Разлика между Mousse и гел

Пяна срещу гел

Фризьорски е важна част от личния оформяне на всеки човек. То включва рязане, оцветяване, релаксиращи и кърлинг косата или оформяне с помощта на разширения. Косата се нарязва и почиства, боядисана и сресана да се поддържа определена форма.

Стилизиращи продукти са на разположение за помощ при поддържане на косата. Първото нещо, което да направите, е да се измие и шампоан на косата и прилагат балсам. След измиване на косата, той се суши и се прилага с пяна или гел да задържи форма. Въпреки мус, така и гел се използва за стил на косата, те са два продукта, които са отделно един от друг. Те имат различни химични съдържание и произвежда различни резултати.

Mousse или коса мус е фризьорки продукт, който дава на косата допълнителен блясък и обем и дава го с балсам, който държи на косата без бучки. Той е опакован в спрей аерозолна кутия и се дозира като крем или пяна. Той обикновено се прилага за мокра коса, преди стилизиране. Може да се използва и в двете дълги и къси прически. Тя се прилага за мокра коса и може да бъде изсушен въздух за мокър ефект или изсушени със сешоар за допълнителен обем и задържане. Можете да избирате от няколко типа коса мус. Цветни мус е на разположение за тези, които искат да покрива белите коси.

Гел, от друга страна, е Фризьорски продукт, който е твърд и лепкав, която се втвърдява след няколко минути след нанасянето на косата. Това е най-вече течност но проявява твърди свойства поради триизмерна мрежа напречно връзка в течността. Има много видове гелове за коса, за да избирате. Има гелове, които осигуряват по-мек задържани, докато други дават много твърда коса. Гелове са идеални за оформяне на къса коса и са подходящи за мъже. Прилагането на гел върху дълга коса ще води до незадоволителни резултати.

Освен използването им в козметиката, гелове са също се използват в биологичната наука, в продукти като контактни лещи, пелени и дамски превръзки, гръдни импланти, като гранули да държи влага на почвата в сухи райони, както и в производството на лекарства и медикаменти , Друга форма на гел, на органогелове се използват в лекарствени средства, опазване изкуство, козметични средства и храни. Ксерогел, който също е един вид на гел, се използва в производството на потребителски продукти, като например сензори и изолация. Тя се използва и в областта на космическите изследвания, медицински и енергия.

Резюме:

1. мус за коса е фризьорки продукт, който предоставя коса с допълнителен обем, задържане, и блясък, докато гел за коса е фризьорки продукт, който предоставя на косата със силна фиксация. 2. мус за коса идва под формата на пяна, докато гел за коса идва в твърда, лепкава форма. 3. мус за коса произвежда задържане, който е мек, все още твърдо докато гел за коса произвежда задържане, която е твърда. 4. мус косата е опакован в аерозолни спрейове докато гел за коса е опакован в пластмасова бутилка. 5. мус за коса е подходящ за мъже и жени с дълга или къса коса, докато гел за коса е по-подходяща за къса коса.

Вижте още за: