Разлика между слонова кост и пластмаса

Слонова кост срещу пластмаса

Лесно е да се направи разлика между слонова кост и пластмаса. Но наистина е трудна задача да се направи разлика, когато тези два са издълбани в различни предмети. Тъй като слоновата кост е скъпа, човек може да срещне фалшива слонова кост, направена от пластмаса или смола от стара слонова кост.

Много е трудно да се разграничат предметите, изработени от пластмаса и слонова кост, тъй като изглеждат почти сходни. Ако не сте наясно да правите разлика между двете, тогава губите трудно спечелените си пари.

Въпреки че можете да различите пластмасата от слонова кост чрез някои химически тестове, това не винаги е практично. Можете да направите разлика, като плъзнете ръцете си по слоновата кост и пластмасовите предмети. Пластмасите са по -гладки от слонова кост. На повърхността на слонова кост може да се срещне кръстосано зърно или диамантено кръстосано зърно.

Може да се види също, че пластмасите придават топло усещане на ръцете, докато слоновата кост дава хладно усещане.

Има и друг прост начин, „методът за изпитване с гореща игла - чрез който можете да правите разлика между пластмаса и слонова кост. Загрейте щифт или игла и ги поставете в пластмаса и слонова кост. Горещата игла прониква лесно в пластмасови предмети, докато няма да пробие слонова кост. Освен това можете да различите и от миризмата. Когато гореща игла или щифт е поставена в слонова кост, тя излъчва миризма, наподобяваща изгарящи зъби.

Друга разлика, която може да се види, е, че пластмасите могат да бъдат оформени във всякаква форма, която не е възможна със слонова кост.

Сега, сравнявайки цената на слонова кост и пластмаса, първата е с много високи цени. При наличност пластмаса се намира в изобилие.

Резюме

1. Много е трудно да се разграничат предметите, изработени от пластмаса и слонова кост, тъй като изглеждат почти сходни.

2. Пластмасите са по -гладки от Слонова кост. На повърхността на слонова кост може да се срещне кръстосано зърно или диамантено кръстосано зърно.

3. Пластмасите придават топло усещане на ръцете, докато слоновата кост дава усещане за прохлада.

4. Горещата игла прониква лесно в пластмасови предмети, докато не пробива слонова кост. Когато гореща игла или щифт е поставена в слонова кост, тя излъчва миризма, наподобяваща изгарящи зъби.

5. Пластмасите могат да бъдат формовани във всякаква форма, която не е възможна със слонова кост.

6. Слоновата кост е с висока цена от пластмасата. При наличност пластмаса се намира в изобилие.

Вижте повече за: ,