Разлика между преподавател и професор

640px-Lecturer_berlin

Учителството е единствената професия, която създава всички други професии.

Много се говори за ролята на учителя в живота на човек. Учим се от различни хора на различни етапи от живота си. Започвайки от утробата, ученето продължава до деня, в който човек умре. Казват, че майката е първата учителка. След това идват училищните учители, които играят важна роля в живота на ученика. Тези, които продължават да учат в колеж, са повлияни от своите преподаватели и преподаватели. Всичко казано и направено, тон той най-добрите учители преподават от сърцето не от книгата.

Какво има в името?

В училищата имаме само учители. Когато обаче студентът идва в колеж или университет, той се сблъсква с учители, наречени преподаватели и преподаватели. Често има объркване между поста преподавател и професор. Защо две имена за една и съща работа? Същите ли са и могат ли да се използват взаимозаменяемо? Има ли някаква разлика между двете? Да, има. И двете са академици професионално преподаване в колежи и университети. Въпреки че уж и двата термина се използват за означаване на преподаватели, преподаващи в колежи и университети , има голяма разлика в ролята, квалификацията, очакванията, възнагражденията и удобствата.

Чете лекции от лекцията

На входното ниво на преподавателска професия в колеж и университет се намира преподавателят. Всеки, който иска да продължи кариера в колежа, започва като преподавател. Той е начален учител и може или не може да има висока академична квалификация. Преподавателят обикновено е временен служител в колежа и може да бъде нает на непълно работно време или може да бъде служител по договор с договор, вариращ от срок до една година. Много рядко се среща преподавател с договор за по -дълъг период - дори до пет години. На един преподавател основно се дава само преподавателска работа и има голямо преподавателско натоварване. Обикновено преподава първокурсници и второкурсници. На лектор се дават незначителни или почти никакви изследователски отговорности.

Изповядвайки неговия опит

На върха на пирамидата за преподаване в колежа е професорът. Има докторска степен по специалността си и има дългогодишен преподавателски опит. Професор е направил много изследвания и е написал много статии или книги. В допълнение към преподавателската си работа, той е назначен като ръководство за студенти, завършващи докторантурата си, и може също да бъде помолен да поеме административна отговорност. Това е постоянна длъжност, тъй като професорът има мандат. Професорите извършват много ограничена преподавателска работа сама по себе си и зависят много от преподавателите, за да завършат курсовете, да коригират курсови работи и тестове.

Пътят нагоре по стълбата

Така че лектор може да стане професор? Има ли светлина в края на тунела? Може би, но не често. Лектор започва да преподава бакалавърските курсове в колежа. Докато трупа опит, той може да получи шанс да премине към поста старши преподавател и читател. Ако все пак избере изследване заедно с преподаването и завърши докторантурата си, той може да стане асистент, но не кани мандат. След може би мандат като асистент в продължение на пет до седем години, той може да бъде повишен като доцент. Тук той може или не може да получи постоянна позиция. Но ако остане на работа и продължи още няколко години, той може да извлече богати дивиденти и да получи награда. Вижда се обаче, че лекторите имат лъвския дял от работата, въпреки че имената им може да не фигурират в брошурата на курса.

Въпреки това, много преподаватели остават старши преподаватели дори след дългогодишен опит в преподаването на студенти. Те се наричат ​​не -стълбищен факултет, което означава, че не са на път за владение. Това може да се дължи на много причини. Първата е незавършването на необходимата докторска степен и следващата е липсата на опит в извършването на научно ориентирана работа. Понякога дори преподавател, който е добре квалифициран и има опит в преподаването, може да не получи мандат и да стане професор, тъй като може да има дълга редица надежди, чакащи за постоянно настаняване.

Добрият учител може да вдъхне надежда, да разпали въображението и да вдъхне любов към ученето. - Брад Хенри

Вижте повече за: ,