Разлика между исляма и будизма

buddha Ислям срещу будизъм

Що се отнася до някои от основните религии в света, много хора са скептични или дори се страхуват от нещо, за което не знаят много. Тук ще се опитаме да премахнем някои от най -често срещаните погрешни схващания относно двете най -разпространени религии в света: исляма и будизма.

Първо, нека да разгледаме какво представлява ислямът като религия. Тя се основава на религиозната книга Коран и буквалното значение на името е „подчинение на Бога“. Следователно мюсюлманин е някой, който се подчинява на Бога.

Въз основа на ученията на исляма като религия, има пет задължения, които мюсюлманите трябва да изпълняват в рамките на общността “и това е, което се върти около ислямския закон. Ислямът е доминираща религия в Близкия изток, някои части на Азия и Северна Африка. Индонезия е най -голямата мюсюлманска държава в света, като около 13% от населението практикува ислямската религия. Арабските страни и тези в индийския субконтинент също имат висок процент мюсюлмани.

Ами будизмът? Там, където ислямът се основава на думите на Аллах, будизмът се основава на думите на Буда или Сидхарта Гаутама. Не само като религия, будизмът е философия, която обхваща разнообразие от традиции, практики и вярвания. Там, където мюсюлманите имат петте стълба на исляма, будистите вярват в двата основни клона на будизма, които включват Theravada или „Училището на старейшините“ и Mahayana, което е „Голямото превозно средство“. Будизмът е широко практикувана религия в Югоизточна Азия и Шри Ланка.

След това нека разгледаме различията между двете религии. Будизмът въвежда концепцията за Бог само в по -късните доктрини, докато мюсюлманите вярват в Бог, известен като Аллах. Будистите също вярват, че действията на човек зависят от спасението му, „докато ислямът не вярва в спасението.

Будизмът не се фокусира твърде много върху доброто и злото “, докато ислямът счита Аллах за създателя на вселената, както и за източника на всичко добро и зло. И накрая, кармата е нещо, в което будистите вярват, когато говорите за вечния живот “, докато виждането на исляма за него е, че вечният живот зависи от делата на човек в настоящия му живот, докато следва ислямския път.

Резюме:

1. Ислямът е фокусиран върху Петте стълба на исляма, докато будизмът има два основни клона, които включват Теравада и Махаяна.

2. Ислямът е религия, която счита Аллах за Бог, докато будизмът само въвежда концепцията за Бог в по -късните си доктрини.

3. Ислямът е религия, доминираща в Близкия изток и някои части на Азия, докато будизмът е доминираща религия в Шри Ланка и Югоизточна Азия.

126 коментара

 1. Кликнете върху видеото на мъченика и вижте любимия и мирен ислям и последователите на Mo

  http://somalisforjesus.blogspot.com/2009/01/mansur-mohamed-sfj-martyr-of-year-2009.html

  • След като живеех няколко години в Европа, където изучавах философия на будизма. Обичам да бъда будист. Израснах в ислямска страна, с произход на християнското семейство в ИРАК. Там, където Ирак приема само религии, където съществува концепцията за Бог. Чрез моя опит ,,, Ирак и всички ислямски (арабски страни) отказват концепцията за будизъм (вярвам). Страдах от дискриминация в Ирак. По психологически начин. Причините, поради които Ирак не може да приеме будизма, са много.

   „Библията“ на исляма, „славният Коран“, поставя големи изисквания към мюсюлманите:

   Сура 4.84 „Борба за делото на Аллах ... Възможно е Аллах да сдържи яростта на невярващите ...“

   „Да се ​​бориш за делото на Аллах“ означава да се бориш с всеки, навсякъде, у нас и в чужбина, който не е мюсюлманин. Мирът между мюсюлманите и останалия свят никога не е истински мир.

   Сура 4.89 „Те [всички, които не са мюсюлмани и се наричат„ невярващи “], но желаят да отхвърлите вярата, както правят те, и по този начин да бъдете на една и съща основа с тях. Затова не вземайте приятели от техните редици, докато не избягат по пътя на Аллах от забраненото. Но ако те се превърнат в ренегати, вземете ги и ги убийте, където и да ги намерите; и във всеки случай не вземайте приятели от техните редици. "

   Ако мислите, че можете да направите нещо „хубаво“ за мюсюлманин и по този начин да направите истински приятел, помислете отново. Ако мюсюлманинът се сприятели с някой, който не е мюсюлманин, той е нарушил закона на исляма и е тръгнал срещу своя „бог“, Аллах. Той може да изглежда ваш приятел, стига да може да използва това „приятелство“ в своя полза или в полза на своя вид (Коранът позволява това). Но никога не му обръщайте гръб.

   Сура 9.16 „Не приемайте нищо за приятели и защитници освен Аллах, Неговия Пратеник [Мохамед] и общността на вярващите [мюсюлмани].”

   КОРЕНИТЕ НА ИСЛАМ - ДЪЛБОКИТЕ КОРЕНИ Арабите са потомци на извънбрачния син на Авраам, Исмаил. Глупостта на Авраам беше голяма, нямаше търпение да чака Господ за обещания син и наследник. Но тъй като като цяло Авраам беше верен на Бог и въпреки че нямаше да има завет за хората на Исмаил, той все пак беше негов син; Бог обеща да благослови момчето. И Той го направи.

   „А относно Исмаил, чух те: Ето, благослових го и ще го направя плодотворен, и ще го умножа изключително; дванадесет князе ще роди и аз ще го направя голям народ “(Бит. 17:20).

   „Това са поколенията на Исмаил, сина на Авраам, когото египтянката Агар, слугинята на Сара, роди на Авраам“ (Бит. 25:12):

   „И това са имената на синовете на Исмаил, с техните имена, според техните поколения: първородният на Исмаил, Навахот; и Кедар, и Адвел, и Мибсам ”(Бит. 25:13),

   „И Мишма, и Дума, и Маса“ (Бит. 25:14),

   „Хадар и Тема, Йетур, Нафиш и Кедема“ (Бит. 25:15):

   „Това са синовете на Исмаил и това са техните имена, по градовете им и по замъците им; дванадесет князе според техните народи ”(Бит. 25:16).

   „И това са годините от живота на Исмаил, сто тридесет и седем години: и той се отказа от духа и умря; и се събра при своя народ ”(Бит. 25:17).

   „И те живееха от Хавила до Шур, което е преди Египет, докато отиваш към Асирия; и той умря пред всичките си братя“ (Бит. 25:18).

   Но Бог също предсказа как ще бъде с Исмаил и неговите потомци:

   „И ангелът Господен й каза: Ето, ти си заченала и ще родиш син, и ще го наречеш Исмаил; защото Господ е чул твоята скръб ”(Бит. 16:11).

   „И той ще бъде див човек; ръката му ще бъде против всеки човек, и ръката на всеки човек срещу него; и той ще живее в присъствието на всичките си братя ”(Бит. 16:12).

   Това библейско пророчество е кратко и точно. Точно описва хората от Близкия изток. Няколко хиляди години по -късно дойде един арабски шофьор на камили на име Мохамед, сънува нова религия, формира редица независими и каранични измаилски племена в едно тяло, което ще бъде колкото политическо, толкова и религиозно, и стартира кампания за завладяване на света за „Аллах“ - на върха на меч - в голяма част от Близкия изток, Европа, Африка и извън нея. Преди мохамеданите да бъдат прогонени обратно в арабските пустини, много хора приеха исляма и много умряха, защото не искаха.

   ЕДНА ОТ ТРИТЕ ВЕЛИКИ АБРАХАМСКИ РЕЛИГИИ? Религиозният елит на тази нация, както и възпитателите и либералите, бяха измамени да вярват, че ислямът е една от „трите велики религии, произлезли от Авраам“. Преди малко стана обществено достояние, че Университетът на Северна Каролина ще принуди студентите си да прочетат книга, обясняваща „истината“ за Корана. Тази книга обаче е силно предубедена в полза на Корана и исляма. Гледайки телевизионни интервюта с различни експерти по исляма, човек има усещането, че в тази нация има усилия, ако не да спечелят новоповярвалите, то поне да представи тази религия като по -висша от християнството. Насочени са млади хора. В едно училище в Калифорния децата трябва да носят ислямски дрехи, да рецитират Корана и да се молят по ислямски. Това е опасна тенденция. Ако Авраам знаеше, че му се приписва бащата на исляма, той щеше да се преобърне в гроба си. Някои от ръководителите на институции в тази страна нямат представа какво смъртоносно семе засаждат в съзнанието на младите и по -непредпазливите.

   ДОКАЗАТЕЛСТВАТА СА ЯСНИ. ИСЛАМ Е ФАЛШИВА РЕЛИГИЯ Не е нужно изобщо да сте християнин или дори религиозен, за да докажете, че Мохамед е гигантска измама, че „Аллах“ е създание на собственото въображение на Мохамед и че Коранът не си струва хартията, на която е написано. Очевидно този арабски шофьор на камили, служител на съпругата му (тя е собственик на превозвач от тази реколта - флота от камили), е имал амбиции да бъде пророк и в това голям пророк. Всъщност той искаше да бъде най -великият пророк, който някога е живял, или който някога ще живее. Той искаше да бъде дори по -велик от Исус Христос.

   Това представлява сериозен проблем, но това е проблем, който той решава по свой собствен начин. Решението му трябваше да го затопи в гореща вода и да го изложи като измамник и лъжец, но тъй като последователите на слепите често са сами слепи и рядко обръщат внимание на детайлите, той получи това, което искаше. Повече от милиард души го смятат за най -светия от всички пророци, а исляма за най -великата от всички религии.

   Неговият проблем: той не можеше да отрече съществуването на Исус; не можеш да бъдеш по -велик от някой, който никога не е бил. Така че, за да бъде по -голям от Исус, той беше принуден да признае, че Исус съществува. Той обаче отрече Исус да е Божият Син, дошъл в плът. Това означава, че Мохамед е действал в духа на ти-знаеш-кой. „И всеки дух, който не изповядва, че Исус Христос е дошъл в плът, не е от Бога; и това е онзи дух на антихрист, за който сте чули, че трябва да дойде; и дори сега това е в света “(1 Йоан 4: 3). (Този антихрист, между другото, е Сатана, а не някаква „блестяща личност“ или „майстор политик“ или „свръх генерал“, който трябва да дойде на света, да образува конфедерация от десет европейски нации и да започне „Великата Неволя “, както понякога се смята)

   Като претендира Авраам за баща на своята религия, а Исус за пророк, който го предхожда, който съобщава „радостна вест“ за неговото пристигане, Мохамед се определя като върховен пратеник и пророк на последната и „най -пълна религия“. По този начин той измисли най -лошия и кощунствен култ, който някога е съществувал. Далеч по -лошо от будизма или която и да е от другите източни религии, които не правят такива измамни твърдения.

   Според Мохамед Коранът идва директно от „Аллах“ чрез ангела Габриел. Мохамед признава Библията като Божието Слово, слязло чрез пророк Моисей до „хората на Книгата“. Мохамед също призна Исус за праведен Божи пророк. Но гледайте как това ще го спъне - не че някой някога е забелязал.

   Сура 6.85 „И Закария и Йоан, и Исус, и Илия: всички в редиците на праведните.“

   Вярвате или не, той признава Евангелието на Исус като законно:

   Сура 2: 3 Той е този, който ви изпрати (стъпка по стъпка), в действителност, Книгата, потвърждаваща това, което е било преди нея; и Той изпрати Тората (на Мойсей) и Евангелието (на Исус).

   Но забележете голямото противоречие. За Мохамед Исус не беше нищо повече от обикновен пророк или пратеник, не по -велик от всеки друг пророк:

   4.171 „Христос Исус, синът на Мария, беше не повече от Пратеник на Аллах ...“

   Той осъжда на вечен ад всеки, който твърди, че Исус е Божият Син или че е единственият Божий Син или че е умрял на кръста за греховете на света:

   Сура 4.48 „... да създадем партньори с Аллах [Исус Христос или Светия Дух] означава да измислим наистина най -ужасен грях.”

   Сура 5.72 „Със сигурност те не вярват, които казват:„ Аллах е Христос, синът на Мария “. Но Христос каза: „О, деца на Израел! почитайте Аллах, моя Господ и вашият Господ. ' Който се присъедини към други богове с Аллах,- Аллах ще му забрани Градината, а Огънят ще бъде неговото жилище. За грешните няма да има кой да помогне.

   9.17 Тези, които вярват в светата Троица, ще обитават в огъня.

   9.30 Християните, които наричат ​​Христос Божи Син, имат проклятието на Аллах върху тях. „Евреите наричат ​​Узаир син на Аллах, а християните наричат ​​Христос Син на Аллах. Това е поговорка от устата им; В това те просто имитират това, което са казвали невярващите навремето. Проклятието на Аллах да бъде върху тях: как са заблудени далеч от истината. ”

   Но в Евангелията - които Мохамед признава - има толкова много споменавания за Исус като Божи Син, дори и от самия Исус, че ако всичко това не беше в Евангелието, нямаше да има Евангелие. Но Мохамед избра да вярва в друго.

   Така че Исус тогава направи твърдения, които биха го осъдили на вечен огън! Как тогава Той би могъл да бъде и праведен Божи пратеник? „Аллах“ определено беше едно объркано божество!

   И можем да бъдем сигурни, че ангелът Габриел няма да има нищо общо с „предаването“ на Корана на този самоувеличаващ се арабски недоволство. Коранът не е слязъл отгоре, по -скоро може да е излязъл отдолу. Когато Мохамед се изкачи на тази пустинна планина някъде близо до Мека и пропълзя в пещера, можем да сме сигурни, че не е видял видения на Габриел. Ако изобщо е видял и чул нещо, това е било демонично, а не ангелско.

   „Славният“ Коран, книга, натоварена със свръхбожествени банали, одобрява войни, убийства, изтезания, завладяване на света, изнасилване на жени, заловени в плен, и дори самоубийство „заради„ делото на Аллах “. Най -необичайното е небето с красиви „съпрузи“ за тези, които „се борят и умират за„ Аллах ”. Това е морков на пръчка, за да насърчи смелостта и безразсъдството в битката. Дори самоубийствените атентати са легитимни в очите на „Аллах“, резултат от отчаяни и героични методи на война. Крайната цел на Корана е да принуди целия свят да приеме исляма, по възможност мирно, в противен случай чрез принуда, робство, изтезания, убийства или други средства. Мохамед е успял да измами много богословски интелектуалци, като твърди, че неговата религия е монотеистична. Но ако прочетете достатъчно внимателно Корана, ще откриете, че макар той да се е покланял на един Аллах, той самият е създал този „един Аллах“ и, разбира се, се е направил най -близкото до Аллах.

   Каквото и да предприеме този арабин, беше упълномощено и благословено от „Аллах“ в Корана (Което е много лесно, когато пишете свой собствен Коран). Всички вярващи (мюсюлмани) трябва да се подчиняват и да вярват в Мохамед или да страдат от гибел, както тук, така и в отвъдното. Той твърди, че вярва само в един Аллах, без Светия Дух, и без Син. Но когато Аллах говори в Корана, той често използва термина „Ние“. Направихме това и направихме това. Кой е другият член на това „Ние?“ Понякога изглежда, че е самият Мохамед.

   Мохамед осъжда всеки, който се присъедини към партньори с Аллах, но забележете как той сам работи в партньорство с Аллах по важни политически въпроси:

   9.3: „Аллах и неговият Пратеник разпускат договорните задължения с езичниците.“

   Мохамед се позиционира като партньор с Аллах. Той не казва неща като „така казва Словото на Аллах“. Той по -скоро говори като равен на Аллах. Но Мохамед настоява, че Аллах няма партньори. Това, което той наистина казва, е, че Аллах няма партньори освен Мохамед. Вярващите винаги са увещавани да се подчиняват на „Аллах“ и „Пророка“. Да не се подчиниш на Пророка може да означава вечно проклятие:

   4.13 Тези, които се подчиняват на Аллах и Неговия Пратеник, ще бъдат допуснати до градините с реки, течащи под ...

   4.14 Но онези, които не се подчиняват на Аллах и Неговия Пратеник и престъпват границите му, ще бъдат допуснати до огън, за да останат в него ...

   Аллах дава на мюсюлманите властта да наказват всеки, който отхвърля вярата - вярата на исляма: „И обявете тежко наказание на онези, които отхвърлят вярата.“ Това е характерно за исляма. Те са поели задълженията си, в съответствие с Корана, да реформират целия свят, обикновено със сила.

   Християните, от друга страна, никога не са заповядвани да посещават „тежко наказание“ върху онези, които съгрешават или отхвърлят вярата. Ако са членове на събрание, те трябва да бъдат изключени най -много, след което трябва да бъдат оставени на мира. Добър пример е (1 Кор 5).

   ИСЛАМСКОТО ЕВАНГЕЛИЕ: ПРЕВЪРНЕТЕ ИЛИ УМРЕТЕ! Сура 9.5: Определени месеци са отделени, когато битката е забранена. „Но когато забранените месеци отминат, тогава се борете и убийте езичниците, където и да ги намерите, изземете ги, обсебете ги и ги изчакайте във всяка военна хитрост. Но ако се покаят, установят редовни молитви и платят зекят, тогава им отворете пътя: защото Аллах често прощава и е най-милостив. ” Ако се покаят, установят редовни молитви и плащат зекят ... Това означава, че им е позволено да живеят само ако приемат исляма! Това е интересен стих. Терористичните актове са част от всяка стратегия на войната. При мюсюлманите няма чест в битката. И забравете за справедливостта и „правилата за ангажираност“. Това е за всички GI и други герои. Мюсюлманите предпочитат да се придържат към Корана и да се промъкнат, лъжат, изневеряват, мамят, чакат и правят всичко друго, за да получат предимство. Това е значението на „стратагема“. Коалиционните сили дори сега установяват това след победата в Ирак. Почти всеки ден мюсюлманите се приближават до американски войници по един или друг предлог и след това откриват огън с оръжието, с което разполагат. Престъпници ли са? В нашите очи, да. Но за себе си те са герои, които се борят за „Аллах“. Теранът, дори самоубийствените атентати, е оправдан от Корана с това, че ислямът непрекъснато е във война с тези на други религии. Те разпространяват своето Евангелие с AK47.

   Сура 9.6: „Дайте убежище на езичниците само с цел превръщането им в ислям.“ Проучете внимателно Корана. Понякога той изразява думи на мир и помирение с невярващия свят (немюсюлмани), но като цяло крайната цел на мюсюлманите е да превърнат целия свят в ислям; и не непременно с мирни средства.

   Коранът не дава на никого шанс да устои на приемането на исляма. От 9.5 четем, че мюсюлманите трябва да убият езичниците, където и да ги намерят. 9:11 „Но (дори и така), ако се покаят, установяват редовни молитви и плащат точно, те са вашите братя по вяра ...“

   Човек може да си представи, че хората са се поддали на заплахи и са станали мюсюлмани, не защото са вярвали в исляма, а за да избегнат възможните изтезания и смърт. По -късно, ако са направили опит да се откъснат, те са „нарушили клетвите си“ и мюсюлманите трябва да се борят с тях.

   Сура 9.29: „Бийте се с онези, които не вярват в Аллах или в последния ден ... докато не платят джизра с доброволно подчинение и се почувстват покорени.“

   Сура 9.123 „О, вярващи, борете се с невярващите, които са близо до вас, и нека намерят суровост във вас: и знайте, че Аллах е с онези, които Му се боят.“

   Християните гонят и воюват, когато не се подчиняват на Библията; Мюсюлманите преследват и воюват, когато се подчиняват на Корана. Ако мюсюлманинът е мирен, той е такъв въпреки религията си, а не заради нея.

   Сура 4.95 „Не са равни онези вярващи, които седят у дома, с изключение на тези с увреждания. И онези, които се борят и се борят за делото на Аллах със своите блага и своите личности. Аллах е дал по -висока оценка на онези, които се борят и се борят със своите личности и блага ... ”

   СЕМИДЕСЕТ И ДВЕ ДЕВИЦИ? Не знам действителния брой, който предлага Мохамед, но чакането на небето за мюсюлмани, които „вършат правда“, като например борба за Аллах и Неговия Пратеник, са „съпрузи пречистени“.

   Сура 4.57 „... тези, които вярват и вършат правда, скоро ще признаем в Градините, под които текат реки - техният вечен дом: В тях те ще имат пречистени съпрузи ...“

   Сура 52:17 "Що се отнася до праведните, те ще бъдат в градини и в щастие."

   Сура 52:20 „Те ще се отпуснат с лекота върху дивани, подредени в редици; и ще ги оженим за моми, с красиви големи и лъскави очи. "

   Сура 52.24 „Наоколо ще служат, посветени на тях, младежи, красиви като перли, добре пазени.“

   Така че, когато чуете за арабска принцеса, даряваща пари за каузата на мюсюлманските терористи, не я обвинявайте; тя просто е вярна на своята религия. (или може би е имала предвид сура 52.24)

   „И ще познаете истината и истината ще ви направи свободни“

   В края ,,, е ясно да се види, че ислямът и будизмът не работят, също няма да работят в бъдеще.

   Моето изявление, основано на логическо и реалистично наблюдение.

   Поздрави ,,, Хазим (единственият будист в Ирак) 2013 г.

   • Вие сте будист или християнин, предизвиквам ви да дойдете във Facebook, това ще бъде дебат на живо от мен с вас

 2. извинете, няма сходство между исляма и будизма .. ако искате да пишете правилно за исляма ,, трябва да прочетете за него от правилния източник .. така че ще прочетете това, ако искате да знаете какъв е ислямът? 🙂

  http://www.rasoulallah.net/index_english.asp

  Hince: Ислямът е религията за цял живот, ние научаваме чистите ценности .. 🙂

  благодаря ти за статията 🙂

 3. Бих посъветвал автора да направи малко проучване и да постави правилните понятия като противоположности.

  5 стълба по отношение на махаяна и тераваданския будизъм не е много добра съпоставена връзка. По -скоро като сунитския ислям и шиитския ислям може да е малко по -правилно, когато говорим за махаяна и теравада.

  Не означава неуважение, знам, че например статията е трудна за писане, тъй като има много информация за покриване.

  Друго нещо, в будизма всъщност няма „Бог“, което означава всемогъщо същество, което е създало или управлява Вселената.

  Спокойствие

 4. Основната разлика между исляма, християнството и будизма е, че техните последователи проповядват и следват любовта на човечеството и мира. Докато другите две религии не. християни избиват невинни червени индианци и други .. Не можем да сравним с две варварски религии с миролюбивия будизъм. Буда никога не е обръщал хората насила

  • това, което е толкова отблъскващо .. християнството е най -миролюбивата религия. нямаш представа, че по дяволите

  • Повече от хиляди мюсюлмани бяха убити и повече бяха изместени от будистите в Бирмата през последните месеци, не знаете ли, скъпата Мадхура?

   • ЕХА! Будистите трябва да бъдат похвалени за това. да се отървеш дори от 1 мюсюлманин е чудесна причина 😀 Слава!

 5. О, да, Юсиф, Мохамед, предишен пиадо и убиец

 6. Будизмът е религия на мира, както ислямът учи последователите си да мразят немюсюлманите. будизмът казва, че няма бог, който да контролира всяко нещо, а по -скоро вашите действия решават живота ви, има смисъл, но ислямът иска пълно подчинение от своите последователи, като човешко същество вярвам, че трябва да имам избор да реша какво искам да правя в живота си и няма нужда да давам каквито и да е доказателства за това коя религия е мирна .. това е за всички да видят и да решат ……….

  • @ nirvana .. кой ти каза, че ислямът ни учи да мразим не -мюсюлманите ?? трябва да получите повече информация, преди да пишете ..

   • Това е абсолютно погрешно. FYI ислям е много спокойна религия дори повече от будизма. В никога не ревизирания Коран на Ислям Бог казва на исляма да вярва както в християнството, така и в еврейските религии, че мюсюлманите дори могат да се оженят за тях, а фактът, че този брак съществува широко в ислямските общества. Проучете преди да направите предположения

    • Руби, хахаха

     Цитат от вас: „Това е абсолютно погрешно. FYI ислям е много спокойна религия дори повече от будизма. В никога не ревизирания Коран на Ислям Бог казва на исляма да вярва както в християнството, така и в еврейските религии, че мюсюлманите дори могат да се оженят за тях, а фактът, че този брак съществува широко в ислямските общества. Проучете преди да направите предположения “

     & този боклук, ”Може би можете да научите арабски, да прочетете Корана, след което да осъзнаете, че който и да е превел този бик **** не е истина n не е част от свещения Коран ... Това е свята книга, изпратена от бог не някои закони и съвети, направени от човек, създаден от Бог, който стана будист ... ”

     FYI: Мюсюлманите дори могат да се оженят за неюсюлмани ... ами какво да кажем за мъже мюсюлмани, които се женят за така наречените мюсюлманки? Това е по -скоро еднопосочна улица в полза на вашето убеждение, а ?!

     Няма БОГ освен вашия вид бог и вие обиждате и показвате невежеството си към друга религия (вашата враждебност към такива „езически“ вярвания). Според вас будистите са просто диваци и трябва да бъдат превърнати или принудени в обрати. Тук е културно изнасилване.

     И ислямът прави дискриминация, мюсюлманите могат да изневеряват и да лъжат немюсюлманите, за да спечелят или да ги завладеят. Това е факт и имам опит от първа ръка. Вашите хора са егоисти, невежи и пълни с глупости !!!

  • ислямът е много добър религон

   • сигурен 😀 LOL или се шегуваш? 😀

   • Ислямът е религия на мира! Мисля, че това е религия на Пис ... Ислямът е създателят, помощник и защитник на талибаните, Ал Каеда, Ал Сахбаб и много групи убийци. Той също така задушава свободното мислене. Знаете ли, светският свят е напълно неочакван за мюсюлманските хора и дава ненужна заповед (всъщност разрешение) да се убиват евреите, за да бъдат евреи ...

  • Аз съм монах и преподавам Дхарма.

   Това е напълно погрешно, Acharya Pragyaratna. Ако сте будист и обичате омраза към която и да е друга религия, значи не практикувате или не знаете много за дхармата. Будизмът уважава всички религии и няма кавга с нито една от тях.

   Първата стъпка в Осемкратния път е да имате правилно възприятие. Ако направите снимка от интернет и повярвате на надписа, който я придружава, значи сте глупак и живеете в заблуден свят. Погледнете дълбоко и се опитайте да откриете истината, преди да правите каквито и да било предположения за всичко, което виждате или четете.

   Ислямът не учи на омраза към немюсюлманите. Сравняването на двете религии е като сравняването на ябълки и портокали - корените на двете произлизат от различни времена и култури.

   Будизмът има три различни школи: Тхеравада, която е най -ортодоксалната, тъй като подчертава само ученията на Буда Шакямуни. Терминът Хинаяна никога не се използва, тъй като се смята от тераваданите за унизително. Махаяна, възникнала около 200 години след смъртта на Буда, включва оригиналните учения на Буда и ученията на по -късни учители. Ваджраяна е една от махаянските секти, но това са предимно тантрически учения от Тибет. Те вярват, че това е по -бързо и повечето от ученията са предназначени само за монаси, тъй като изискват много часове на ден практика, което повечето миряни не могат да правят.

   • Всички тук защитават религията и защитават мира, който всички преподават, но като студент, който понастоящем посещава световна класа по религия, съм много объркан от насилствените протести, които в момента се провеждат в Бирмата между тези два „много мирни“ религиозни групи, това ли е просто още един пример да се прави, както казвам, а не като мен?

    • Отговорът ви не е точен. Най -ранните религии са били практикувани през 34 -ти век преди новата ера от неандерталците. Те не бяха езичници.

     Язичникът е латинска дума, означаваща селянин. Когато Римската църква управлявала Европа, хората, които не ходели на църкви, които били в градовете, били земеделци и не можели да напуснат нивите си, за да пътуват в градовете за църква. Следователно всеки, който не е посещавал църквата, е наречен езичници.

     Индуизмът не съществува, докато британците не колонизират Индия. В Индия имаше хиляди религии, които британците поставиха под един етикет - индуизмът. Думата индус всъщност е името на жителите на Индия; не е известен като религия, докато британците не са дали името на религията.

    • Водят се твърде много битки, като се използва религията като причина. Винаги става дума за битка за власт.

     Будистите във ВСЯКА страна, които нараняват или убиват някого в името на будизма, не са практикуващи будисти. Будисти само по име.

     Политическите ситуации в някои страни са такива, че дори монасите не се обучават добре поради ограниченията на режима. Монасите в Мианмар и дори в Шри Ланка не практикуват Буда Дхарма.

     • // Монасите в Мианмар и дори в Шри Ланка не практикуват Буда Дхарма. //

      Прочетете още: Разлика между исляма и будизма | Разлика между | Ислям срещу будизъм http://www.12vn.net/miscellaneous/difference-between-islam-and-buddhism/#ixzz2ZehI2O00

      Добре казано! С малка корекция, някои от монасите в Шри Ланка не практикуват Буда Дхарма, а участват в насилствени дейности в името на будизма.

      Жалко е, че те предават унизителни изявления, лъжи, непарламентарни думи и т.н., върху невинни мюсюлмани и създават нездравословна ситуация в тази страна. Те разрушават места за поклонения, светилища и т.н. и камъни от олово и свинско месо, кръв, останки от прасета вътре в Масджида.

 7. Защо хората по целия свят приемат исляма? Ислямът не е расов или регионален, не е сегрегиращ или омразен. Неговото подчинение на Аллах (SW) Създателят на небето и земята, Поддържащият аз и вие, познаващият вижданото и невидимото (душа, ангели, небеса). Ако не вярвате как обясняваш ли това ?. ние обичаме Аллах, съсед и човек. нещо политическо и някаква бойна отбранителна гледам на цялостната картина, а не просто да прибързваме с грешни заключения.

  • Защото това е или преобразуване, или мечът ... бомби в днешно време!

   • След това обяснете как Индонезия се превърна в най -голямата мюсюлманска нация без никакви битки или мюсюлманско нашествие в тяхната страна. Ислямът е мирен. Преди да говорите, разберете фактите си и не изричайте каквото и да искате без доказателства, само за да оправдаете мнението си. Обяснете също защо тогава ислямът е най -бързо развиващата се религия тогава. Въпреки че има лоши хора като терористи. Много последователи на други религии все още се превръщат в ислям. Изясни фактите си. Тогава ще говорим.

    • Индонезия първо беше будистка, индуска и анимистка. Те бяха принудени да станат мюсюлмани преди много векове от арабски търговци, които агресивно разпространяваха религията си там. Тъй като по това време Индонезия е била много различни кралства на островите, те всъщност не са били единни и е имало политически съперничества. След като мюсюлманите овладяха някаква власт, те започнаха наистина да прокарват исляма. Оцелял е само Бали, който е индуски, и някои от по -отдалечените райони, които са племенни и анимистки. Днес обаче индонезийските мюсюлмани активно преследват някое от немюсюлманските малцинства (с изключение на Бали, защото те се нуждаят от това, за да могат туризмът да печели пари за тях !!). Само погледнете какво се случи с хората от Източен Тимор, които най -накрая получиха свободата си през 1999 г., и какво се случва с хората в Папуа Нова Гвинея. Индонезийското правителство. върши зли неща в името на исляма. Цяла Южна и Югоизточна Азия е била будистка, индуска и анимистка, докато мюсюлманите не дойдоха от Арабия и наложиха религията си на хората. Преобразувайте се или умрете, или понякога ще ви оставим да живеете, но ще ви затрудним толкова икономически, че ще бъдете принудени да напуснете или да се обърнете. Ислямът се разпространява преди всичко с меч. Това се случва и днес.

  • В исляма Шариатският закон кара всичките им привърженици или следват страх да коментират, критикуват, предизвикват всяко погрешно невярване в стиха на Корана, тъй като последователите никой не се осмелява да постави под въпрос поради страх от преследване на богохулството, дори и леко просвирване може да доведе до смъртно наказание. В това отношение, без съмнение, последователите непрекъснато ще набъбват с течение на времето. Основателят на исляма Мохамед е ценен с отвратителната амбиция, той иска да завладее света, затова се е наложил в Корана да убие всички невярващи или неверници, тази религия на мира ли е?

 8. Най -добрият начин да разберете разликата между исляма и будизма е да цитирате и контрастирате техните религиозни писания;

  Будизъм: (От Дхаммапада) ————— ”В този свят омразата никога досега не е разсейвала омразата. Само любовта разсейва омразата. Това е законът, Древен и неизчерпаем. ”„ Всички неща, включително и вас, ще отминат. Като знаеш това, как можеш да се скараш? "По -добре е да завладееш собствения си ум, отколкото да спечелиш хиляда битки." „Умът е всичко; това, което мислите, че ставате. “„ Умът на човека, а не негов враг или враг, го примамва към зли пътища. “ „Никога не говорете груби думи. Защото те ще се възстановят срещу вас. " „Здравето е най -големият дар, удовлетворението е най -голямото богатство.“ „Да държиш гнева е като да хванеш горещ въглен с намерението да го хвърлиш върху някой друг; ти си този, който се изгаря. "

  Ислям: (От Корана) ——– „хвърли ужас в сърцата на неверниците. Отлепете им главите “„ Мъжете имат власт над жените, защото Бог е направил едната по -добра от другата “,„ Когато свещените месеци преминат, убийте идолопоклонниците, където и да ги намерите “„ Вярващи, воювайте с неверниците, които живеят около вас . ” „Вярващи, знайте, че идолопоклонниците [немюсюлманите] са нечисти. “„ Евреите са като прасета и маймуни “„ Легнали в рая със срамежливи девици за спътници, те ще призовават за обилни плодове и напитки. “ „Жените са вашите полета: тогава отидете във вашите ниви, откъдето пожелаете.“

  И това дами и господа е разликата между исляма и будизма.

  • Може би можете да научите арабски, да прочетете Корана, след което да осъзнаете, че който и да е превел този бик **** не е истина n не е част от свещения Коран ... Това е свята книга, изпратена от бог, а не някои закони и съвети от човек, създаден от Бог, който е станал будист ...

   • Бог е човешко творение и човекът е творение на природата. Проблемът с християнството и исляма е, че те са представени като някакви послания директно от Бог. Ето защо апелът им лесно се превръща в опасни идеологии от слаби и заблудени хора. Будизмът, от друга страна, не вижда голяма стойност в концепцията за бог (нито приемането, нито отхвърлянето му), и започва с допускането, че целта на религията е човешкото човешко отношение и връзката човешка природа. И всичко работи най -добре, когато има хармония в тези отношения. Освен това той учи, че любовта, справедливостта и правилната карма (работа) са това, което превръща човешката цивилизация към най -доброто. Тези учения са същите, които Исус е научил и проповядвал. И Мохамед учи на същото и в същото време критикува „християнските църкви“ за това, че са накарали Исус да прави чудеса и да се възражда, когато всъщност тези неща са неестествени. Надявам се, че мюсюлманите и християните по света осъзнават, че всъщност те са едно и също нещо, на което са учили тези велики хора. Плюс това те дойдоха на пропуски от ~ 600 години с Буда през 600 г. пр. Н. Е., Исус през 0 г. пр. Н. Е., Мохамед през 600 г. сл. Хр. Допълнителните неща, които Коранът е дал на мюсюлманите, всъщност не са за целия свят, а само за арабския свят, който по това време беше силно нецивилизован, за разлика от цивилизацията като Индия и Китай, Гърция и Иран, които бяха цивилизовани твърде дълго. Надяваме се, че просветените мюсюлмани и християни ще видят връзка между трите велики мъже. И един ден раздават идеите за превъзходство на своята религия, когато всъщност братството е основната цел тук, която се опетнява от дребните битки, в които те винаги са.

    • писателят на тази статия не знам Коранът не е разкрит за мюсюлманите или за арабите, той е за цялото човечество и ислямът не казва, никой не казва, че трябва да принуждава някого да следва исляма, дълг на всеки мюсюлманин е да покани цял човечеството към правия път вярвайте в един бог мирно, а не насилствено, защото ислямът е религон на мира. ако будизмът е афилозия на живия учтив живот и те следват Буда, затова просто искам да задам един въпрос на всички последователи на Буда, които са направили Буда, който е направил всички хора, които са създали създания, които са направили небе, които са направили слънце и луна, как е възможно сперматозоидите да придобият форма на тяло в корема на майката. така че има естествена сила, която движи всички неща, споменати по -горе, и тази естествена сила в исляма, наречена всемогъщ Аллах, която кара нещата да се случват. всеки има правомощия да направи това нещо и отговорът е категорично не, така че вярвайте в един бог и следвайте ученията, които той ни изпраща чрез своите пратеници. така че станете мюсюлманин и следвайте учението на ИСЛАМ, което ще ви научи как да живеете живота си по най -добрия начин.

     • Питате кой е направил небе, слънце, луна, тогава трябва да развиете интерес към физиката, а не към религията. Споменавате сперматозоиди, тогава трябва да научите как животът се развива от самоподдържащи се модели. Нищо не се разкрива скъпи приятелю. Пътуването до Луната, напредъкът в медицинските науки, науката за телекомуникациите всичко се извършва от нас. Американските бомбардировки на Ирак, руското нахлуване в Афганистан, ислямското завладяване на Персия, Втората и Първата световна война, всичко направено от мъже. Думите на Корана, Библията, хилядите Махаяна сутра и тераведа типитакас и всички книги от тепърва пристигащите религии също ще бъдат написани от някои от нас. Когато ме помолите да стана мюсюлманин, тъй като той учи най -добрия начин за живот, мога само да ви помоля да станете будистки и да покажете на света, че мюсюлманите са отворени за други религии, точно както очакват разбиране, а не парония към тяхната вяра.

     • ако Бог е създал всичко, защо не е създал всеки като мюсюлмани. това би било по -лесно от изпращането на пророк и създаващ хаос, бомбардировки и убийства. И също така, неговите творения са с производствени дефекти като хора, които са слепи, глухи и Заболявания, за които можете да си представите. Бих искал да благодаря на вашия бог за изпращането на пророк в Близкия изток, а не в останалите части. където убиването с обезглавяване, убиването с камъни е начинът на живот. където останалата част от света живее свободно. където и да е мюсюлманин, ужас върви с него. мисля, че създаването му на човек отне известно време (няколко милиона години от ранното създаване- от ледниковия период до каменната ера и т.н.) как бихте могли да вярвате в бог, който насърчава убийството и всичко останало търсени терористични актове. когато говорим за Бог, ние говорим за мир, братство, доброта и любов. но в исляма неговата омраза, убийство, насилие. кажи ми една ислямска държава, където хората живеят в мир. Пакистан и Афганистан, където повече от 90% са мюсюлмани, те се убиват помежду си. Мисля, че това е единствената религия, където убиването на собствените им последователи е път към бога.

      искам да ви разкажа една история

      един човек се приближи до лорд Буда и попита „Много хора дойдоха в това село и казаха, че това, което преподавам, е правилният път, а други са грешни“ „Всеки каза, че е прав. Кой всъщност е прав "

      Господ Буда каза: „Вие поставихте под въпрос самото нещо.

    • Благодаря ви за писането. Имаме нужда от повече хора като теб. Вярно е.

   • @ruby: ако сте казали, че преводът е грешен (за убиване на неверници, мъжете имат превъзходство над жените и т.н.), тогава как е правилният превод? pelase, предостави ми такъв, защото УМИРАМ да знам

    • lol Трябва да внимаваш какво си пожелаваш ... Руби може да бъде доста експлозивна в „нейния“ спор…. хаха

   • ха хаха омразата изпълва ума ти ??? нейната истина ,,, аз вярвам в алха н бог н господар брахма ,,, трудно е да се повярва, че алха прави правила н мъж може да се ожени толкова мъжествена съпруга ако може да даде еднаква любов на всички ,, чудя се как човек може да сподели сърцето им сред жените ,,,, наистина се чудя ,,,

   • Вкарайте убежденията си в арабската култура в другите? Не благодаря!!

  • Отново Джанака, добре казано. Чудите се дали само мюсюлманите са видели своя Бог? Сляпо вярваше, че техният е истинският Бог ... .. не мисля, че някой на земята някога е виждал Бог. Какво, кой и къде е Бог? Не вярвайте на собствените си очи, ако вярвате на слухове. „Не вярвайте на слухове, не вярвайте в неща, които се предават от поколения“. Някои от съветите на Буда. Няма сили на обръщане към будизма, нито една капка кръв от всякакъв вид, съответстващ на будизма. Не насърчава войната, но мир на всички човешки същества, любов, прощаване, забранява на последователите да обиждат друга религия, да уважават вашата собствена религия, не просто приветстват последователите на други религии и вместо това ще ги съветват да уважават своята религия. Уважавайте 2 -те Буди у дома, вашите родители, преди да ми се поклоните, каза Буда. За разлика от повечето други религии, които приветстват и казват набързо, добре дошли в моята религия и всичките ви пропуснати грехове ще бъдат простени, когато приемете моята религия. Дали е така? Защо се допускат 4 съпруги? Защо свинското месо забранява? Защо обрязан? Защо да се жертвате с болка и кръв? Мислите ли, че Бог е съвършен? Ако да, тогава обяснете горното. Защо много бебета се раждат без крайници, глухи, нями, слепи, изостанали и т.н. и т.н. и т.н. ??? ако Бог е справедлив?

   • Защо се допускат 4 съпруги? * за ваша информация, това е допустимо в случай, че първата ви съпруга също се е съгласила да се ожени с друга жена, в противен случай това е напълно забранено.

    Защо свинското месо забранява? * момчета, просто отидете в техно света google и открийте недостатъците. Защото днес всички езици са достъпни в техно света.

    Защо обрязан? * Същият отговор на моя език, който може да не вярвате или да разберете. Намерете своя учен начин в Google ще знаете ползата.

    Защо да се жертвате с болка и кръв? * съжалявам, че никъде не е написана жертва на болка и кръв, ако говорите за бомбардировачи, така че, моля, не забравяйте, че мюсюлманите не могат да правят такива неща. Това е така “да предположим, че сте будист / християнин и ви показвам видеоклип на мюсюлмански хора, които вършат лошо и убиват вашите религиозни хора, отколкото на първо място какво ще ви хрумне? Дори и вие няма да искате да знаете дълбоката причина зад убийството. Просто ще си помислите за отмъщение, правилно ли съм?

    Мислите ли, че Бог е съвършен? *Бог е съвършен, чист, вие се питате това къде държите своя бог? В сърцето, в храма, в мечети, в църквата или някъде другаде ... След като разберете, попитайте как е Бог?

    Ако да, тогава обяснете горното. Защо много бебета се раждат без крайници, глухи, нями, слепи, изостанали и т.н. и т.н. и т.н. ??? ако Бог е справедлив?

    * питате ни това. Отговорете ми за това. Видях видео човек, който няма къси крака, но се люлее по -добре от теб. Гледах видео малко бебе на 1 година няма крака, няма ръце, но тя е най -слаба от вас.

    Ако искате да завършите какво трябва да направите. Преминете от много много изпити, тест, накрая получавате проклет сертификат за завършване. Така че животът е като този човек, виждайки как очите ви се питат и правят всичко възможно. Бог не е в статуи, църква, мечети, храм или ели, той е по целия свят, затворете очи и отворете ума си. Ще видиш.

 9. Маймуни и прасета ?? Сериозно, обичам да видя къде има това в Корана, защото го запомням наизуст !!! Убийте и удряйте главите им ... Жени с полета хахаахахахаха ... лоуууу, това е твърде смешно. Effin hillarious получи живот или религия хаха

  • рубин ти си глупава кучка .... ислямът е религия за задници, които вярват, че бог е говорил с неграмотен камилски жокей, който вероятно е бил просто шизофреник и е казал, че пророкът на боговете е така, че трябва да се оженя за 12 жени дерп ...

  • Благодаря

 10. и двамата имат различни в будизма ядат зеленчуци, не убиват живо същество, медитират много и не са женени за монах.

  за исляма не пийте алкохол, не зина (правите секс за неженен или изневеряващ), мразете прасе и куче, 5 пъти молитва всеки ден (добре за здравето, ако се поддържа ежедневно), едно от предимствата е, че муселин може да се ожени за 4 съпруга .

  това е начинът на живот за будизма и исляма

  • И джиза (данък върху мюсюлманите) за защита на б/с ... принудително обръщане ... 72 девици и млади момчета в рая.

   Кръстоносните походи се случиха поради принудителното завладяване на Близкия изток от мюсюлманите ... .. това е реакция на рак.

   Афганистан някога е бил индуистка и будистка страна ... ислямските нашественици изтриха това завинаги

 11. Основната разлика, която виждам …… ..ТУК и навсякъде е, че мюсюлманите са ТОЛКЪВ ГНЕВИ …… .. Войнствени и груби. Виждам НУЛА препратки тук от будистите, наричащи мюсюлманите лъжци, или за да получат живот. Без значение КАКВО позоваване използва не -мюсюлманин, за да се позове на Корана, ВИНАГИ отговорът е, че преводът е грешен ……… .или писателят е идиот ……… или някакво друго откровено отричане на истината. И какво става с вулгарността? Мюсюлманите ще пуснат думата F в един миг. Виждал съм това на МНОГО сайтове, обсъждащи исляма и много други религии. Не само християнството. Фактът остава. Другите религии ВИНАГИ отговарят по логичен мирен начин. И мюсюлманите обикновено отговарят ……… ..F#$ ## Вие. Майка ти е това или онова. Можех да продължа. И това е така, защото вие сте религия на мира? Живях в мюсюлманския свят в продължение на 8 години и виждах това всеки ден. Потискане и отричане. Двата стълба на исляма. @Ruby ……… ти си шега. А ВИЕ и вашият вид сте причината по -голямата част от света просто да се смее на вас и вашите разсъждения. Ислямът НЕ е религия на мира. Това е култ към омраза, лицемерие и преследване.

  Твърдението на мюсюлманите, че техният растеж е 235 процента и 47 процента за християнството. Тази статистика идва от алманаха на Readers Digest и годишника за 1983 г. и представлява 235 % увеличение за 50 години. Мюсюлманите винаги изоставят 50 -годишния факт, за да изглежда, че те отиват 235% всяка година. Един прост преглед на читателското проучване Digest показва, че темпът на растеж на исляма срещу християнството е пряко свързан с раждаемостта в страните от Третия свят, където ислямът доминира, а не реалното обръщане към всяка религия. Християнството винаги е било по -голямо от исляма. Тази статистика от Readers Digest е на повече от 20 години. Освен това, ние не считаме, че читателският дайджест е авторитет по такива въпроси. Защо мюсюлманите няма да цитират реална авторитетна статистика от сертифицирани изследователски групи, които показват, че ислямът не е най -бързо развиващата се религия в 3/4 от страните по света.

 12. Наистина е смешно да се четат коментари на някои хора тук. Те действат така, сякаш ислямът е толкова ужасна религия, която е съсредоточена основно върху омразата. Разбира се, тогава всички убийци по света са мюсюлмани. Нали?

  Също много смешно: хората, които крещят „Ислямът изисква подчинение на Бог, но аз искам да правя каквото искам в живота си, това има повече смисъл.“ Е, добре тогава. Искам да кажа, нека просто нямаме никакви граници. Искам да кажа, всеки трябва да може да има ПЪЛЕН контрол върху това, което иска да прави в живота си, нали? Е, тогава отидете да убивате хора! Прелюбодеяние? Приема се! Педосексуалност? Приема се! Оставете тези измамници и педо да си вършат работата, те са добри хора, нали? Искам да кажа, защо просто не можем да им позволим да контролират напълно живота си? По дяволите. Да, наистина има нещо нередно с мюсюлманите. Останалият свят е добре и елегантен. Извинете сарказма. Не чакай, недей. Имам пълен контрол над живота си. Ха-ха.

 13. Делата, които правите, са 4, по -лошите неща, които правите, ще получите грабежа в този живот, следващото или при всяко раждане, за да свършите, учението на Буда ви води до най -големия комфорт от всички, нирвана ... това е религия, изпълнена с независимост ... ”ако имате желание да следвате средния път и да се отървете от светските страдания, попитайте и разберете за този път..и ако чувствате, че е правилно 4 u, свършете ми на помощ” .. това е обредът за независимост от устата на Буда.

 14. И обидата на която и да е религия или бог не е решението, ако смятате, че определена религия е най -добрата 4 u, продължете ... но мисля, че религия, която не е независима или мирна, не е най -добрият 4 индивид, това ще бъде повече независим като будизъм ... защото всяко едно нещо, което правиш ... какво му е лошото или лошото ... най -накрая ще получиш отскока ..

 15. Няма нищо общо между будизма и исляма. Според неотдавнашния доклад на френското правителство ислямът показва, че Европа няма 40 забранени зони, където дори полицията няма да отиде. Будизъм нула. Лондон, мадрид, бомбардировка ню йорк купуват мюсюлмани. Будизъм нула. Мюсюлмани, отрязали главата на 9 -годишно тайландско момче и баща, обесени, много монаси, убити през последните няколко години в Тайланд. Будизмът отсича глави или убива мюсюлмански свещеници-нула. Независимо дали четете арабски или не, тези неща се случват отново и отново. Действията говорят по -силно от думите мила моя Руби. Жени пускат дупки и хвърлят камъни по нея, докато тя умре, гейовете висят в Иран, будистки статуи са унищожени в Афганистан и заличени от Наланда. Исара съжалявам, но няма хиндуистки, будистки, джайнски проблеми, а мюсюлмански. Никакви индуси не бомбардираха Лондон, нито джайн се разби в сгради, нито християнин обеси гей. Защо ??? Джихад и шериат. Тя е във вашата книга. Книгата, която казва на мюсюлманите да завладяват и доминират. Там е в черно и бяло.

 16. Страшно, да! И с право. Хората знаят достатъчно за исляма в наши дни, гледат новините, четат вестниците. ПОПИТАЙТЕ някого, образовайте се. И книгите, които не смея да ги прочета, защото казват едно, а след това означават друго. Всички книги за религиите са преработвани през поколенията. Така че всеки може да каже, че това е написано тук и затова е добре или каквото и да имате, да ни следвате. Каква глупост! Така те превръщат хората, четейки ТЕХНИТЕ книги. И да дойдат техните проповедници и да се опитат да ви убедят. Много от нас са родени в култура за практикуване на будизма, така че спрете да се опитвате да превърнете всички в своята част от нашата КУЛТУРА !! Няма такова нещо като да си роден мюсюлманин или будист или каквото имаш. ИЗБОРЪТ Е. Каквото и да е било писано за исляма, вероятно е било редактирано и редактирано и така в продължение на стотици години от когото и да било, така че доброто, което е трябвало да излезе от Корана, вероятно е било опетнено от целия боклук, който ислямистите са изнесли. И аз добре чета каквото по дяволите искам. От индивида зависи да реши дали иска да се присъедини към нещо или не. Сигурен съм, че ислямът е добър в много отношения, но аз вървя по фактите и тенденцията и в момента не изглежда добре за исляма. Вие заразявате Югоизточна Азия и се разпространявате чрез страх. мнозинството от хората, които се обръщат, вероятно преминават през много трудни времена или са загубили пътя си и се нуждаят от насоки. Това също е вярно. SMH. Откъде да знам, защото го живея всеки ден, така че освен ако не живеете в провинцията, не познавате Джак Клек! Градските ислямисти или каквото и да искате да ги наречете, са далеч по -голяма заплаха, защото всичко, което измислят всеки ден, е как могат да убият всички невярващи или западняци поради това и онова. Какво ще кажете просто да живеете собствения си живот и да спрете да се намесвате в нормалните хора. Винаги търся проклето оправдание за всичко. Не казвам, че християните са далеч по -добри, но те изпращат хуманитарна помощ до която и страна да се нуждае и НИКОГА не сте виждали мюсюлманин, казвайки, че сте тук, за да ви помогнем, по -голямата част от помощта идва от запад !!! или Китай !! Истината е казана. Аз самият съм югоизточна Азия и съм много образован за случващото се около мен и не съм глупак да видя какво прави ислямът тук, в далечния изток. Кармата е B ** ch и ще я почувствате милион пъти, когато разбуните азиатците, отбележете думата ми. Съжалявам, вероятно се отклоних от основната тема тук, разликата между исляма и будизма, но просто трябваше да изразя мислите си.

  • Ти си толкова прав. Аз не съм югоизточна Азия, но живея в Югоизточна Азия от 6 години и имам толкова голямо уважение към културата. Надявам се азиатците да се присъединят към нас, западняците, в борбата срещу фашисткия ислям! Китай, имаме нужда и от теб.

 17. Към мюсюлманските читатели тук: Какъв е вашият отговор и решение за египетските копти? Това е, че вашият халифат цъфти и печели вашата теократична демокрация там ... продължете и обяснете логиките си, а ???

 18. Скъпи всички: да, всички сте верни. има много мюсюлмани, които атакуват, бомби, убийства. Но едно нещо трябва да запомните, те ги познават като мюсюлмани, но аз не ги наричам дори човешки, те са дори по -лоши от дявола, тъй като там действията са тихо погрешни. Един въпрос, означава ли това, ако терористична атака донякъде, че всички мюсюлмани са терористи. Моля, изтеглете английската версия на Корана, прочетете я. след това ще можете да разберете колко ислям е гаден, и още нещо, да, ислямските хора обикновено не се женят за не-мюсюлмани, но могат да се оженят, ако тези момичета или мъже приемат исляма.

 19. мисля, че коментарите за будизма са добри. Будизмът наистина ни учи да бъдем спокойни и щастливи индивидуално и социално помага за постигането на по -добри цели. но малко непрактично за всички, тъй като по отношение на оставянето на удоволствия, което влияе на ума в обществото, което е ключовият фактор, който привързва индивида към обществото чрез междуличностни отношения, които отново влияят върху ума като цикъл. Ислямът (коранът) е код, зададен да се превърне в бунтар срещу арогантността и злоупотребата с идеализма в името на расизма за печалба. това е набор от инструкции, доставени чрез човек, за да може обществото (по онова време тези, които са страдали от несправедливост и робство) да застане като едно, за да победи несправедливостта..но трябва да бъде променено в съответствие с промените в обществото, които съществуват и миналите ситуации са различни, така че неразбирането на Корана направи всички тези възможности, като атаки и пророк, затрудняване на промяната, като спомена, че той е последният и неговият код от Бог за всички. обаче по -голямата част от кода е хубав, но няколко, които трябва да се тълкуват добре, а не да се променят, така че профтените думи да стоят вечно. но е малко трудно за тази религия, тъй като творчеството и образователните стандарти са потиснати в тази религия в основните области. но някои са много добри след исляма и го превръщат в наистина модерна вяра за обществото за продуктивен живот ... така че тук идва реалното нещо, което всяка религия е добра, но злоупотребата и погрешното тълкуване на вярванията го правят заплашително за другите и шансовете за злоупотреба и погрешно тълкуване са същото във всяка религия като случайна вероятност, но последствията от тях са много лоши и заплашителни в исляма, тъй като описва самозащитата по насилствен начин. така че според мен субективните препратки водят до решението коя религия е по -добра.

 20. Въпрос на вяра е. Ако някой е истински мюсюлманин, той просто ще се моли пет пъти и ще размишлява върху някое от 99 -те имена, споменати в тяхната свещена книга. Но проблемът възниква, когато мюсюлманите смятат, че трябва да продължат да разпространяват исляма със сила. Ако върховният всемогъщ Бог би искал да накаже някой неверник (невярващ), той би го направил със собствените си необясними средства. Това не е работа на мюсюлманин да преобразува другите. Те могат да споделят своите убеждения, но да не ги налагат на други. Също така политически фигури в ислямските светове злоупотребяват с думата „джихад“ и мотивират/принуждават хората да станат терористи. „Джихад“ означава да контролирате/премахвате собствените си вътрешни злини, а не злото на другите хора. Това се превежда като „да се стремим към“. Медитацията не е специфична. към будизма. Всеки може да приеме подходящата религия. Мюсюлманите вярват, че тяхната е единствената истинска религия. Сега не е грешно да се вярва, но налагането на такава вяра на индус/будист е погрешно. Също така е въпрос на съвест за спазването на всички шериати закони или не. ”Алла h ”в исляма не е име на царски бог. Това просто означава„ Бог ”, върховният, всемогъщ, всезнаещ, универсален, милостив Бог. Този върховен Бог вижда какво е намерението на човек в делата му. Че Бог може прощавайте глупави грешки в преценката, но не умишлени грешки или грехове. Вярвам, че ако мюсюлманинът върши добри дела с пълна съвест и следва молитвите с вяра, тогава той е по -добър от будист. Също така вярвам, че будистът е по -добър от една обсебена от религията насилствен фанатик мюсюлманин. Преживях предателство от приятел мюсюлманин, който го оправда, защото не съм мюсюлманин. Сега със сигурност знам, че ще бъде наказан от Аллах/Бог/Раб/Парамишвар, както и да го наричате/? (без пол). Но не всички мюсюлмани са терористи. Човек може да бъде нащрек, но стереотипите никога не са верни. Лично аз вярвам, че той просто е искал да създаде нещо и е било. Сега това е моето убеждение. Ако будистите не го харесват, набожните мюсюлмани трябва Нека Бог прости вашите прегрешения и моите също по същество. [[Бог е по -голям]]

 21. Много е лесно да се намери разликата- не е нужно да четем нито една свещена книга, просто проверете начина на писане на коментари тук. Мюсюлманите тук говорят за мир сурово, грубо и без уважение към другите и ние ясно виждаме гнева им. Не съм чел нито една свещена книга, но просто си представете как седите до будисткия прист и ислямския прист, където можете да почувствате мира ??? На кого му пука какво има в Корана или будистката свещена книга, ако убивате хора и нямате никакви хуманитарни науки ????

 22. Будизъм 101: Животът е страдание, дори когато мислите, че сте щастливи (от чувствено удоволствие), в крайна сметка ще станете нещастни, когато усещането приключи.

  Затова се опитвате да повторите онова „щастливо“ усещане (било то материални блага или чувствено удоволствие), което създава привързаност. По този начин сте на влакче в увеселителен парк с върхове и спадове.

  Будизмът има за цел да ви научи как да се освободите (няма нужда да вярвате в никакви гурута, прелести, отвари, песнопения, статуи и т.н.) от привързаностите, които сте създали в ума си.

  Означава ли това, че будизмът е свързан с самоотричане, скучен живот на медитация и ядене на ечемичена каша с вкус на масло от як?

  Разбира се, че не!

  Тя има за цел да ви помогне да постигнете щастие чрез безкористно състрадание към всички същества, да води живота ви по смислен начин.

  Той ви учи да осъзнавате, да тренирате ума си да елиминира негативни състояния като ревност, гняв и омраза да вижда света в обективна и логична светлина.

  Няма нищо за вярване в будизма. Става въпрос за прилагане на принципите на практика, по цял ден, всеки ден.

  Отиването в храма не е за поклонение, а за напомняне на това, което искаме да постигнем - спокоен ум, правене на добри дела и в крайна сметка да се освободим от привързаността.

 23. Будистката практика се основава на логика и разум, а ислямската практика се основава на наказание и награда. Буда каза, че неговите учения трябва да бъдат анализирани и да не се приемат само защото той е казал това. Мохамад каза, че ученията му са Божие слово, така че не се задават въпроси. В будизма вие зададохте въпрос, който научавате. В исляма задавате въпроси, отивате в ада.

  • добре казано братле

  • Когато чета това, което повечето хора казват за исляма, изглежда, че те получават информацията си от новините, просто помислете малко за намерението и целта на новината (тук не говоря за теории на конспирацията, прочетете книгата на Нийл Постман „ Забавлявайки се до смърт “)

   Да, ученията на Буда се основават на мислене за понятия в будизма, но същото е и в исляма, един ден един от спътниците помоли Пророка (ите): „Моля, позволете ми да блудствам!“ Въз основа на разбирането на повечето хора за исляма ще мислите, че той е бил бит на място, но му беше зададен въпрос във връзка с молбата му. The Prophet (s), asked the companion if he would like it if someone were to do that to his own daughter/mother or any other female in the family.

   So both traditions are based on coming to moral convictions based on your logical thinking, just as the Sutra where the Buddha is asked which is the truth. What some people forget is that in Buddhism you also have to take some concepts as key in order to be a 'Buddhist' and essentially that is you must accept that you have a Buddha nature. What does that mean? Where are the concepts to be found, in a book that was written hundreds of years after the Buddha existed. So there are very divergent understandings of what Buddhism is, and people have done very unBuddhist things over this. 'Everything is made from the mind alone' Avatamsaka, 'Faith is the mother of the Way' Avatamsaka.

   In Islam, there is the Quran and Sunna of our Prophet (s), which have been preserved, so when you talk about an orthodox understanding of Islam, yes there is when it comes to the very obvious understandings of what Gd is in Islam. In that it's dangerous to ask questions in the Mosque, it's just a sign of the poor state of our community as Muslims is in at this time, questions have been allowed to ask in the mosques I have visited in the States and other countries.

   In answering to your Buddhism: logic & reason, Islam: Punishment & reward. Ask yourself this, why is there the concept of birth and death in Buddhism and then there is karma that we have created and if you do bad it will come back to you. Does this not harness some kind of fear of morally corrupt behavior? Ultimately, we should do good deeds for our fear of Allah, but also for our love of Him. Just as in many traditions, fear serves as a catalyst for some, for others nothing will ever work. Please reassess the Buddhism you believe in, if it's just books, then get in touch with the tradition that you espouse to believe in. If you're in the tradition, then they are leaving out some vital parts of the religion.

