Разлика между Индия и Япония

japan-culture Индия срещу Япония

Индия и Япония, разположени върху две географски области, имат голяма разлика помежду си. Въпреки че Индия и Япония може да покажат някои прилики в някои аспекти като семейния живот, и двете страни имат много различия.

Индия официално се нарича Република Индия и се намира в Южна Азия. Япония, която официално се нарича Nippon, е островна държава, която се намира в Източна Азия. Докато Индия е разделена на много държави, Япония е разделена на префектури. По площ Япония е много по -малка от Индия.

Докато Япония е архипелаг, Индия е част от по -голям субконтинент. Япония се състои от една раса. От друга страна, Индия се състои от много раси. За разлика от Япония, в Индия човек може да срещне много религии. Освен това в Индия кастовата система е много разпространена, което не се наблюдава в японското общество.

Във физическите характеристики има огромна разлика между хората.

Когато говорим за история, и Индия, и Япония имат огромна история. Но Индия беше под чужда власт в продължение на много години. От друга страна, Япония няма история на чужди нашествия.

Когато говорим за култура, културното лигиране на Япония може да бъде проследено до праисторическата култура Jomon. Индия също има огромна традиция и култура, която датира от цивилизацията на долината на Инд. Индийската култура се е развивала през вековете и е била повлияна от много други култури.

Когато сравняваме икономиката, Япония е по -икономически стабилна от Индия. Япония също е по -индустриализирана от Индия. Може да се каже също, че японците са по -трудолюбиви от индийците.

Индия и Япония не могат да бъдат сравнявани по никакъв начин, тъй като те са напълно различни във всички аспекти. Човек може да срещне различия във всички сфери на живота. Въпреки че Индия и Япония са разделени полюси, те също имат някои прилики. Например, и индийците, и японците придават голямо значение на семейството.

Резюме

1. Индия се намира в региона на Южна Азия. Япония се намира в Източна Азия.

2. Докато Япония е архипелаг, Индия е част от по -голям субконтинент.

3. Япония е по -икономически стабилна и по -индустриализирана от Индия.

4. Докато Индия е била под чуждо управление в продължение на много години, Япония няма история на чуждестранни нашествия.

5. Япония се състои от една раса. От друга страна, Индия се състои от много раси.

6. В Индия кастовата система е много разпространена, което не се наблюдава в японското общество.

26 коментара

 1. ХАЙЛ ЯАААААААААА ЯПОНИЯ ЗАВИНАГИ. СОБСТВУВА ИНДИЯ ПО ВСИЧКИ ПРАВИ НАЧИНИ. КОГАТО КАЗВАМ ВСЕКИ ПРАВИТЕ НАЧИНИ ... !!!!!!!!!! ....... ИМАЕМ ВИНАГИ ВЪВ ВСИЧКИ ПЪТИ ГОГГГГГГ !!!!!!!!!!!!

  • Напълно съм съгласен, че японците доминират индийците по отношение на икономическата стабилност и индустриализацията, но се моля да се размина по въпроса, че японците са по -трудолюбиви .. в Индия човек има по -малко възможности и трябва да работи много усилено, за да печели неговият хляб..новите идеи не преминават през прага на мислите поради липса на финансиране ... що се отнася до настоящето .. Япония се нуждае от Индия повече, отколкото Индия се нуждае от Япония..Япония трябва да установи силна връзка с Индия, за да създаде натиск върху Китай..иначе китайците ще продължават да ги тормозят така, както са направили !! и започват да превземат земята, която по право притежават !! От икономическа гледна точка японците са ЗАКЛЮЧЕНИ от 80 -те години на миналия век .. икономиката им е в застой и демографските проблеми ще допълнително декатализират растежа им. ПРЕДВАРИТЕЛНИЯТ КОМЕНТАР НЯМА НИКАКАВА НИ ДОКАЗАТЕЛ ПОДКРЕПЕТЕ го ... поне имайте малко уважение към другите, дори ако нямате такова за себе си ... Аригато гозаймас..благодаря за четенето ..

