Разлика между Изолиране и рехабилитация

Изолацията срещу рехабилитация

Когато човек се превръща в заплаха за обществото той може да бъде изолиран или рехабилитирани. Това е един и същ за някой, който е извършил престъпление или е бил прекалено отдавали на наркотици, в които е необходимо да се ограничи за да се предотврати по-нататъшно увреждане на себе си и на други хора престъпник. И така, как е изолация, различен от рехабилитация?

В психологията, изолация може да се разглежда като един от многото си защитни механизми, които изпитват психологически нездравословни лица. Пример за това е, когато същото това лице се иска за себе си. По-късно, той разяснява като казва терапевтът за инцидента на убийството той участва в. Той продължава като разкрият всички информация относно убийството в графичен начин, като същевременно задържа емоциите си. В тази връзка, той се изолира си емоции , за да не се отрази му разказ на инцидента.

Въпреки това, в изолацията на наказателното правосъдие система има и друго значение. Също известен като строг тъмничен затвор, изолация е форма на наказание лишаване от свобода или направи, за да нарушителите на закона, така че да му попречи да направи контакт с други лица, с изключение на персонала на обекта, разбира затвор. Това може да се разглежда като форма на психологически мъчения, особено за тези, които ще бъдат затворени в продължение на години или десетилетия (дори за цял живот). Ако дойдете да се мисли за това наказание, тя всъщност предлага защита както на затворника и обществото, тъй като последната се дистанцира от престъпника, докато първото е защитена и от които най-вероятно иска възмездие на обществото. В клетката, затворникът е по-тясно се следи, особено ако той има склонност към самоубийство.

По отношение на рехабилитация, често го чуя, когато някой луд отива в психиатрична съоръжение или когато наркотици наркоман трябва да се подложи на строга схема терапия. Рехабилитация е различно от изолация, защото тя има за цел да възстанови нормалните функции на лицето. По този начин, наркоман, ще бъдат върнати до състояние, подобно на, преди той да е използвал вредни химикали или поне, където той става трезвен. По същия начин, умствено изостанали лица ще бъдат рехабилитирани, така че те ще бъдат научени някои важни механизми за справяне и показват положителни промени в поведението. Рехабилитация се приема, че лицето е реабилитиран все още може да бъде полезно за обществото като цяло и че тя се занимава с темата от него участие в сесии за консултиране, групова терапия сесии, образователни програми, умения за укрепване, физическа активност и много други коригиращи мерки.

Резюме

1. Изолацията е повече за наказване на физическо лице, а рехабилитация е повече за коригиране на дадено лице. 2. Изолация може да се отнася до защитен механизъм, който е популярен в областта на психологията. 3. Рехабилитация има повече програмиран подход и се счита за по-лека форма на наказание, в сравнение с пълна изолация.

Вижте повече за: