Разлика между Индия и Англия

kovil-india Индия срещу Англия

Само няколко души се объркват по отношение на разликата между страните Индия и Англия. Това е така, защото тези две нации са наистина далеч един от друг и не са толкова свързани помежду си.

Като начало Индия е федерална република и в същото време парламентарна демокрация, докато Англия практикува конституционна монархия. В тази връзка Индия има президент и премиер. Въпреки че Англия също има свой държавен глава под формата на министър -председател, тя има и символична глава на роялти под формата на управляващ монарх.

По отношение на хората, англичаните очевидно говорят английския роден език, докато хората в Индия използват хинди и различни други езици. Последният също джудже други нации, тъй като е наречен втората най -многолюдна нация в света. С повече от 1 000 000 000 души според оценката за 2008 г. Наистина, цялото население на Индия става все по -плътно един ден след друг. Обратно, Англия е сравнително добре с оценка на населението за 2008 г. на 51 000 000 плюс.

За да приюти огромен брой хора, Индия има късмета да бъде много голяма нация по отношение на размера на земята. Удивително е, че тя се нарежда на седмата по големина държава в света, като има общо над 3 милиона квадратни километра земя. Англия е доста по -малка нация с малко над 130 000 кв. Км. площ на земята.

Противно на това, което мнозина възприемат като бедна държава (поради неконтролируемо нарастващото си население) Индия е стабилна държава с четвъртия по големина БВП (ППС) в света. Това е още по -голямо спрямо собствената стойност на Англия за същата метрика. Въпреки това Англия изпреварва Индия по отношение на номиналния БВП, тъй като може да се похвали със стойност от 2,2 трилиона долара в сравнение с Индия от 1,2 трилиона долара.

И накрая, военната мощ несъмнено е по -видна в Англия, отколкото в Индия. Историята също говори много, тъй като това беше на 15 август 1947 г., когато Индия беше освободена от хватката на английското управление и поради това получи нейната независимост.

1. Индийското правителство е федерална република и демократичен парламент, докато Англия е конституционна монархия. 2. Хората от Индия говорят предимно хинди, докато англичаните говорят предимно английския народен език. 3. Индия има по -голямо население и обща площ в сравнение с Англия. 4. Англия има по -силна военна мощ и по -голяма икономика по отношение на номиналния БВП, за разлика от Индия. 5. Индия е била под властта на Англия в миналото, а не обратното.

128 коментара

 1. който пише, че Англия превъзхожда Индия по отношение на военните сили. Индийската отбрана ще отнеме само по -малко от 48 часа, за да изтрие картата на Англия от света.

  И това също е факт, господин.

  • да ..., благодаря, че ме подкрепи. ако Англия нямаше да ни завладее, нямаше да съществува както сега .. те си тръгват с нашата храна, пари

  • Англия открадна ракетата „Типу султан“ и я конструира обратно. Сега те се сравняват с Индия. моля, просто игнорирайте това сравнение. Не сравнявайте планината с малък пясъчен камък.

   • добре казано rahul, момчета, преди да започнете да сравнявате, моля, знайте пълните подробности за нашата страна.

   • как е Германия малък камък? и Китай планина?

   • Типпо Султан беше мюсюлмански господар, който преследваше немюсюлманското население, вие необразован червей. Отиди да прочетеш книга. Червените палта го убиха в канализация като куче и откраднаха богатството му, той умря на колене, молейки живота си покрит с мръсотия. Тогава Великобритания върна суверенитета на узурпираното кралско семейство, формирайки основата на Индия, която виждаме днес ... и че Сира, е ФАКТ! ;););)

  • Индия е най -развитата страна, но правителството е много корумпирано

   • разкажи ми за това, когато бях премиер на Индия, някой се опита да ме подкупи с пилешко стъпало за изстрелване на ядрени ракети в Бангладеш, но аз му казах да се върне на рехабилитация и той каза не, не, не, затова го ударих обратно в Гибралтар и продължих с работата си, следващото нещо, което знам, че ме заплашват, ще бъда нахлул от Путин, основният ми човек, така че бях като о, по дяволите, никой няма време за това, затова го ударих в лицето и избягах, това беше близък разговор, но в крайна сметка спасих цяла Индия и всички подправки по света, защото обичам червен пипер. не се притеснявайте, момчета, аз се грижа за вас „Винаги ви гледам“ голямо нещо за охлюви от monster inc

  • ХА… ха… ха… ха… Милион се смее. И затова Великобритания управлява Индия повече от 200 години…. Индия се бори да се бори с пакистанските терористи, които почти ежедневно опустошават индийската армия. Потърсете в Google за повече информация по тази тема.

   • Най -накрая малко рантоталии в нашия малък дебат.

   • LOL, безполезно създание !! Индийската армия носи кървав нос на терористите от време на време. Идиот. Индия е много по -могъща от Великобритания. Те имат военноморски рейтинг 76, ние имаме морски рейтинг 295. Нашият флот е толкова мощен, че британският флот ще бъде унищожен напълно, ако се изправи срещу нас. Нашите ВВС са значително по -силни от техните. Разполагаме с висококачествени военни самолети, а също така бързо обновяваме сегашния си флот. Армия? Ние контролираме бойното поле при ледника Сиахен, най -високото бойно поле на Земята. Достатъчно казано!!

  • rapiidddddddddddddddddddddd

  • Извинете ме, ако Индия превъзхожда военната си сила, как така беше под властта на британците толкова дълго? (PS Той пусна Индия, защото й беше писнало и беше краят на Студената война)

   • Това ли учат книгите в британските основни училища?

   • Извинете ме, първо, защото говорим за почти 70 години след независимостта. Знам, че ще се сблъскате с лошо храносмилане, но горчивият факт е, че Индия стана значително по -могъща от Великобритания през тези много години.

   • Преди да сравните нашата перлена Индия с вашия град Хитлер, трябва да знаете нашата история и кой да сравнява индийската армия с вашата армия, нашите войници живеят по границите и те са честни и помнят, когато ви караме да бягате от Индия хахаха мислите, че страната ви е по -добра Ние мислим, че страната ни е по -добра, но как можете да забравите, че сме ви помогнали 🙁 Много лош спомен, който имате

   • Защото по това време индийците не са били образовани и са вярвали в старата култура. По този начин британците се възползват, за да завладеят Индия и управляват около два века .........

   • Безполезно !!! Индия е най -богатата нация в историята Британците не са нищо друго освен бедни английски племена, които се преместват от една страна в друга в търсене на хляб. Тогава те дойдоха в Индия, виждайки нейното огромно богатство. С кръстосано изрязване те съставляват Индия в името на бизнеса. Всички богатства, които сега има Великобритания, са нищо друго освен да вземат от Индия. Така че винаги имайте предвид, че сегашното богатство на Великобритания е бившето богатство на Индия. Във всяка гледна точка Индия е най -голямата от Великобритания, не забравяйте това.

   • Приятел, както и да се казваш, знаеш, че Индия беше приятелска държава, която никога не отблъскваше, нито ще го прави в бъдеще, но британците бяха толкова алчни, че показаха външно лице на приятелски отношения с вътрешно намерение за алчност, което британците направиха #hitonback

  • Шегувате ли се, можете да видите Англия в световната война, но няма и следа от Индия ... Англия може да заличи Индия от картата на света ....

   • Чудя се как можете да живеете в миналото. Пич, просто провери статистическите данни, индийската армия има много повече връзка от британците и може да победи всеки ден в самостоятелна война.

    • Ти американец ли си? Аз съм по -китайски, отколкото си американски хаха. Срам за това, че традицията на индийската корупция беше включена в този форум. И дори не си много добър в това !!

  • Преди да изтриете другите, трябва да сте единни. и що се отнася до единството, индианците са на последно място. Така че мислете, че страната на милиони, управлявана от шепа чужденци, по -добре не говорете за изтриване на някого.

  • Благодаря ви, че отново подчертахте пълната липса на образователна интелигентност и разбиране на средния индианец. Много се радвам, че имате интернет и компютър, защото честно казано ми спестявате времето и усилията да се подигравам с вас. Много по -лесно е, когато пишете и го правите сами.

   Хиляда благословии за вашата глупост;););)

 2. Англия превъзхожда Индия по отношение на военната мощ? Тази статия е шега. На Индия ще е необходима консервативна оценка от една седмица, за да преодолее Англия и останалата част на Обединеното кралство. След десет години Англия ще бъде без значение. Вече е, това е просто лакей на Съединените щати.

  • Боже, бих искал да бях имал това ifonrmtiaon по -рано!

  • Изглежда индийците никога не се учат от историята, тъй като никога не са я чели или писали. Фий…. 2000 войници от Бабур победиха 50000 индианци в панипат ... Защо, защото индийците нямаха дисциплина и огнева мощ, тъй като Индия никога не инвестира в отбранителни изследвания. За да бъдете световна сила, имате нужда от дисциплинирана работна сила (не само от армията) на изследователи и промишлени работници, което е възможно, ако имате добри институции за обучение и трудолюбиво население. Моето възприемане на Индия като място, където тау седи на чаупал, отпива от наргиле и прегръща жени и раздава фетви, качества, които не отговарят на световна сила.

   • Ако това е вашето мнение, предполагам, че вероятно вече сте мъртви ... защото случаят беше, когато останалият свят живееше в пещери и носеше бананови листа

   • Просто защото тогава имаше омраза между индуистки мюсюлмани в провинция Бенгалия, британците се възползваха от това предимство и спечелиха битката

   • За да спечелите нещо, трябва да го попитате .. Показвайки хипокрация, заплахите са излишни. Ако стигнем дотам… Великобритания или друга държава нямаха много ресурси за издръжка и този глад ги накара да паднат на Бхарат (комбинирани Индия, Пакистан, Бангладеш) .. Който е самодостатъчен континент. И не са мислили за чужда намеса. . И не очаквахме големи мравки (британци) да дойдат от запад..на името на търговията ... Започнахте да плячкосвате, като показвате онова време оръжия, за които не сме наясно .. За да дам по -добър аргумент..Мисля, че тази платформа спечели няма да е достатъчно

  • Не забравяйте кой ви е продал всичките ви танкове, военни самолети и технологии. Ако някога Англия нападне Индия, просто се обадете на Бил Гейтс и той ще изключи всичките ви хардуерни изделия. Ще изглеждаш доста смешно да хвърляш камъни и копия, докато те осветяваш с 200 -килограмови бомби хаха. Не забравяйте, че Англия спаси Индия от петата на мюсюлманските имани и възстанови суверенитета ви. Индусите бяха роби от по -нисък клас, преди да ви освободим. Както и да е, в деня, в който спрем да ви изпращаме боклуците и рециклирането, няма да имате никакъв БВП. Така че не забравяйте кой ви е продал оръжията, дал ви е глобална икономика и все още ви изпраща милиарди долари помощ всяка година, която плаща за вашата космическа програма. Индия винаги ще бъде Англия малко ** ч хаха

  • Ей, глупаво овчарско същество, не правиш нищо за АНГЛИЯ. Те са изключително мощни от ИНДИЯ. Ти си нищо пред английската армия ..

 3. Англия не може да бъде по-силна от Индия по отношение на военната мощ. Индийският флот е много по-мощен от британския флот. Британската армия е много по-многобройна от индийската армия. ИАФ ще има изтребители FGFA, далеч по-превъзходни дори от F- 22 Raptors и F-35, а също и европейските MMRCA. Само Русия и Индия ще имат такива превъзходни самолети до 2020 г., дори и САЩ. От икономическа гледна точка Индия е четвъртата по големина икономика и се очаква да прекоси Япония до 2015 г., а Китай до 2020 г. Великобритания обаче е петата по големина икономика (по отношение на БВП). Това е само поради населението, че Индия е развиваща се страна, иначе досега щеше да е развита. Когато населението се стабилизира, това ще е развита държава.

 4. Англия е военна сила? Статията губи цялата си достоверност точно там. Англия ще стане собственост на Индия в рамките на дни, ако не и часове. Индианците ще ги тупнат във въздуха, морето и сушата, преди да бъдат изслушани от тила, за да разберат какво ги е ударило. Писателят трябва да направи повече изследвания за съответната военна сила на Индия и Великобритания. Индия е сред най -твърдите военни сили там. Битката между Англия и Индия дори няма да бъде честно състезание, ще бъде клане.

  • Ще бъде като клане. Нещо като клането на гърците, персите, арабите, моголите, португалците, френците и холандците. Спрете да живеете в земята на мечтите. Великобритания има стотици години военен опит. Великобритания разполага и с най -добре обучените войски в света. Индийската армия е куп недохранени плъхове, които никога не са водили истинска война. Ако поставите 100 000 британски войници срещу 100 000 индийски войници, индийските войски ще бъдат смазани като мухи.

   • U куп глупости .. Индия подкрепи Великобритания по време на Втората световна война и това беше заради индийската армия, британците натовариха много страни ... разберете вашите факти ... четете вестниците ... Индия има много по -добри бойни умения, а Великобритания е просто парче лайна и най -предпочитаната курва на Америка ... просто го потърсете в Google, ще го получите ... това не е Индия от 1920 -те години .. това е Индия от 21 -ви век

    • Ако Индия и Великобритания имаха война, Индия щеше да победи Великобритания за по -малко от седмица. През Втората световна война ние ви помогнахме, като изпратихме много войници. Колега, разберете правилните факти.

   • оооооооооо това е изгаряне

 5. Казвам ви как Англия ще спечели, те имат нещо, което Индия няма ... технология. просто потърсете BAE системи! о, къде Индия купува тяхното оборудване за обучение? емм .... BAE системи. А що се отнася до последния човек, ще ги победим по море, въздух и суша? направи ми услуга. Великобритания имат по -големи военновъздушни сили и малко по -малък флот, но са много по -добре обучени и по -напреднали. единственото нещо, което Индия има над Великобритания, е работна ръка и честно казано повечето от тях биха били само оръдие. Total Aircraft uk 1,891 индия 1,007 Total Naval Units uk 139 india 143 самолетоносачи 2uk 1india разрушители 11uk 8india фрегати 21uk 16india подводници 17uk 18india Patrol Coastal Craft 9uk 43india Mine Warfare Craft 18uk 12india Amphibious Operations Craft 13uk 7india

  Що се отнася до по -напредналите, прочетете това

  http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/politics/defence/3702683/Worlds-most-advanced-destroyer-handed-to-Royal-Navy.html

  • wtb indain армия ядрено оръжие! Сигурен ли си, че тогава Betta е Великобритания?

  • Неговата несравнима военна мощ в kk .. wen Индия е топ 2 военна сила в света ... rathr den naval+airforce.wer тя поставя ag n агресивна страна на uk n da.

  • Съжалявам Джон,

   Великобритания няма самолетоносач от днес. Те са бракувани. По думите на техния премиер те не могат да си ги позволят. Индия има една и изгражда още две, докато пиша. Просто е несправедливо да се сравняват тежкотоварните мощности на двете страни. Между другото, RAF оперира около 1100 самолета, а не 18–. Индийските ВВС са четвъртите по големина в света след ВВС на САЩ, Русия и PLAAF. По -голямата част от бойния флот на Обединеното кралство (превъзходство във въздуха) се състои от Panavia Tornado. Повечето от техните ЕПС са по поръчка. Индия, от друга страна, има повече от 8 ескадрили само от Su30MKI. За обучението на пилоти, мисля, че опитът на USAF, както и на RAF, AdA, IDAF говори много за индийските флайбои. Честно казано, няма набег. От техните системи за крилати ракети до AWACS, всичко е технически по -напреднало от всички британски области. Или искате да сравните Nimrods с Phalcons?

  • Също и Джон,

   Забравих да добавя, че Индия има повече от 20 амфибийни операции LPD, LPC вместо споменатите 7 u. Всъщност кралските морски пехотинци отиват в Индия да тренират. Не получавайте цифрите си от Globalfirepower. Това не е надеждна информация. Само моите два цента.

   Благодаря

  • добре човече но помислете как всичко това дойде за Великобритания..само от нашите пари..у сте безгрижни, момчета .. ако хората от Англия са родени за бащите им върнете нашия диамант Кохинор, който откраднахте от нас..индия беше 1000 пъти по -богата отколкото Англия, преди да ни завладеете ... ако искаме, може да обичаме пакистан ... но не и просяци .. Англия не може да се сравни с Индия ... като сравнение на куче с тигър ..

  • Оставете го, тъй като не можете да спечелите този дебат. Индия е много по -добра, тъй като има огромно население без реални работни места и винаги пълзи в интернет, за да публикува в всеки блог, че Индия е най -великата. Не можете да спорите с милиардно население.

   • Да, няма значение, макар че те крадат работните ви места и правителствата ви проявяват протекционизъм по този въпрос ... Насладете се на работата си (или може би ще ви се наложи) ...

   • НЕ СЕЕТЕ да спорите с милиардно силно доминиращо суверенно население.

   • Друго нещо, вие сте много по -малко, грозни крадци, които направиха всичко с парите, които откраднахте от ИНДИЯ „ВЕЛИКИЯТ“ …………………… ..,

  • по -добре разбери фактите, преди да напишеш тъп идиот ...

  • Ей, току -що купихме няколко оборудване за обучение в резултат на търговско сътрудничество. Повечето от тях се оказаха безполезни и неактуализирани, поради което индийската армия премахна BAE от своята оферта. Момчета, вие също разчитате на американците за вашите машини, тяхната армия по никакъв начин не е по -добра от нашата. Вие, момчета, решихте да се изтеглите от Афганистан, защото талибаните не са готови да се предадат, ние тук в Индия се борихме и завършихме различни групи като талибани и борбата все още продължава в Кашмир с такива групи, така че не смеете да говорите за това, че британската армия е по -опитна от индийската. Що се отнася до данните ви, те са напълно погрешни, може би сте получили цифрите от 70 -те години, когато икономиката на Индия беше затворена и санкционирана от американците. По -добре разберете фактите „приятелю“.

 6. Индия със сигурност е бедна държава, но военните им сили са твърде силни, не е нужно да сравняват Великобритания и Индия

  b'coz Индия доминира със сигурност във военното ведомство. ВРЪЗКА-попитайте пакистански хора.

 7. Смешно. Британците дори нямат танкове. Индия ще изпече британските войници, ще натъпче печеното им месо в белите им кожи, ще ги изпрати в Англия и ще накара майките им да изядат тялото на децата си за нула време.

  • Индия не би помислила/нанесла вреда на Великобритания. Великобритания е голяма и уважавана нация. Тъжно е да видим, че много индианци тук правят глупави коментари точно както правят промитите мозъци и заблудени пакистанци, когато чуят за Индия. Пожелавам голям успех на Великобритания. Индия трябва да се грижи за много проблеми и иска да има предвид само тези. Тя няма интерес да доказва превъзходство или да стане суперсила и т.н. Това са просто гражданите твърде горди и чувствителни към всякакви надежди за коментар.

 8. Не сравнявайте Индия с Англия, защото Индия е втората нарастваща сила в света със силно мощни оръжия, определено Англия ще изчезне от земята.

 9. Англия е по -добра. Той е много по -чист и организиран. Индия харчи твърде много пари за армията и недостатъчно за страната. Ако отидете в Индия, хората се разхождат по пътищата, кравите и кучетата по улиците блокират колите, бъгове навсякъде! Индийското правителство наистина трябва да си набави ИСТИНСКИ мозъци, защото точно сега, не мисля, че техният работи!

 10. Защо не отидете на война и да видите какво ще стане ??? Тъй като всички изглеждате толкова нетърпеливи да мразите и да се борите .. тогава го направете! Такива EGOS като твоите само ще жънат омраза и мизерия по света!

  • @ Jungle_Gypsy

   Просто обичам отговора ти, искаш ли да знаеш? Becoz, всички (не само Индия или Англия) обичат да се сравняват помежду си.

   Няма мир, няма любов, няма братство .. Толкова много омраза. Толкова много расисти. Иска ми се този свят да свърши. Хората са толкова егоистични. Вие, хората, мислите само за военна мощ, власт на монарх, власт, тази сила и всякакви глупости. Не съм заинтересован.

   Виждам красотата само в природата, а не във фалшива сила, създадена от различни страни. Никой не е постоянен тук, всеки трябва да умре. Защо не мислиш за разпространение на мир, любов.

   Его Его Его

   Да, отидете на война ... .die die die ... най -добрите решения пълзят. Поне бог мой ще се зарадва да ме види жив още. Но Исус сигурно плаче ...

 11. Това е най -глупавото нещо, британците ни управляваха няколко десетилетия, но ако те дойдат в Индия, ние ще ги смажем на парчета, видях много коментари тук, не казвам, че Индия не харчи в публичния сектор, сега се очертаваме като глобална сила и тъй като можете да видите, че британците не могат да държат икономиката си в настоящата икономическа криза, те се нуждаят от помощ от други страни, а от гледна точка на военната Индия е много по -добра, британците, които падат, не могат да харчат повече за военни, най -добрият им пример е, че отхвърлят много моряци от флота тъй като те дори не могат да им плащат заплата, но по отношение на HDI Англия засега е далеч по -добра!

  • Британците никога не са управлявали Индия, в продължение на 300 години са правили бизнес с нашите владетели. Беше сякаш индийските индуски владетели на малки държави искаха отмъщение от мюсюлманите, но армията им беше превъзхождана, британците им помогнаха да си върнат земята и на свой ред поискаха ресурси, които владетелите с удоволствие дават. Така че британските ученици си помислиха защо да не вземат ресурсите си директно, вместо да водят войната си, това е мястото, където те играха там политиката за разделяне и владение. Бритрийсерите никога не са водили война с никакви индианци без подкрепата на техните индийски врагове. Имаше само 4 войни на Англо -мисур, където бригаджиите претърпяха унизително поражение. Имахме предимство от ракетно -артилерийската система. Още през 1857 г., когато общността на пандитите беше разочарована от британти, използващи кравешка мазнина като патрон от патрони. 2 индийци изгониха британците от тяхната земя. Британците бяха просто хора с бизнес насоченост, които живееха в експлоатация на други и след това разказваха фалшиви истории за своя успех.

  • Покланям се смирено в присъствието на такъв grsesnaet.

 12. Добре, сега е време за образование, Индия има ядрени оръжия, точно както Великобритания, но Индия също има система за противоракетни ракети, каквато никоя от западноевропейската страна няма. На път сме да добавим ICBM към нашия арсенал, така че преди британците да потърсят съюзник близо до нас, който да ни свали, щяхме да взривим цяла Великобритания. Разполагаме с гео-сати, които ЕС също има, но не толкова ефективни, колкото нашите. Освен това имаме лазери против сателитни оръжия и превозни средства. Нашите сухопътни сили, военновъздушните сили и военноморските сили са просто гигантски пред нас. Вие имате само SAS, но те изобщо няма да отговарят на нашите специализирани сили.Още през 1936 г. SAS и морските тюлени са били обучавани от местни индийски племена в джунглата, пустинята и арктическата война. Ето защо нашето училище за борба с бунтовниците и войната в джунглата е най -доброто и най -търсено от всички (дори Spetznaz, USSOCOM и Зелените барети участваха в него) Просто в градската война вие, момчета, ни давате задна седалка, но като цяло можем r по -добре от теб как изобщо можеш да мислиш за такова сравнение ??? Подходящият въпрос трябва да бъде ЕС срещу Индия. Това би било конкуренция, тъй като артилерията, танковете, машините за сухопътна война са вашата област на специализация. Но тогава числата се появяват.

  • Това не бяха точно военноморските тюлени и SAS, а полк от специални сили, на който беше дадена база в Колката.

 13. Тази статия е само израз на национализма и по никакъв начин няма отношение към реалния живот.

 14. В заключение Индия е по -добра от Англия ...

 15. Индия очевидно е най -добрата ... край на прикритието !!!!

 16. според настоящата ситуация Великобритания дори няма да си помисли да води война с ИНДИЯ, тъй като икономиката на Обединеното кралство се контролира от евреи и индианци и друго нещо, което ИНДИЯ има смелостта да изтрие Великобритания за 48 часа, ако мисли, но като демократична нация ИНДИЯ не може да вземе тази стъпка ОСНОВЕН ФАКТ ............................... Индия ще се превърне в суперсила в следващите години

 17. Обединеното кралство може да мисли само за нападение на Индия с помощта на САЩ. В противен случай сравняването на военните сили на тези две страни е загуба на време. Можете да поставите кралско лице пред името на вашия флот и военновъздушни сили, но това няма да промени факта, че вие сега са нищо и скоро ще бъдат без значение. дори САЩ знаят това, затова САЩ поддържат добри отношения с Индия. Изправете се предвид фактите след Втората световна война Англия стана домашен любимец на САЩ. ха ха ха ха! можем да купонясваме в Бъкингамския дворец, когато пожелаем.

 18. LOL Обединеното кралство вече не са актуални като кучката на САЩ. Там само в положението, в което се намират в момента, защото са разграбили богатството на други страни, Индия от друга страна е на ръба да се превърне в суперсила.

 19. Току -що попаднах на този глупав дебат и се почувствах длъжен да добавя някаква реалистична обективност. Над 60% от индийците живеят с по -малко от 2 долара на ден, а някои тук искат да сравнят Индия с нация от първи свят. Неотдавнашното „икономическо чудо“ на Индия се дължи само на ниските разходи за труд на квалифицираните работници, което води до замяна на работната сила с квалифицирана технология на Запад, с нестандартна работна сила с ниско качество, която е готова да работи за фъстъци срещу дребни пари поради вкоренените национален „кастов манталитет“, който позволява това. Новооткритият форекс се използва за закупуване (западно, т.е. ?!) оръжие. Индия има балонна икономика и е в надпревара до дъното, което ще се случи веднага щом офшорният аутсорсинг от Запада намалее. Докато „дзингоистичните“ мързели с военни приказки показват индивиди, които се заблуждават с националистическо величие и това докато 60% от индийците гладуват и дори нямат собствена тоалетна. Не е тайна, че Индия не може да се сравнява със своите съседи и с твърде много неуспехи, т.е. изстрелване на сателити и космически изследвания и разработки (напр. Катастрофа за развитие на изтребител техас), предложение към фанатиците тук е да обмислят посланието на Великия Махатма - за мир, смирение, достойнство и доброта-в рамките на вашата собствена нация, преди вашата параноя и заблуда да ви навлезе в дълбока (е) купчина doo-doo.

  • В кой век живееш ??? Неговият глобализатор пич ... Съгласен, че индийската икономика процъфтява поради либерализацията и глобализацията, но също така и САЩ и Китай.

   И вашата статистика за 60 % население, гладуващо, 2 -те долара на ден, когато го конвертирате в индийски рупии, са доста над 100 рупии и месечно това се равнява на повече от 3000 INR, и като човек от Индия определено няма да гладувате с това много пари. Вместо това трябва да разчитате на линията на бедност, определена от нашата страна, според която около 30 % от населението ни е под прага на бедността. Сега, преди да започнете отново, около 30 % са огромен брой, Индия е огромна етнически много разнообразна държава и е демократична страна с коалиционна система. Така че определено напредъкът ще бъде бавен. Но ние стигаме до там и определено до 2020 - 2025 г. ще бъдем на много по -добро място. Дори САЩ, докато бяха млада държава, едва след независимостта, бяха в ужасно състояние както икономически, така и по отношение на стабилността (те дори бяха измъчвани от гражданска война), Индия досега не е виждала гражданска война, въпреки че е много разнообразна.

  • Вижте кой говори за технология. Ние индианците сме тези, които ви дадоха нула .номерна система .десетична система .yoga.medicine .etc ние сме тези, които преподават световната математика, има толкова много неща, че ако го напиша, списъкът ще не свършват. това също е предимство да бъдеш първата цивилизация в света, а не като британците, които са най -младите. момчетата не бяха доволни от собствената си страна, това е причината да искаш да управляваш всяка страна. има 40% от индийците в НАСА .Дните не са далеч, когато Индия ще бъде суперсила на света. И хинди е вторият по големина говорещ език. Най -богатият човек на Великобритания е индиец, а кралското семейство също има малко индийска кръв. Индийските ученици са най -умните деца в света.

   • If Indians are the smartest, how come India hasnt developed? Smart people wont only think about themselves(money wise). Also, from what angle are Indians the smartest? Please enlighten me. So what if a few Indians invented stuff used by the whole world, its not MOST Indians doing it, its a FEW. Smart People would not have let a SUPERPOWER like the UK invade their country!!

 20. India is most developing country but the government is very corrupted and the worst government after freedom

 21. who copaired india with england . India is most powerfull than england and remember the englandian are living with our money. THEY ARE THIVES. They stole so much money of india

 22. Who cares who is more powerful? The point is that people from both countries are suffering, more so in India. The people of the world need to unite and realise that the divide is caused by the government and not by the people of the country!!!

 23. Many Indians(Specially Hindus) think that they can carry out psychological warfare on others,in this case,the British,by posting such dumb comments.What they fail to realise is that all those who are interested in taking a sneak peek on India already know the facts which Mr Mike has pointed out and are having the heartiest laugh of their lives as each comment passes by.

  Now since you filthy sub-human Indians have dared to even think of something you would regret even after a BILLION LIVES. The British are an enemy which NOBODY WOULD EVEN DARE TO MESS WITH.Let me cite some egs:-

  During the Second World War,Adolf Hitler turned Nazi Germany into a powerful war machine which wreaked havoc on the then second most powerful nation on the planet,the USSR or Soviet Union.In fact,Soviet losses(which were the maximum among all warring nations)were only and only due to Germany. Read the link below :-

  http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_Germany_during_World_War_II

  The Nazis even bombed Britain day and night,but the British with its few resources and manpower were capable of thwarting the Nazi invasion even if Hitler decided to carry out Operation Sealion(the planned invasion of Great Britain).The link below indicates it :-

  http://en.wikipedia.org/wiki/The_Blitz

  But,the Brits,as they had the largest land empire ever in the history of mankind,never ever though of giving up.In the words of Britain's PM then,Mr Winston Churchill “We shall not flag or fail. We shall go on to the end. We shall fight in France, we shall fight on the seas and the oceans, we shall fight with growing confidence and growing strength in the air, we shall defend our island, whatever the cost may be. We shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender. ”

  Britain decided to teach the Nazis and the world a lesson they would NEVER FORGET :-

  http://en.wikipedia.org/wiki/Strategic_bombing_during_World_War_II#Germany_later_in_the_war

  http://en.wikipedia.org/wiki/Bombing_of_Dresden_in_World_War_II

  The above links are only about the British during the second world war.It does not talk about them during the first world war,or the invasion of all their colonies(including India),or the battle with Napolean which ultimately led to his defeat at the Battle of Waterloo(all this can be google searched) or their entire history altogether.

  Some dumb ass said that the British dont even have tanks.Let that butt head realise that the British were the ones WHO INVENTED THE TANKS during the first world war.

  Coming to India,post independance,India has had multiple wars(against Pakistan and China),but desperately required the help of the British to save their country from another enslavement or total ANNIHILATION .

  Also,take a look at some of the inventions made by the British in the past few centuries :-

  http://en.wikipedia.org/wiki/Lists_of_British_inventions

  In the above links,I have given just a micro part of what Britain can do when anyone decides to challenge her.Remember it is the 7th largest nation in the world by GDP,way ahead of India which is at no.10.

  For all those who foolishly decided to post such audacious comments,go through the military history of Britain and India and decide for yourself whether you DARE to even think of attacking Britain,LEST SHE DECIDES TO WIPE INDIA COMPLETELY FROM THE MAP OF THIS WORLD. If Britain decides to annihilate India completely,an observer from space would see a hole the size and shape of India stretching to the the Earth's core. REPENT YOU FILTHY SUB HUMAN INDIANS,REPENT…………REPENT.

  • grow up to future http://en.wikipedia.org/wiki/National_Power_Index

   now even pakistan can destroy uk in minutes

  • East or west india and england both are best

  • Oh…you British are invincible(laughs)and that's the reason Vikings crushed you to rubble(laughs again).

  • I am an Indian born and bred in the UK. Britain would have lost the war to the Nazis if it wasn't for the Indians. 800,000 Indians mainly Sikhs fought for the British. You mentioned Winston Churchill a great Prime Minister he even said that Britain owes a lot to the Indian soldiers especially the Sikhs for they came to the aid of Britain during both WW1 and WW2. SAS has only being going about 80-90 yrs if that which is nothing compared to the Sikhs who are a warrior race going for 500 yrs. I remember reading in the Guardian newspaper a few yrs ago that even Prince Charles wanted to make a battalion of just Sikhs. UK compared to Indian in terms of war will never happen. There is a lot of corruption in India, when you get stopped by the Police in India you can the Police, in England you will be given a very stern warning and your number will be marked. Peace to all.

 24. I wonder how could the BRITISH ever tolerate these infidel sub human Indian hindus when they dare to make such comments against them.Why dont you decide to enslave them all over again by nuking this country to atoms. Seems these asses have forgotten what has happened to them until 1947. The reason Gandhi undertook the peaceful non violent struggle against the British was bcoz he knew the power of the British Empire and non violence from the part of Indians could be JUST THE LAST OPTION FOR THEM.

  • dont be part of history

   reality is today even pakistan or afghanistan can defeat weak countries like england

 25. INDIA……YOU HAVE SIGNED YOUR TOTAL EXTERMINATION CERTIFICATE BY DARING TO CHALLENGE THE BRITISH.NOT ONE INDIAN WILL BE SPARED.ALL OF YOU WOULD BE VAPORISED.

  • Hey you pussies englandians don't dare to fight with our 2nd larpest army,3rd largest navy and airforce with a lot of advance jets,stealth fighters and supersonic missile brahos with a tremendous amt. Of artillery increasing day by day you fools only knows to cheat and to steal.

   • They will vaporise India…hahaha aahahaha….Nyc joke buddy…..you must write a jokebook instead of posting such funny comments here….It will take only 48….remember Only 48 hours….and there will be no sign of uk on the globe…….GROW UP buddy……..

  • Look who is talking about techonology .we Indians are the ones that gave u zero .number system .decimal system .yoga.medicine .etc we ar the ones who taught the world maths there are so many things that if I type it the list will not end .theres also an advantage of being the first civilization of the world not like u British who are the youngest .u guys were not happy with ur own country that's the reason u wanted to rule every country.there are 40% of Indians in NASA .the days are not far when India will be the superpower of the world.and Hindi is the second largest speaking language.the richest person of Britain is an Indian and the royal family also has some Indian blood.

  • England is a lovely nation. India is a nation in making. Please don't pay attention to over excited Indian expressing superiority. England is more literate and open society than India but India is not bad society either and will hopefully get much better. If we are looking for division, distinction or discrimination, there will be a ton of reasons to either using geography as a base or colour or caste or faith etc but no one is perfect and we are one human race. It's just a matter of how big one thinks.

   My advise is too ignore/explain those who think little if you can and I will also like to apologise for not so nice comments by Indians. Добър ден.

 26. @Randeep

  You fool,dont you know from where did you get all these so 'advanced jets','stealth fighters' & 'supersonic missiles'???? The answer is from RUSSIA & ISRAEL,as well as large borrowing of arms & ammunition from Europe & the US.70% of India's military is imported(DO A GOOGLE SEARCH TO FETCH THESE FACTS)

  None of this technology is indigenously Indian,except for the HAL Tejas,which has parts made abroad.REMEMBER THE NEXT TIME BEFORE YOU PASS SUCH AN AUDACIOUS COMMENT.

 27. now everyone take on wikipedia's fact:: http://en.wikipedia.org/wiki/National_Power_Index

  this show india is superior to british

 28. All white englandian fools are talking about history….Its not 19th century when England was a Great power in the world, at that time Japan, Germany were also major power…But now Its 21st century…All things has changed…U white fools…Be modern…

 29. Guys chill india n england wil not f8…im frm india..i like royal england n love my india but i hate nly terrorist..india..is developing fast terrorist..both r strong nation..

 30. How many of ur family member are in war…if ur dad n brother wil die u wil knw wat is war so send me request on fb n lets b friends

 31. U indians,ur fools.war is not be fought base on land size or population.indians don't near d british at all,technologically they r advance than,their soldiers r well trained,their economy is far better than ur own Their currency is d highiest in d world.if u go into war wt them they wil definitely defeat u due to those variable,indian economy wil defeat indian nd povety wil be times 10.indian dt cannot fight pakistan is thinking of fighting uk,india dt chinese army rubbish during border dspute can't fight advanced uk.a pin may be small but a chicken cannot swallow it.uk is better

 32. @Jack and @Exterminator

  Being English myself,I'm dead sure that u guys are masquerading as British racists,but in reality u aren't.I know of countless British racists who try to exercise their muscles with others,but wouldn't even think of stuff which u guys have written….issuing threats to others. BE OPEN TO WHO U ARE IN REALITY RATHER THAN TRYING TO SHAME OUR NAME ACROSS THE GLOBE BY ENGAGING IN SUCH CHEAP STUFF,ESPECIALLY IN THE MINDSET OF INDIANS.

  Look guys,Indians & others,I am not here trying to highlight who is better & who isn't,but remember that today is the age of globalization & one of the highlights of globalization is the element of HUMANITY. Let us forget our primitive & barbarian mindsets which forces us to harbor grudges & hatred in our mindsets & embrace the concept of humanity & one-nness. Let us set aside the concept of nation,race,religion,etc & be more open.There is no doubt of the fact that once Britian was a global power which dominated most of the world throughout the past few centuries,but today other nations are catching up,such as India,China,Japan or the other BRICS nations. Although the differences between India and Britian are immense,we must look & embrace the positive stuff in both rather than focusing on the cons.

  I WOULD LIKE TO APOLOGISE TO THE INDIANS FOR WHAT FAKES LIKE JACK & EXTERMINATOR HAVE POSTED,PRETENDING TO BE BRITISH. Please ignore these comments & I assure you,no British/English would ever write such stuff,no matter the pride or racism in a few of them.

  SINCERE APOLOGIES ONCE AGAIN…….

  • @British Humanitarian: It shouldn't matter to a literate person even if someone did say bad about Indians. I too want to apologize for clearly disrespectful and untrue comments by Indians.

 33. @Jack and @Exterminator

  Being English myself,I'm dead sure that u guys are masquerading as British racists,but in reality u aren't.I know of countless British racists who try to exercise their muscles with others,but wouldn't even think of stuff which u guys have written….issuing threats to others. BE OPEN TO WHO U ARE IN REALITY RATHER THAN TRYING TO SHAME OUR NAME ACROSS THE GLOBE BY ENGAGING IN SUCH CHEAP STUFF,ESPECIALLY IN THE MINDSET OF INDIANS.

  Look guys,Indians & others,I am not here trying to highlight who is better & who isn't,but remember that today is the age of globalization & one of the highlights of globalization is the element of HUMANITY. Let us forget our primitive & barbarian mindsets which forces us to harbor grudges & hatred in our mindsets & embrace the concept of humanity & one-nness. Let us set aside the concept of nation,race,religion,etc & be more open.There is no doubt of the fact that once Britian was a global power which dominated most of the world throughout the past few centuries,but today other nations are catching up,such as India,China,Japan or the other BRICS nations. Although the differences between India and Britian are immense,we must look & embrace the positive stuff in both rather than focusing on the cons. Especially in the case of India,it is a rising power & not the same which the British ruled until 67 years ago.

  I WOULD LIKE TO APOLOGISE TO THE INDIANS FOR WHAT FAKES LIKE JACK & EXTERMINATOR HAVE POSTED,PRETENDING TO BE BRITISH. Please ignore these comments & I assure you,no British/English would ever write such stuff,no matter the pride or racism in a few of them.

  SINCERE APOLOGIES ONCE AGAIN…….

 34. @Jack & @Exterminator

  Gosh! Just cant believe tht there can b guys like u pretending to be british racists & write such horrible stuff of threatening to destroy & annihilate in the name of Britain. Kinda completely agree with British humanitarian on this.An absolute shame on u guys who are hell bent on destroying,shaming & corrupting d name of the English worldwide,specially in the minds & hearts of Indians.

  And BTW,India is too huge to be destroyed by Britian,specially when India is on the peak of the emerging world economies,& moreover,a nuclear power. Being English myself,i have no qualms in admitting this fact.

  Also,I hope & ensure for everlasting peace between India 7 Britian.No more war guys…….the world has witnessed enough of them.Its time for peace & humanity to reign supreme.

  I too join my friend British humanitarian in apologizing to the Indians for what wimps like Jack & Exterminator have written.I assure my Indian friends tht these guys are not British or English in any angle. None of us would ever even think of writing so…..

  • Its really gud to see all of u guyz that u guyz hav a pure feelings about ur country , doesnot matter its uk or india . Luving ur country is something highly appreciatable . Being an Indian our war is with terrorism lyk ISIS .

   I luv uk a lot because my gf is from uk . Hehe .

   Anyways guys luv urself , luv ur country , luv all .

   Being human !!!

 35. Hey Jack & Exterminator,u guys think that posting such dumb comments cud hold any weight. India today is much more strong & powerful than it was until 1947,the year they got their independence. As far as I know, they have recently developed ICBM's capable of nearly striking at Britain.This itself gives a serious threat.Moreover,India's GDP is skyrocketing evry year,enough to bring Britain down their knees.

  And secondly,majority of Indians,who are hindus & Sikhs living in the UK are a very peaceful & tolearant,specially in the case of hindus. They have been very friendly to us & I don't think any other community,Muslims in particular wud b as friendly(hey I don't have anything against them or Islam) If u read India's history,the Hindus are the ones who hv borne the brunt of invasions & genocides,& us English too shamelessly hv paid a part in that,besides the positive contributions to the nation.Despite all this ,they hv no feelings of vengeance in their hearts & are willing to accept all humans ,irrespective of race,religion,caste,etc as their brothers & sisters.They indeed deserve a lot of respect in accordance with their history.

  AND BTW,I join British humanitarian & trendy in de-recognizing u guys as British,u may not b an Indian disguising as them but definitely of non English descent.

 36. England armed force is neraly ten times smaller then Indian armed force and minimum age in england to join army is 16 yrs and in india is nearly 17.5 years

 37. Indian sorry launched too…really appreciate the gesture made by likes of Brit him and trendy…peace

 38. England won the both World wars because 5 million Indians and Nepalese fought for the British in Europe,middle east,Africa and in Asia against Japanese . Even Churchill praised the bravery of Indians. India will surely defeat England.

 39. Ladies and gentlemen. Lets all leave history as it was the pasted. India is MOTHER INDIA. it will love you, feed you, nurture you and be there for you. Wars are like my dick is bigger than your. Or my tits are bigger than yours. We are all humans and history has proved wars don't solve shit. If we all stand hand in hand what a beautiful world we could create, yes every country has its own ways, so leave them to it. But we have the likes of America and England that think they are better that the other countries. Well in reality that's far from right. They have raped alot of countries in the past for there greed. But time has come when the past catches up with you. In time to come be prepared to be raped your self. India we love you xxxxx

 40. India will win for UK from Military power, i bilive that india is developing country, but military power has more strong developed country, officelly, We can just say india will can debated UK, and also say india will developed country in the year 2020 other than UK……[email protected]

 41. UK is just way too better in terms of everything from per capita income to industrialisation and the living conditions here. Ik UK is the fifth best military but India is the fourth best but still UK is way too betta in other aspects. If a war occurs btw UK and India UK will still win cuz of monarchy if you dumb Indians know the concept of commonwealth realm of which 16 nations are part of Canada Australia and new Zealand. These all militaries will crush India like a can at one order of our British monarch so gtfo from here you pakis.

  • I live in the UK and I am Indian you smelly sheep shagging Welsh fart. India can crush UK if they wanted to . Pakistan said they will send a few Nukes to India and the Indian Defence Minister said we can take a bomb or two but India will survive but if we sent a few of our Nukes to Pakistan there will be no Pakistan and the same for the UK. I will fight for the UK but not against Indian where my ancestors come from. Do you think any of those countries in the CW will help the UK and risk a war in their on homelands for the UK. If you think so you a dumb fuck. India has unity with Russia and have a pact to help each other in case there is a war. Even the USA supported Pakistan and sent warships to the Indian Ocean to back up Pakistan against a war with India, they backed off when Russia sent a couple of submarines to the area. USA spends 6X on their military budget then any other country and they backed off. What the fuck could the UK and perhaps a few if any CW countries can do. Идиот.

  • Britain sucks …….

 42. idiots in india people are so kind and sexy

 43. One race HUMAN two types GOOD an BAD always respect your elders an love the young never cause HARM to anyone that's what makes us humane…. hindustan should be one like in my grandfathers day then they could tell evil leaders all over the world to stop all wars an conflicts…. i personally hold American government and Israeli evil corps for most wars… hence the mindless insults by retards on here… almylv

 44. it is not right to say that england is much more than India because difference is wrong between the two mainly on the basis of Military.

Обратни обрати

 1. Difference Between Great Britain and the United Kingdom | Разлика между | Great Britain vs the United Kingdom
 2. Difference Between York Rite and Scottish Rite | Разлика между | York Rite vs Scottish Rite
 3. Difference Between IAS and IFRS | Разлика между | IAS vs IFRS

See more about : , ,