Разлика между Корея и Канада

Canada

Канада

Корея срещу Канада

Канада се намира на континента Северна Америка, а Корея - на континента Азия.

Канада се намира на север от Америка и заема значителна площ от този регион. На запад от Канада е Атлантическият океан, а на изток е Тихият океан. На север Канада се простира до Северния ледовит океан, а на юг се намира Съединените американски щати. Корея се намира на Корейския полуостров, с Китай като граница на северозапад и Русия на североизток. Корейският проток отделя Корея от Япония.

Канада е федерация, състояща се от провинции и територии. Той се управлява от парламентарна демокрация, с конституционен монарх. Корея се състои от две държави „Южна Корея (Република Корея) и Северна Корея (Корейска народно -демократична република). Сеул е столицата на Южна Корея, а Пхенян - столицата на Северна Корея.

Канада е мултикултурна държава, като официалните езици са английски и френски. И двете корейски държави имат официален корейски език.

Говорейки за историята на Корея, първоначалните хора, които инхибираха региона, бяха от южен централен Сибир. През 19 век Корея става обект на колонизация. Япония анексира Корея през 1910 г. и тя остана с тях до Втората световна война. След тази война Корея е разделена по 38 -ия паралел. Северният регион попада под съветска окупация, а южният попада под съюзническите страни.

Влизайки в историята на Канада, тя е била населена от аборигени. В края на 15 век Великобритания и Франция колонизират Канада. През 1867 г. Конституционният закон проправи пътя за конфедерация под името Канада.

Когато говорим за етимологията, Корея произлиза от Goryeo, което се отнася до древното царство Goguryeo. Канада е вярвах, че са били извлечени от "Каната", а St Lawrence ирокезка, "село", което означава.

Резюме:

1. Канада се намира на континента Северна Америка, а Корея се намира на континента Азия.

2. Канада е федерация, състояща се от провинции и територии. Корея се състои от две държави „Южна Корея (Република Корея) и Северна Корея (Корейска народно -демократична република).

3. Английският и френският са официалните езици на Канада. Двете корейски държави имат официален корейски език.

4. Корея произлиза от Goryeo, което се отнася до древното царство Goguryeo. Смята се, че Канада е произлязла от „Каната“, ирокез на Сейнт Лорънс, което означава „село“.

Вижте повече за: , ,