Разлика между Северна и Южна Индия

Северна срещу Южна Индия

Индия е огромна държава и най -населената демокрация в света. Страната може да бъде разделена на пет региона „Северна, Южна, Източна, Западна и Централна. Индия е многоезично, мултиетническо и плуралистично общество, където човек може да срещне голяма разлика между всеки регион.

Vijayalaya Choleswaram, Pudukkottai, Тамил Наду. Южна Индия Построен c. 850 CE

Тук нека обсъдим някои от разликите между Северна и Южна Индия. И двата региона имат географски, културни, расови и политически различия.

Северна Индия се намира в Индо-Гангската равнина. Към север е Хималаите, които отделят страната от Централна Азия. Обхватът Виндхя отделя север от юг. Южна Индия е разположена на полуостровното плато Декан. Този регион има Арабско море на запад, Бенгалски залив на изток и Индийски океан на юг.

Когато говорят за расовите различия, северните индианци се наричат ​​арийци, а южните индийци - дравидианци. И по телосложение има много различия между хората от юг и север. Северните индианци са по -високи и по -силно изградени от южните индианци. Южните индианци са малко по -тъмни от северните.

Голяма разлика може да се види в стиловете им на обличане. Salwar Kamiz е широко използваната рокля от северноиндийски жени. От друга страна, жените на юг носят сари. Докато мъжете на север носят салвар, мъжете на юг предпочитат дхоти.

Друга разлика, която може да се види между Северна и Южна Индия, е тяхната храна. В сравнение със северноиндийската храна, южноиндийската е по -пикантна. Южните индианци използват повече тамаринд и кокос в сравнение със северните индианци. Северните индийци използват повече млечни продукти в сравнение с жителите на Южна Индия.

Храмът на древна шива, разположен в Химачал Прадеш, Северна Индия

Когато говорим за културата, има огромна разлика между Северна и Южна Индия. Човек може да срещне различия в тяхната музика ( северни хиндустани и южни карнати ), танцови форми и хора.

2011_census_india_literacy_distribution_map_by_states_and_union_territories-svg

Карта на разпределение на грамотността в Индия по държави

Пътеводител за Южна Индия

Пътеводител за Северна Индия

Доса - типична южноиндийска закуска

Резюме:

1. Северна Индия се намира в Индо-Гангската равнина. Южна Индия е разположена на полуостровното плато Декан.

2. Северните индианци се наричат ​​арийци, а южните индийци - дравидианци.

3. Северните индианци са по -високи и по -силно изградени от южните индианци. Южните индианци са малко по -тъмни от северните.

4. В сравнение със северноиндийската храна, южноиндийската храна е по -пикантна.

5. Южните индийци използват повече тамаринд и кокос в сравнение със северните индианци.

 От Dev39616 (Собствена работа) [CC-BY-SA-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)]
Gpics [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html), CC-BY-SA-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/) 

397 коментара

 1. Аз съм индийски индианец и всички соти са мои дълбоки приятели. Обичам там културата.

  • О, момчета, вие ли сте нашествениците на тяхната земя?

   • Муваника, имате нужда от по -задълбочена оценка на това откъде всъщност идва вашата „култура“. Повече подправки и мелатонин не са причина да мразите хората от своята страна.

 2. Причината, поради която ние (индианците) се поставяме в региони, е, че просто ние имаме изключително големи различия, отколкото един в друг регион. Дразни ме обаче, че тези региони просто мразят другите региони. Досега съм виждал само няколко други хора от различни региони, които действително приемат другите региони.

  • Но вие ли сте първоначалните индианци или колонизаторите? Искам да кажа, мислех, че дравидианците са коренните хора на земята, докато евро арийците/индо не нахлуха в тяхната земя ...

  • Ерина, плакатът муваника доказва твоето наблюдение. Повечето в Южна Индия са многобожници, които приемат много богове, но не приемат много народи. С политическата коректност, която по своята същност е некоректна чрез политиката си, цветните хора или в този случай по -голяма степен на цвят са научени да мразят съседите си със самоправедност, на която само една корумпирана политическа идеология би могла да ги научи. Случвало се е и от двете страни, но само съвременните политически коректни считат тази нетърпимост за добродетел.

