Разлика между плетене и люлене

Плетене срещу Purling

Перкането е почти същото като плетене на бод. Почти произвежда същия стил или краен резултат, но тези два вида шевове се различават в някои аспекти. Пърлирането изисква този, който работи върху шева, да вкара работната игла надолу пред фиксираната игла. Малко след като увиете преждата, я издърпайте право през контура и върху работната игла.

Пърлен бод или просто сърмени конци се счита за противоположност на плетенето или плетения бод. Образно, сърмянето е като по -тъмния ин (сенчестият склон на хълма), докато плетенето е по -светлият ян (плоското отворено пространство). Това описание може да звучи метафорично, но наистина съдържа известна истина. Ако наистина разгледате внимателно всеки бод, можете да видите, че резултатът от сърбеж е като повдигнат контур, докато плетенето се появява като форма на плоска половина V. това също може да е причината, поради която плетените бримки обикновено се използват за видимия повърхност на облеклото, докато сърмени конци обикновено се използват за задната повърхност (невидима повърхност).

В типичен жартиерен шев например можете ясно да наблюдавате плоските пространства и неравностите. Това е така, защото задната и предната част изглеждат различни. Задната част е тази, която най -вероятно е сърмени конци. Нищо чудно, че мнозина смятат сърменето за обратно плетене. Това означава, че двата бримки наистина са две страни на една и съща монета.

Мнозина не са запознати с сърмянето, тъй като това е по -малко популярен вид бод от плетенето. Освен това е по -неудобно да се направи бод в сравнение с плетенето. Но както казват експертите по сърчане, ако някога се почувствате някак неудобно да правите сърмени конци, тогава шансовете са големи, че го правите по правилния начин.

Люлка и плетене са два от основните видове шевове. Познаването на разликата между двете, както и знанието как да преминете от всеки тип бод ви кара да произвеждате по -добри хитри работи. Можете дори да комбинирате тези два бримки, за да получите много атрактивни и разнообразни стилни модели. Но имате нужда от допълнително обучение, за да направите това, защото ако неправилно направите нито един бод, резултатът може да бъде пагубен за цялата ви работа.

1. Бод, направен чрез сърбеж, е като повдигнат контур, докато ако е направен чрез плетене, той ще изглежда като плоска половина V.

2. Лющенето обикновено се използва, за да се направи невидимата повърхност на облеклото, докато плетенето обикновено се извършва за видимите повърхности на облеклото.

3. Пърсенето се извършва чрез забиване на иглата надолу и след това пред бода, докато плетенето се извършва чрез забиване на иглата вътре нагоре, след зад бода

Вижте повече за: ,