на които светът е станал свидетел във времето. Въпреки предимствата се наблюдава самодоволство, което води до заболявания на начина на живот. Следователно необходимостта от упражнения и физически дейности не може да се подценява. Въпреки че тези два термина се използват едновременно, те имат различия.

Какво е физическа активност?

Това се отнася за всички движения на тялото, които водят до оползотворяване на енергия. Примерите за физически дейности включват ходене, домакинска работа, градинарство, ходене по стълбите и общи трудови дейности, включително дейности, извършвани през целия ден, които включват движение.

Значението на физическите дейности включва подобряване на качеството на живот и намаляване на риска от заболявания. За да се определи ефективността на физическите дейности при човек, мускулната издръжливост, сърдечно -съдовата издръжливост, гъвкавостта, мускулната сила и телесният състав могат да бъдат измерени чрез тест за годност.

Физическите дейности могат да бъдат чудесно начало за хора, които искат да поддържат добро здраве. Въпреки това, за да се постигнат допълнителни цели, свързани със здравето и фитнес, по- интензивната и структурирана тренировка трябва да бъде включена в рутината.

Какво е упражнение?

Сигурно сме чували това отново и отново. Макар и клише, редовните упражнения са важни в ежедневието. Това са планирани, целенасочени, повтарящи се и структурирани физически дейности, извършвани за придобиване на ползи за здравето и физическа годност. Примерите за форми на упражнения включват вдигане на тежести, плуване, бягане, колоездене, тренировки във фитнес зала и спортни дейности като тенис и голф.

Предимствата на упражненията включват:

  • Предотвратяване на прекомерното наддаване на тегло, както и поддържане на теглото
  • Предотвратява и намалява риска от заболявания и здравословни състояния, включително високо кръвно налягане, тревожност, инсулт, депресия, диабет тип 2 и метаболитен синдром, само за да назовем само няколко
  • Увеличава енергията
  • Подобрява настроението
  • Подобрява сексуалния живот
  • Насърчава по -добрия сън

Прилики между физическата активност и упражненията

  • И двете намаляват риска от заболявания и заболявания, свързани с начина на живот

Разлики между физическа активност и упражнения

Определение

Физическата активност се отнася до всички движения на тялото, които водят до оползотворяване на енергия. От друга страна, упражненията се отнасят до планирани, целенасочени, повтарящи се и структурирани физически дейности, извършвани за придобиване на ползи за здравето и физическа годност.

Примери

Примерите за физически дейности включват ходене, домакинска работа, градинарство, ходене по стълбите и общи трудови дейности, включително дейности, извършвани през целия ден, които включват движение. От друга страна, примери за упражнения включват вдигане на тежести, плуване, бягане, колоездене, тренировки във фитнес зала и спортни дейности като тенис и голф.

Физическа активност срещу упражнения: Сравнителна таблица

Обобщение на физическата активност и упражненията

Физическата активност се отнася до всякакви движения на тялото, които водят до оползотворяване на енергия. От друга страна, упражненията се отнасят до планирани, целенасочени, повтарящи се и структурирани физически дейности, извършвани за придобиване на ползи за здравето и физическа годност. И двете, съчетани с диета, остават ефективни методи за укрепване на здравето и повишаване на качеството на живот.

Вижте повече за: ,