   Last in point, Buddhism never had an external threat so powerful that it would have been wiped away, and on top of that it's a tradition that sees to leave the social world in some way. There are no real political implications in Buddhism, except that in the Sangha, Shakyamuni did give advice in some Sutras to the rulers, but he never really advocated any kind of political system. Islam on the other hand was dealing with real threats from tribes that were bent on destroying them, so it had to deal with these things in a real dynamic way. Read the biography of the Prophet (s), Islam is not a one tonal religion, we are called to peace whenever possible, even at our own expense at times, but we are also told to fight. It's not black and white, so read, understand the tradition in its holistic being and read into any tradition that humans will make decisions not the tradition.

   • Buddhism and Islam have nothing in common. Your analogies are false. “Islam had to defend itself from people who wanted to destroy it”? My dear, it is quite the opposite. Islam from the beginning set out to destroy others, to steal and rob from them, to drive them out, all so your dear leader and his followers could make money. Islam is not just religion: it is political. It continues today: Muslims must do the hajj, which of course, generates tremendous revenue for the Saudi Arabs. No other religion does that. Christians are not required to go to Rome or other religious places, neither are Buddhists, to be considered “complete.” When you Muslims say things like “Islam is a complete guide to the way of life” that is the exact problem: a way of life based on Arabic culture in the 7th century, full of war, misogyny, and hatred of others.

    • Спокойствие

     Please where is it that the two religions don't match in concepts concerning reward and punishment? We may not use the same words, but the concern that our human experiences may lead us to do wrong things, therefore creating states and/or set up conditions for us to pay for wrong doings…?

     Islam from it's conception was calling to a god different from the ones worshiped at Mecca, the One Who doesn't need intermediaries, the One Who has no beginning nor end. Our Prophet (s) was calling to a religion hailing back to Abraham's time, basically the residents of Mecca fought against that message going to extremes like killing Muslims and blocking off any trade going to them for years. Now when you talk about Muslims stealing and robbing, when did this start? In Mecca within the first ___ years? Is that how Islam started? 'Go steal… oh yeah, believe in the One God of the Universes.'

     If you're reading Pamela Geller and all the other Islamophobes, then that is the reality you are building for yourself. Just don't be narrow-minded and invest all your time in reading the literature that backs up your already made up opinion of Islam.

     BTW, China has lots of native Muslims, so there will be no cold war against Muslim states any time soon… sorry.

 24. Anybody that includes muslim can visit Buddist temple anywhere in the world. No buddhist can visit any mosque without endengering their life. Muslims have won the fight of ignorant agianst Buddhism but they can never win the fight of wisdom. This world could turn into Islamic world but muslims will ruin themselve at the end. Logical reasons: Muslims are growing every year because of their mission of conversion and being highest rate of giving birth in the world. They are not allowed to do any kind of birth control because it is against thier religion so world population will grow like crazy. Even everybody in the world are muslim they will fight against each other for resources and that will be the end of world. Their God will not be able safe them at that time.

 25. Islam is busy in increasing quantity whras,buddhist in quality. Budhism dsnt believe in god.

 26. I don't understand how this is even an argument, but in any case why don't proponents of Islam put their money where their mouth is. I could write an entire book badmouthing Buddhism and have it published and I could bet anything that nothing would happen to me or anyone else doing it. On the other hand if you want to test the “religion of peace” Islam, go ahead and draw a picture of Mohammad, or really just draw a picture of anything and call it Mohammad (like the bear suit in South Park) and see what happens. Everyone knows what will happen to you in both cases, so why do people blatantly lie claiming Islam is a religion of peace. There is nothing peaceful about its doctrine, the people practicing it or how that cancer was originally spread. News companies will not publish criticisms of Islam, and it's not because they're worried about people's feelings; it's because they don't want to die.

  • In the first place why write a book badmouthing a religion? I know your reply is rhetorical, but the basis of your argument is ludicrous, write a book just to badmouth Islam or any other tradition? In the west there are plenty of books that bad mouth Islam and our Prophet (s), on top of that news media does report the things that happen in Islamic countries. How did you get your ideas? By going to the said countries to witness it yourself?

   My brothers and sisters do overreact to some things, but that is because we love this deen (religion) which is the Path to Gd. If I slander your mother, father, brother or sister, are you not going to have any reaction? That's how dear we hold to our deen or religion.

   I'm not sure if you were referring to what I wrote as the 'argument' in question… I've written very little on the internet, but when I write a response to something slandering Islam there is always someone whose reply is just to write off the comment and not speak to the point. In reference to our reactions at people defaming our religion, I realize that we (Muslims) haven't really embodied the prophetic principle of patience… we never claimed perfection=)

   Read books, not just news clippings, read the history of Islamic countries, read the biography (not some piece that is trying to paint a distorted picture) of our Prophet (s) and literature that talks about the deeply spiritual people that called this religion their own. If you want to just look at the ugly and political, then yes this tradition doesn't look like the religion of peace. On the other hand, if you look at the tradition as a whole, there is a lot that it can give humanity and that peace becomes apparent when a person wants to give themselves to their Creator.

   Once more, the Islamic tradition is dynamic, it had to deal with people who were bent on destroying it. Buddhism was supported by the government during Shakyamuni Buddha's time, these are different circumstantial basis for which both religions had grown in. Do you get it? Does that sound like an argument?

   Спокойствие

   • First of all, why badmouth Islam or religion? This is the most insane question someone could possibly ask. First of all freedom of speech and questioning/criticizing bad ideas is the driving force of progress in society and hence why most oppressive middle eastern countries are hundreds of years behind or almost completely leech all of their technology from the free world. Second of all, all I am doing is criticizing and wishing to give everyone the right to do the same for any idea, unlike the muslim world which resorts to violence and oppression to any ideas against their religion. The right to criticize a completely retarded idea like most religions is not asking much as far as freedoms go.

    Telling people to go to a middle eastern country doesn't help your cause either and won't help to inform anyone as to just how civilized they are over there. I have only lived in the more moderate islamic countries (Bahrain for 2 years total, been to UAE and Kuwait), but even so you still have to deal with Islamic theocratic law (especially during stupid ramadan). What's funny is how you people argue how civilized muslims are to the rest of the world when they can't even get along with themselves between the different sects of Islam, yet alone the rest of the world.

    What is your point with listing all those books by the way? Yes books criticizing Islam exist. Are any of those books allowed to be sold or owned in fundamental parts of the middle east? No. If you search for most of those authors they all have had legitimate death threats as well, so you have only furthered my point. You say your brothers overreact like I would if someone slandered my parents, or siblings. What a disgusting, vile human being you must be to reduce these to normal or slight over reactions.

    No matter what someone has to say about my family I, nor any other normal person would shoot someone eight times then go on to mutilate their body by attempting to decapitate them and stabbing them repeatedly like the Muslim who killed filmmaker Theo Van Gogh who criticized Islam. Or the slight overreaction by thousands of muslims around the world to the Danish cartoon depicting Mohammed where riots ensued, rewards were posted for the killing of the cartoonist by religious leaders (Haji Yaqoob Qureishi, a minster in India offered a $11 million reward for the decapitation of the cartoonist), and various acts of terrorism were planned in Denmark. Every day you open the paper there is another story of someone being murdered for stupid minor offenses like adultery, apostasy or even being raped. Furthermore, there are entire websites devoted to cataloging these incidents so my headline news examples aren't isolated incidents.

    Are people scared about this death cult? Of course they are! Why would Viacom censor the episode of South Park with Mohammed in a bear suit? Not because they care about people's feelings, especially when they have gotten away with insulting every other religion out there. The only reason was because they didn't want to die, and same applies for all the news networks that refused to show the Danish cartoon on air. If you are truly peaceful as you claim, then why would you possibly defend this stuff. Why do most muslims write it off as “just extremists” when entire governments condone many barbaric acts mentioned in the Quran.

    I think the whole peace thing is just a mask though since Buddhists and Jains don't seem to have any problems regarding violence around the world. It sucks that you are kind of stuck with Islam though since your own beliefs call for the death of apostates. Then again you people just make up whatever you want and only follow your crappy doctrines as much as you want since it's all a figment of your imagination which you make your holy texts conform to. That's why all religious people have a different view/interpretation and can never get along with each other because your imaginary friend is better than theirs.

    • I guess I could reply to your arguments one by one, but all in all you're antagonism is blaring and unsettling. I just suggest that you stop looking at the negativity of any religion and try to look at it's positive side, along with keeping a critically open perspective on what you are reading along with it's source. As with all things that are in creation, man has ways to put their own will (whether it be humanitarian or otherwise) into whatever comes their way. Science and modern society is of no acceptation, with corporate funding taking over science projects and using those findings to make profit, there is plenty of greed and corruption that takes place.

     I do give on your first argument, but I would suggest that the wording be changed, yes in an open society it's beneficial to look at certain ideologies and take a stark critical look at the roots and branches of that phenomenon and extract the sweet fruits and discuss the bitterness that may come of it too. Bad mouthing brings too much of a harsh unwavering sense of indignity and hate, and in question to how you refer to religious ideas as 'retarded' is not a healthy kind of questioning, why throw out the baby with the bath water?

     Open your heart and mind to the fact that there is a Creator, a Divine will that runs this whole thing, no matter the name. In the end we will all be accounted for our actions, no matter faith, creed or political leanings =). Take some quiet time to contemplate on creation.

     I wish you the best of luck on this journey.

  • Here are a few titles and authors that are quite antagonistic towards Islam, some of them have authored quite a few books. So, people are scared? This is just a quick search on Amazon which I came up with these titles. The first one was on the first or second page.

   Unveiling Islam: An Insider's Look at Muslim Life and Beliefs [Paperback] Ergun Caner

   Answering Islam: The Crescent in Light of the Cross [Paperback] Norman L. Geisler (Author), Abdul Saleeb (Author)

   Reasoning from the Scriptures with Muslims [Paperback] Ron Rhodes (Author)

   The Truth About Muhammad: Founder of the World's Most Intolerant Religion [Paperback] Robert Spencer (Author)

   The Complete Infidel's Guide to the Koran [Paperback] Robert Spencer (Author)

   A God Who Hates: The Courageous Woman Who Inflamed the Muslim World Speaks Out Against the Evils of Islam [Paperback] Wafa Sultan (Author)

   Because They Hate: A Survivor of Islamic Terror Warns America [Paperback] Brigitte Gabriel (Author)

   Why I Am Not a Muslim [Paperback] Ibn Warraq (Author)

   Stop the Islamization of America: A Practical Guide to the Resistance [Hardcover] Pamela Geller (Author)

   The Islamic Antichrist: The Shocking Truth about the Real Nature of the Beast [Hardcover] Joel Richardson (Author)

   Cruel and Usual Punishment: The Terrifying Global Implications of Islamic Law [Hardcover] Nonie Darwish (Author)

   Now They Call Me Infidel: Why I Renounced Jihad for America, Israel, and the War on Terror [Paperback] Nonie Darwish (Author)

   Infidel [Paperback] Ayaan Hirsi Ali (Author)

   Muslim Mafia: Inside the Secret Underworld that's Conspiring to Islamize America [Hardcover] P. David Gaubatz (Author), Paul Sperry (Author)

   The Sword of the Prophet: Islam; History, Theology, Impact on the World [Paperback] Serge Trifkovic (Author)

   • Islam hasn't changed much because the Arabs are some of the most uncreative people in the world. While if muslims from other parts of the world make creative reforms then these Arabs quickly declare them as unislamic. So now basically the entire muslim world is a place where lateral thinking and reforms are barred. its also impossible to syncretize islamic faith with other faiths so that new cultures and societies are formed, because the Arabs have no intention of letting Islam slip out of their hand. This way the Arabs are ensured a free supply of fanatic zealots, suicide bombers and basically plain Jihadi nuts which they can use whichever way they want. They have zombie'fied these people to an extent that they have been distructing their own history and past (Afganistan/Pakistan/Maldives) just to live the Arab history.

 27. whether islam or budhism, hinduism, or christianity, all say the same—

  (1) Забрана на алкохола:- Ману Смрити: 9: 235, 11:55; Риг Веда: 8: 2: 12, 8:21:14; // БИБЛИЯ: Притчи: 20: 1, 23:31; Ефесяни: 5:18; // КОРАН: 2: 219, 5:93.

  (2) Забрана за свинско месо:- // БИБЛИЯ: Левит 11: 7-8; Второзаконие 14: 8; // КОРАН: 2: 173, 5: 4, 6: 145, 16: 115.