   • Уважаема Скотия,

    Повече подправки и меланин не са причината да мразим Север. И да, защо не се споменава, че Керала, най -грамотният щат в нацията, е от Южна Индия? И най -големите актриси в Боливуд като Айшвария Рай, Дипика Падуконе, Видя Балан и Шри Деви са от Юг. Идли също се считат за една от най -здравословните храни.

    Това не означава, че Северна Индия е по-малка от Южна Индия, скъпи приятелю-но не моля да извадиш на показ меланина или глупостите с подправките-защото се гордеем с това. И наличието на меланин не вдъхва чувство на несигурност у нас -гордеем се с това. И спрете празните обобщения.

    • Сигурно сте южноиндийски ... Ето защо предубеденото мнение…. Същата причина, поради която южните индианци се считат за лоши извън Индия.

     • Всъщност е по друг начин. Южните индианци са по -уважавани по целия свят. Тези индийски лекари, които виждате в САЩ, най -вероятно са южноиндийци. О, почти забравих да кажа, настоящият изпълнителен директор на Google и Microsoft са южноиндийци. Някои също са в НАСА

 3. о, да, и също така Керала не се произнася като Ки-ра-ла, произнася се като Карера-ла. Сериозно, попитайте как се произнася, преди да го пуснете в интернет

 4. Момчета, вие сте колонизатори или нашественици на тяхната земя, нали?

  • Няма такова нещо. Теорията е невярна. Никога не е имало дравиди или арии. Проверете го. Историята е взаимосвързана между двете части на Индия чрез ведическата религия.

  • да, арийците са нашественици, които избутаха тамилианците надолу.

   • О, наистина ли си индиец или тамилия, за да кажеш това. Не разпространявайте фалшива пропоганда излишно.

 5. Последните проучвания показват, че теорията за арийското нашествие е невярна. Нищо повече от фарс, приготвен от западняци. Индия някога е била обединена от обща култура и религия, въпреки че времето промени това. Тази теория е невярна. Проверете я в мрежата

 6. Добро утро и дано сте свършили добра работа spmishra Delhi NCR вицепрезидент на Rajiv конгрес партия Делхи Прадеш

 7. Въпреки че вие ​​спорите за юг и север, вие сте обединени от много неща, но определено не от тези, които сте изучавали в учебника си по история или тези в училищната молитва. Ние всъщност сме обединени от някои общи неща. Ние не се интересуваме от нашия квартал, никога не сме се притеснявали за хората, които са гладни, докато ядем, никога не сме споделяли ресурсите си с неизвестното, но съм сигурен, че той ще бъде човек, никога не ни е грижа за психично разстройства човек, живеещ в нашето село от години, никога не сме се грижили железниците да дават билети, дори след като общите отделения са запълнени, никога не сме се грижили за селските библиотеки, никога не сме се грижили за обществените тоалетни, никога не сме се грижили да даваме неща дори в тръжна система храна и никога не се интересуваме от нейното качество, ние сме единни в обвиняването на другите, ние сме единни в коригирането на нещата, когато нямате нищо. добре, това е положително, предполагам. не ни е грижа за нашите невнимания. Всичко, от което се нуждаем, е удоволствието да кажем, че моята общност е най -добрата. Това беше древното. Питам хората със здрав разум, че Земята е по същество обект за човешкото същество. В такъв случай как човек може да спори за нещо, което всъщност не му принадлежи. Ще бъде смешно, нали? Никой северноиндийски или южноиндийски не нахлуха на мястото. Животите преминават от едно място на друго в търсене на нещо, от което се нуждаят, и правят неговото местообитание. Това е единственият задоволяващ закон на природата. Това е съвсем естествено за всяко живо същество. Така че не спорете за това, което са правили вашите предци. Имаме да мислим много над това .........

 8. Мисля, че пенджабитата са високи, с изключение на това, че 90 процента от хората са ниски на север ... Повечето от северните индианци са по -ниски от южните,

 9. Мисля, че южните индианци са по -високи и по -силни от Северна Индия ... Но все пак северната Индия също ми е любима ... дори аз културата .. Kisne kaha hai..Bharat akhand nahi..hai ... Mera desh mahan ...

 10. Лол, повечето северноиндийци, с изключение на някои региони, са по-къси и по-слаби от южните. Арийско-дравидианската теория е фалшива.

Вижте повече за: , ,