   • О, МОЛЯ ИНДИЯ Е ТРЕТА СВЕТОВНА ДЪРВА НА ГРАМОТИ и тя ще остане трета световна, гадна дупка на улицата до края на времето.

    В бъдеще Китай ще използва вашите нечовешки лайна като робски труд и източник на забавление, тъй като е толкова грозен и мирише на фекалии, точно както чернокожите бяха в САЩ и Запада преди 100 години.

    Индия не е нищо повече от държава от третия свят, която чака да бъде експлоатирана от Китай; да бъдат пуснати в зоологически градини, за да могат децата ни да сочат и да ви се смеят отвратителни парчета ходене в близост до разумни глупости.

    Глупавата кожа, притежавайки тази мегаломания да бъдеш суперсила, е най -голямата шега, която Западът някога е измислял. Признайте си, индианците са създадени да бъдат подложени на робство и работят в рамките на китайската канализационна система в близко бъдеще.

    Нямам търпение, когато икономиката на Индия се срине и изгори, тъй като гадната индийска зловонна миришеща рупия поскъпва от 100 до 1 USD. О, каква радост ще бъде да видите индийците да плачат, когато икономиката им падна от трилион на по -малко от 900 милиарда - по -малък от Тайван. ХА. Когато дойде този ден, обзалагам се, че всички вие, хиндооооооо националисти, ще извършите сенпаку или ще изплачете очите си и ще застанете на опашката в гнилите си кафяви градове, чакащи да си намерите работа в канализацията в Китай, където ще работите и ще живеете за останалите от твоите отвратителни калпави животи.

    • пазете расистките си мнения за себе си, арогантни мръсници!

    • Вие трябва да сте мюсюлманин или китайски човек, който иска да види плача на индуса. Това е, което ур ислям учи, че може да се види с вашите думи .. Аз съм индус и все още искам мюсюлманите да живеят правилно с всички любовта можеш да преминеш през бога ... просто не разпространявай омраза ..

     • Осъзнавате, че Индия има третото по големина население. Съгласен съм, че този човек е търсещ внимание фанатичен идиот, но това не означава, че е мюсюлманин или дори китайски.

    • Идиот ти си ... иди по дяволите !!!! Дори Бог няма да те приеме !!! Наистина си пълна глупост !!!! Ние, индийците, сме далеч по -добри от хора като вас. Не можеш наистина да разбиеш какво сме замислили. Ние сме технически експерти и ще намерим решения за всякакъв вид стоки. Моля, не бъдете груби и гледайте думите си ... Помислете, преди да говорите. Ние сме толкова мили и обичаме да уважаваме другите. Готови сме да научим добри неща от вас хора и винаги сме готови да разкрием нашите таланти. Не подценявайте силата на индианец !!

    • Кой си ти, откъде знаеш за сепуку, тъй като не си човек..Мисля, че имам право да те вдигна и да ти прережа гърлото ... Не, не трябва да те убивам, но да отрежа всяко парче от тялото ти, освен жизнените ти и наслаждавайте се да ви гледам как просите сепуку ... това ще бъде по -добре ... моля, кажете ми адреса си ... може да не изглежда така, но аз съм доста богат и знам основното за рязането на месо, тъй като съм в индустрията на гостоприемството от доста време ... така че с нетърпение очаквам вашия отговор ... Не обичам шеги и лъжи

    • О да? Тогава трябва да работите в нашите ТОАЛЕТИ !!!!!!!!

   • трябва да уважаваме другите означава, че уважаваме и себе си, това е истина

   • Напълно съм съгласен с теб за това, което си написал за японската икономика, но можеш да се обзаложиш с мен, когато казвам, че японците са работохолици от индийците. Мога да кажа това, защото уча в Япония и мога да говоря японски. тези хора тук работят усилено от средностатистически индианец.

