Разлика между Индия и Америка

kovil-india Индия срещу Америка

Индийските и американските градски аранжименти са доста различни един от друг. В Америка те обикновено следват подреждането на зонирането, където работното място и магазините за хранителни стоки се намират на различно от къщите място. Вие се нуждаете , за да изгони в кола в ред , за да си купите нещата, които ви трябват. В Индия къщите се намират на същото място, където магазините са разпръснати наоколо. Можете просто да излезете от къщата си и да си купите храна в близкия малък магазин. Автомобилите и други високотехнологични автомобили не са необходимост в Индия.

Начинът на живот в Индия е по -евтин в сравнение с Америка. Американският долар се равнява на 45,44 индийски рупии. Ако наемате апартамент в Индия, това е около 30 000 до 50 000 рупии, тоест от 658,690 до 1 097,81 щатски долара. Това ще бъде за тристаен апартамент, намиращ се в добър квартал. От друга страна, апартамент с 2 спални в Америка струва 2500 щатски долара. Образованието е по -скъпо в Индия, отколкото в Америка. Публично училище с система, която не е толкова добра, е около 30 000 до 70 000 индийски рупии ($ 658,690 до $ 1 536,94) годишно. По -ексклузивното училище има такса за обучение от 90 000 до 200 000 рупии (1 976,07 до 4 391,27 долара) годишно. За бакалавърска степен таксата за попечителство е 200 000 до 500 000 рупии (4 391,27 до 10 978,1 долара) за цялата година. Системата за обучение също е толкова широка, че учениците не могат да намерят време за други извънкласни дейности.

Храната е сравнително по -евтина в Индия; за семейство с четири члена ще ви струва 15 000 до 20 000 рупии ($ 329,345 до $ 439,127). Наемането на някой, който да почисти къщата ви в Америка, струва 50 долара (2, 277,24 рупии) за всяко посещение и 60 до 75 долара (2, 732,69 до 3, 415,86 рупии) за седмично посещение. В Индия можете да помолите някой да върши домакинската работа за един месец само с 4000 рупии (87,83 долара). Можете да имате отлично здравеопазване в Америка, само на по -висока цена. Медицинските сметки обикновено се плащат чрез застраховки. В Индия можете да посетите лекар само за 100 рупии (2,195 долара). Получаването на застраховка за плащане на медицински сметки не е обичайно в Индия. Макар и по -евтино, рискът от получаване на най -доброто качество на медицинската помощ е заложен.

Заплатите за редовен служител в Америка са няколко пъти по -високи от заплатите в Индия. Ето защо начинът на живот в Америка е много по -висок в сравнение с други страни.

От векове в Индия е имало обичай да урежда бракове на децата си. Обикновено родителите биха избрали съпруг или съпруга на детето си да бъде. За разлика от американците, които основават брачния си живот на това как се чувстват; Индийците го основават чрез класовия статус на своите семейства. Свободата в Америка се ползва изобилно, стига да не нарушава правата на другите. В Индия правителството получава повече правомощия да ограничава независимостта на хората, тъй като решението им е по -заложено в тяхната конституция.

Резюме:

1. В Индия работните места и магазините се намират в близост до индийските домове, докато в Америка къщите са отделени от магазините за работа и хранителни стоки.

2. Начинът на живот в Америка е скъп в сравнение с Индия.

3. Образованието струва повече в Индия, отколкото в Америка.

4. Храната е по -евтина в Индия.

5. Можете да имате най -доброто качество на медицинска помощ в Америка на по -висока цена, със застраховка за плащане на сметките. В Индия медицинските грижи са по -евтини и обикновено се плащат в брой.

6. Заплатите в Америка са по -високи от тези в Индия.

7. Индийските бракове обикновено се основават на социалния статус на семействата, докато за американците той се основава на техните емоции.

8. Свободата се ползва много в Америка, докато в Индия правителството получава най -високите правомощия да ограничава свободата сред индианците.

124 коментара

 1. Половината от живота си съм живял в Америка, а другата половина в Хайдерабад, Индия. Бих искал да отбележа, че въпреки че образованието е по -скъпо в Индия чрез средното образование, САЩ повече от това компенсират със своите прекомерни такси за бакалавърски и магистърски курсове. Това е всичко, което имам за сега, но ще се опитам да се върна скоро.

  • Да! вие сте прави, но нещата са там, че в Индия хората не печелят с достатъчно пари, за да плащат за колаж. Вземането на заем е много по -голямо главоболие в Индия, отколкото в САЩ (поради корупция и други причини). Ако баща ти трябваше да печели в Америка, а ти да учиш в Индия, можеш да завършиш времето си в колежа и да учиш йони и всички тези неща със същото заплащане, което ще завършиш една година на колаж в Америка.

  • Толкова добре

 2. Образованието е най -евтиното в Индия Моята училищна такса беше 800 рупии годишно (не е общинско училище, а добро уважавано училище), което е около 20 долара, което струва 20 ледени сандвича.

  Говорейки за брак, повече от половината бракове в САЩ завършват с развод. Какъв срам. Социалният живот е много по -добър в Индия.

  Моралът на историята ИНДИЯ е много по -добър от АМЕРИКА. Джай Хинд

  • това беше наистина хубаво. Обичам моята Индия. . .и ние трябва да се опитаме да получим Индия номер 1 на света. . .

   • какво №1 какво №1 в корупция №1 в престъпление №1 в гладен №1

    • Е, дори след като беше номер 1 в това нещо, за една точка, за която да говорим, дори след корупцията, икономическият контрол на Индия е много по -добър от САЩ, Второ, дори след престъпления, Индия има по -малко расистки престъпления (извън религията) в сравнение с САЩ, дори след глад няма да намерите много големи проблеми в Индия, където, както в САЩ, има забележки, изложени на повечето места за храна. Без застраховка можете да живеете в Индия, но в САЩ застраховката е най -големият проблем и с една дума това е вид корупция. Аз съм в САЩ и имам толкова много задължения. Индия е наистина демократична, докато САЩ се преструват на демокрация. В САЩ никога не е имало сила на жените, но в Индия имахме жени президент, жени премиер, жени правителство в няколко държави. Сега кой е номер 1 в действителност, ако говорите за всичко заедно.

     • Някой не е писал расизъм. Индия е най -голямата расистка страна, която потиска така наречените хора от висшата каста въз основа на резерви. Мисля, че Индия трябва да бъде разделена или поне отделна държава, където няма резерви. Хората, които искат да се състезават открито, могат да бъдат в това състояние

     • Това, за което говорите, е кастовата система. Има разлика между кастовата система и расизма !!!. В расизма те дискриминират или изпитват омраза към хора от някакъв „етнос“, език и т.н. Особено към мигрантите. САЩ са далеч по -расистки от Индия. Те имат толкова много омраза към мюсюлманите, арабския народ, азиатците (индийци, пакистанци и др.). Да, Индия също има религиозна омраза, но тя е много ниска в сравнение с САЩ по отношение на пропорциите. Единственото нещо в Индия е системата на кастата, която също бавно изчезва …… Надявам се, че сте разбрали

     • религиозното престъпление е расизъм!

   • Доста съм впечатлен от коментара ви bt, ние трябва да направим нашата правителствена инфраструктура силна, като влезем в политиката bcoz повечето от нашите политици са над 30 години, така че ако младите идват в политиката, ние ще бъдем първата мощна държава в света и ние трябва да направим нашата обществото чисто и учтиво както във физическо, така и в психическо отношение

  • Това е така, защото в Индия е такова табу да се разведе. Ако една средностатистическа индийка реши да сложи край на нещастния си брак, това е приказката за града и обектът на погледи. Всички биха се отнасяли към нея като към безхаберин, без морал и ужасно възпитание. Цялото семейство ще бъде засрамено.

   В обобщение, на разведена жена в град или село от ниво 2 в Индия (по-голямата част от района на ИНДИЯ и населението на Индия се състои от тези две, разбира се), ще бъде даден същия вид лечение на изложена жена-педофилен хищник в САЩ би получил. Нищо чудно, че жените мълчат и преживяват нещастен живот в нашата „велика“ и „цивилизована“ нация.

   В САЩ обаче серийните моногамни ангажименти проявяват толерантност и мисля, че това е здравословното за психиката на хората като цяло.

   • категорично съм съгласен

   • Вярвам, че уредените бракове работят и има твърди психологически доказателства защо те извършват инфактна работа, аз се свеждам до естествени конструкции на човешката природа. Нека разбием тази статистика на това как те се вписват в човешката психика, тъй като като хора е част от нашата природа да предпочитаме семейството. Виждате ли, това се свежда до еволюционната психология на нашите предци, където познатото означаваше сигурност, безопасност, комфорт и гостоприемство, защото познатото беше нашият роднина. Като човешки същества ние естествено сме привлечени от други, подобни на нашите родители. Например, ако едно момиче притежава функции, които ви напомнят за майка ви, този човек ще стане много по -привлечен от това момиче и същото за дъщерите и бащите. Тъй като предпочитаме познатото, родителите много по -вероятно ще изберат кандидати, за които смятат, че споделят общи интереси и аспекти на личността със себе си, някой, с когото могат да се свържат. От своя страна, тъй като родителите ще предпочитат и обожават кандидат, който смятат за познат и подобен на тях, това ще генерира повече привличане от дъщерята или сина поради сходните черти на тези млади възрастни родители. Тъй като това е едно психологическо обяснение зад това, оставих най -силно участника за последно, това е феномен, човешката психика, известна като „Психологията на неизбежността и неотменяемостта на решението“. Като хора, когато чувстваме, че нещо е неизбежно, ние естествено ще генерираме основания за това защо това конкретно нещо, с което сме заседнали, е добро. Причините за това са в индийската брачна система, защото тъй като бракът се поддържа на толкова висок стандарт, защото не само се развеждате с половинката си, вие се развеждате със семейства и това е голям натиск да се постави в чинията. Въпреки това, ако можете да намерите нещо добро в постоянното решение, което току -що сте взели, можете да избегнете тежкото нещастие да прекарате остатъка от живота си с някой, който не ви харесва, и да го разкажете на родителите си, че изборът просто не е бил добър достатъчно. На писта за залагане на кон беше направен изследователски експеримент, в който хората бяха попитани преди и след това, след като са сложили пари на коня си колко са уверени, че конят им ще спечели. По -добрите, които бяха интервюирани, след като залогът вече беше направен, бяха много по -уверени в коня, за който наскоро не бяха толкова сигурни. Както можете да видите, уреденият брак е много по -вероятно да работи поради нашата човешка природа по отношение на обстоятелствата, в които сме поставени, и затова уредените бракове работят в моя контекст.

   • Преди да започна това искам да кажа, че харесвам само индийската клатура .. всичко, което пиша тук е вярно и само като казвам, че можеш, не промениш факта. Прия к, прочетох всички коментари за Индия и Америка, но не съм съгласен съм с две думи ГОЛЯМ и ЦИВИЛИЗИРАН. Поставям светлина върху тези две думи. ИНДИЯ Е ВЕЛИКА И ЦИВИЛИЗИРАНА: 1. От 1947 г. Индия е постигнала голям напредък в населението: от 37 милиона на 1 арабски 31кроре и все още продължава и продължава. 2. Индия има средна заплата от 1265 долара годишно и е на 138 място в света. 3. Когато кацнете например в Мумбай, първото нещо, което виждате, са бедните квартали около летището. Наистина ли? Предполага се, че най -богатият град в Индия има бедни квартали около летището си. Нищо чудно, че чужденците имат лошо впечатление за Индия. 4. Индия е сред най -корумпираните страни в света. 5. Резултатът на Индия в рейтингите на Transparency International е 3.3, в сравнение с Singapores 9.3 и дори 7.2 на Чили. Колкото по -близо е резултатът до нула, толкова по -корумпирана е страната. 6. Индия всъщност НАДЪЛЖАВА този списък, като 217 милиона от нейните хора са недохранени. Най -близо до Индия в този списък е Китай със 154 милиона души или целият континент Африка, който има повече хора с недохранване от Индия. На цял континент има повече хора с недохранване от Индия. И така, как не сме наясно с това? Всички просто натискат тази информация в тила си надясно. 7. Всичко е наред, стига да можеш да ядеш в Макдоналдс, защото по дяволите, какво можеш да направиш с гладни селяни в някой квартал в някоя държава? И така, кой е виновен тогава? Не обвинявайте идиотите британци. Те отдавна са си отишли. Те започнаха. Как така не свърши? 8. Индия е 134 в списъка на грамотните страни със среден процент на грамотност 74%, който варира от 100% в териториите на Съюза до 50% в северните щати. 9. Приемате ли, че светът има 191 държави? Трябва, защото е така. От тези страни Индия има доста тъжно отличие, че е номер 3 в списъка на ХИВ+ хората, живеещи в нея. Тя има 2 милиона HIV+ хора. Стигмата, свързана със СПИН, не се е променила. Тези хора вероятно се страхуват за живота си през цялото време. И кой е пред Индия? Южна Африка и Нигерия. Някои моделни държави за подражание? Или отвратителни държави, на които не се подражава? 10. трябва ли да говоря за олимпийските игри? Не мисля така. Сред 1 арабски 31 крори хора умираме само за един златен медал. Бог ме спаси. 11.u хората говорят за браковете. В САЩ обаче се разпадат рано от браковете и се развеждат, но в Индия чувам това. Съпругата убива съпруга си с помощта на своя любовник. Жена бяга с любовника си, оставяйки дете зад гърба си. Съпруг убива жена си и нарязва на парчета и хвърля в улука.съпругът изгори жена си жива.има безкраен списък.ИСУС ХРИСТОС. 12. Децата са изнасилени в тази страна повече, отколкото във всяка друга страна. Аз не, искам да нараня никого, а се чувствам, но както винаги казва истината е bitter.Afterall Аз съм индийски too.We ще умре плаче Корупционна Корупционна Корупционна Корупционна Корупционна Корупционна Корупционна Корупционна Корупционна КОРУПЦИЯТА Корупционна Корупционна Корупционна Корупционна Корупционна Корупционна Корупционна Корупционна Корупционна Корупционна Корупционна Корупционна Корупционна Корупционна Корупционна и света ще дойде при end.We са бедни сЛАБИ индианци. сега всички ще ми крещиш, сигурен съм в това, но дори и след това не можеш да промениш истината. ОБИЧАЙТЕ ВСИЧКО И МОЖЕ БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ У. от: КАРАНВИР РАНА

    • Искам да чуя отговорите на всички вас, затова ми пишете на [email protected]

     • и Каран е много трудно да се балансира такава държава, която има толкова много религия ... различни езици, които имат толкова много гласове система ........, където Америка не е в състояние да поддържа баланс със страните от Близкия изток.ИНДИЯ с широката железопътна система ... но тя управлява гладко ... въпреки че Америка има технологичната мощ ... но не мисля, че това е по -добре от Индия .... дори американско дете не може да изчисли цифрите без помощта на калкулатор ... .. той е твърде слаб в изчисленията ... ..но индианец само за секунди без помощта на калкулатор .. прави изчислението на пръстите си

    • karan ... съгласен съм с теб ... но ти си писал само за ИНДИЯ ... не за Америка .... всяка страна не е перфектна сама по себе си. прав си в Индия съпругата убива съпруга си и бяга с любовника си, но в Америка има толкова много разводи, въпреки че те избират своя партньор в живота по свой избор ... и по време на развода те никога не мислят за децата си какво влияние оказват на родителите си ... дори и да са женени с някой друг човек. за децата е много трудно да приемат друг човек тъй като тяхната майка или баща..в Индия може да е съпруг съпруга не са доволни един от друг, но заради децата си те са прекарали целия си живот заедно.я броят на хората с високи постижения са повече в Индия..но това се дължи на липсата на знания. повечето от хората са неправомерни, че не знаят за предвижданията ... но в САЩ .... сексът започва от 10 -годишна възраст ... .президентът на САЩ Брак Обама е ПО -ВНИМАТЕЛНО ЗА ТАЗИ ТЕМА ... и най -много на 16 години момичетата стават мама ... и повечето от тях ... са самотни ... което означава, че нямат съпруг банда или гадже …… но такива неща рядко се случват в Индия… .индия става модерна… но в името на модерното… те никога не разрушават неговата култура или ценности…… но в Америка няма culutre…

     • [съжалявам-това не е по темата за образователната разлика между двете национални държави]

      Уважаеми Комал,

      Повечето момичета в САЩ стават майки на 16 години? И всички правят секс на 10 години? На какви лекарства, сериозно ... се грижите да предоставите източник за статистиката си? Образованието, за разлика от Индия съгласно Закона за достъп до образование, е задължително за всички на възраст над 14 години и затова е ужасно трудно за жените да решат да създадат семействата си на тази възраст ... Аз, от една страна, не познавам нито едно момиче който е бил сексуално активен на 10 -годишна възраст (да не кажа, че това не се случва, става).

      Като дъщеря на родители, които се разведоха, когато бях на десет, бих искал да кажа, че това преживяване не ме кара да плача и да се режа всеки ден (или изобщо). Бих МРАЗИЛ родителите ми да живеят мизерно съществуване, за да бъдат „заедно“ (физически, но не и духовно) за мен, защото не мисля, че браковете без любов са здрави-те биха ми моделирали само това любовта, близостта и взаимното уважение към професиите и поминъка на другите не са важни, а само поддържането на миража. Те се разделиха по много приятелски начин и сега имат свой собствен живот, който включва обединение с друг партньор. Аз съм добре адаптиран и независим, живял съм в три държави и в чужбина чрез решенията си за образованието си (не се финансира от родителите ми) и уча към втората си магистърска степен (избрал съм това, което съм учил) и двамата ще присъства на следващото ми дипломиране. Те ме научиха, непряко, да слушам инстинкта си и че лъжите са измамни и нараняват другите, както и вас самите ... че честността, откритостта и връзката между вашите ценности и морал и вашите действия са важни (в сравнение с желанието едно нещо и „уреждане“ за друго ... колко лошо е това за другата страна). Хората са адаптивни социални същества и живеенето в лъжа - „за вашите деца“ - не поражда устойчивост, нито дава възможност на децата си, тъй като само ги учи чрез моделиране, че ако сте нещастни, се чувствайте заседнали и бихте могли да бъдете по -щастливи и по -продуктивни граждани живеете ли отделно, след това „твърде лошо, защото сега сте женени и ще се ухилите и ще го понесете на всяка цена, глупаци !!“ За мен този манталитет е античовешки и дори би могъл да насърчи малтретирането в рамките на един брак, знаейки, че „хей, ако ме напусне, ще донесе толкова много срам на семействата си“.

      О, още една забележка, познавам хора, чиито бракове са уредени ... и познайте какво? Те не са лоялни. И бедните жени страдат от това (и съм сигурен, че може да се случи и обратното) Добавете деца към уравнението и на какво учите децата си? „Няма значение какво се случва при затворени врати, стига външно да изглеждате„ заедно “, щастливи и проспериращи”?

      Предполагам, че въпросът е един от начина, по който дефинираме успешен съюз: чрез количествени мерки (например разведени или не), или по -качествени (например изпълнени или не). Не казвам, че разводът не е трудно да се преживее за всички засегнати страни, но ако родителите ми се крещеха (или, което е по -лошо, физически се нараняваха един друг) през цялото време, щях да имам нервен срив преди Заспивах всяка вечер! Също така никога, никога не бих искал да се оженя, тъй като бих гледал на брака като на синоним на изтезания.

      Така е, аз съм много отворен за брак, но когато настъпи подходящият момент и след като аз (и моят партньор) се установим достатъчно в съответните си кариерни пътища, за да знаем, че да, ние споделяме общи цели за бъдещето си и че ние искат да продължат напред в бъдещето като доверени лица, муза и любовник.

      Както и да е, просто си мислех, че ще допринеса за това, тъй като мисля, че може би има патриархални цели за брака, които се подценяват в целия този дискурс за развода като най-лошото зло в познатата вселена. Не е.

      На тази бележка един мой индийски приятел публикува това онзи ден:

      „Прекарваш целия си живот като ти казват да не говориш с непознати, а след това родителите ти ти казват да спиш с един“

      Е, може би съм бедна малка повредена дъщеря благодарение на развода на родителите ми, но никога няма да ми кажат с кого да спя. Не вярвам, че някой трябва да има права върху тялото и ума на друг, освен когато те са предоставени умишлено. И аз вярвам, че процентът на разводите ще намалее в бъдеще, тъй като моето поколение се жени по -късно, след като мъжете и жените станат по -ясни какво искат от живота и по този начин могат да встъпят в брак с по -голяма яснота, че кого са „избрали“ най -доброто от несъвършен куп 😉 (също така ви дава повече време за среща / общуване и среща с по -широк кръг потенциални съпрузи)

      Не мисля, че индийската (държавна) образователна система насърчава решаването на проблеми, критичното мислене и иновациите, доколкото може. По -малко фокус върху унищожаването на други общества и повече върху популяризирането на статута и качеството на преподаване ... вашата страна е толкова богата с различни народи и когато бях там, открих, че енергията е електрическа! Надявам се образованието в средните и висшите сектори - и в по -широк кръг дисциплини - да стане по -скоро норма за бъдещето. Имате някои изключително ярки, любопитни и одухотворени по-бедни деца, които не виждат значението на изучаването отначало в класните стаи в началното училище и би било жалко да ги изключите от господстващата икономика ... способността да мислят иновативно, извън сценария, става все по-необходим и чувствам, че тези деца, които растат с ползата от „под-мейнстрийм“ практически опит, биха могли да допринесат за икономиката на знанието по значителен начин.

      Не ми харесва, че ползата от живота в Индия (по -горе) е посочена като достъпност на помощта за дома ... това е индикация за разделението на социалните грижи. Изсмучете го и избършете собствените си етажи и освободете тези класове (предимно) жени, за да научат умения, които дават сила.

      Спокойствие,

      К.

     • всички знаем, че Индия е велика и богата на култура, но бедна отвътре. В Америка имате свободата си на всеки ъгъл, но в Индия правителството е гадно (те не ни дават 100% свобода). В Америка можете да наемете добра къща за $ 600- $ 700, включително удобства. Месечна храна $ 700, бензин! охххх боже толкова евтино и рентабилно. ———– В Индия хората печелят 3,5 хиляди рупии - до 10 хиляди рупии (това е средна месечна заплата). Наемете да знаете дни в Ню Делхи, Индия се издига нагоре 1BHK струва 12 хиляди до 15 хиляди и хора, които печелят 7 хиляди на месец. Как могат да си позволят такива пари! Нашето правителство ни прави глупави. Трябва да печелите поне 1 година в ИНДИЯ и 1 година в Америка. Ще разберете разликата. И нашата упорита брачна култура също е гадна ... Не можете да се ожените в друга религия. Можете ли да уважавате човек, който не уважава вас и живота ви ?? Тогава как можете да уважавате държава, която не ви уважава ??

    • вярно е

    • вдясно Каранвир RANA bhaiya…

    • защо всички вие правите този човек, Индия е „ИНДИЯ“, а Америка е „АМЕРИКА“. това са две различни места човек. и на krantiveer rana няма ли да направиш тази КОРУПЦИЯ? ако може !!!

     просто първо почистете себе си

    • Съгласен

    • Съгласен съм с теб. Корупцията от всеки ъгъл просто убива цялото чувство на Гордост за Индия. И се корени само от Индийския конгрес. Поради конгресната партия в Индия сме разделени, корумпирани, жертви и т.н.

    • Добре каза Каранвир. Аз съм напълно съгласен с теб. Изобщо аз също съм индианец.

    • Наистина оценявам вашата мисъл и вие сте написали истинската реалност на ИНДИЯ. Не само плачем за корупцията, време е да се изправим срещу мръсната политика и корупцията. Време е да направим голяма промяна в политиката от младежи от ИНДИЯ и те също трябва да дойдат в политиката за по -добро развитие и да създадат невероятна ИНДИЯ. Докога ще продължаваме да гласуваме за евтини, корумпирани и неграмотни политици и да им пожелаем по -добро бъдеще.

    • Вие сте наистина невероятен човек. Вярно е и който някога е чел това, той пише „Само невероятно“.

    • Каранвир, но мисля, че преувеличаваме проблемите в нашата страна. Не трябва да говорим в цифри, а в проценти. Например във вашата точка за броя на ХИВ позитивните в Индия. Ако го погледнете, това е само 0,1 % от общото население на Индия. Когато го преобразувате в числа, той се увеличава поради голямата ни популация. Но ако погледнете HIV позитивния брой в много страни, те наистина имат 0,1 % от населението си или дори повече страдат от ХИВ. Относно корупцията отново сме погрешно информирани, че Индия има висока корупция. Ако говорим за процент от населението, участващо в корупция, то това е много по -малко от много страни. Просто населението ни е толкова високо, че много международни новинарски канали ни хвърлят цифри, за да привлекат внимание и да създадат ненужни шумове в съзнанието на нашите сънародници.

   • да, напълно съм съгласен с тази точка.

    родителите много убеждават жените за браковете причините за тази сила са много .. като може би те могат да изберат неправилен или лош човек, така че животът на дъщеря им може да бъде развален и в допълнение към характера на младоженец те се питат Характерът на семейството се дължи главно на проблемите на зестрата. но сега дни се променя малко по малко от увеличаването на броя на образованите жени в обществото. дори в другите краища толкова много мъже улавят дамите с името на любовта към пари или похот, но не критикувам цялото, но мнозинството са такива.

    индийски брак: най -вече уреден, въз основа на достойнството и характера на двете семейства, съвпадение на икономическите и образователните квалификации на булката и младоженеца. родителите се страхуват в любовните бракове bcoz те се основават най -вече на инфактумацията, но не съм виновен за всички, но повечето са такива.

    още повече защо те няма да приемат любовните бракове е, ако човекът не е добър и ако са разделени, тогава няма уважение към тях в обществото и е най -трудно да се намери другият партньор в живота по техен избор.

    Индийската и американската култура имат своите плюсове и минуси.

    • Наистина това е приятел в обществото. Известно време казах защо всички хора не го възприемат. Всички сме равностоен ред. Просто имам нужда всички да са равни, стига всички да го разберат уравнението, след което да улесним решаването на целия проблем

  • Не точно, основното/основното образование е почти безплатно в САЩ. Нагласите им са по -добри от нас. Ние, индийците, трябва да подобрим себе си, особено нашето общество.

  • Въпрос: абсолютно ли се страхувате да останете, защото обожавате партньора си или защото общността ще говори? какъв е коренът на този страх?

  • Минаха дни, когато някои невежи хора използваха плашещи хора, че западните имат висок процент разводи.

   Но вижте в Индия хората са принудени да живеят в брак, а старите синове и дъщери нямат право да избират своя партньор в живота.

   Допълнителните брачни отношения и разводите сега се увеличават като небесна ракета. И хората в Индия следват сляпо западната култура, но не следват своята дисциплина.

   В Индия има много лоша образователна система, висока безработица и ниски заплати.

   • Не, момчета, Гор Лог знае, че един ден Индия ще стане високообразована и суперсила нация и ще управлява света. можете да видите, че 80% индийски мозък работи с най -високо ниво/известен работодател в Америка.

  • 1. Образованието тук в Америка е безплатно и всеки получава такова.

   2. 50% бракът е мит, по -скоро е 10%.

   3. Нямаме корумпирано правителство.

   4. Тук бедността е ниска.

   5. Социалният живот също е страхотен.

   И затова Америка е по -добра от Индия.

   О, да, ние също не сме изключително пренаселени и изключително замърсени.

   • Скъпи приятели, съжалявам, но вашето семейство е такова. Не трябва да го казвате лошо пред никого.

    Ако имате толкова много проблеми, трябва да мислите по различен начин и да предприемете някои действия, за да опитате поне да го подобрите.

    Вместо това унижавайте морала на членовете на вашето семейство.

    Оставате в друго семейство и казвате семейството си лошо. Толкова е тъжно.

    Знаех какви са плюсовете и минусите в Индия, тъй като не е развита, а развиваща се страна. Целият свят гледа само Индия.

    Толкова големи измами, гранични спорове, атаки на натали в Индия. все още Индия носи всичко.

    Въпреки това аз обичах, обичам и продължавам да обичам своята Индия. Защото аз съм син на тази душа. Благодарен съм на страната си. Така че дори американците харесват нашата култура. Необходимо е само да го настроите фино. Което се случва постепенно.

    Jai hind, jai jawan jai kisaan

   • Хм, ИЗВИНЯВАЙТЕ какво имате предвид под супер замърсени, вие американците сте номер едно в боклука, правейки само това, момчета, че го поставяте в земята, която ЗАМЪРСЯ ПЕТНАТА ВОДА! НИКОГА НЕ ОБИВАЙТЕ ИНДИЯ ЗАМЪРСЕНО ВИ ЛИЦО Е ЗАМРЪСНЕНО!

  • Джай зад

  • Индия е религиозна страна и е пълна с разнообразие, но мисля, че образованието в чужбина дава друг вид усещане. за мен двете страни са равни, но може да имат различия в своята култура

  • JAI HIND HAMARA BHARAT KI. И аз живея в Америка, но много обичам Индия, не мога да спра да крещя, ако някой каже, че Индия е боклук!

  • Hatsoff… .sir… ..jai hind

 3. Индия трябва да се подобри много ....

  • Хей. Знаете, че Индия се подобрява много по -бързо от всяка друга нация в света. И С ГОРДО СЕ КАЖА, ЧЕ ИНДИЯ ЩЕ БЪДЕ ДЪРЖАВА №1 В СВЕТА НА 2050 ГОДИНА

   • Koushik, Към 2050 няма да си жив .. и други също ще имат по -малък шанс .. сигурно в рамките на тази година тази Индия ще те съсипе или централното правителство ще продаде Индия на всеки индивидуален араб ..

    разбрах .. практически в момента това се случва, етап по етап ..

    • Това определено отваря очите, повечето високопоставени индийски бизнесмени и политици продават много части от тази страна поетапно

    • Образованието е евтино, но чуждестранната степен на връщане е по -ценена! плюс първоначалния пост някой каза, че храната е евтина в Индия! напълно не сме съгласни, освен ако не ядем улична храна през цялото време, което отново дори не е близо до хигиенните стандарти в сравнение с уличната храна в Америка. всичко наложено там и може да има повече диктатура или комунизъм в страна като Китай или ОАЕ, въпреки че тези страни напредват, защото в крайна сметка няма объркване! Те са верни на нещо и се придържат към него. Америка вярва в свободата и разума, хората и правителствата живеят с нея. Китай в комунизма и един вид диктатура, но те знаят, че не могат да противоречат на правилата (те не могат да имат повече от едно дете, независимо дали е момиче или момче, второто дете е отнето). Индия е тежко лицемерно място, когато става въпрос за правителства, култури и богове, и всяко малко нещо по този въпрос, това ви удря в лицето всеки ден, когато излизате да ходите на работа. Това е цинично шизофренично място за раждане и израстване. Нищо чудно защо повечето интелигентни индийци предпочитат да не се връщат тук. Ако имах възможност да живея в Америка и да върша работа по вътрешни продажби, аз правя тук за половината заплата, която те плащат на американската ми част! С удоволствие бих се преместил в миг на око. Може да ме наречете непатриотичен, но ежедневието ми тук е гадно, трафикът, бахаите по пътя, които действат смешно на всеки ъгъл, ченгетата, които не им правят глупости, но ще се опитат да изнудят пари от вас за нещо, което дори не сте направили , правителството играе ръка за ръка с медиите и бизнесмените и опозицията, BJP рекламира в Times of india, която е компания на Benett Coleman, първата благотворителна организация на Конгреса. Хората казват, че BJP е имал пари за реклама! забавното нещо е, че те са били извън властта и попър и дори ако са имали пари конгресът би могъл да инструктира toi да не рекламира BJP, но конгресът и BJP са ръка за ръка и искат хората да си представят, че с тях се случват добри неща, докато политиците да напълнят джобовете си на търг в страната и да направят по -добър живот за себе си и децата си в други страни, или да спечелят достатъчно пари, за да водят пищен живот в тази страна, като непрекъснато потискат бедните. Има толкова много! човек наистина не знае къде да изследва !, какво да вярва и най -важното доста неща, които са били направени от корумпирани политици и бизнесмени, днес са изтрити от интернет. Медиите се фокусират върху всичко друго, освен върху това, което могат да направят или как могат да помогнат на обикновените хора да ограничат корупцията. Всеки е толкова егоистичен и процентът на престъпността се увеличава, а и насилието в общността няма да се изненадаме, ако се стигне до момент, в който се появява „Всеки за себе си“ - законът на джунглата.

  • И другият факт за Индия е: Индия е нация на ЕДИНСТВО В РАЗНООБРАЗИЕ, точно както различни езици, различна религия, различна каста,. И основният факт за Индия зад Америка е НАСЕЛЕНИЕТО, което е много високо в Индия, а 1/3 е в Америка в сравнение с Индия. .то тогава зоните на страните също са различни ... ..

   • Глупаво…. говориш ли за Район? Omg .. Вижте Великобритания, Япония, Сингапур, Италия, Чешката република и т.н. всички те са много малки страни. и са много добри ..

   • Вие сте най -населените до 2050 г. Току -що дойдох от посещение в Мумбай и първото нещо, което видях къде са бедняшки квартали и просяци. С 1,2 милиарда души може да си помислите, че това ще бъде поне „добра“ държава, но просто е гадно. САЩ е най -добрата страна за живеене, точка

 4. Индийското образование може да избегне вредните училищни среди, където Бог се подиграва, където разрушителното влияние на връстниците е норма, където се популяризират наркотици, алкохол, разпуснатост и хомосексуалност и където насилието в училище се увеличава.

  „Много гимназии имат„ Клубове на гей-стрейт алианси “, които осигуряват сътрудничество с групи за застъпници на гейовете. Ако имате дете, което посещава държавно училище, то може да изучава учебната програма за сексуално образование, разработена от организация, известна като SIECUS (Сексуална информация и Образователен съвет на САЩ). Учебната програма на SIECUS популяризира у децата идеите, че хомосексуалността, бисексуалността и транссексуалността са нормален и здравословен начин на живот и че абортът е удобен и приемлив метод за контрол на раждаемостта. Хората, които основават, насърчават и популяризират списание SEXOLOGY, са хората, които стоят зад SIECUS. И тези хора са тези, които стоят зад програмата за сексуално образование в нашата американска училищна система. Американските образователни системи се превърнаха в тренировъчни площадки за неморалност, наркомания, девиантно поведение и научено насилие вместо основни знания.

  Както можеше да се очаква “, от началото на правителствената кампания„ безопасен секс “, процентът на неомъжените тийнейджърски бременности се е увеличил астрономически. Безбрачната бременност се е увеличила с 87% сред 15-19 годишните, а абортите сред тийнейджърите са нараснали с 67%, откакто правителството започна кампанията си за „безопасен секс“ в държавните училища през 1970 г. Министерството на търговията на САЩ документира увеличение на ражданията с 500% при неженени момичета на възраст 15-19 години от 1962 г. В момента има един милион неомъжени тийнейджърски бременности годишно, като 1/3 от тези завършват с аборт. Болестите, предавани по полов път, са епидемия сред младежите на нашата нация, като подрастващите и младите жени на възраст 15-24 години съставляват 72% от всички регистрирани случаи на полово предаваната болест хламидия, която е честа причина за безплодие. Според статия в New England Journal of Medicine се изчислява, че 20 % от всички американци на възраст над 11 години са заразени с генитален херпес. Петнадесет процента от американците имат човешки папиломен вирус, причиняващ рак на шийката на матката, като най-високата популация са млади възрастни 18-28 години. Всяка година три милиона тийнейджъри получават болести, предавани по полов път. "

  „Разрешената в държавната училищна система догма, одобрена от държавата, се проявява по начини, които несъмнено биха разстроили много родители, ако са наясно с това, на което се учат децата им. Поради тази причина родителите нарочно се държат в неведение относно политизирането и промиването на мозъка на децата си. Невежеството обаче не е извинение ”.

  Учителите, използващи вулгарен език в час, напразно приемат името на Господа в час, може да чуете ученици, които псуват на глас в час, приближени от някой, който иска да продаде или да ви даде марихуана или друг наркотик, може би сте били свидетели на училищни приятели, употребяващи наркотици .

  Може би дори сте чували учител, който употребява наркотици, учители с мини поли, къси панталони, училищни приятели да пият, да пият всякакви алкохолни напитки като бира, вино и т.н. е нормално, сексът преди брака е наред, помолен да прочете такива книги като ЗА МИШОВЕ И МЪЖЕ, ДУША НА ЛЕД, ГРОБОВЕТЕ НА ГНЕВ, УЛАВИТЕЛ В РУЖЕТО или всяка друга книга, която включва псувни

  Училищните стрелби стават заглавия в САЩ с повишена честота.

  когато правите сравнение, индийската образователна система е най -добрата, защото те са научени на добър морал и религиозни ценности. Студентите в Индия се отдават на образованието, а не на образованието, както правят американците. Американската статистика казва, че те почти не излизат от гимназиите, повечето от чужденците са тези, които имат най -високо образование и голям морал в Америка. истинските американци стоят зад образованието.

  • Да, защото хомосексуалността е толкова лошо нещо. Честно казано е хубаво да бъдеш в среда, в която хората не се подиграват с факта, че харесват един и същи пол. Разбира се, моята гимназия е в канавката на моя град, където децата изплюват расови и сексуални клевети, сякаш са били възпитани в него (което, честно казано, не бих се съмнявал за някои), но не всички американски училища са толкова лоши .

   Да, би било полезно, ако повече деца не отпаднат. Да, би било хубаво, ако децата не могат да се сдобият с алкохол, цигари или наркотици толкова лесно, колкото те. Да, би било хубаво, ако мошениците и курвите в моето училище не забременеят, след това да се върнат на аборта за лесен изход, за да могат просто да се върнат към разпуснатите си начини и да не си създават проблеми с непознати родители.

   За съжаление, това вероятно няма да се промени в скоро време, освен ако Америка не може да се оформи и да върне своите необвързани и своенравни младежи по пътя на доброто.

   Учителите ми не използват Божието име напразно. Те не използват вулгарен език. Те преподават нещата, от които се нуждаят, нищо, което би накарало майка ми да отиде „Извеждам те от училище заради това!“ Не знам дали само моето училище има всички добри учители или какво ли не, но все още не знам училище, което има нещо подобно.

   Забраната на книги според мен е глупава. Наслаждавам се на стари книги (Да убиеш присмехулник би било една от тях) и забраната им за дребни неща, които децата днес правят така или иначе е (за да бъде излишно) глупаво.

   Стрелбите в училище са тъжно нещо и когато ученик или родител или възрастен човек трябва да стигне толкова далеч, че отнемането на живота на млади възрастни и малки деца е тъжно.

   Да, Америка изостава в проучванията и други неща. Това не означава, че не се опитваме да подобрим училищата си.

 5. Това не е така, защото сме на второ място сред хората на която и да е друга страна в света.

  Това е основно, защото страната ни не се управлява:

  По правилния начин В правилната честота и От правилните хора.

  • Благодаря Ви, господине! Ти ми даде отговора на всички тези аргументи, които се случват на тази страница !!!!

   Подкрепям отговора ви! И е 100% правилно.

 6. Индия има повече свобода от САЩ и образованието е евтино. В САЩ има много възможности за свободно мислене и други удоволствия, но винаги има уловка. Така че човек трябва да внимава да не изпадне в беда в САЩ. Тази държава се управлява от закони и се очаква всеки да действа според системата. В Индия се чувстваме повече като у дома си и по -малко стресирани, защото чувстваме повече свобода в културното и религиозно изразяване. Възможностите за заетост са повече в САЩ поради по -малкото население и стандартизацията. Разликата в двете страни може да бъде като ДЕН И НОЩ.

 7. Оценявам приятели, които публикуваха, че Индия е страхотна и се подобрява много. Виждам, че индийците са много притеснени всеки ден, всеки път и във всеки аспект от ежедневието. Там няма нищо, което да отговаря на общо разбирателство / споразумение. Тъй като страната ни има повече лукс и хората са по -малко стресирани от закони и правила, често казваме, че индианците са обединени и се обичаме, което не виждам в никакво отношение в ежедневието там.

  Индия се развива като всяка друга страна, нашето развитие не е толкова голямо в сравнение с броя на ресурсите като хора, природни ресурси и т.н., които имаме. Ние сме много по -назад, отколкото трябва да бъдем.

  Понякога се смея на хората, когато казват, че Индия ще бъде номер 1 до 2050 г. В този случай знаците трябва да са много ясни досега.

  Не съм тук, за да обиждам ничий патриотизъм или страст към любимата ни страна, но моля хората да осъзнаят или да започнат да приемат някои твърди факти и да започнат да работят в посока корупция, по -малко държава. Поради корупцията бедните все още са бедни, а богатите стават все по -богати. Ако в страната няма корупция на основно ниво, ние вече сме не: 1.

  Джай Хинд, Кришна.

  • да, Кришна, напълно съм съгласен с думите ти. Вие сте написали точен факт за Индия. Индия не е бедна страна, както изглежда, тя е богата държава, но корупцията изяжда нашето развитие. Ние всички граждани трябва да се събудим поне сега, за да разрушим корупцията и да я направим свободна от корупция, световете да победят страната. Няма съмнение дали управляващите са честни и строги. но на практика изглежда кошмар. Индия изостава в спортната сфера, Индия изостава в икономическо състояние, все още изостава в качеството и предлагането на пазара на нашите собствени продукти. известно време изглежда, че ако 100 -те от Анна Хазарес са родени в тази страна, тогава също не можем да изкореним корупцията, тъй като тя се корени в ежедневието ни от самото начало от 1947 г. Във всеки случай се надявам ВСИЧКИ да са добре.

   ОБИЧАМ ТЕ ИНДИЯ ...

  • Вие сте абсолютно прав - до 2050 г. Индия ще бъде №1 и страната, която вече е на не. 1 ще продавам закуски? трябва да видим нашия темп на растеж, всички харчим пари по интернет, за да обсъждаме това и това, но нашите политици са мислещи за пари и знаят как да накарат хората да се заблудят.

   В Америка хората плащат данъци и правителството използва тези пари В Индия! Ей, и ние плащаме данъци. Но правителството го използва за собствена употреба.

 8. Като изключим съществените различия, AMERICA не е никъде в сравнение с INDAI

  • Материалното сходство има както в Индия, така и в САЩ, Индия се издига като капатилистично общество сега.

 9. Хей момчета,

  Това е грешна информация, която той/тя е дал в този уебсайт. Например той каза: „От друга страна, апартамент с 2 спални в Америка струва 2500 щатски долара“. Това е напълно погрешно, ако купите къща за милион долара, няма да са толкова много пари ... ru сериозни 2500 долара ... това е дам смешно .... Повечето от нещата, които той/тя каза, са погрешни ... аз живея в САЩ и аз също съм индиец ... обичам моята Индия, но САЩ са по -евтини за живеене и имаме повече ползи в здравеопазването и ще си осигурим ... ченгетата са полезни, а не като индийската полиция ... единственият проблем със САЩ са трудолюбивите работни места ....

  • Верни думи. В Индия хората просто отиват, след като слушат. всички трябва да направите малко проучване и да разберете заплатите в Америка, разходите за храна, разходите за живот, заплатите и много други. тогава ще разберете, че след като направят всичко, те спестяват много по -добре от индийските граждани в Индия.

 10. добре, чувствам, че индианците са много умни и това е причината vr все още да е ДЕВЕЛОПИН държава ... той управлява прави политики, за да помогне на гражданите den ppl да се опитат да използват по начин wron .. например, резервирането на категории е предназначено за онези, които r икономически бедни и принадлежат към тази каста, но ppl от дат каста се възползват максимално от това .. Виждал съм лекар на лекар да се кандидатира за категория .. Те се подиграват на демокрацията .. Също така политиците са играли важна роля в прецакването тази държава .. Като цяло, освен ако корупцията приключи, бъдещето на страната ни просто ще се загуби в тъмнината .. Почти всеки политик разбира, че кастовизмът трябва да бъде прекратен, но те се оспорват отново един на друг въз основа на това ... Божията помощ е най -лошото нещо мога да поискам коса, тези ppl са просто ще се възползват от тези причини за себе си ... Истинският патриот вече не е ..

  • АНЖАНА .. Съгласен съм и с твърденията ви, че политиците са накарали тази страна да застане зад Куе, за да стане развита държава. но няма да се съглася с коментара ви относно резервирането на категории, факт е, че хората в Индия, които казват „mera bharat mahan“ vande mataram, jai hind` злоупотребяват с всяка добра политика и схема на правителството. не само политиците, цялата държава е отговорна за днешното състояние на Индия, независимо дали е добро или лошо. лошите неща са повече от добрите, това е друга история. но просто искам да кажа, че д -р Б. Р. Амбедкар е постъпил правилно, каквото е изискването на този етап, тъй като е страдал и от хора от по -висока класа. Сега той направи това, което искаше да направи в Индия, за да разруши кастинга. Ако не беше направил тези правила за хората с изостанала класа, просто си помислете къде биха били те сега, какъв социален статус биха могли да получат. Все още не можем да кажем, че ST/SC или други хора от изостаналата класа са се подобрили и те са в една линия, за да се борят с ОБЩИЯ кандидат. Ако видим научно за общите кандидати, дори тяхното генетично влияние повишава тяхната интелигентност и жизнената им среда от раждането им ще бъде стандартно ниво за разлика от изостаналата класа. Сега изискването не е да премахнете това правило за резервация, а стриктно да го спазвате. Не давайте обратен клас сертификат, който има добро икономическо състояние, не вземайте пари, за да го направите и да го докажете с дублирани или безполезни сертификати, ИНДИЙСКИ КОНСТИТУЦИЯ ВСИЧКИ НАЙ -ДОБРИ В СВЕТА, КАТО КОНТРОЛИРА ТАКАВА ГОЛЯМА НАЦИЯ С РАЗЛИЧНИ КРАСТИ, АКОЛОСТИ , КУЛТУРИ И ДР. Но ние не сме проследили стриктно тази конституция. Време е да ревизираме Конституцията към настоящите условия и дори стриктно да я следваме, тъй като са необходими и няколко изменения за Индия, свободна от корупция. Единственото искане е да не се взирате в хора с изостанала класа, да гледате в нарушителите на правилата, които наистина го правят.

   МЕРА БХАРАТ БЕЙМАН ..

 11. Няма съоръжение 911 в Индия 😀

 12. Няма съоръжение 911 в Индия 😀

  Имаме 100 услуги на ченгета, но това може да бъде безпомощно или страшно. Можете лесно да се изправите срещу крадец/гунда, а след това и ченге.

 13. Категорично се противопоставям на това, че образованието в Индия е скъпо, защото съм учил в топ колеж с име navodaya, който нямаше нито една рупия като такса ... и бях добре обучен там. Надявам се, че ще постигна най -доброто от себе си. ръце да направим нашия хиндустан СВЕТОВНАТА СИЛА ... ДЖАЙ ХИНДУСТАН

  • грешен пич! просто мислиш за себе си. Образованието е много скъпо в Индия и все още е туризъм. И аз се научих при правителството. място до ергенството ми и работа в правителството. сектор, но не съм напълно съгласен с вас.

 14. Това е от индийска перспектива. Ако вземем кошница с продукти и услуги. Срочните активи и дългосрочните активи, тогава щатските долари ще бъдат равни на приблизително 12 рупии.

  Точка 1. Тук предизвиквате повече уважение със 100 000 рупии на месец. Точка 2. С изключение на много специализирани медицински изисквания, рак, мозъчна хирургия и т.н. Ще имате по -добра сделка в Индия, ако вършите домашната си работа при избора на лекар и/или болница. Точка 3. Можете да си позволите помощ и това е чудесен плюс. Точка 4. Имате по -добра емоционална подкрепа от приятели и роднини. Точка 5 До завършено ниво получавате добро образование тук, следдипломна квалификация и на ниво докторска степен САЩ е по -добре. Има някои аспиранти, които са еднакво добри в Индия. Точка 6 САЩ е физически много чиста и химически много замърсена, един на всеки три мъже получава рак и 2 на три жени доста рано в живота. Точка 7. Ние ядем пресни зеленчуци и на разумна цена, докато в САЩ те са скъпи и не толкова пресни. Къщи от точка 8 в САЩ са деликатни и изискват ремонт след около 8 години и ремонтът е много скъп.

  Какво е толкова хубаво в САЩ, добре планирани градове и ниска корупция. В Индия е окаяно, но ако имате силна воля, можете да се справите с корупцията. Благодарение на Анна това може да бъде намалено.

  Добре поставеният индианец води по -комфортен живот поради ниския стрес и разводите са малко. Поради стреса повечето бракове в САЩ са на ръба.

 15. 2500 долара едва ли е средната цена на апартамент в САЩ. Плащам много по -малко от това, че живея точно извън Ню Йорк, един от най -скъпите градове в света за живеене.

  Според бюрото за преброяване ...

  http://www.census.gov/prod/2004pubs/H150-03.pdf Американско жилищно проучване за САЩ: 2003 г. Издадено през септември 2004 г.

  Средни месечни разходи за жилище:

  Общи средни разходи: $ 684 на месец

  $ 718/месец за собствениците на жилища

  $ 651/месец за наематели

  Живеещите в сравнително нови сгради (на 4 години или по -малко) имат средна цена от 1049 долара на месец.

  От друга страна, живеещите в така наречените „произведени/мобилни домове“ имат средни месечни разходи от $ 410.

  Наистина трябва да проверите отново изследванията си преди публикуването. Това прави цялата информация в тази статия подозрителна.

  • Толкова е подозрително, колкото и твърдението, че Индия се превръща в държава номер едно в света до 2050 г. Китай ще бъде страната номер едно в света много преди Индия, само защото правителството им принуждава хората да действат заедно по начин, който страната действа заедно. Изпробвано и вярно, Индия би могла да използва политика за ограничаване на децата и това би подобрило средното качество на живот, тъй като парите ще трябва да се разтеглят толкова тънко ... не че виждам политиката за ограничаване на децата възможно най-отдалечена в Индия. Аз също не виждам връзката между процента на разводите и социалния живот, но това трябваше да е чудо, но трябва да кажа.

   • хаха, продължавай да мечтаеш как провинциалният провинциален Китай ще се превърне в свръхсила ??? копие котки не може да стане суперсила мой приятел ... и какви са тези глупости ??

 16. това беше наистина хубаво. но много обичам моята Индия.

 17. Е, Индия има своите проблеми и Индия все още се бори с тях. Коя държава няма? Корупцията, мръсотията и т.н. и т.н. и т.н.… да, има много социални проблеми и хората ги осъзнават и те се изправят срещу тях. @karan добре Индия не е страхотна,… бла бла бла… коя държава е? Държавата, чийто върховен шеф е имал нелегитимна афера! Знаете ли, че повечето от момичетата в САЩ правят секс преди 15 и 6/10 от тях са изнасилени, да! изнасилването като първи сексуален опит! 'Исус Христос'! Бедни квартали около летището в Мумбай: какво очаквате да направят индианците? Булдозирайте тези бедни хора. Индия все още расте, въпреки че корупцията е огромна пречка, но все пак се разраства и с доста добри темпове. Какво всъщност наричате цивилизация? Знаете ли, че индианците са знаели, че земята се върти около слънцето, много преди Коперник, или знаете, че ведите не са само религиозна книга, те съдържат много точни данни за човешката неруонатомия, медицина, хирургия, астрология, смятане, математика (ние все още изучаваме ведика математика за бързо изчисляване на огромни математически уравнения) и техните принципи са уместни и са научно доказани, знаете ли, че санскрит е майката на целия език и се смята за най -научния език ... това дори не е най -малкото за индийската цивилизация, добре във вашия усилие да докажеш, че не си индиец, може би ще похулиш повече Индия: D. На другите, които са толкова нездравословно критични, Говорете за Америка? Те имат своите проблеми, злоупотреба с наркотици, подрастващи, педофилия, тийнейджърска бременност, понижаване на стандарта на научно образование ... което не прави Америка глупост, все още е велика страна. Индия е такава глупост, хората имат нисък стандарт на живот, все пак Западът е зает да се опитва да примами индийските средни телца за печалба? Как просяците могат да ви дадат пари? Може да се наложи да освежите мислите и знанията си за съществуващите ситуации в Индия. Казах много неща за миналото, нека да влезем в настоящето, сега доставяме, ако не световна класа, но със сигурност добра медицинска помощ на най -бедните бедни на минимална цена, едно посещение в държавна болница струваше само Rs. 2, и нищо за последващи действия (сега сигурно ще излезете с нещо относно условията в държавните болници, които сте гледали във филми или сте чували някъде и не знаете реалната ситуация)! Военните способности на Индия са добре признати! западните фирми наемат градове от IITs, IIM на фантазия, не без причина! Индийските железници, да, пълен срам според вас, защо не ми дадете пример за някаква железопътна система, която непрекъснато понася финансови загуби, но въпреки това превозва 30 милиона пътници на такава минимална дневна, без да се свива? За тези, които поставят под въпрос кастовата система в Индия, кастата е неразделна част от индийската кулутре, на практика (тези, които добре познават индуистки текстове, знаят, че кастата изобщо не е била твърда система, според индуистката доктрина), социалните промени се нуждаят от революция и пич , започна. Междубрачните бракове постепенно се присвояват в обществото. Тези, които не намериха близост или любов в ежедневния живот на индианци, моля ви, спрете да се държите като американец, започнете да бъдете индийци и скоро ще попаднете под тази груба кожа до магията отдолу! Тези, които идват в Индия, защо, по дяволите, трябва да изграждате толкова много въображения за Индия, идвате да посетите Индия, затова идвайте с отворено сърце, разбирайте се с хората, Вместо да се мръщите, че не сте като американите! Ние не искаме да бъдем Америка, ние сме индианци и да, не се срамуваме от това, което американците или американците с някои индийски гени мислят за нас, ние сме възраждащи се, преобръщаме живота си, нашето удоволствие, не ни интересува вашето дребно мислене , имаме работа за нашата нация, за нашите бедни хора, за борба със злините на нашето общество тук, в Индия, оставайки индийци! Отказвайки да приеме Индия такава, каквато е, без да я изоставя, младежта от Индия носи промяна и със сигурност ще донесе повече в бъдеще!

  • Маниш - 10 февр

   Не съм сигурен, но може би проверете дефиницията на изнасилване, която използвате тук, тъй като в някои страни, ако сте под законната възраст за съгласие, това означава изнасилване, дори когато жената с доброволство се впуска в него. Той включва и изнасилване на фурми. Мога ли да попитам, ако жена или мъж неволно са женени в Индия и трябва да спят с партньора си, преди да се обичат (което приемам като случващо се в много случаи), тогава смятате ли това изнасилване? защо защо не? защото е осветена от брака / носи благословията на родителите?

   Просто любопитно ... не атакува 🙂

   К.

 18. Първо искам да кажа, че нито една от страните не е перфектна. напълно разбирам културата, която има Индия, е много по -подкрепяща от повечето други страни и че „моралът“ и „ценностите“, придобити от индиец, вероятно са по -малко разрушителни (тъй като не мисля, че моралът може да бъде правилен или грешен)

  .) въпреки че индианците се радват на голяма подкрепа от семейни приятели и др. Те също са изправени пред голям натиск от обществото, особено тези индианци, които живеят в села и градове (и това е истинската Индия), обществото в тези региони почти е потиснало личното мнение от хора

  .) Индийците имат отношение като момче, което получи добри оценки в училище, ще бъде богато и успешно (между другото успехът няма много общо с парите), а средностатистически ученик и беден ацедемичен изпълнител подлежи на гледане “ надолу ”от така нареченото семейство и приятели

  .) нека разберем каква е културата и цивилизацията ... културата не е нищо друго освен вдъхновение, което кара човека да копнее да намери нещо, което да улесни неговия и околните живот около него, човек с това качество е културен човек ... щом културният човек намери нещо, което помага на обществото, то се приема широко и става част от живота ни и се нарича цивилизован хабит. ходил съм в 4 индийски училища (2 в града и 1 в града и 1 в метрополита) образователната система иска от нас да усъвършенстваме това, което не е намерило място: да правим своите неща: (тъжно и ние се наричаме културни)

  .) Индианците са силно „негъвкави“ (не знам дали това е дума), те не приемат лесно и това, което са приели, не го разгръщат червено, той остава в застой, не е конструктивен и това е един от важните области на msot защо Индия не напредва и защо има корупция

 19. Индийското образование и социалните системи са много тежки за децата и напълно игнорират техните чувства, мнения и амбиции. Децата са тласкани да учат от 3-годишна възраст, а неучастниците се третират като глупави и отлъчени от родителите и обществото. Предпочитаният избор на учене и преподаване е запаметяването на факти. Тези факти наистина помагат в дългосрочен план; таблиците за умножение, които научихме в началното училище, ни държат пред нашите американски връстници, които се нуждаят от калкулатор, за да разберат какво е 6 по 7! Подходът на запомняне при изучаване обаче не позволява и учи децата да мислят самостоятелно. Американската училищна система поставя ударение върху развитието на индивидуалните способности и насърчава децата да изразяват себе си и мнението си от най -ранна възраст. В резултат на това повечето американци са много по -добри в представянето на мнението си в сравнение с хората от други страни.

  Отново обаче недостатъкът на това е, че учениците в САЩ, които са по-изговорени, се справят добре в час и извън класа, само защото са по-ефективни говорители. В индийската система хората не са помолени да застанат пред целия клас и да рецитират нещо. Вместо това целият клас заедно чете книги на глас. Това позволява на по -плахи ученици да участват и да преодолеят страха си от публично говорене (тъй като всъщност говорят с група). Индивидуалното говорене се провежда само с учителя един по един по време на „устни“ изпити, където на учениците се задават въпроси по темата. И двете системи обаче работят в индийската система, само защото не можете да говорите добре, не означава, че не се справяте добре в час. Но студентите в САЩ изграждат повече самочувствие и са много по-добри в публичното говорене. Индийските студенти, от друга страна, трудно се научават да говорят или да изразяват мнението си (знам, че това са наистина общи обобщения). Насърчава се дискусията в класната стая и задаването на въпроси към преподавателите. Въпреки това, в Индия професорите очакват от вас да се отнасяте с тях като с Бог и често използват техните почти дикторски сили срещу ученици, които ги разстройват по някакъв начин.

 20. Добре е да получавате информация за проекти.

 21. Вярно е, че в Индия децата не могат да решат какво искат и техните родители и роднини влияят най -вече на живота им. On the counter part parents in US leave their child for their own decisions .But if you can look at the health stastics of US 95% of people in US have their first sexual experience out of marriage , and 70-80% children have their first sexual experience by the age of 19.nearly 1 million teenagers are becoming pregnant in US every year . And 60% of their marriages end in divorce ,if at all they had joint families then their elders would have managed some small problems for them . And more and more adolescents are getting addicted to drugs and alcohol. Their is an increasing trend in suicides also. Let's talk about the decisions taken by parents in India regarding the studies and career of their children-they think their children are still small kids at age of 15/16 they even think in the same way even when their son/daughter are in their 40's /50's and that's why they look after their children like kids till they die even if you were the president of India.and the decisions they take about their children is most of the times correct(Atleast more than 50%) but we can't say that all the decisions took by the US individuals is 100% perfect in all aspects.and the second thing influencing their decisions is their economical status, most people in India are lower or middle class so the first things they think of is getting a good job which pays for their basic life needs and improves their status in the society forget about researches and new inventions. And if we talk about the educational structure in India yes it is mostly of memory based rather than practical approach but India is a developing country and there were no big industries when the education system was first planned but the present scenario has changed a lot and now we have a lot of industries in India too which are providing students the practical experience needed. And the education system should be changed accordingly but the problem here is the rulers in India are least bothered about developing India and are more interested in increasing their bank balance,and the youth are least bothered about the nations problems and they are interested in pubs ,drugs ,bollywood and M TV live shows.And the highly educated people go in search of $$ dollars and are settling in other countries and are least bothered about their motherland and if at all some people like those here think about going back to their country they start debating whether it is good or bad to go back home rather than going and improving the conditions in their own country.

  One more point to remember –the children who are born for the Indian residents in US and are growing there are suffering with a new problem ,those children are unable to adjust between the cultural background in their home and outside their home . And they look at the students coming from India as inferiors and those who were of American origin are superiors but they can't adjust with either of these groups.

  children in children in in in children in the middle of their life and asking them to decide their lives.Indian parents respect their children's interests

  ns taken by our parents in suicides

 22. Dude India is best.culturally,morally etc.MY INDIA is still developing just because of highly brilliant millions of indians leave this great nation after taking every neeee…………….d.EDUCATION is cheaper .'. I paid only 4000Rs(88$) per year .whatever it may be wish India to be 1st.Defeating damn China and most cunning pak.GUYS dont forget the help from this nation.it is India itself gave shelter after e qauke to those who those indians went to japan to live there.US also faced diffs to become super power.send comments to [email protected]

 23. Manish that's mind blowing words.

 24. u all miss the military power of both country usa have hydrogen bomb whi ch is enough power to dmany time estroy the earth so all dudes u are said like usa has no value…!!!

 25. there are many things that u all don't know about usa.

 26. hey!!! Hai my true Indian patriot people and also the progresive & broad minded reality basis peoples specialy Karan vir rana!!! i also want to put two lines in midst of all of you~~~~ 1. Its always feel good living life as a Patriotic human being ,but i think its not good thing for any patriot people to be a Blind Patriot for any Nation not noticing the practical 70% drawbacks of our own country only focusing on just 30 or 40% development. 2. The British had left but their physicaly dominating behaviour is still not left out between of us.its mainly maintained between the government policymaker of india. 3. Indian most urban peoples in this days have been able to upgrade their day to day life just looks like the western develop countries livelihood. But The 70% rural lives of indian people still fighting for two times male,but the most op developing people of us dont hav e any more time for thinking about these poroblems. 4. After the six or seven decades of freedom we Great indian people cant get atleast 50% or 60% relief from corruption. And lots and lots of draw backs are going side by side of us in our regular life . So my dear friends how can we imagine that India is going to Progress just like the american had proofed it in decades ago….. We people hav e to change it no other country or individual comes out to change it……thanks

 27. Yup.. The education system in India just sucks way too much.. No wonder so many students are commiting suicides.. And the education is expensive too.. Here in India you're bound in family traditions and other shitty stuff… You have arranged marriages [Eww.. to spend your WHOLE life with someone you dunno] … an' there's those shitty CORRUPT bastards.. What's right with India right now? :O Please temme, I'll be utterly grateful.! ^_^

 28. Education in India is cheaper because we pay about $25,000 for post grad in the US this does not include any other fees. Universities in India ( Delhi Univ, Bombay, Pune Univ etc) have so many good colleges that it makes no sense to go abroad. I am not suggesting any private college. I know the conditions of many Indians abroad who are not living life as expected. In India today we get all the multinational jobs. Please remember if you are earning in $$$$$$$$$ so are you spending in $$$$$$$. with the current financial status the best thing to do is be in your own country. India has so many to offer. I agree we have lots of corruption but if we continue to see only the negative side we will continue to see NEGATIVE. In the US you will always be treated a third citizen and though racism is not prominent we all know deep down that Indians look different and will be thought of differently. The best thing to do is study in one of the best Universities in India ( with few thousands of rupees). Get a good job and holiday in America and come back.

 29. People Ive been following this discussion for quite some time,and frankly speakin,the situation was quite ambivalence before a year or so. Today,I dont think anyone will agree that India is developing,with facts like; 0.1% industrial development rate, 4.2% crime rate increase per year , Naming in Top 10 corrupt countries, significantly growing costs of gas or low level wages or freak politicians or Low currency value. Some people over there stated bout marriages too. A simple question,how well you know USA?? LEMME tell ya people,Im an Indian and I live in USA. I know better than you people why Im not coming back. Marriages do break,but here we people dont murder to get rid of partners. Nothing is hidden here. Trust me.

 30. India? What is good over here.

  There is value for money in India, but no value for life.

  And I agree that education is much expensive, as compared to standards.(Not taking about public education system, please note that even children of govt. teachers go to private schools. Why?)

  And, Yes

  I believe India can be a supreme power in coming years, but the thoughts need to be changed, the Govt must be changed. Either it is Congress ruling and BJP in opposition, or vice-versa.

  The mentality of People of India must change, it must rise.

  Here in India Doctors destroy health, Lawyers destroy justice, Universities destroy knowledge, Governments destroy freedom, The major media destroy information,and Religion destroys spirituality.

  God Bless India.

  ———————————————–

  Regards Kamal

 31. In India everything is expensive and quality is very poor. You cannot trust anyone. Selling duplicate goods is one of the best practices here. I love India however if i get a chance to go to US, I wont come back to India. IN US every thing is so cheap and very high quality. Cars r so cheap. Any middle class can enjoy luxury. India needs at least 100 years to become like US.

 32. these blody gandu american thought that they r the best in the world… so fuck them up men…

 33. Mari chee, Gadhedo. I am giving money to Pakistan to destroy India , coz im feeling jealous of India. India shouldn't progress at all. I f**k myself if Indians progress. I also kick my own ass when I lose my 1st place. I am the biggest POOP EATER and PEE DRINKER.

 34. Reasons why Americans like Indians (from an American, non-Indian).

  1) Number one, because Indians speak English and fit into society very well. I never remember hearing a bunch of Indians speaking in a different language at work in the US 2) Indians are smart. Generally speaking Indians that come to the US are extremely intelligent for the most part. They take jobs in the IT industry and do them very well. 3) Indians are gracious and friendly. I've met people from all races and creeds, and Indians are almost always very nice people. 4) Indians have pretty good cuisine. I am thankful when you guys tone down the spice in your curry, though. I like spicy food, but some of your curry is so hot it brings tears to my eyes hahaha. 5) Indians set a good example and work very hard. You guys have very good work ethic, and you're not afraid to take on a challenge.

  Also some of your women are stunningly beautiful. I won't put that on the list because it seems no really relevant… but as a single guy I appreciate their beauty!

  In my opinion, Indians are always welcomed in my country.

 35. U guys talk alot even dogs bark alot…BE PRACTICAL!!

 36. In india, to survive,we have to do what everybody likes even if it is wrong

 37. in india the main thing is corruption.. once it is stopped.. our india will be gr8

  . compares to america the india is not having 50% .. shame of india..

 38. sabse bada different india me 1 hi remote ko thok thok ke chalate hai aur america me naya remote late hai

 39. I do not deny the good value system and rich Indian culture that we have. But with the changing time I have seen and experience many changes that need to be done or better to say people have to adopt a new mind set.

  Indian arrange marriage since ages is best but that is the major cause of female infanticide and unwelcome of a girl child is this arrange marriage and DOWRY system attach to it.

  A parents no doubt wishes and pray for best of their children but I fail to understand how you can judge a girl/boy for arrange marriage by meeting for 1-2 times for few hours. If two person have same mindset and decides to live that needs to be appreciated and supported by society and family. Just carry a relation because Divorce is a taboo is justified up to what extent is out of my understanding and this is the reality of majority arrange marriage.

  I do not wanna convey that just run behind Western culture but with changing society we also need to visualize things in broader prospective for a better society and for individuals too because finally at the end of the day what matters is your happiness inside the four walls of your home.

 40. Indians not even deserves to be compared with Americans.India is shithole.

 41. Everything is expensive and consists of bad quality in India.

 42. In today's time US is develop because they are thinking beyond then a basic needs of life “Food, Cloth & Shelter” but in India still people are strugling for their basic needs. We are too far away from US!

 43. yeah…. i agree that America is better but in some case it not, if we are talking about marriages and medical care and any other types of facility so, gays i wanna say that now in india parents don't pressure to there child's to get marriage in there status or cast. but still in some part of India it is still now. but one thing we all have too accept now that India is growing now.. we allow are comparing India to America. i know America is advance as compare to india. just because why, guys India is a developing country and America is a developed country. it will take time a long time for develop, & i am sure that one day will come when India will beat not only America but all the country.

 44. Hello!! To Every Indian who is present in this conversation We are comparing a Superpower(United States) To a Rapidly Developing Nation(India) Why Don't you compare India with Somalia The worst country in the whole world

  • We should compare India with USA bcz we wanted to be a developed country and not developing.We'll try our best so that all the other countries should try to become like India.

 45. India is better for USA, Now that times, all country from all over the worlds and also all Terrorist group are against from USA, like, russia, china ect. shortly, we can say we are know your from language but you,r donot know our language, which we are all the attacks from USA can successfully make, has stayinglly with your home……ha ha ha ha NDFB

 46. India is better for USA,Todys that times, all country from all over the worlds and also all Terrorist group are against from USA, like, russia, china ect. shortly, we can say we are know your from language but you,r donot know our language, which we are all the attacks from USA can successfully make, has stayinglly with your home……ha ha ha ha NDFB

 47. i love india

 48. I agree with some of things but I want you to be aware with, 60 % people those who are doctors and engineers in america they are from india your all outsource are running in india the point is you are living cause of indian.

  Отговор

 49. If there was no differences then no one has to live life without any worries. But the truth is we can't change the reality. The only thing we can do is to fix the things that we made mistake and try to do what's right.

 50. I was in USA for very short time say 4 weeks, when I analysed will it be better to stay here with family for long .

  It was really not worth. Now a days Indian MNC's pay hefty salaries and that too when spouse is also working ,then I strongly feel we can have better & rich life in India rather than in America.

 51. I very strongly agree….We are Indians and we should love our India rather than a country which is just filled with idiots.

 52. I love my India

 53. Hahhahahahahah I read all comments and have a smell of racistsism and jealousy you all should know only this fact that all humans are equal and made by god not by yourself . You should thanks to ….. To have a chance to you to have born on this earth not on another planet… And the thing you should know finally is that you should not decide which countries are better and which not.. You should only know this fact that the person that is rich live wherever in the world is happy and live a good life.. The rich person not cared about any caste .. religion… Politics.. He is just like in heaven …. Not matter if he American or indian…

  ……. Just answered for timepass behave….. By rich not means only have enough money but have rich family values health Yo yo…………

 54. Alot of problem in india but if you sattled a time than you feel fully free India have all type of adventure in other states After all i love my india

 55. I never had been in USA, but I know the familiar Indian persons who left India for USA have never thought of reverse settlement. It could be mainly because of high salary in US dollars and good infrastructure for living. And also any new technology has a first footprint in USA. Also the life is more liberal than India.

 56. Der is decipline Driving in USA and strict respect for lanes and in India mentality of peoples create chaotic roads.

 57. hello, I think it's a nice topic to write on it and you did a good job but a normally everyone has his or her won thinking…thank you

 58. India is thosand times better than America. America is a rightly said ” Aircondioned Nightmare”. You never know what will happen to your life tomorrow. Some one will come and shoot you you never know. Guns are easily available. At least India is “Safe”.

See more about : ,