Разлика между NHL и AHL

hockey_pd НХЛ срещу АХЛ

Повече, отколкото обикновеният фен би знаел, професионалният хокей в Америка се простира до много по -голяма част. Има хокейни отбори в дълбокия юг, както и в студените северни щати и навсякъде между тях. В този случай много хора не знаят разликата между различните хокейни лиги в страната, която е предимно между AHL и NHL.

AHL е Американската хокейна лига, състояща се от 29 професионални отбора по хокей на лед и базирана предимно в САЩ. AHL основно служи като основно място за развитие на НХЛ, която е Националната хокейна лига. НХЛ е сдружение с нестопанска цел, което ръководи голяма лига по хокей на лед, състояща се от 30 клуба (франчайзинг), където 6 клуба са от Канада и 24 от САЩ. Тази лига се счита за световна премиум професионална лига по хокей на лед.

Най -очевидният фактор, различаващ тези лиги, биха били парите. За да се посочи , че в по-точни термини, за сезон 2009/10, минимални работни заплати за AHL бяха $ 36 500, а за НХЛ, че е $ 500 000.

Това обаче каза, че основните разлики между двете лиги са доста дълги и сложни. Всяка лига се състои от висококвалифицирани играчи, а връзките са често срещани в НХЛ и АХЛ, където клубовете ще заемат част от своите играчи, по -специално вратар, на своя филиал в ECHL. Като цяло играчите в НХЛ получават основание и развитие за АХЛ.

Малко по -различно е с AHL. По отношение на всяко споразумение за присъединяване (мнозинство), франчайзът на НХЛ изплаща заплатите на играча, независимо дали отборът е частна собственост или не. Работата по наемане на треньори и друг оперативен персонал по хокей е отговорност на екипа на НХЛ, като им се предоставя цялостен контрол върху персонала на играчите. Тук развитието се счита за най-висок приоритет и като такова качеството на отборите в AHL отразява подписаните от клуба на родителите свободни агенти и избор на драфтове.

Същност на играта

Винаги има предположение, че разликата в скоростта на играта между двете нива е огромна. Истината е, че разликата е много малка, макар и незначителна. Ключовата разлика не се крие в скоростта, а по -скоро в комбинация от умения и интелигентност на играта.

Гледайки играчи от различните първенства, някои процъфтяват в AHL и въпреки това поради неща като размер, възприемано ниво на умения, възраст и други неща, е трудно да стигнат до НХЛ. Това обаче по никакъв начин не представлява истинска картина на нивото на умения на играчите на индивидуално ниво; като всъщност играчите на AHL и NHL може да са на едно и също ниво, що се отнася до таланта и уменията на индивидуална основа.

Най -общо казано, играч в НХЛ има тенденция да има по -добра способност за четене на игра от играч в АХЛ или други малки лиги като ECHL. Най -добрият начин да докажете това е да си представите да убиете дузпа, докато противниците ви вече са във вашата зона, от гледна точка на вратаря. В този случай вие ще бъдете на вратата си в очакване да избухне, пуснете в ъгъла и атакуващ играч с вас. В AHL играч от най-висок клас може да има две или три опции, докато в NHL опитен играч ще може да създаде до четири опции, тъй като способността му да чете играта и неговото ниво на опит очевидно надминават тези в АХЛ и второстепенните лиги.

Резюме: AHL се отнася до Американската хокейна лига, докато NHL е Националната хокейна лига. AHL служи предимно като основа за развитие на NHL и като такъв NHL предлага по -високи заплати от AHL. Играчите в НХЛ обикновено са по -опитни и по -квалифицирани от играчите на АХЛ, с превъзходни умения за четене на игри.

2 коментара

  1. каква е разликата в размерите на пързалката в nhl и echl?

  2. Всичко тук

Вижте повече за: , ,