Разлика между Influencer Marketing и Content Marketing

Живеем в ера на маркетинга на съдържанието, където съдържанието е крал. В този забързан свят всички са заети и за да привлечете вниманието им, трябва да сте по-интересни. Днес съдържанието е актив, който ще генерира потенциални клиенти, стига да е интересен. Това е мястото, където съдържателният маркетинг идва на картината. Съдържанието е връзката между вашите клиенти и вашата компания или марка. Ако искате вашият бизнес да успее в днешната ера на социалните медии , доминирана от интернет, поставете ценно съдържание в центъра на вашите маркетингови усилия. Инфлуенсър маркетингът въвежда традиционната концепция за маркетинг на съдържанието и добавя малко обрат в социалните медии под формата на спонсорирано съдържание.

Какво е Content Marketing?

Съдържателният маркетинг е основен елемент от успешния онлайн маркетинг и осведомеността за марката, който се възползва от създаването и разпространението на ценно, богато на информация съдържание, за да стимулира действията на клиентите и да генерира потенциални клиенти. Съдържателният маркетинг е маркетинг с ценно съдържание с единствената цел да разширите бизнеса си чрез повишаване на осведомеността за вашата марка или продукт, превръщайки перспективите в купувачи, а купувачите в дългосрочни клиенти.

Какво е Influencer Marketing?

Инфлуенсър маркетинг е форма на маркетинг в социалните медии, която усилва конвенционалните методи за популяризиране на маркетинга на съдържанието, като добавя малък обрат към традиционната концепция за маркетинг на съдържанието. Това е изкуството да ангажирате хора, които са популярни в средите на социалните медии или които са известни знаменитости, за да популяризират своята марка или продукт онлайн. Рекламодателите отдавна използват препоръки на знаменитости като начин за повишаване на информираността за марката, защото се доверяват на лицата, на които толкова се възхищават, а понякога се стремят да бъдат като тях. Инфлуенсър маркетингът се основава на същата концепция и повече.

Разлика между Influencer Marketing и Content Marketing

Техника

-Съдържателният маркетинг е стратегическа маркетингова техника за създаване и доставяне на висококачествено, богато на информация съдържание онлайн до ясно определена аудитория, за да стимулира действията на клиентите и да генерира потенциални клиенти. Съдържанието е връзката между вашите клиенти и вашата компания или марка. Инфлуенсър маркетингът, от друга страна, е форма на маркетинг в социалните медии, която засилва конвенционалните методи за популяризиране на маркетинга на съдържанието, като привлича ключови хора или влиятелни лица със силни последователи в определена ниша за популяризиране на вашата марка или продукт.

Съдържание

-Както маркетингът на съдържание, така и маркетингът на влиянието са две различни маркетингови стратегии, но те работят ръка за ръка към обща цел-да популяризират съдържанието, за да получат желаните потенциални клиенти. Инфлуенсър маркетингът е ключова част от маркетинга на съдържанието, но ключът е да намерите кой е подходящ за вашия бизнес. Съдържателният маркетинг е свързан със съдържание, а съдържанието е търговия, която генерира приходи. Маркетингът на инфлуенсър се отнася повече до разпространението на съдържание, а не до създаването му. Идеята е да се намери подходящият инфлуенсър с голям почитател в мрежата и социалните медии.

Контрол

- Едно от многото предимства на маркетинга на съдържанието е, че контролирате съдържанието - контролирате разказа си и намирате правилното, ценно съдържание, което е в най -добрия интерес на вашата целева аудитория. Но ако допринасяте за големи публикации, редакторите контролират публикуването и разпространението на съдържание чрез блогове, видеоклипове, инфографики и т.н. Маркетингът на влияещите е основно идеята за одобрения на знаменитости, комбинирани с маркетингова кампания за съдържание, така че като компания вие получите пълен контрол над марката или продукта, който искате да популяризирате.

Разходи

- Съдържателният маркетинг е един от най -ефективните начини за достигане до вашата целева аудитория, но той се предлага в много различни форми, като блогове, видеоклипове, казуси, инфографика, електронни книги и т.н. Така че цената на маркетинга на съдържанието и неговото прилагане зависи основно от размер на бизнеса, цели и най -вече вашият маркетингов бюджет. Съдържателният маркетинг обаче струва сравнително по -малко от традиционните маркетингови методи. В случай на инфлуенсър маркетинг, цената може да варира, тъй като влияещите варират от известни знаменитости до ниско до средно ниво на социални медии. Докато знаменитостите могат да таксуват солидна сума за своите услуги, инфлуенсърът от средно ниво може да таксува относително по-малко.

Резултати

- Наистина уникално съдържание, което е свързано с вашата целева аудитория, прави вашата марка или продукт да се открояват, защото в маркетинга съдържанието е кралят. Страхотното съдържание не само представя лицето на вашата марка, но и демонстрира истинското предназначение на вашата марка. Освен това добрите SEO практики ще помогнат за превръщането на контактите в потенциални клиенти. Резултатите често са по -обещаващи в маркетинга на инфлуенсър, защото известни лица или влиятелни лица помагат да се ангажират ефективно с аудиторията си, защото лицето е по -важно, а не посланието. Инфлуенсър маркетингът е свързан с доверие и доверието генерира потенциални клиенти.

Influencer Marketing срещу Content Marketing: Сравнителна диаграма

Резюме на Influencer Marketing срещу Content Marketing

Доброто съдържание помага да се ангажират хората на аванпостите и ги привлича към уебсайта, когато му дойде времето. В маркетинга и търговията съдържанието е крал. Вашият уебсайт е центърът на вашата вселена за маркетинг на съдържанието и това е мястото, където искате да върнете хората обратно-с много уникално, богато на информация съдържание, за да изградите доверието им. Същият е случаят с маркетинг на инфлуенсър, освен ако не привлечете експерт под формата на инфлуенсър за популяризиране на вашата марка - инфлуенсър може да бъде известна знаменитост или популярна сензация в социалните медии или просто всеки със значителна фенска база в средите на социалните медии . В края на деня, както маркетингът на съдържание, така и маркетингът на влиятелни хора работят ръка за ръка към обща цел-да популяризират съдържанието, за да получат желаните потенциални клиенти.

Вижте повече за: ,