    индийската култура е най -добрата и ние сме единствените хора в света, които приемат всичко емоционално. това е, което поддържа страната ни единна и могъща. ramdev yedunath

   • Съгласен съм с вас, хора, които смятат, че японците са трудолюбиви, всички говорят глупости и нямат ни най -малка представа, а също така не са никой, който да съди хората, които се подчиняват на тяхното мнение

  • НЕ СТРУВАШ

 2. Третата по големина икономика на индийския свят през 2014 г.

 3. 10 -те най -големи икономики в света 1. САЩ 2. верига 3. Индия 4. Германия 5.uk 6. Бразилия 7. Русия

  горди сме, че сме индиец

  • По номинален БВП, а не по ППС: първите 10 икономики през 2016 г. са: 1. САЩ 2. Китай 3. Япония 4. Германия 5. Великобритания 6. Франция 7. Индия

 4. Япония наистина е много заслужаваща похвала държава. Въпреки че като индиец се гордея със страната си и я считам за най -добрата нация в света, но също така е вярно, че Япония е много по -напред от Индия. В почти всеки благоприятен аспект Япония преобладава над Индия и най -хубавото е, че въпреки че е толкова напред от Индия, Япония никога не е показвала его за своята икономика и други неща. Там хората са много уважителни и също така уважават сърдечно индианците. Така че, хората, които проклинат Япония, те всъщност не знаят това „КАКВО Всъщност е ЯПОНИЯ !!!“. ОБИЧАМЕ ВИ ИНДИЯ И ЯПОНИЯ. ВИНАГИ ИСКАМЕ ДА СЕ ВИДИМ ДА БЪДЕМ МНОГО ДОБРИ ПРИЯТЕЛИ. :-)

 5. трябва да обичаме нашите индани

 6. Японците доминират индианците, а японците имат твърде много его в поведението си …………. „КАКВО Всъщност е Япония !!!“. ОБИЧАМЕ ВИ ИНДИЯ И ЯПОНИЯ. ВИНАГИ ИСКАМЕ ДА СЕ ВИДИМ ДА БЪДЕМ МНОГО ДОБРИ ПРИЯТЕЛИ. :-)

 7. Мисля, че Япония и Индия трябва да бъдат приятели ...

 8. Аз съм индиец, но бих отскочил до Япония, когато имам възможност. Обичам тяхната култура и богатата история. Плюс това, повечето хора там са много по -хубави. Спомням си, когато пътувах до Токио и хората там бяха толкова искрено мили. Тук обаче… .уу, не толкова xD

 9. Япония е икономически и технологично здрава. Семейната култура все още съществува в Япония, както и в Индия. Японците също уважават индианците. Никой там не нарушава собствените си правила. Тук политиците карат Индия да се влоши. Забележителностите и светилищата на наследството се съхраняват с голямо уважение. Дори генералният мениджър на компания ще пътува с пътнически влак без его. Няма шум във влака.

 10. Япония е страхотна страна. той изпреварва Индия в много отношения, но това не означава, че ще правим резки забележки един за друг. Мисля, че Япония и Индия трябва да бъдат приятели.

 11. Японците са най -лошата страна от Индия ... те нямат етика. Трудолюбиви като роби, но няма полза. Винаги ядат кървави суши. Индиите са много по -добри в много аспекти. Японското шоу на живо е идиотско и те са физически маниаци.

 12. Аз съм индиец. Вижте Япония е по -добра от нашата страна във всички аспекти. Чистите градове, заедно с красиви села, добре възпитани хора, те се подчиняват на правилата на страната, правителството им прави политики за благосъстоянието на хората. Защо са пред нас, защото тяхната гледна точка е много различна от нашата. Трябва да приемем реалността. Можем да научим много от тях.

 13. U каза, че японците са по -трудолюбиви от индийците, но това означава, че индийците не са трудолюбиви. По -рано по време на чуждото нашествие индианецът се бореше много ... колкото човек не може да си помисли. Така че диференцирайте, но моля, не казвайте, че една е добра или една е лоша държава. Всеки има своя специалност.

Вижте повече за: , , ,