  (3) Забрана на лихварството (лихва върху пари/заем/кредит):- Ману Смрити: 11:62, 8: 152; // БИБЛИЯ: Левит 25: 36-37; Езекиил 18:13, 22:12; Псалми 15: 5; // КОРАН: 2: 275, 3: 130.

  (4) Разрешение за не-вегетарианска храна:-Рамаяна: 2:20:29, 2: 20: 17-18; Ману Смрити: 5:30, 39; Махабхарата: 13:88; // БИБЛИЯ: Второзаконие 14: 4-6, 14:11; Левит 11: 3; // КОРАН: 5: 2, 6: 142, 16: 5, 23:21.

  (5) Разрешение за множество съпрузи (съпруги/съпрузи):- Рамаяна: 2: 8: 12, Дашарата; Махабхарата: Драупади, Кришна; // БИБЛИЯ: 3Цар 11: 3; 2Царе (2Самуил) 5:13; 2Хроники 11:21; Изход 21:10; Второзаконие 21:15; // КОРАН: 4: 3.

  (6) Воал/Шал за глава/Скромност:- Риг Веда: 8:33:19; // БИБЛИЯ: Първо Коринтяни 11: 5; // КОРАН: 24: 30-31, 33:59.

  (7) Единство на Бога и забрана на идолското поклонение:- VEDA: Yajur Veda 32: 3, 40: 8-9; Риг Веда 1: 164: 46, 6:45:16; УПАНИШАД: Хандогя: 6: 2: 1, Шветашватара 6: 9, 4:20; ГЕЕТА: 7:20, 10: 3; БРАХМА СУТРА; // БИБЛИЯ: Левит 26: 1; Изход 20: 4; // КОРАН: 2: 163, 2: 255, 4: 171, 7: 191, 16:20, 25: 3, 112: 1-4.

  (8) Описание на пророк Мохамед:-Бхавишйя Пурана: Прати Сараг: Парв III: Кханд 3: Адей 3: Шлока 5-8, 10-27; Самведа: Книга II: Химн 6: Стих 8; // БИБЛИЯ: Второзаконие 18:18; Йоан 14:16; // КОРАН: 3: 144, 47: 2, 48:29, 61: 6.

  i got this from http://comparative-religion-points.blogspot.com so if u want more refer that blog

 28. Before writing such an article the Author should be aware on the accountability of the content. This comparison is a defective one.

  Where Islam is based on…, Buddhism is based on the Doctrine of the Buddha. But according to the doctrine of Buddha, every individual is encouraged to use their own intellect and wisdom to figure out what the teachings mean for them.

  ” Don't blindly believe what I say. Don't believe me because others convince you of my words. Don't believe anything you see, read, or hear from others, whether of authority, religious teachers or texts. Don't rely on logic alone, nor speculation. Don't infer or be deceived by appearances. Do not give up your authority and follow blindly the will of others. This way will lead to only delusion.

  Find out for yourself what is truth, what is real.

  Discover that there are virtuous things and there are non-virtuous things. Once you have discovered for yourself give up the bad and embrace the good.”

  “My teaching is not a philosophy. It is the result of direct experience… My teaching is a means of practice, not something to hold onto or worship.

  My teaching is like a raft used to cross the river. Only a fool would carry the raft around after he had already reached the other shore of liberation.”

  – The Buddha

  Five Pillars of Islam can not be compared with the two major branches of Buddhism. When talking about Mahayana and Theravada, Sunni Islam and Shia Islam might be taken in to account. The five precepts of Buddhism known as panchsheel might be modest when talking about the five Pillars of Islam BUT the precepts are not formulated as imperatives, but as training rules that laypeople undertake voluntarily to facilitate practice.

  There isn't a 'God' in Buddhism who creates and runs the universe (omnipotent)

  In Buddhism, karma specifically refers to those actions of body, speech, and mind that spring from mental intent (“chethana”), and brings about a consequence or fruit, (phala) or result (vipāka).

  • @Kartoos – Thankyou! Finally, someone that understands Buddhism better than the author, and so many others too. The two branches of Buddhism quoted are not branches at all, they have been mislabelled for a long time. Therevada is a cultural derivative that has adapted to certain cultures (Thai, Sri Lankan, etc.). It could be compared to Zen, which grew to adapt to the Japanese culture.

   “Mahayana” means “great vehicle”, a faster way to reach enlightenment than “Hinayana” or “lesser vehicle”. There is a third way – “Vadrayana” – “diamond vehicle”, considered the fastest of all, but generally only taught and practised in Tibetan Buddhism.

   It is written in Buddhist texts (too) that Islam will conquer the world before a great (probably internal, meaning in one's mind/heart) battle between Islam and Buddhism. Apparently, Buddhism wins.

 29. After reading all the news of 'Buddhist Terrorism' in Myanmar against the Rohangiya, I am ashamed to call myself a Buddhist now.

  It is better to support the victims than to support the murderer Monks in saffron robes.

  And no one should blame Islam from now for the terrorist acts for those who are honest are those who didn't got an opportunity to be dishonest.

  So sorry but now I regard Muhammad was great as Buddha and even more than him.

  • if you are talking about the pictures of tibetan monks with the bodies of china earthquake victims, which some online jihadist has posted as burmese monks slaughtering bangladeshi muslims then you are for a rude shock. There is no buddhist islamic battle in burma. The problem is entirely different. The same Bangladeshi/origin people involved in burma clashes are involved in violent clashes in India's Assam, West Bengal and North eastern states. Basically all the neighbouring countries of bangladesh are fighting with the tremendous infiltration of Bangladeshis in their land. Now the reason for infiltration from bangladesh is because their our population has exploded way beyond their means. The goverment when it tried to barr child marriages, the Mullahs of Bangladesh went crazy as they felt banning child marriage will make the conduct of their Prophet Muhammed of marrying a nine year old girl as unlawful !! So now this unchallenged population growth is forcing people to migrate out of Bangladesh and enter bordering countries. India has done everything in past decades to check its own population browth and now people are having only 1 or maximum 2 children. But these new immigrants have entered with trains and trains of babies. Every nook and crook and drain and hill has been occupied by them. Ofcourse its a stealing of resources which are allready scarce and its also sending the wheel of development in the wrong direction. Clashes and racial tensions are bound to happen as people have not shared the responsibility of checking the human population growth. In short what my post reads is that the clashes that happen in burma or in india are not religious but are because of increased pressure on local resources because of large scale immigration from Bangladesh. Secondly that large scale immigration is happening because their goverment has been made incapable of controlling their population because of interference from Islamic Mullahs.

   • Напълно си прав. It is much more about different people, culture, nationality than religion. The “rohingya” could be Christian, and the Burmese reaction would be the same. The problem also goes back to British colonial times. The British brought a lot of South Asians into Burma to work for them, but they were over the Burmese, so the Burmese people were very resentful of them. The Burmese said that the South Asians were the slaves of the British, but that they-the Burmese-were the slaves of the slaves. At the end of WW2, the Burmese drove out 100,000 South Asians, and murdered some of them. Most went back to India, some went to Thailand, but a few stayed in Burma, and were later joined by people from Bangladesh who are trying to justify their illegal presence in Burma by saying they have been there since the British times.

 30. The information in this article on Buddhism is incorrect, also. God was never introduced into Buddhism at it's later stages. Nor is there the belief in salvation in Buddhism – that seems to be a Christian term. Karma has nothing to do with eternal life.

  It appears that whoever wrote this article didn't know anything about Buddhism or Islam.

 31. I'm glad to see the comments of such an intellectual and open minded personalities who have pleasant view on Buddhism. At the same time feels sorry about the extremist Islamists. Seems like their mind will not be independent and open till the end of their lives. But I hope all may be well and happy…! Благодаря ти.

 32. Buddhism is not based on the creator god…Even Buddha did not create things.. He taught people to live in a good and peace way.. And each and every persons are responsible for their faults..If there is a creation from god, why create bad guys, starvation, disasters,raids and things like that.. This is nonsense..So i believe Buddhism is the peace and good way to choose…

 33. One question why Muslims can't live without killing animals? can't they see the pain that animal suffer when they are being killed??

 34. Religion is the mother of devil mind.

  GOD never speaks! Can you prove, God is speaking to certain people or communities? No, Never. It is an illusion of human mind. Most of the religion books in this earth written in primitive age and there is no authenticated prove of God had given any holly massages to human being. Instead certain holly man (Profet or Messenger of God) realized of existence of God and received holly massages. Those massages are nothing but all myth. Prophet or Messenger of God had realized the nature of mankind and all holy massages are masterminded by talented Prophet to save human race. Most of the holy massages are about rules and regulation of our society, ethic, living and rest are edited by their disciples to follow those massages or else severe punishment will be verdict after death. Talented Prophet had discovered artificial parallel world namely Haven and Hell. 'Haven' for follower of rules and regulation and 'Hell' for those who does not obeying those rules and regulation. This is practically not possible. Prophet knew that all human will be not going to follow his massages. So, to restrict those atheists, not to get influenced to his followers, he introduced 'Jehad' or 'Holly war' or sociological myth etc etc, with iron hand.

  It is unfortunate, after thousands years of updating knowledge by human race, still we human civilization following all those old, mythical, fantasies, unnatural 'holly massages' and in the name of holly religion – formation of hatred, war, communal violence, gender discrimination, genocide, animal sacrifice, corruption etc in our daily life.

  About my introduction, I am an atheist… not Muslim nor Buddhist …

 35. Muslim is only based on beliefs and there is no scientific and social value at there. there are very narrow minded and always living with fear to allah. They justify everthing by saying thats allah's wish. even father can rape her daughter and say thts destiny and its allah's wish. They are very extreme and don't respect others. 90% of muslims are terrorists and 10% of them are good. when it comes to budhists and christians 90% of them are good but 10% bad people are there. Thats the major difference between those three

  • How old are you?

   Your arguments are half baked and based on numbers that magically appear from nowhere. Christians and Buddhists have beliefs that are steeped in their religious experience and some of them aren't scientific. So far as the social value of Islam, there are plenty, please read a book.

   If a Muslim man rapes his daughter, then he is far from Islam and that act would be a major sin, can't happen if a person truly fears Allah! So your argument is faulty at best, a person with belief in Allah and His Messenger would understand our dealings in this world and Allah's judgments.

   I hope the best for you.

   • “Belief in Allah”and talking about science :-). Muslims destroyed ancient Buddhist cultural site of Bamiyan. what wrong did Buddhism do you guys? or is it that Quran teaches you to be really bad pigs every once in a while.

    • I get it, you don't like Islam or Muslims, can you write something without using name calling?

     Ok, I didn't put 'Belief in Allah and science'… so I don't know where you are going with that. I'm just pointing out the logic in a person's argument, that's all.

     The locals of Bamiyan didn't want to destroy those statues, some of them were forced to do so by people who had it in their mind to destroy the Bamiyan statues. Those people are Muslim. So, are they also bad Muslims too?

     If my country flies drones around different countries and bombs suspected terrorists along with totally innocent people, does that make all American people bad? Western Europeans too?

     In respect to the Bamiyan situation, it's too bad, in the rules of religion that grew out of Islam expanding it's territories, my understanding is that we are to respect other's religions. The verses talking about destroying those idols of Mecca were specific to the time of our Prophet (s), this is what I was taught and my understanding.

     • Buddhism has never asserted the origins of the universe. Even in the most obscure sutras, the truth is that the concept of Buddhism, does not goes against the scientific law. Science is the one true governing principle, by the law of principles, by the law of proof, the principle of creationism, not only paints a scene of imagination but it wipes away the scientific evolution and the growth of lifeforms before humanity.

      I do believe that Muslims are good people. I do believe that Islamism is a peaceful religion. But I cannot turn a blind eye as to people stooping as low as to compare the truth with words that cannot be supported. I do pity the people who would cling to the words of liars and disregard the truth of the world around them. It would be as if they would tell a doctor to cease saving a person just because someone up there has dictated he is to die.

      Truth is some of the arguments presented here can be supported by historical prove. The conquering of the South East Asia was a case in point. The princess of the Arabian nations married the kings of SEA, but insist that they be converted to their religion. Overnight entire kingdoms, entire culture, entire beliefs were overturned and changed. The laws that the Islamic community impose upon their people, do you dare say that stoning has been abolished from all Islamic countries? How about the marriage of non-muslims to muslims? If the non-muslim doesn't convert they can't marry, or the muslim will be disowned? And even those who have muslim blood who have converted, cannot chose their way of funeral and place of death because the muslim court will snatch the bodies?

      Also, when the Arabian nations took Egypt, did they not destroy the temples of the Egyptian gods? Did they not force the conversion of the Egyptians? This is historical proof.

      Lastly, there is need for dominance, the need to show that your way is correct, that people who disbelieve is ignorant, and belligerent. Why assert that your religion is superior if there can be harmony?

      “Example is not the main thing in influencing others; it is the only thing.”— Albert Schweitzer

      If the Islamic community wish to show that it is indeed a religion of peace, they should first stop with their persecutions. Before one can preach about peace, one must be at peace, with oneself, with one's family, friends, neighbors and fellow people around the world. One can always say stuff, it is easy, it is proving the stuff you say is true and sticking to it. That is the hard part.

 36. It is better for everyone wants to compare between Islam and Buddhism , to read and read more not to judge without knowledge. what is reputed about Islam nowadays is that it is a religion based on violence. But when shedding light on Islam,s instructions, anyone will discover the opposite. Non- Muslim people focus on some Qur'an verses which are discussing specific situations and specific time might include specific interpretation. In order to judge about something whatever it is, It is required to look at it from the whole aspects (that's to be fare). Everything in life and every system includes an aspect that might be severe, and on the other hand an aspect that is nice and not strict(that's to be neutral). many people might look at Islam with a look that isn't fare at all. I recommend them to read Islam honestly with scientific judgment style. I promise them to understand that Islam is the religion of peace.

 37. If you are an atheist, why are you busy with these people who follow myth??? The reaility is that you feel a sense of guilt that is hiddin in you heart. do you think that you are on the surface by an accident?? Do you think that your hand that is writating is something designed by an accident?? If you have the minimum logic you wouildn't believe that this whole universe with all this sophistication is a kind of coinscedence. how comes?? I wonder!!!!! don't discuss anything until you discuss the most important thing at the first place>>> How is this universe created?? How is your body wtith its organs and its systems designed?? how is this world designed for these 6 billion people to live in whith this precise system?? If you answer these questions. then, go fot profets and primitive ages and anything else to try to convince your self that you are right. I am religios and I believe in god. I believe that after dying, I will go for hereafter(another life). Logically I believe in that not because I am stupid or because I believe in myth, but because I use my mind and I understand that I am not here for no reason but there is a god who created me to test me. But you don't understand why you are here!! you don't have goals!! you are lost as simple as that!!

 38. “Islam is as dangerous in a man as rabies in a dog”

  Winston Churchill, statesman

  Link page:

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=469036016490826&set=a.428627940531634.101950.427270397334055&type=1&theater

 39. Why Muslim people died in Makkah?, is it a wish of Allah? if he is the creator, he would have saved those people, sorry if this is an insult, just wanted to let you know there is a logic between death and the birth rather than believing of a creator :), Muslim brothers ,come out from your box, and think about a possible way how man kind was created( in a scientific way) ,

 40. Nice to know about your thought, we born in this earth because in the surface of earth have sufficient water, Air, solar light etc climate for birth of living being. No human can live in Moon, Venous, or any other planets in the solar system because the condition does not fulfill. But one day human belief might allow living in those planets in scientific way, not in by magic or myth. About our physical anatomy, not came in one day. It took million years to evolve and still it is changing.

 41. Dear “read and discover”

  I will defiantly read all those books but let me tell you, it is my request please read Buddhist book also. the above comparison is not correct except Islam philosophy.

  Thank you…

 42. “If you are an atheist, why are you busy with these people who follow myth??? The reaility is that you feel a sense of guilt that is hiddin in you heart. do you think that you are on the surface by an accident?? ”

  Ans: Interestingly, I have no guilty and my mind is pure. I love peace and all living being.

  “Do you think that your hand that is writating is something designed by an accident?? ”

  Ans: Our hand is not written by any one, it is line create at the time of we borne and it form because we fold our hand just like a pc of paper we fold.

  “If you have the minimum logic you wouildn't believe that this whole universe with all this sophistication is a kind of coinscedence. how comes??”

  Ans: Our Scientist are trying to prove and many thing to still to discover. Let us make world peaceful and you will see the reason for origin of universe authentically accept by you and all human being.

  ” How is your body with its organs and its systems designed?? ”

  Ans: Interesting question! Do you know, the Darwin's Theory…. you will get ans in “Evolution” …

  how is this world designed for these 6 billion people to live in whith this precise system??

  Ans: Our mother earth has given all the suitable condition for survival of 6 billion people and other living being.

  Thank you Sir… I have ans… all your question … Please don't mind …

 43. Why religious people are fighting?

 44. buddhist dont believe in God and certainly not Mahayanist

 45. All religions were created by man as the first laws to set common boundaries for people to work with and understand. Ie Shall not kill, etc.

  Religion came in the following order: Pagans, Hindu, Buddhist, Judaism, Christianity then Islam. All following the basic “laws”.

  Its man/woman that interprets these “laws” to their own will…

  If God created the universe and people with their own minds, do you think he/she would want to hear your prays and see your fitting all the time. Get off your asses and doing sometime good to a fellow human being, even if its something small.

  All this hate for nothing… 🙁

 46. Allah must be a cum drifting piece of life to create so much life eh 😀 the sillies

 47. Josie, Islam is no exception. Christianity had done the same with the minorities everywhere in the past. Even the Jews had done the same with the Christians while they were in power. Jesus would have chosen another way to die and not a shameful and horrific worldly termination, if Christians consider his death, a part of his divine mission! It was just the might of Jew persecution that he lost his life so early. In Spain before the Muslim conquest, the Jews were subjected to the harshest treatment at the hands of the people of Christ. Even today in the Christian majority nations, the Gays and non Christians are a subject of open as well as clandestine ill-treatment. The west had never produced a single theocracy that benefited the humanity at large.

 48. Josie, only fools can subscribe to your notion of 'spreading the religion with a sword'. It is not possible to change someone's heart at the gunpoint, only the names and way of worshiping could be pretended to be of the gun-pointers, if in the case, may be! Religion is basically a tradition that comes from the family up-bringing and gets inculcated in the senses. The South-Asian Muslims are the result of Uppercast Hindu persecution of the 'proletariat' of their times who realized their liberation in the great teachings of Islam, of whom, the equality of fellow beings (read Brotherhood) and the respect for womanhood being the most charming ones. The today's Islam may be a victim of the ambitiousness mighty elements, but it indeed had set a revolution in the past. Better to read history without prejudicial sense.

 49. Islam does not teach mualims to hate non-muslims.the ayah which you quote fron qur'an was correct but you are quoting this ayah out of context.if you read it's description,you'll come to know that it was for those non muslims who are against muslims and for whom who killed muslims in battle field.it is just like,in a battle field ,commander orders their soldiers to kill enemies.Quran also says to their believers that if they want peace than not even leave them but take them to the safe place so that no one can harm them.if you really don't know anything about islam than stop publishing such rubbish things.qur'an also says that deaf,dumb and blind will never understand and you are one of them. Благодаря

 50. My question is!!! If you don't believe in God than how this world came into being and for what reason we are here.we believe in bible but bible has been changed and it is not word of God anymore.according to science 80% of the qur'an is 100% correct and 20% is ambiguous either correct or not correct.science is not reached upto that level to prove that either heaven or hell exist,angels and jinn(ghosts) exist .I believe if 80% of the qur'an is 100% accurate than 20% would alao

 51. Would also be correct.

 52. Then when the Sacred Months (the Ist, 7th, 11th, and 12th months of the Islâmic calendar) have passed, then kill the Mushrikûn (see V.2:105) wherever you find them, and capture them and besiege them, and prepare for them each and every ambush. But if they repent and perform As-Salât (Iqâmat-as-Salât), and give Zakât, then leave their way free. Verily, Allâh is Oft-Forgiving, Most Merciful.[] 6. And if anyone of the Mushrikûn (polytheists, idolaters, pagans, disbelievers in the Oneness of Allâh) seeks your protection then grant him protection, so that he may hear the Word of Allâh (the Qur'ân), and then escort him to where he can be secure, that is because they are men who know not.

 53. SEE SURAH TAUBAH,CHAPTER 9 VERSE NO. 5 AND 6 FROM HOLY QUR'AN.IN VERSE NO. 6 , ALLAH SAYS THAT IF THEY (NON MUSLIMS) SEEK PROTECTION FROM YOU (MUSLIMS),TAKE THEM TO SAFE PLACE.IT IS EXPLAINATION OF THIS VERSE.

 54. Churchill on Islam in 1899. What he said is as true now as then:

  “How dreadful are the curses which Mohammedanism lays on its votaries! Besides the fanatical frenzy, which is as dangerous in a man as hydrophobia in a dog, there is this fearful fatalistic apathy. The effects are apparent in many countries. Improvident habits, slovenly systems of agriculture, sluggish methods of commerce, and insecurity of property exist wherever the followers of the Prophet rule or live. A degraded sensualism deprives this life of its grace and refinement; the next of its dignity and sanctity. The fact that in Mohammedan law every woman must belong to some man as his absolute property – either as a child, a wife, or a concubine – must delay the final extinction of slavery until the faith of Islam has ceased to be a great power among men. Thousands become the brave and loyal soldiers of the faith: all know how to die but the influence of the religion paralyses the social development of those who follow it. No stronger retrograde force exists in the world. Far from being moribund, Mohammedanism is a militant and proselytizing faith. It has already spread throughout Central Africa, raising fearless warriors at every step; and were it not that Christianity is sheltered in the strong arms of science, the science against which it had vainly struggled, the civilisation of modern Europe might fall, as fell the civilisation of ancient Rome.”

 55. in my opinion as a muslim i think buddhist is absolutely an amazing philosophy i mean both are good besides every other religion

 56. If All of you want the truth , how about you wishing to death , And then let see , who is true and who is false ? Easy , ! #Muslim

  • I'm not directly replying to you but mentioning this in general. Buddism states that their is no god and that to attain nirvana (the final goal) you need to be able to control you mind, to let go and see the truth of the world. Buddism doesn't require a conversion, it just lays a few statements out and asks you to follow them and to see whether they aren't true. Buddhism never asks you to be a buddhist. And yes buddhists do have a theory as to how earthlings came into being Anyone can be a buddha, they just need the willpower and control over one's mind. Men and women are equal. Belief is set in past births and rebirths. Equality is constantly mentioned because in one of buddhas previous births he was a woman. It was then that he feverently wished to become a buddha, to guide people.

   Then there are the muslims (im not criticizing i have nothing against muslims and have many good muslims friends). They believe god created everthing. If he did so, why did he not create only the muslims? Why did he create the sick, the diseased? Why did he create humans who have cruelty in them? (im referring to everyone not just thr muslims) why did he create all of this at all? And why exactly are men superior than women? If so why did god create women? These more superior men could have carried on fine on their own.

 57. Islam also preaches many of the things buddhism preaches such as No lying, stealing, murdering and ascribes one to have a right mindset+action+speach+effort. The Prophet Muhammad himself attained the “enlightenment of the knowledge of god” through meditation in a cave searching for inner peace prayer is often thought to be like meditation or one liberates all materialistics thoughts for their Lord. Islam says theres more than 124,000 prophets in human history sent to each nation and tribe but only 25 of them were mentioned in the Quran so Buddha may have been a prophet like Jesus who's message was altered. Woman also gained much rights with Islam such as right to keep their inheritance, right to divorce and remarry, right to keep their surname, right to work and fight such as Muhammad's first and only monogamous wife Khadija who was a business woman and his other wife after Khadija died Aisha who became a millitary General. Woman also gained the right to survive in a time where baby girls were killed which islam banned islam also encourages girls to learn as wisdom is needed. God even in the Quran says man and woman are equal in the eyes of God. Buddhism and Islam are similar in many ways denouncing drugs+alcohol+suicide+murder and ascribing fasting and meditation hopefully both religion will coexist in peace

 58. The true philosophy is budism .because of it has many reason. he live in real world .he is a scientist and find about mind .he knew ,humans are falled into problems because difficult to understand truth of human mind ,

  buddha told us path of right way .it is not limited to religion .if you are Muslim not problem you can use this method to get happiness. if Islam can use European good which are not give by god Allah .all European good are made by their brain.but use islam human .as well as you can use budist technique to find peas .buddha told activity and process of mind like blood system in body.blood system has scientist reason as well as mid .

  you should think as child .because child don't know every thing .they dont no truth .mothers ,father and other teach bad things.

  example =i Theft 100 children .i go to forest and live with 100 children i am not give to see out wold for children.i tell them, the world is created by nammaran god .after i give these thing to child brain ,they accepted it.it is not scientist method to find truth . I give a advice if you wont to find

See more about : , ,