Разлика между Meet and Meet With

Meet срещу Meet With

Думата „срещам“ се използва като съществително, глагол или прилагателно. Като съществително име се използва за обозначаване на среща, на която спортистите се състезават. Като прилагателно се използва за обозначаване на нещо, което е правилно или отговаря на определени критерии. Най -често се използва като глагол, обикновено за обозначаване на обстоятелството за попълване на нужда или желание, или за удовлетворяване на условие или ограничение. По -често се използва за позоваване на събиране с някого социално или за бизнес цели.

Думата „срещам“ идва от староанглийската дума „gemaete“, което означава „подходяща“, произлизаща от протогерманското „ga-maetijaz“, което на праиндоевропейски означава „измерване“. Използвано е като прилагателно, а в началото на 1800 -те години е използвано като глагол от староанглийския „metan“, което означава „да се срещна“.

Да срещнеш някого може да означава много неща. Това може да означава, че човек ще има среща или ще работи заедно с някого. Това може просто да означава, че човек ще види някого с намерението да направи нещо заедно след това.

Той има по -неофициална нотка от фразата „среща с“, която може да означава, че човек е на път да се срещне с друг човек или е на път да преживее нещо като изненада или злополука, или очаква да получи отговор. Изразът „среща с“ е формален; което означава, че срещата е по професионални причини или по бизнес. Обикновено означава среща, която може да отнеме повече време, отколкото просто случайна среща или случайна среща. Когато човек се срещне с някого, това е с цел съвместно изпълнение на задача и може да бъде за дълъг период от време.

„Да срещнеш някого“ може да се отнася и за среща, която се прави за първи път; че и двете лица са се срещали само в този конкретен случай. „Да се ​​срещнеш с някого“ означава, че човек има среща със стар контакт или познат.

Примери за това са следните изречения: „Понякога срещам учениците си в залата на път за библиотеката.“ „Сюзън беше видимо доволна да се срещне с родителите си, след като бяха заедно една година.“ „Всяка събота се срещам с няколко мои ученици, за да обсъдим как се справят в моя клас.“ "Утре Робърт ще се срещне с архитектите, за да финализира предложението."

Резюме:

1. Думата „срещам“ се използва като съществително, прилагателно или глагол и обикновено се използва за обозначаване на процеса на виждане с някого с цел да правим нещо заедно случайно, докато фразата „срещам се“ се използва за означаване да се видим с някого по професионални или бизнес причини. 2. Думата „срещам“ е неформална, докато фразата „срещам се“ е по -официална. 3. „Да се ​​срещнеш с някого“ означава, че може да отнеме само няколко минути, докато „да се срещнеш с някого“ означава, че ще отнеме известно време. 4. „Да се ​​срещнеш с някого“ може също да означава, че това е случайна среща, докато „да се срещна с някого“ означава, че това е среща със стар контакт.