Разлика между Индия и Франция

kovil-india Индия срещу Франция

Индия и Франция са на различни страни, които се различават по своите географски, културни, традиционни и политически характеристики.

Индия е официално известен като Република Индия, докато Франция е официално наречен като Френската република. Индия е страна в Южна Азия, и Франция се намира в западната част на Европа.

Като суверенна, социалистически, светска и демократична република, Индия е седмата по големина в страната в света, от географска гледна точка, а втората най-гъсто населената държава в света. От друга страна, Франция е унитарна, полу-президентска република. Това е най-голямата държава в Европейския съюз, и трети по големина в Европа.

Докато Индия е признала хинди и английски език за официални езици, Франция е признала само френски език като официален. Състоянието на Франция е сформирана през 1843 г. с Договора от Вердюн. Индия е древна страна и е бил колонизиран от британски, френски и португалски за един много дълъг период. Страната получи своята независимост от британците на 15 август 1947 г..

Друга разлика, която може да се види е, че Франция е развита страна, докато Индия е развиваща се страна. При сравняване на техните икономики, Франция има по-добра икономика от тази на Индия. Националният БВП на Франция е по-висока от тази на националния БВП на Индия.

Наименованието "Индия" е бил получен от думата "Инд", който е адаптиран от санскритска дума Sindhu. Е, има много теории за произхода на думата Франция. Думата Франция е термин, който е измислен от латинската дума "Francia", което означава земя на франките. Тя също така е казал, че Франция е произлязла от "frankon", прото-германски дума.

Е, Франция и Индия има много културни различия. За разлика от Франция, Индия има културен плурализъм, а хората са много по- абсорбирани в традиционни обичаи. В Индия, семейни ценности са много уважавани.

Резюме:

1. Като суверенна, социалистически, светска и демократична република, Индия е седмата по големина държава в света, на, от географска гледна точка, а втората най-гъсто населената държава в света. Франция е унитарна, полу-президентска република.

2. Докато Индия е признала хинди и английски език за официални езици, Франция е признала само френски език като официален.

3. Франция е развита страна, докато Индия е развиваща се страна.

4. При сравняване на техните икономики, Франция има по-добра икономика от тази на Индия.

5. За разлика от Франция, Индия има културен плурализъм, а хората са много абсорбират в традиционни обичаи.

6. В Индия, семейните ценности са много уважавани.

5 коментара

  1. Харесва ми

  2. Благодаря за цялата работа, вие правите на този сайт. Аз се позасмя, когато сложих "Франция" в полето за търсене и "Разлика между Индия и Франция" е първият хит. Има ли наистина хора, които бъркат двете страни?

  3. Изключително изискан информация.

  4. Аз харесвам много информация за Индия и Франция

  5. Хареса ми много информация

Вижте повече за: , ,