Разлика между Корея и Япония

korea Корея срещу Япония

Корея по -рано беше една държава, но беше разделена към края на изпращащата световна война на Северна и Южна Корея. Районът, зает от тези 2 държави, е известен като Корейския полуостров. Япония е архипелаг от острови, образуващи държава точно до южнокорейското крайбрежие, разделени от Корейския проток.

Северна и Южна Корея заедно имат площ от 84 972 квадратни мили с общо население 70 944 029 души. Северна Корея има гъстота на населението от 480 на кв.км, докато Южна Корея има плътност от 1260 на кв.км. Япония за сравнение има площ от 145 898 кв.км. с население 127 449 000 души и плътност 870 на кв.км.

Корея е анексирана от Япония през 1910 г. и остава под японския контрол до края на Втората световна война през 1945 г. След поражението на Япония японските сили в Корея се предават на съветската и американската армия. Това доведе до Корейската война през 1950-1953 г., оставяйки страната разделена на две. Северна Корея и Южна Корея. Северът следва съветския идеологически комунизъм, а Югът следва американския пример за капиталистическа либерална демокрация.

Японската записана история датира от 400 г. пр.н.е. В Япония обаче са открити човешки кости и вкаменелости, датиращи от периода на палеолита. След Втората световна война Япония се очертава като развита страна, а също и втората по големина икономика в света. Японците се радват на много висок стандарт на живот.

Корейците говорят свой собствен език, наречен хангъл. Известно е, че това е най -планираният език в историята и азбуката е изключително лесна за научаване. Японският е езикът, който се говори в Япония. Този език има 3 писмености, получени главно от китайски.

Съвременната корейска кухня се състои главно от проста храна. Това вероятно се дължи на факта, че продължават периоди на подчинение и недостиг на храна. Типичното ястие ще се състои от супи, кимчи (кисели зеленчуци ), основно ястие с ориз или юфка и гарнитура. Японската кухня е малко по -сложна и те все още спазват някои ритуали, докато ядат и сервират. Някои от японските ястия са световно известни като Суши и Темпура. И корейците, и японците се радват на борба, но и двете страни имат своя собствена форма на борба. Корейската борба е известна като Sirium и е традиционен национален спорт. Японската борба е известна като сумо и всички вече сме виждали това поне веднъж.

Резюме: 1. Корея е полуостров в източната част на азиатския континент, докато Япония е архипелаг от острови край бреговете на Корея. 2. Корея беше разделена, след като Япония се отказа от окупацията на Корейския полуостров. 3. Северна Корея е комунистическа страна със затворена икономика, докато Южна Корея и Япония са развити страни с най -бързо развиващите се икономики. 4. Корейците говорят свой собствен език, наречен хангъл, който е изобретен през 15 век, докато японският еволюира от различни китайски диалекти и използва 3 писмености главно от китайски. 5. Корейската кухня е много по -проста в сравнение с японската. 6. Корейската борба се нарича Sirium, а японската - Sumo.

23 коментара

 1. Съмнение:

  1. Хангъл е име на ХАРАКТЕРИ. Той е изобретен от крал Седжон около 15 век.

  2. Японският не е диалект на китайски, въпреки че езикът отнема китайски символи за част от писането и много заемки.

  Плюс съвети:

  1. Корейците обичат да измислят. История, произход, продукти и т.н ... Някои момчета дори се преструват, че са японци, така че да ви направят лошо впечатление срещу Япония.

  2. Корейска детска градина научи децата как да рисуват картини с омраза към Япония. Той е бил изложен в станция на метрото ЗА РЕАЛ. вж. http://shiratorijun.blog4.fc2.com/blog-entry-22.html

  • „Корейците обичат да произвеждат. История, произход, продукти и т.н. ... Някои момчета дори се преструват, че са японци, за да могат да ви направят лошо впечатление срещу Япония ”

   Колко иронично-точно това правят някои японци, които мразят Корея. Виждали ли сте глупостите, които са в YouTube всеки ден? Що се отнася до измислянето на история, ако попитате реални корейци, а не мразещи Корея от-хм, някои други азиатски страни-ще видите, че не корейците разпространяват тези лъжи. Нито един кореец не вярва, че Конфуций е бил корейски, например, или че Корея е измислила „китайски“ знаци. А що се отнася до рисунките, виждали ли сте антикорейските глупости, които пускаха в Япония? Просто потърсете графичния роман Kenkanryu - какво всъщност Корея е направила с Япония, за да заслужи такава подвижност? Поне имат исторически причини да се възмущават от Япония. Япония нахлува, тормози, окупира и безмилостно експлоатира Корея в продължение на векове. Корея винаги е била жертва на Япония, никога обратното.

   • Уау .. Чувствам се обиден. Аз съм корейка и по някаква причина много хора казват, че корейците измислят и сочат с пръст към моя вид! Изработването на Korans наистина е стереотип номер 1 на корейците. Откъде дойде това ?! Корейците не произвеждат. Да, разбирам, че има японци, които мразят корейците и всички, които правят много обидни неща, за да обидят японците. Обичам ^^ Япония и нейните култури, всъщност обичам целия свят и неговата невероятна история и култура, но разбирам защо има някои корейци, които отиват до крайност, за да покажат омраза към Япония. Моят прародител от страна на майките почти не говореше, откакто бяха в училище, когато Япония нахлу в Корея през Втората световна война. Принципите на моите прародители бяха японски по време на японския контрол. Учениците трябваше да научат японски и да забравят корейски. Много по -млади корейци по онова време дори не са знаели, че са корейци, защото са родени по време на японския контрол над корейския, те биха били строго физически наказани по техния собствен принцип, ако говорят корейски. Така че, когато моите големи родители ни посетиха или обратното, те бяха склонни да смесват някои японски думи в разговора си при инцидент, без да знаят ... все пак там е отишло .. T -T Япония всъщност се опита да нахлуе в Корея понякога през 1500 -те, но знаете ли историята на света има много нашествия и войни. Любопитно ми е защо някои японци също мразят корейците? Някои хора казаха, че това е така, защото корейците отварят японски ограничители в Америка. Бях доста забавен, защото корейците отварят някои японски реклами в Америка, баща ми отвори корейски японски ресторант в САЩ на A ^^. Казах на майка ми за Япония, която мрази Корея за раздразнителност и тя каза, че трябва да са ни благодарни, че разпространяваме и получаваме японска храна, за да бъде добре позната в Америка. На това се смях. Не знаех друг отговор, честно казано. Опитах се да бъда възможно най -неутрален и безопасен. Наистина не исках да обидя никого, но знам, че някои от вас биха могли да ми кажат да избягам или да кажа, че сте обидени или каквото и да било. Съжалявам, ако съм обидил някого. Наистина нямах намерение да го правя. Приятен ден!!

   • Уау, аз самият не бих могъл да го кажа по -добре. Фактът, че корейците са склонни да измислят, е наскоро създаден стереотип от консервативни японци. Ако сте гледали някои от антикорейските видеоклипове в YouTube и сте прочели коментарите, ще разберете защо. Би било погрешно да се каже, че Корея не преувеличава историята си от време на време в своя полза, но отново коя страна в този свят не го прави? По дяволите, Япония произвежда нещо повече от Корея. Да предположим, че не знаете нищо за историята и четете някои японски източници за Втората световна война или за корейската окупация, в крайна сметка ще си помислите, че Япония е много щедър окръг, който се бори срещу Запада, за да защити Азия.

    • Аз съм корейка. Япония и Корея са един до друг. и сравняването на тези две държави, за да се прецени коя е по -добра от другата, е само да влоши нещата. Докато правителството и някои хора допускат грешки, ние трябва да работим върху това как да пристъпим напред, вместо да се опитваме да победим съседната държава. Япония е невероятна страна с висок стандарт на култура и технологии. Аз също се гордея с родината си. Положителният въпрос би бил „каква сила или предимство на всяка страна“. Не губете време да се мразите. Най -добрата страна е тази, която се опитва да работи за мир и приятелство, а не за чувство за превъзходство.

  • Расизъм срещу японците в Китай

   Водейки до, по време и след Втората световна война, Япония извърши много жестоки действия в Китай и голяма част от Тихоокеанския ръб (като Корея също страда силно). Това е нещо, което трябва да бъде поправено от Япония, а не да се пренебрегва.

   Две грешки обаче не правят право - и расизмът срещу японците в Китай е грешен.

   Някои деца в Китай се учат на песни на омраза срещу японците в началното училище - и учебниците по история в Китай, които се занимават с Япония, се фокусират почти изключително върху ужасните неща, които Япония е направила по време на Втората световна война, пренебрегвайки голяма част от най -новата история на Япония.

   Фактът, че Япония сега е предимно пацифистка страна, не е част от общото съзнание на човек, който расте в Китай. Вместо това популярната концепция за Япония в днешен Китай изхвърля Япония като огромна и опасна заплаха.

   Изглежда също има повече клевети срещу японците, отколкото срещу всяка друга група хора

 2. Имам няколко въпроса:

  1) Каква е разликата между японските и корейските момичета? Искам да кажа, като стереотипно ... съжалявам, не искам да обидя никого, но просто искам да знам .. сякаш има ли някакъв начин, може би тип говорене или тип обличане или прически, които корейците правят, които японските момичета не правят? Или какво обикновено казват някои хора е разликата между тях?

  2) Същият въпрос за момчетата. Каква е разликата между корейските момчета/мъже и японските момчета/мъже?

  3) Смятат ли се, че китайците превъзхождат корейците и японците? Както, знаете, „стереотипно“ ..

  4) Азиатците, които говорят английски, считат ли се за нещо „по -готино“ от всички останали? Да кажем в гимназията, ако сте момиче, което може да говори английски, означава ли това, че много момчета ще ви харесат?

  5) Това означава ли, че ще намерите по -висок процент хора, които могат да говорят английски в богатите училища, отколкото в бедните училища?

  Благодаря.

  • 1) И корейските, и японските момичета са индивидуално уникални и като всички други момичета по света, но стереотипно и в общ смисъл имат някои различия. Ако погледнете съвременните култури с един поглед, но не наистина задълбочено, корейските момичета може да изглеждат по -отстъпчиви. В отношенията някои обичат да се държат сладко или очарователно и не толкова секси, колкото западните момичета. От някои наблюдения корейската младеж изглежда по -западнала в някои отношения, защото изглежда, че се забавляват повече. Японските момичета изглеждат по -резервирани и държат повече неща лични. Но всички черти могат да се видят и в двете страни, това са само някои наблюдения от това, което изглежда искат да популяризират в медиите.

   2) Момчетата, като женския пол, са уникални и в двете страни. Корейските момчета изглежда обичат да се забавляват повече, но японските момчета вероятно също се забавляват и това важи за всички възрасти. Мисля, че корейските мъже обичат да пият, въпреки че приемат бизнеса сериозно (някои се напиват по улиците на Сеул след работа). Японските мъже може да са малко по -сдържани, но наистина не знам със сигурност.

   3) Не, всъщност не виждам съобщения от японски медии за Китай, но знам, че Корея вижда Китай като бизнес партньор/съперник и т.н. Корея също се възхищава на тяхната култура и медицина и т.н. Вероятно има политически чувства, които не познавам относно.

   4) От това, което чух, английският определено е интересен и в двете страни. В Япония може да е ново за околната среда да говори или да се опитва да говори английски, но обикновено хората няма да полудеят. Японците са склонни да се изненадат, ако чужденците владеят японски повече от всичко. В Корея, тъй като английският се възхищава от бизнеса и международните отношения, той е „по -хладен“ в образователната среда и тъй като корейските студенти обикновено се стремят да учат английски, те биха могли да мислят, че владеенето на английски език е добър актив, който трябва да имате в приятел. Разбира се, това са всички наблюдения.

   5) Не мисля, че английският е толкова фокус в Япония, но се преподава, но в Корея го има навсякъде, така че всъщност не е разделен по класове. Има различни програми след училище и медии и табели са покрити на английски. В Корея има толкова много излагане на английски език спрямо Япония, че това остава една от основните разлики между двете страни.

  • @Kirstan, корейците проявяват повече привързаност в обществото, отколкото японците, когато са двойка, със сигурност не много като западняците. Прегръщането и държането за ръце на обществени места е много често в Корея, където в Япония рядко. Корейските момичета се обличат много класически, докато японските правят, но по -приключенски. И в двете страни бледата кожа е ценена и момичетата рядко тенят. Корейските момчета определено са по -високи и по -големи като цяло, потърсете световната статистика. Корейските момчета са по -темпераментни от японците като цяло. И двете страни имат нездравословна култура на пиене. Въпреки че и Корея, и Япония заеха голяма част от своята култура от Китай и се възхищаваха на Китай в миналото, но днес и двете нямат положително мнение за китайците. И двете страни се класират умерено по английски език.

 3. Страната ни е на малко разстояние от Южна Корея. Разбирам южнокорейците. Всички хора погрешно разбират южнокорейците. Те не казват истината. Те не знаят истинската история на собствената си страна. Малкият им брой не изнасилва. Малкият им брой не използва насилие. Малкият им брой не се проституира. Не искам да ги смятате за член на Азия. Това е обида за азиатците.

  • хм ... расистки трол ...

  • @Asian Ти си позор! Моля, научете собствената си история на японските имперски зверства и производство. Коя страна нахлу в Азия и уби милиони хора? ммм..Япония. Коя страна от векове копира Корея и Китай? ммм .. Япония. Коя държава е копирала писмените китайски букви и е използвала производен древнокорейски език, за да говори? ммм..Япония. Коя държава до ден днешен е в конфликт с четири други държави по териториални въпроси? ммм ... Япония. Не казвам, че японците са лоши, просто тъжни малки тролове като този. Истината е, че много си приличаме. Японците всъщност имат корейска ДНК, тъй като имаше две големи вълни от хора от Корея, които прекосиха морето до Япония 400 г. пр. Н. Е., След това отново 700 г. сл. Хр. И се смесиха с жителите на острова, живеещи там, хора от Хамон. И оригиналното малко малцинство айнуци от Япония бяха унищожени от японците и принудени да се асимилират. Дори японското императорско семейство има корейска кръв, както императорът на Япония дори призна през 1992 г. Древните корейски гробници се намират в Япония (Корейското кралство Beakje). Както можете да видите, ние сме много сходни, и двата алтайско говорещи хора, за разлика от китайците. С изключение на това, че корейците са по -високи като цяло и много японски момичета харесват това :)

  • Боже мой, за какво, по дяволите, говориш? Хахаха мисля, че сега не казваш истина. Знам, че учителите в Япония не преподават правилна история на учениците и учениците стават като теб глупави Ако си човек, защо не учиш отново история?

  • Е, корейците и японците не се мразят. Те просто имат проблеми с правителството един на друг и с миналото. И кой, по дяволите, има глупости за височината?

   Историята си е история. И просто искам да кажа, че трябва да се научите и да се извините, ако вашата страна е направила нещо нередно в миналото, въпреки че вие ​​самите не сте го направили.

   Вижте как Германия се извини. Така мисля, че Япония трябва да се извини- официална и искрена-. Не само Япония, така всяка страна трябва да се извини, ако е направила нещо нередно. И добра скръб, КОРЕЯ И ЯПОНИЯ СА ДВЕ АЗИЙСКИ ДЪРЖАВИ ОМГ

   А човекът, който каза, че Корея е позор за Азия, какво не го погледнете от погледа на трети човек. Не само вашият.

   Спрете да бъдете упорити и расистки. Не можем ли всички да живеем в мир? За Бога

 4. Смешно е, когато кавказското общество прекалено реагира на расистки престъпления, когато включва африкански чернокожи или евреи, но няма представа, когато става въпрос за азиатци.

  Японците направиха същото, ако не и по -лошо, от това, което направиха нацистки германци.

  китайците и корейците мразят японците по тази причина. Отидете в Google изображение Холокост в Нанкин. Трябва ли да кажа повече?

  Поне германците сега официално съжаляват и се извиняват, макар че японците твърдят, че всички те са лъжа: няма холокасти; като това, което неонацистите ще твърдят, че не е имало убийства на евреи.

  Добре е, ако не знаете. Склонен съм обаче да съжалявам онези японци, които не са били обучени правилно за престъпленията си по произход. Да бъдеш невеж не е престъпление.

 5. Точно в „Истината“, ти си толкова лош, колкото тролът. И двамата сте адски позор. Опитвате се да накарате цялата японска нация да звучи така, сякаш всички сме с промит мозък с империализъм, нали?

  Знаем, че нашите баби и дядовци и прабаби са убили милиони през войната. Мога да ви се извиня много, колкото искате, но в края на деня ще ви кажа, че аз лично не ги убих и те просто се родиха в безсилна нация, когато целият свят беше много по -примитивен по отношение на политиката и решаването на проблеми. Чисто съчувствие обаче може да се почувства към онези, които са станали жертва на войната.

  Ако обаче правителството ви изисква многобройни транзакции с пари и ОПР в името на извинение, те могат да се прецакат. Отидете и потърсете сами в уебсайта на японския външен министър колко пъти в миналото сме се извинявали официално на Китай и Южна Корея и погледнете сумата, която сме плащали всеки път, когато се извинихме.

  Да, копиран Китай и Корея от векове. Прав си. За съжаление, в наши дни имаше неща, наречени лодки, и честно казано, хората от това, което сега се смята за Китай, Корейския полуостров и Япония, всички вървяха напред -назад и обменяха култури и си взеха по -добрите части. Очевидно е човешката природа да го прави.

  Копирани китайски букви? Наистина ли? Мислихте ли сериозно, че не знаем, че тези канджи просто изглеждат като китайски иероглифи? Нямах и най -малка представа за това, човече.

  Мъча се да разбера откъде са дошли всичките ви „факти“, може би от много консервативна корейска BBS (малко като 2chan)? Вижте, тук трябва само да мислите логично - японски език, получен от древнокорейски език? Може би така, това може би е една теория, но аз не знаех, че тогава са имали диктофони, как може някой учен да докаже, че древните свитъци, на които може да се натъкнат, са звучали според хипотезата?

  Територия. Да. Това е така, защото този ден се бием за тези острови. Без значение колко малки исторически факти ни хвърлят другите държави, ние не даваме две летящи глупости, тъй като тези територии по право са наши според международните закони и спираме да се приспособяваме, защото не сте получили бонбони. Вие всички не се интересувахте от тези острови, докато не бяха открити природни ресурси на/в близост до тях. Сега всички просто бръмчите около тях като мухи над щедро парче недокосната храна. Спрете да използвате оправдания от рода на „О, нямахме достатъчно власт да се изказваме срещу териториални въпроси през деня“. За това има справедлив международен съд.

  Поздравления за това, че открихме, че ние, японците, имаме корейска кръв! Урау, нищо по-хубаво от студена бира, след като откри в уикипедия, че малко от хилядите проведени ДНК следи показват, че японската кръв съдържа корейска кръв! Да!

  Наистина ли? Наистина ли се нуждаем от проследяване на ДНК, за да разберем, че в японската ДНК има корейска ДНК? Познайте какво, ВСИЧКИ СМЕ АЗИЙЦИ, ОТВОРЕТЕ ОЧИТЕ!

  Да, прав си и относно това, че императорът вероятно има корейска кръв в себе си. В Шоку-Нихонги (написано през 791 г. пр. Н. Е.) Е написано, че дъщеря на краля на Бякусай (Баекдже) (името на краля е Буней, ако искате да знаете) са били добре дошли в императорското семейство на Япония и са дали раждането на 50 -ия император на Япония.

  Според здравия разум обаче това не прави него или цялото японско население корейци. В нашата традиция е да почитаме императора, така че ще продължим да го правим, независимо от това, което други хора могат да измислят. Но според вас така или иначе всички сме африканци, така че по дяволите.

  Що се отнася до древнокорейската гробница, намерена в Япония, това е малко като добре знам, че е банално, но дилемата с пилето или яйцето. Просто няма достатъчно доказателства, за да се каже какво е било първо. Съжалявам.

  Ах да, „С изключение на това, че корейците са по -високи като цяло и много японски момичета харесват това :)“ - средната височина на Южна Корея е 1,7374 м, а на Япония - 1,707 м. О, човече, южнокорейците ни победиха с МАСИВНИ 0,0304 м. Вероятно трябва да се самоубия, докато ми остане малко чест, някой да ми отреже проклетата глава! Тези японски момичета наистина забелязват 0,0304 м и избират корейците пред японците за това!

  Любопитни факти! Севернокорейците са средно високи 1.656 м. Вие, момчета, ТРЯБВА да имате различна ДНК според изследванията, проведени от пичове с докторска степен по позволяващи само генерализиране на всякаква теза. Това е вярно, тъй като позволява на всички да обобщят всички специалисти по темата за ДНК в света, точно като останалите учени.

  О, и прекрасен човек с умения за копиране и поставяне, наистина не ми пука за теб, за да бъда напълно честен, тъй като си просто поредният лекомислен робот в канапа на интернет, но реших, че ще постъпя правилно и защитавайте останалата част от японското население от подобни на вас копиране и поставяне.

  Що се отнася до тези, които четат този коментар, всички можете да прецените цялото японско население въз основа на моя коментар.

  • Острови? Твоя? Корея има повече исторически доказателства и факти за тези острови. ПРОЧЕТЕТЕ ДРУГИ УЧЕБНИКИ.

 6. Според изследванията на ОИСР японците са по -високи от мексиканските, португалските и корейските.

  Ако посетите Япония, можете да видите не-азиатски изглеждащи японци и те са кръвни японски Джомон/Айну:

  http://www.youtube.com/watch?v=TZ2u-iMf0qE

  http://www.youtube.com/watch?v=5FgDVwXXqKw

  В Корея няма такива хора.

  • @Ainu, не видяхте ли в предишните коментари, че на YouTube не се вярва, що се отнася до историята и отношенията на Корея и Япония? Има твърде много лъжи и послания на омраза, разпространявани от корейски ненавистници в Япония. Не ми вярвате? Вижте клипа, озаглавен „Японското момиче иска да убие корейците като клане в Нанкин“. Това е чиста, сурова расистка омраза.

 7. Освен това айните са само малка част от сегашното японско население и повечето японци имат типични азиатски черти на лицето (бил съм и в Япония, и в Корея). Много корейци и японци са неразличими един от друг (казвам „много“, защото като цяло корейците са склонни да изглеждат по -северноазиатски, докато японците са склонни към южноазиатски, но това е само обобщение). И ако пренебрегнете такива периферни устройства като мода, прическа и маниери (и разбира се тези огромни аниме очи, произведени от пластична хирургия), приликите са още по-близки.

Обратни обрати

 1. Разлика между кикбокс и бокс | Разлика между | Кикбокс срещу бокс
 2. Разлика между американския женшен и корейския женшен | Разлика между | Американски женшен срещу корейски женшен
 3. Разлика между Индия и Япония | Разлика между | Индия срещу Япония

Вижте повече за: , ,