Разлика между исляма и християнството

islam-christianity Ислям срещу християнство

През последните 2000 години от пясъчния полуостров, който днес наричаме Близкия изток, се появяват две основни световни религии: ислямът и християнството. Въпреки че тези две религии се различават по история, вяра и практика, те също имат много прилики.

История на исляма: през 610 г. пр. Н. Е. Бог даде първото си обявено откровение на пророка Мохамед в пещера в Хира . Първата година от ислямския календар започва през 622 г., когато пророкът Мохамед и неговите последователи се преместват в Медина. Християнство: Исус Христос е роден през 1 век във Витлеем. Когато беше на трийсет, той започна да проповядва словото Божие. През 33 г. пр. Н. Е. Исус е разпнат на кръст в Йерусалим; Християните вярват, че той е бил възкресен три дни по -късно и в крайна сметка се е възнесъл на небето.

Вярвания Ислямът е съсредоточен върху вярата, че няма друг бог освен Бог и Мохамед е неговият пророк. Те вярват, че тяхната свещена книга, Коранът , е пряко преписване на Божието слово. Ислямът означава подчинение на волята на Божието християнство : вярвайте, че Бог е изпратил своя единствен син, Исус, за да ги спаси от греха. Тези, които вярват в Отца, Сина и Светия Дух, ще имат вечен живот.

Практикува исляма: има пет стълба, които създават основните ислямски практики. Шахада е рецитирането на тяхното основно вярване. Салах е ритуалната молитва, която трябва да се произнася пет пъти на ден. Закят е раздаване на благотворителност на бедните. Sawm е на пост през месец Рамазан. Хаджът е поклонение веднъж в живота на всички мюсюлмани в Мека. Християнството: моли последователите си да посещават църква всяка неделя. Те трябва да изповядват греховете си и да участват в причастие. Покаянието за грехове може да включва милостиня или добри дела.

Други общи аспекти Започнали в Близкия изток и смятат Йерусалим за свещен град. Са монотеистични - вярват в едно върховно същество. Били са успешни прозелитисти, разпространявайки се далеч отвъд Близкия изток, за да станат световни религии. Имайте свещена книга, в която вярват, че е написано Божието слово. Поддържайте ежедневните, седмичните и годишните ритуали и помолете последователите си да се придържат към определен морален кодекс. Имали вътрешно разделение, водещо до различни клонове или секти.

Резюме: 1. И двете религии са основани от делата на един човек, като ислямът започва 600 години след християнството. 2. Ислямът вярва, че Мохамед е бил пророк, докато християнството вярва, че Исус е син на Бог. 3. Ислямът моли последователите си да се придържат към Петте стълба, докато християните извършват по -голямата част от официалното си поклонение в неделя.

[В тази статия изтъкнахме само фактите, а не мнения. Ако откриете грешка във всеки факт, моля, оставете ни коментар по -долу]

51 коментара

 1. Християнството не изисква покаяние, а само покаяние. Ефесяни 2: 8 обяснява „Защото ние сме спасени от благодатта чрез вяра, а не от вас самите, това е Божият дар, а не от дела, за да не се похвали никой.“

  Така че виждате, че спасението е дар и се основава (единствено зависим) от вярата в Исус Христос; Римляни 10: 9 „Ако признаете с устата си Господ Исус и в сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите, ще бъдете спасени.“

  Това са основите на спасението

  1 Йоан 1: 9 също потвърждава: „Ако изповядваме греховете си, Той е верен и справедлив, за да ни прости греховете ни и да ни очисти от всяка неправда.“

  • Съгласен съм с тезата на Блойн.

   И в същото време, да бъдеш последовател на Исус означава да правиш това, което е направил, което е храненето на гладните, посещението на затворените, грижите за болните и затворените, облеклото на голите, любящите Бога, обичащите осезаемото (един друг ) преди да говорим за любовта към неизмеримото (Бог - как можем да говорим за любовта към Бог, докато се мразим?), да се обичаме един друг като себе си и да обичаме себе си ... не заради милосърдие (това не е общественополезен труд) или спасение (ние сме спасени чрез благодат, а не чрез дела) или каквото и да е, но в името на любовта към Бога и един към друг.

   Този сайт е страхотен, но мисля, че това е много лошо и неточно обяснение на християнската практика ... въпреки религиозните практики, просто говорим за общите християнски практики. Дано даденото обяснение за мюсюлманската практика е по -точно.

   • Едно нещо при опитите да направите нещо е, че някой ще дойде и ще може да каже, че това не е добре.

    Чудя се дали бихте могли да ни помогнете да разберем разликата между тези две религии, изглеждате ли доста умели, вербално?

  • Джон Блоуин и К.С. Харис ... Мисля, че и двамата сте прави ... Яков 2: 17-19 казва, че вярата без дела е мъртва, но тези дела трябва да бъдат естествен отговор на благодатта и любовта, показани ни от Исус.

   Със сигурност бих искал да чуя някои мюсюлмани да преценяват ислямското обяснение.

  • когато бъдете спасени от Благодатта, ще направите това, което Бог ви е заповядал. Вие пребъдвате в него и Неговия закон. Йоан 14: 4-15

  • много вярно

  • Християнството няма нищо общо с покаянието, спасението е истинска вяра само в Исус Христос. Спасението не е истинско добро дело, това естествено трябва да дойде, след като приемете Исус Христос в сърцето си и вярвате само в истинската вяра. Що се отнася до общението и изповядването на греховете ви, Исус Христос е нашият единствен посредник към Бог Отец, а не свещеник, който е само човек, който е грешен. Също така няма такова нещо като чистилище, то не съществува, никаква молитва или милостиня за мъртвите няма да им помогне да се качат на небето, те са имали своя шанс, докато са били живи. Трябва също да добавя, че се уморявам от хора, които стереотипират мюсюлманите, тъй като срещнах много добри мюсюлмани, които бих се гордял да имам за приятел. Има добри и лоши, както има християни.

 2. Уважаеми всички

  Открийте истината за исляма

  http://www.theradiantlight.blogspot.com/ http://www.islamreligion.com http://www.rasoulallah.net

  Благодаря ти

  • Ислямът е започнал преди християнството и пророкът Мохамед не е единственият пророк, той е последният и първият, който получава първата доа от Аллах.

   • Моля, докажете го с исторически или класически препратки.

 3. всички религии, независимо дали ислям, християнство или ислям, преподават едни и същи общи правила:

  за пълен текст на точките и други точки, моля, вижте блога: comparative-religion-points.blogspot.com

  (1) Забрана на алкохола:- Ману Смрити: 9: 235, 11:55; Риг Веда: 8: 2: 12, 8:21:14; // БИБЛИЯ: Притчи: 20: 1, 23:31; Ефесяни: 5:18; // КОРАН: 2: 219, 5:93.

  (2) Забрана за свинско месо:- // БИБЛИЯ: Левит 11: 7-8; Второзаконие 14: 8; // КОРАН: 2: 173, 5: 4, 6: 145, 16: 115.

  (3) Забрана на лихварството (лихва върху пари/заем/кредит):- Ману Смрити: 11:62, 8: 152; // БИБЛИЯ: Левит 25: 36-37; Езекиил 18:13, 22:12; Псалми 15: 5; // КОРАН: 2: 275, 3: 130.

  (4) Разрешение за не-вегетарианска храна:-Рамаяна: 2:20:29, 2: 20: 17-18; Ману Смрити: 5:30, 39; Махабхарата: 13:88; // БИБЛИЯ: Второзаконие 14: 4-6, 14:11; Левит 11: 3; // КОРАН: 5: 2, 6: 142, 16: 5, 23:21.

  (5) Разрешение за множество съпрузи (съпруги/съпрузи):- Рамаяна: 2: 8: 12, Дашарата; Махабхарата: Драупади, Кришна; // БИБЛИЯ: 3Цар 11: 3; 2Царе (2Самуил) 5:13; 2Хроники 11:21; Изход 21:10; Второзаконие 21:15; // КОРАН: 4: 3.

  (6) Воал/Шал за глава/Скромност:- Риг Веда: 8:33:19; // БИБЛИЯ: Първо Коринтяни 11: 5; // КОРАН: 24: 30-31, 33:59.

  (7) Единство на Бога и забрана на идолското поклонение:- VEDA: Yajur Veda 32: 3, 40: 8-9; Риг Веда 1: 164: 46, 6:45:16; УПАНИШАД: Хандогя: 6: 2: 1, Шветашватара 6: 9, 4:20; ГЕЕТА: 7:20, 10: 3; БРАХМА СУТРА; // БИБЛИЯ: Левит 26: 1; Изход 20: 4; // КОРАН: 2: 163, 2: 255, 4: 171, 7: 191, 16:20, 25: 3, 112: 1-4.

  (8) Описание на пророк Мохамед:-Бхавишйя Пурана: Прати Сараг: Парв III: Кханд 3: Адей 3: Шлока 5-8, 10-27; Самведа: Книга II: Химн 6: Стих 8; // БИБЛИЯ: Второзаконие 18:18; Йоан 14:16; // КОРАН: 3: 144, 47: 2, 48:29, 61: 6.

 4. Йерусалим не е свещеният град, а Мека.

 5. Нямам въпроси относно това, което прочетох днес. Всъщност всичко, което прочетох днес, беше тихо полезно. Благодаря ти. Сега знам моята истинска религия в живота. ИСЛАМ.

  (1) Един въпрос, който имам за вас, е този. В исляма се молите пет пъти на ден в отклонението на Мека. Живея в Портланд, Орегон, така че откъде е Мека. (2) Знам, че казах, че имам само един въпрос за вас, сгреших. Имам втори въпрос. Какво е Мека и какво означава това

  PS благодаря за отделеното време и разбиране ...

  • Г -н Денис, Моля, прочетете новото изпитание на Библията. Ако не поради друга причина, освен да увеличите знанията си. описанието на християнството на този сайт не е съвсем точно и достатъчно липсва информация. Не мога да говоря за исляма, тъй като съм християнин. Нямате какво да губите, като прочетете служението на ИСУС. Или можете да помолите БОГ (Йехова/Йаве) да ви напътства ;. Но ако тръгнете по този път, дръжте се. Той ще ви се докаже, но това може да бъде труден и тесен път. както казва библията, това е тясна порта, в която трябва да влезете, не вземайте широката порта, която е по -лесно изпълнена с множеството, защото не води до нищо добро. БОГ да благослови и се надявам да те видя на небето.

   • Искам само да кажа, че християнството и ислямът много си приличат. Тези, които са обидени, защото техните вярвания са оспорени, не бива да бъдат. Не мисля, че целта на този уебсайт е имала за цел да обиди да създаде повече враждебност между всички нас. Библията има много учения, че Коранът дори и да не мисли така, те могат да четат Библията и Корана за себе си и да ги тълкуват сами. Ето защо сега е на всички езици и можем да излезем и да открием това, от което се нуждаем, без да разчитаме на никой друг. Коранът не е пълен с омраза, но аз, медиите и хората с по -висока сила, използвах стихове от Корана и ги тълкувах погрешно в своя полза. Имам много приятели християни и алхамдулила, нито те ме мразят, нито се отнасят с мен по различен начин, защото аз съм мюсюлманин и аз правя същото. Коранът ме научи на това.

  • Здравей Денис, ако наистина си избрал исляма, трябва да ти кажа „честито“, ислямът е най -добрата религия в света. Религията на мира. Не вярвай, че ислямът се основава на тероризма. Трябва да видите религията „Ислям“ и да действате така, както Бог и религията не са казали последователите „Мюсюлмани“ и техните произведения !! Прочетете внимателно Корана. Точното значение на Мека е: Място, в което има Кааба. Другото значение е мястото, където хората правят общност. Прочетох, че в книга, наречена „Al-Monjed“, е арабски речник. Надявам се, че тази статия ще бъде полезна. И извинете, защото мога да говоря английски много добре. Късмет.

   • Ислямът не е религия на мира, защото Коранът е пълен с омраза стихове

    • Коя част е пълна с омраза <покажи ми, ако говориш истината?

    • За човека, който направи коментара, че Исалм е изпълнен с омраза, имам новини за теб, приятелю, Библията е също толкова изпълнена с омраза, колкото и Коранът. И двете книги съдържат омраза и насилие, а по -прецаканото е, че и двете книги, с толкова много думи, се застъпват за това да убиете всеки, който се опита да ви разубеди от тази религия. Което, може да се каже, в известен смисъл правя. Вярваш ли, че трябва да ме убият?

     Тъжно е, че хората се борят за тези глупави малки книги, когато е толкова ясно очевидно, че са създадени от мъже.

     Както и да е. Няма да губя повече време, просто искам хората да спрат да представят вашата религия на децата си като единствената истинска религия и да ги оставят да решат сами.

     Или можете да направите както библията казва,

     „Щастлив ще бъде онзи, който вземе и омаза малките ви срещу камъните.” Псалми 137: 9

   • Е, това определено е вашето мнение .. Искам да кажа, че не трябва просто да казвате „ислямът е най -добрата религия“, защото знам много, ако хората, които може да не са съгласни .. Подкрепям мнението ви, но всичко, което казвам е, че хората (включително мен) имат различни мнения, че ти и много други хора .. благодаря, че изслушахте какво имах да кажа :)

  • Какъв интересен въпрос- Мека или дефинирането й къде е във връзка с Портланд, разкрива толкова много.

   Мека е надолу от тук, но тук е надолу от Мека. Посочете пръста си обикновено към земята, през него.

   Хммм! Кюл!

  • Clvdudge B. Dennis: Моля, кажете ми, че не сте взели решението си с коя религия се чувствате най -удобно само въз основа на бързите и донякъде погрешни прегледи и обобщения на тази уеб страница. Трябва да вземете също толкова важно решение, колкото вашата лична религиозна идеология, за повече от това.

   Бързо предупреждение обаче: Ако ислямът наистина е този, който чувствате, че е най -добре в съответствие с вашите ценности, тогава го направете и Бог да ви благослови. Имайте предвид обаче, че следването на исляма има много опасности, както отвътре, така и отвън. По -опасните пречки ще дойдат от исляма, тъй като трите фракции - шиитската, сунитската, кюрдската - вече от поколения са заключени в конфликт и гражданска война. Ще откриете също, че практикуването на исляма може да бъде много задушаващо и потискащо понякога. За практикуващите, които се придържат особено към закона на Шариата, които обикновено са най -благочестивите/екстремистки последователи в исляма, нещо толкова привидно несъществено, като липсата на джамия или носенето на грешен халат/стил на обличане може да бъде основание за насилствено наказание и да бъде наречен неверник. . Също така, в един момент абсолютно ще се сблъскате с по -войнствено настроените, които изповядват практиките на измамни групи като ИДИЛ, Ал Куеда и талибаните в рамките на мюсюлманската общност. Това е много реална, много осезаема заплаха, с която със сигурност ще се сблъскате в един или друг момент, докато практикувате исляма. Разбира се, тези хора ще бъдат в малцинството, но те съществуват и в крайна сметка ще се сблъскате с това. Затова просто бъдете внимателни и останете едновременно проницателни и бдителни. В мюсюлманската общност има змийски ями, тъй като ислямът никога не е бил институционализиран и по -късно реформиран по начина, по който християнството го е направило. Докато християнството има физическо място на власт във Ватикана и е оставило тъмните си векове назад преди векове по време на Средновековието, средновековният период на исляма е точно тук, точно сега. Не говоря за лицемери в исляма в момента - всеки има лицемери. Не, говоря за истинска болест и поражение върху душата на исляма в днешно време, които през последните години станаха вирусни.

 6. „Благодаря ти, Боже, че ме обичаш и изпрати твоя Син да умре на кръста за моите грехове. Сега решавам да направя Исус Господ на живота си. Помогни ми да бъда такъв човек, какъвто искаш да бъда. В името на Исус, амин. ”

  Здравейте, скъпи мои братя и сестри,

  Как сте, надявам се, че сте много добре в името на Исус Христос. За ваша любезна информация, че в момента съм мюсюлманин, женен съм и имам пет деца, всички те са студенти и учат в различни класове. Братя и сестри мои. Искам да променя религията си заедно с всички горепосочени членове на семейството ми от ислям към християнство поради следните причини:-

  1) Ислямът - религия, основана на тероризма. 2) Няма никакви доказателства за това. 3) Животът на „Пророка” Мохамед ”4) Пророкът Мохамед казва, че ако мюсюлманинът отхвърли религията си, го убийте. 5) Истинският ислям не позволява нито избори, нито демокрация. 6) Просто правете това, което казваме, и всичко ще бъде наред. 7) Цялата земя е мюсюлманска земя. 8) Бруталност на наказанията на HUD. 9) Никога няма да осъдя мюсюлманин. 10) Шериатският закон трябва да бъде закон на земята и да бъде наложен на всички хора. 11) Абсурди, измислици и противоречия в Корана. 12) Ислямът е единствената религия, която позволява лъжата и измамата като част от тяхното учение

  МОИ Брат и сестри, как може ислямът да бъде мирна религия, когато заповядва на последователите си да направят следното? 1) [2.191] И ги убивайте, където и да ги намерите, и ги изгонете откъдето са ви изгонили, а преследването е по -тежко от клането, и не се бийте с тях в Свещената джамия, докато не се бият с вас в нея, но ако все пак се бият с вас, убийте ги; такова е отплатата на невярващите.

  2) [3:28] Нека вярващите не приемат невярващите за приятели, а не за вярващи; и който и да направи това, той няма да има нищо от Аллах, но вие трябва да се пазите от тях, като се пазите внимателно; и Аллах ви кара да се предпазвате от (възмездие от) себе си; и към Аллах е възможното идване.

  3) [3.151] Ние ще хвърлим ужас в сърцата на онези, които не вярват, защото те устроиха с Аллах това, за което Той не е низпослал никаква власт, и тяхното жилище е огънят, а злото е обителта на неправедните.

  4) [4.34] Мъжете поддържат жените, защото Аллах е направил някои от тях да превъзхождат други и защото харчат от собствеността си; затова добрите жени са послушни и пазят невидимото, както е опазил Аллах; и (по отношение на) онези, от чиято страна се страхувате от дезертьорство, ги предупреждавайте и ги оставяйте сами в местата за спане и ги бийте; тогава, ако ви се подчинят, не търсете начин срещу тях; със сигурност Аллах е Всевишен, Велик.

  5) [4.76] Тези, които вярват, се борят по пътя на Аллах, а тези, които не вярват, се борят по пътя на Сатаната. Затова се борете срещу приятелите на Сатана; със сигурност стратегията на Сатана е слаба.

  6) [5.51] О, вие, които вярвате! Не приемайте евреите и християните за приятели; те са приятели един на друг; и който между вас ги вземе за приятел, той със сигурност е един от тях; със сигурност Аллах не ръководи несправедливите хора

  7) [8.12] Когато вашият Господ разкри на ангелите: Аз съм с вас, затова укрепете вярващите. Ще хвърля ужас в сърцата на онези, които не вярват. Затова им избийте главите и избийте всеки пръст от тях.

  8) [8.69] Яжте тогава законните и добри (неща), които сте придобили по време на война, и внимавайте за задълженията си към Аллах; със сигурност Аллах прощава, милостив.

  9) [9.5] Когато свещените месеци свършат, убийте идолопоклонниците, където и да ги намерите. Арестувайте ги, обсадете ги и залежете навсякъде за тях. Ако се покаят и се помолят и наложат милостинята, позволете им да продължат по пътя си.

  10) [9.5] Когато свещените месеци свършат, убийте идолопоклонниците, където и да ги намерите. Арестувайте ги, обсадете ги и залежете навсякъде за тях. Ако се покаят и се помолят и наложат милостинята, позволете им да продължат по пътя си.

  11) [9.14] Борете се с тях, Аллах ще ги накаже с вашите ръце и ще ги доведе до позор, и ще ви помогне срещу тях и ще изцели сърцата на вярващ народ.

  12) [9.29] Борба с онези, които не вярват в Аллах (евреи и християни), нито в последния ден, нито забраняват това, което Аллах и Неговият апостол са забранили, нито следват религията на истината, от тези, които са били дадена Книгата, докато не платят данъка (джизия) в знак на признание за (ислямско) превъзходство и са в състояние на подчинение.

  13) [9.30] И евреите казват: Узаир е син на Аллах; и християните казват: Месията е син на Аллах; това са думите на устата им; те имитират думите на онези, които преди не вярваха; Аллах да ги унищожи; как са отвърнати!

  14) [9.33] Той е Този, Който изпрати Своя апостол с ръководство и религията на истината, за да може той да надделее над всички религии, въпреки че многобожниците може да са против.

  15) [9.123] О, вие, които вярвате! Борете се с онези от невярващите, които са близо до вас и ги оставете да намерят в вас твърдост; и знайте, че Аллах е с онези, които пазят (от злото).

  16) [22.39] Разрешение (да се бият) се дава на онези, срещу които се води война, защото те са потиснати и със сигурност Аллах е в състояние да им помогне.

  17) [33.61] Прокълнати: където и да бъдат намерени, те ще бъдат заловени и убити, (ужасно) убийство.

  18) [47.4] Така че, когато срещнете в битка онези, които не вярват, след това поражете вратовете, докато не ги преодолеете, след което ги (ги) затворници

  19) [48.28] Той е Този, Който изпрати Своя апостол с ръководството и истинската религия, за да може той да надделее над всички религии; и Аллах е достатъчен за свидетел.

  20) [48.29] Мохамед е Божият апостол. Тези, които го следват, са безмилостни към невярващите, но са милостиви един към друг.

  21) [61.9] Той е Този, Който изпрати Своя апостол с ръководството и истинската религия, за да може да го накара да надделее над всички религии, макар и многобожниците да са против.

  22) [62.6] О, вие, които сте евреи! Ако твърдите, че сте облагодетелствани от Аллах, за да изключите цялото човечество, и след това копнеете за смъртта (както правят вярващите), ако сте истинни.

  Скъпи братя и сестри, знаете ли, че в Корана има 123 стиха, отнасящи се до битки и убийства за каузата на Аллах? Ето само няколко пасажа, изпратени тук с ваша любезна информация:-

  1) Що се отнася до неверниците (невярващите), те са „упорити врагове“ на мюсюлманина (Сура 4: 101). Мюсюлманите трябва да ги „арестуват, обсаждат и да лежат навсякъде в засада“ (сура 9: 5). Те трябва да ги „изземат и убиват, където и да ги намерите, да ги убиват, където и да ги намерят, да търсят безмилостно враговете на исляма“ (Сура 4:90). „Бийте се с тях, докато ислямът не дойде на върха“ (Сура 2: 193). „Отсечете им главите и отрежете върховете на пръстите им“ (Сура 8:12).

  2) Ако мюсюлманин не тръгне на война, Аллах ще го убие (сура 9:39). Трябва да му се каже, „горещината на войната е жестока, но по-жестока е жегата на ада“ (Сура 9:81).

  3) Те трябва да бъдат убити или разпънати на кръст или ръцете и краката им да бъдат отрязани от противоположните страни. (Коран 5:33)

  4) Мюсюлманите трябва да бъдат „безмилостни към невярващите“ (сура 48:29).

  5) Мюсюлманите се насърчават да бъдат изцяло заети (сура 2: 273) с борба за делото на Аллах.

  6) Мюсюлманите се насърчават да бъдат изцяло заети (сура 2: 273) с борба за делото на Аллах.

  7) Ще насадя ужас в сърцата на невярващите, бийте ги над шията им и ще ги поразите с върховете на пръстите им. (Коран 8:12)

  8) Убивайте идолопоклонниците, където и да ги намерите, вземете ги в плен и ги обсадете и ги изчакайте във всяка засада. (Коран 9: 5)

  9) Който промени ислямската си религия, убийте го. Сахих ал-Бухари (9:57)

  10) Всеки, който се бори срещу Аллах или се отказва от исляма в полза на друга религия, ще бъде „убит или разпънат на кръст, или ръцете и краката му ще бъдат отсечени от алтернативни страни“ (Сура 5:34).

  11) Аллах обича онези, които „се борят за неговото дело“ (Сура 61: 3).

  12) Мюсюлманинът трябва да „се радва на добрите неща“, които е спечелил чрез битка (Сура 8:69).

  13) Мюсюлманите трябва да воюват с неверниците (невярващите), които живеят около тях (Сура 9: 123).

  14) Мюсюлманинът може да убие всеки човек, който пожелае, ако това е „справедлива причина“ (Сура 6: 152).

  15) Аллах ще даде „далеч по -богато възнаграждение на онези, които се борят за него“ (Сура 4:96).

  16) Мюсюлманинът трябва „да се бори за делото на Аллах с предаността, която му дължи“ (Сура 22:78)

  17) Вземете го и го оковете и го изложете на адския огън. (Коран 69: 30-37)

  Скъпи брат и сестри, моля, разкрийте сурите (или главите) в Корана и директно от арабския текст Коран. Затова се иска да предадете моето послание на всички останали мои християнски братя и сестри за необходимата им информация, Бог да ви благослови, благодаря.

  „Господи Исус, вярвам, че си Божият Син. Благодаря ти, че умря на кръста за моите грехове. Моля, прости ми греховете и дай на мен и семейството ми подарък за вечен живот. Моля ви да влезете в сърцето си и да бъдете мой Господ и Спасител; Искам винаги да ти служа ”.

  • вашият дълъг коментар няма да повлияе на читателя в последния момент, който каза, че джусес е син Бог, но отказва да посочи точка №17 да се бие 4 причинява Аллах какво предразсъдъчно изявление, ако се притесняваш 4 вечен живот трябва да станеш мюсюлманин и Аллах ще те спаси няма СИН.

  • Алхамдулилла! Целият дълъг коментар ще ме накара да променя 2 християнството. Алхадулилах, всички цитирани от вас са заповед 4rm Бог на Unblievrs не е доброволно действие от d blievrsg. Тъй като това е заповед, какво можете да кажете около LUKE19: 27 ”... за тези мои врагове, които не искат аз да им бъда цар и да царувам над тях, донесете ги тук и ги убийте преди мен ...” Така че, моля, прочетете d Коран с удоволствие и следвайки d контекста, а също така намерете всеки имам, който да преведе за вас. Bcoz 2 аз не знаех арабски език и не знаех тези стихове бяха разкрити.

   • Начин да извадите това от контекста ... може би трябва да прочетете цялото нещо, а не само един стих…. Лука 19: 1-28

    1 И Исус влезе и премина през Йерихон.

    2 И ето, имаше един човек на име Закхей, който беше главният сред бирниците и беше богат.

    3 И той потърси да види Исус кой е той; и не можеше за пресата, защото беше с малък ръст.

    4 И той хукна по -напред и се качи на явор, за да го види; защото той трябваше да мине оттам.

    5 И когато Исус дойде на мястото, той погледна нагоре, видя го и му каза: Закхей, побързай и слез; защото днес трябва да живея в твоя дом.

    6 И той побърза, слезе и го прие радостно.

    7 И като го видяха, всички мърмореха, казвайки: Той е отишъл да гостува с човек, който е грешник.

    8 И Закхей застана и каза на Господа: Ето, Господи, половината от имота ми давам на бедните; и ако съм взел нещо от някой човек по фалшиво обвинение, го възстановявам четири пъти.

    9 И Исус му каза: Днес е спасението дошло в този дом, тъй като и той е син на Авраам.

    10 Защото Човешкият Син е дошъл да търси и да спаси изгубеното.

    11 И като чуха тези неща, той добави и изрече притча, защото беше близо до Йерусалим и защото мислеха, че Божието царство трябва да се появи незабавно.

    12 Затова той каза: Някой благородник отиде в далечна страна, за да получи за себе си царство и да се върне.

    13 И повика десетте си слуги и им предаде десет лири и им каза: Заемете, докато дойда.

    14 Но неговите граждани го мразеха и изпратиха след него съобщение, казвайки: Няма да имаме този човек да царува над нас.

    15 И стана така, че когато се върна, след като получи царството, той заповяда да се повикат тези слуги, на които той беше дал парите, за да знае колко много е спечелил всеки човек чрез търговия.

    16 Тогава дойде първият и каза: Господи, твоят паунд е спечелил десет лири.

    17 И той му каза: Е, добър слуга, понеже си бил верен в много малко, имаш власт над десет града.

    18 И дойде вторият и каза: Господи, твоят паунд спечели пет лири.

    19 И той му каза също: Бъди и ти над пет града.

    20 И друг дойде, казвайки: Господи, ето, ето ти лирата, която запазих в салфетка:

    21 Защото се страхувах от теб, понеже си строг човек: взимаш, че не си легнал, и жънеш, че не си сеял.

    22 И той му каза: От твоите уста ще те съдя, нечестив слуга. Ти знаеше, че съм строг човек, като взе, че не легнах, и пожъна, че не сеех:

    23 Защо тогава не си дал парите ми в банката, че при идването си можех да поискам моите с лихварството?

    24 И той каза на стоящите: Вземете от него паунда и го дайте на този, който има десет лири.

    25 (И те му казаха: Господи, той има десет лири.)

    26 Защото ви казвам, че на всеки, който има, ще се даде; и от този, който няма, дори и този, който има, ще му се отнеме.

    27 Но онези мои врагове, които не искаха да царувам над тях, доведоха тук и ги убиха пред мен.

    28 И като говореше това, отиде преди, като се изкачи нагоре към Ерусалим.

    Винаги трябва да четете Библията в контекста на другите стихове.

   • Ерфан Салис за стиха Лука 19:27, МОЛЯ, ПРОЧЕТЕТЕ ПРЕДИ този стих. Исус говореше притча.

  • някои от споменатите по -горе са прави, с изключение на това, че 12 точки в началото са грешни. в 1 ислям означава мир как може да се основава на тероризъм, ислямът всъщност се основава на избори, ислямът изобщо не позволява лъжа или измама. всъщност истинският мускул знае тези неща и това, което казахте, показва обратното. надявам се, ако не харесвате исляма, уведомете другите за истината. мир на теб.

   • има само две изключения, при които на мъж/жена мюсюлманин е позволено да лъже: 1. В състояние на война (като стратегия, при която има голяма вероятност да има вражески информатор в техния близък кръг ... основно за собствена защита) 2. Когато човек лъже приятеля си, за да спаси брака си, само при едно условие, че другият, за когото лъже, никога повече няма да направи нищо, което би могло да застраши брака му, в противен случай той е длъжен да каже истината и нищо друго освен истина, защото в съдния ден той/тя ще бъде съден, наказан или простен за действията си.

 7. Тази статия изглежда е наклонена повече към исляма, отколкото към християнството. Техните „практики“ на християнството не са правилни. Християнството не е нещо, което ходите да правите в неделя, това е начин на живот. Също така, няма „покаяние“ за греха, това е покаяние. Християнството също не учи, че вършите добри дела, за да платите за греховете си. Трябва да проучите малко повече, преди да решите да напишете статия като факт.

 8. Моля, вижте оригиналните текстове, ако Коранът (единственият Коран) и Библиите, ще видите, че те са подобни. Така че разказаният в тях факт е Библията предсказва идването на нова печалба. Коранът е последното от Божието откровение за човечеството, в продължение на Ной, Авраам, Мойсей, Христос и накрая Мохамед. Същият Бог, същият масаж. Проблемът е, че някои най -ясни послания на Бог в Корана се противопоставят от някои могъщи хора и подвеждат останалите.

  Не е нужно да променяте вярата си. Просто прочетете Кураб веднъж, моля, с „неутрален ум“ и вие решавате за себе си, дали е добро или друго.

  Моля, изменете горния текст, че ислямът (Бог) разглежда всички печалби като истински пратеници на Бога в Корана (донесено от Мохамед)

 9. Хей,

  Благодаря, че направихте тази страница, разликата между исляма и християнството.

  Отбелязвам някои много добри описания, но няколко места, където би могла да се пренесе яснота.

  Мюсюлманите използват Корана, християните използват Библията.

  И двамата не смятат, че действията стават един „добър“ съвсем сам.

  И двете посочват необходимостта да се подчинят на нещо различно от себе си.

  И двете забраняват определени дейности, които доскоро се наричаха етика и морал. И двамата ръководеха всякакъв начин на живот и по изненадващо сходни начини.

  На този човек се струва, че има почти дублиращо се съобщение и хора, които могат да бъдат сгрешени, които тълкуват това съобщение по различен начин поради естеството на човека да мисли, че сме център на всичко, че това, което мислим, диктува всичко, когато обратното обикновено и обикновено е вярно.

  Дойдох тук и се чудех дали има доказателства, че Мохамед и неговата религия произлизат от Авраамовия бог/ Бог/ както и юдаизма и християнството.

  Благодаря отново, че отделихте време да изясните това, за да мога да прескоча добрата ви работа.

  Майк

 10. Коранът е пълен със стихове на омраза, затова ислямът не е пълна религия на мира

 11. Йерусалим е единственият свят град.

 12. Изглежда, че и двете религии са сходни, стискам палци да избера правилната религия ... Не очаквам ада, ако съм избрал неправилно:/

  • По принцип мога да ви кажа като мюсюлманин, че учението на Мохамед с.а. чрез откровения, които е получил от Бог, е, че всяко едно човешко същество ще бъде съдено за неговите/нейните действия през този живот, за това как човек се е държал към своите родители, братя и сестри , роднини, животни, растения и неговата/нейната или нашата среда като цяло, и неговото подчинение пред Всемогъщия, който го е създал и му е дал възможност да почувства и изпита милостта и красотата на Бог и това, което очаква всеки човек във вечния задгробен живот .., в Корана, мюсюлманинът не се отнася до вярващ и вярващият не се отнася до думата мюсюлманин, а до тези, които разчитат на Неговото величие и Неговата милост, вярващият наистина е този, който постъпва в името на Бог, което не ограничава или наранява свободите на никой друг (понякога свободата може да бъде извадена от контекста и да бъде използвана като инструмент за нараняване на други, без чувство за толерантност и разбиране) .. всички ние трябва да се запитаме колко сме верни на Бог и добри ли сме към другите същества ... ние сме ограничени както в тази стр исична форма, тяло, такъв е и нашият ум, има някои неща, които не можем да разберем, нещо, с което не можем да се справим, но такова е нашето естество, да правим предположения, да правим предразсъдъци за някого или нещо, което не познаваме, и да правим грешки, след като се запитате и си припомните какво е това, което искате да бъдете ръководени и спасени от несигурността, която ежедневният живот носи върху всички нас, ние не можем да загубим вяра и нерв .. Бог е единственият, който знае кой е вярващ и никой човек на тази земя, така че не мога да си позволя да съдя никого, нито себе си, и никой друг да ме съди независимо дали съм вярващ или не ... това е причината един ден да бъде Съдният ден и ние всички ще знаят дали сме истински вярващи ... Посланието на всеки пророк беше да разчитаме на Един и единствен Бог, Той е Всезнаещ, ние сме тези, които не могат да разберат познанието за Вселената, понякога се съмняваме дори в себе си ... Божият мир бъди над теб (Esallamu alejkum)

 13. Въпреки че не съм отгледан в християнско семейство, аз приех Исус да бъде мой лот и спасител на двадесетте ми години. Както виждам, всички сме грешни. Ето защо християните не винаги представят добре Исус, а мюсюлманите не винаги представят добре исляма. Ние сме хора. Ето защо всички имаме нужда от спасител. Евреите смятали, че Бог ще им изпрати воин, за да ги спаси от римляните. Но Бог изпрати на тях и на останалия свят нещо много по -голямо в Исус, за да можем отново да бъдем точни с Бога точно както бяхме в градината. Никое друго същество не е претърпяло такава мъчителна смърт! И това беше Божият син! Толкова много от вас сравняват ученията и уроците ... всичко добре, но не става въпрос за това ... чрез Исус Христос имаме връзка със самия Бог. И това не е сляпа вяра приятели! Преди да стана християнин, трябваше да се запитам как мога да вярвам в Библията? Е, аз имам история и нещо още по -убедително ... има много доказателства. Тази невероятна книга е написана от повече от 40 различни автори, обхващаща 3 различни континента, написана за период от 1500 години, с хиляди свидетелства на очевидци. Следователно, това не е написано от ЕДИН човек в пещера. Освен това в хода на историята са извършени над 25 000 археологически разкопки, повечето от които потвърждават валидността на Библията. И накрая, трябваше да се примиря, ако Исус всъщност е Божият син? Той е или това, което е казал, че е, или Той е психопат, в това няма никакво средно! Всеки мюсюлманин, с когото съм говорил, казва, че обича Исус, но че посочва друг ... Мохамед. Но ако приемат посланието Му, защо ще има нужда от друго? Той даде живота си, знаейки добре, че трябва да умре от наше име! Какво още трябва да се направи ?! Моля се да влезем в нашата вяра с широко отворени сърца и без да бъдем убеждавани от семейството, приятелите, политиката или културата. Исус е единственото същество в историята, което избира любовта преди всичко; обичаме нашия Господ с цялото си сърце и обичаме ближния си като себе си. Това е единственият Бог, който ни призовава да обичаме и враговете си! Лесно е да обичаш симпатичните, опитай да обичаш тези, които не са. С цялата омраза в света днес можем да съдим хората или да взривяваме враговете си до ковачници, но те няма да ни уважават за това! Дайте пример за любовта, това променя живота!

 14. Говорено като истински последовател на Христос На всички читатели и търсещи истината, изследвайте със сърцето, ума и доказателствата си и решете сами дали Исус е този, за когото твърди, или не, смея. NB: Християнин = последовател на Христос

 15. В света това е поредица, която, когато нов пратеник, изпратен от Бог, трябва да бъде последвана от хората от онази епоха. тъй като всички пратеници са изпратени от Бога до всички хора не само за мюсюлманите, нито само за християните, така че Мохамед е последният пророк, животът и думите на Мохамед са запазени в книгите. Исус Христос беше истинският Божи пророк. мое мнение е, че ако съм роден в ерата на Исус Христос, тогава съм бил последователят на Исус Христос. и ако съм роден преди Исус Христос, тогава съм бил последователят на тогавашния пророк, защото съм създаден от Бог и вярвам, че всеки пророк е за нас, но въпросът е, че последният пророк е Мохамед, който е скорошен и не е пророк ще дойде след Мохамед, така че всички пророци са от страната на Бог, които всички са верни, но ние ще следваме пророка на нашия период и последният пророк е за целия период до последния ден. Благодаря, моля, помислете за състоянието си и сравнете състоянието си, че грешите или сте прави

 16. Християните могат да извършват по -голямата част от официалното си поклонение в неделя, но също така са научени да се придържат към 10 -те заповеди по всяко време.

 17. Хм ... не мога да кажа нищо друго освен хубава страница.

 18. Религията на исляма означава приемане и подчинение на онези учения на Бог, които Той разкри на последния си пророк Мохамед

Обратни обрати

 1. Разлика между католически и християнски | Разлика между
 2. Разлика между сунитския и шиитския ислям | Разлика между | Сунити срещу шиитски ислям
 3. Разлика между Корана и Библията | Разлика между | Коран срещу Библията
 4. Разлика между талибаните и моджахедите | Разлика между | Талибани срещу моджахеди
 5. Разлика между мюсюлмани и араби | Разлика между | Мюсюлмани срещу араби
 6. Разлика между Индия и Китай | Разлика между | Индия срещу Китай
 7. Разлика между исляма и суфизма | Разлика между | Ислям срещу суфизъм

Вижте повече за: , ,