Разлика между престъпление и престъпление

Престъпление срещу престъпление

Престъпността е нарушение на закона, за което правната система на правителството може да осъди. Престъплението може да бъде или престъпление, или престъпление. Тежко престъпление се счита за тежко престъпление в страните, практикуващи обичайно право. То може да бъде наказуемо със смърт или лишаване от свобода за период над една година. Престъплението, от друга страна, е престъпление, което е по -малко тежко. Тя се наказва с лишаване от свобода под една година или парични глоби.

Престъпленията включват: проституция, безразсъдно шофиране, вандализъм, нарушение на правилата, просто нападение, дребен крадец и притежание на наркотици. Тези престъпления се наказват с максимум 12 месеца лишаване от свобода в местен затвор, пробация, общественополезен труд или затвор на непълен работен ден, който обикновено се изтърпява през уикендите. Осъдените за престъпления все още имат граждански права, но могат да загубят лицензите си, публичната длъжност или работата си.

Престъпленията получават по -строго наказание, тъй като тези престъпления са по -тежки. Те включват престъпления като палежи, кражби с кражби, големи кражби, продажба на наркотици, грабежи, изнасилвания и убийства. Те могат да бъдат насилствени или ненасилствени, както в случаите на имуществени и наркотични престъпления. Наказанието за престъпления включва лишаване от свобода в зависимост от извършеното престъпление. Освен това те могат да имат правни последици, както и отнемане на правото на лишаване от права, недопустимост за закупуване на огнестрелно оръжие, получаване на лицензи и служене на жури. Ако престъпникът не е гражданин, той ще бъде депортиран. Осъдените престъпници също могат да се затруднят да си намерят работа, след като са излежали присъдата си.

Резюме 1. Престъплението е тежко престъпление, докато престъплението е по -малко тежко престъпление. 2. Наказателно престъпление се наказва със смърт или лишаване от свобода за не по -малко от една година, докато престъплението се наказва с глоба или лишаване от свобода по -малко от една година. 3. Осъденият престъпник ще загуби част от гражданските си права, включително правото да купува огнестрелно оръжие и правото да кандидатства за лиценз, докато лице, осъдено за престъпление, няма да загуби гражданските си права. 4. Осъденият престъпник ще носи статута до края на живота си и може да му е трудно да намери работа, докато осъдените за престъпление нямат тази стигма.

1 коментар

  1. колко време изчезва нарушението (кражба с кражба)?

Вижте повече за: