Разлика между Индия и Канада

Canada

Канада

Индия срещу Канада

Индия е една от най -старите оцелели цивилизации в света. Смята се, че е на поне 10 000 години. Канада е сравнително нова, тъй като е създадена след откриването на северноамериканския континент. Населението на Канада се състои от много етнически групи като французи, англичани, германци, украинци и индийци.

През годините много индийци са мигрирали в Канада и работят там като ценни членове на общността. Главни сред имигрантите от Индия са сикхите и гуджаратците. Те съставляват по -голямата част от „хората от индийски произход“ (PIOs) в Канада. Не много канадски граждани са заселени в Индия и повечето идват за работа, удоволствие или пътуване.

И Канада, и Индия са големи страни. Населението на Канада е по -малко в сравнение с това на Индия , може би еквивалент само на 1 от 29 -те странни населени държави в Индия. Индия има повече от 200 езика и десетки официални езици. Канада има предимно само английски и френски език.

Канада има по -добър стандарт на живот и това е причината за миграцията на хора от Индия в Канада. Столицата на Индия е Ню Делхи, а на Канада - Отава. Климатът на Канада варира от умерен до субарктичен до арктически. Казват, че можете да отидете на ски, планинско катерене, сърф и горски преходи всичко в един ден, защото тези различни региони не са твърде далеч един от друг. Индия също има такъв климат, но те са географски далеч една от друга. На север има Хималаите, които са студени. На юг има задни води и зеленина. На запад има големи пустини. Индия има вода от три страни, тъй като е полуостров .

Факти

Има много неправителствени организации между Индия и Канада и дипломатическите отношения между страните никога не са били по-добри. Ядрената сделка току -що беше подписана и това проправя пътя за по -нататъшно сътрудничество в областта на технологиите, науката, военните и отбранителните връзки между двете нации. Дивали се празнува редовно в канадския парламент. В днешно време хората предпочитат да мигрират в Канада, защото в сравнение с САЩ, Великобритания, Австралия и други развити страни, тя опрости законите за смяна на местоживеенето.

Безработицата в Канада е 8,5% през 2008 г., докато в Индия е 6,8%. Канадската инфлация е едва 1% през 2008 г., докато индийската е много висока - 6%.

Цветовете на флага на Канада са червено и бяло. Неговият символ е кленов лист. Цветовете на флага на Индия са шафран, зелено, бяло и синьо, а неговият символ е чакра или колело на просперитет и развитие.

Поради по -добър стандарт на живот, образование и инфраструктура, по -малко бюрокрация, червен тапизъм, корупция и население, хората предпочитат Канада и мигрират там.

6 коментара

  1. Фантастични предложения, научих много от детайлите. Някой знае ли дали моят асистент може да получи примерна версия на MI FOC 115 за завършване?

  2. Цивилизацията в Канада съществува още от ледниковите векове - племената от Азия и Мезоамерика мигрират, когато земята е замръзнала и са оставени блокирани в региона, след като ледът се стопи. Тези племена поддържат своята култура до пристигането на европейците - първоначално с викингите, открили Гренландия, а по -късно с европейските изследователи. Съществуващата култура е тази, която е донесена в колониалните времена и модернизирана с времето. Така че културата се промени, но цивилизацията съществува от праисторически времена.

Обратни обрати

  1. Разлика между Вълк и Върколак | Разлика между | Вълк срещу Върколак
  2. Разлика между градска и селска Индия | Разлика между | Градски срещу селска Индия
  3. Разлика между градски и крайградски | Разлика между | Градски срещу крайградски
  4. Разлика между САЩ и Канада | Разлика между | САЩ срещу Канада

Вижте повече за: , , ,