Разлика между Паладин и Найт

knight Паладин срещу Найт

Основните принципи, определящи паладин, са да защитава и защитава невинните и да спазва закона. Това са известните основни доктрини, на които Паладини се придържаха, следвайки върховен и често твърде тънък път през целия си приключенски живот. Те ще защитават истината и справедливостта срещу безкрайните зли подходи.

Рицар е бил войник през средновековния период в Европа с джентълменски качества. Рицар е един от воините от определена избрана класа през Средновековието в историята на Европа. Този път беше част от i nitial устойчивата урбанизация на части от Западна и Северна Европа. Сред висшите класове в европейското общество и особено през времето след завладяването на Англия, рицарите все още са най -ниските, но статутът им е да достигне своя връх, когато рицарството е обявено за свещена служба от църквата около 11 век. Произход на Паладин и рицар Въпреки че изглежда несъвместим с историята, се смята, че паладинът е възникнал известно време преди появата на рицаря през 8 век, когато Карл Велики, войнственият владетел, формира група от дванадесет мощни войници, които трябва да защитавайте го от вреда и командвайте войските му. Те бяха известни като дванадесетте паладини на Карл Велики. Сред тях беше един, наречен Роланд, който беше най -известният и чиято смърт, защитавайки Карл Велики, е увековечена в епичната поезия. Но се смята, че рицарските ордени, които се отнасят до това, което днес е известно като Рицарски кодекс, са възникнали през 11 век по време на кръстоносните походи. Когато рицарите предприеха насилствено нападение в Италия по пътя си към свещената земя, се формира първият орден на паладините. Ограничен брой воини и някои поклонници бяха задържани, за да бъдат ранени от монах на име Джерард, тъй като преди това са били в битки с коренното население. Друг орден на Паладин се формира, когато 8 тежко ранени воини се укриват в замъка на крал Болдуин, който е владетел на Йерусалим. Те също така образуват рицарски орден, известен като рицарите тамплиери, които са били разположени в еврейски храм.

Резюме 1. Основната разлика между двете е ясно как са възникнали. Ордените на Паладин пораждат рицарски ордени и обратно. 3. Паладините и рицарите се бориха за дълг и Божество, държейки се здраво за своята преданост, без да бъдат принуждавани или дори да очакват някакво възмездие, докато отстояват праведността в начина си на живот.

Вижте повече за: , ,