Разлика между IB и AP

education-classroom-pd IB “„ ​​Международна бакалавърска програма срещу AP - Разширено класиране

Образованието е ядрото на днешния живот. Всеки амбициозен студент иска да вземе предизвикателен курс, за да успее в живота си. Всяка година има хиляди и хиляди студенти, които се стремят да вземат предварителен курс и международен курс за бакалавър.

Различни гимназии в Канада и Съединените щати предлагат програма за напреднали стажове, която е програма на ниво колеж. Good School Guide International счита този курс за строг в сравнение с други общи курсове. AP също е един от най -предпочитаните курсове в Съединените американски щати. Това също ще спечели кредитни точки от колежите и също така ще помогне на студентите да получат справедлив шанс за прием.

През 1962 г. колегата Робърт Лийч, който свика Женевската конференция през 1962 г., изигра важна роля, когато в конференцията беше споменат Международният бакалавър. Днес IBDP или Международната диплома за бакалавърска степен е насочена към студенти на възраст между шестнадесет и деветнадесет години, които се стремят да получат международно призната образователна квалификация. Тази програма ще помогне на студентите да влязат във висши учебни заведения в световни университети. За улесняване на глобалните студенти IBDP се предлага на английски, испански и френски език. Всеки ученик, който иска да вземе IBDP, трябваше да вземе и изчисти необходимите оценки от IB училищата.

На глобално ниво студентът трябва да има осемдесет процента за курса си по диплома за IB. Кандидатът трябваше да спечели двадесет и четири точки или четири от седем точки по всичките шест предмета. Той или тя трябва да е завършил необходимата квалификация, като TOK, CAS и EE. Когато студентът няма посочената квалификация, тогава ще бъде трудно за него да получи дипломата, дори ако той или тя има необходимите точки.

Студентите, които не са завършили диплома, получават IB сертификати, за да посочат курса на диплома и състоянието на завършен изпит.

Advanced Placement и International Baccalaureate се считат за строги курсове и са важни за ученик от гимназията да влезе в колеж. Колежът придава еднаква стойност както на курсовете AP, така и на IB.

Студентите могат да вземат няколко от програмите за напреднали стажове и да продължат да бъдат студенти с IB диплома или IB сертификат. Някои биха предпочели да посещават и курсове по AP и IB. Всички тези неща ще зависят от това колко заинтересуван е студентът от изучаването на нов курс и от техния капацитет за учене.

Докато международната диплома за бакалавър се счита за изчерпателна, програмата за сертифициране е по -гъвкава, за да могат студентите да посещават курсове IB или AP по желания предмет. Студентът би могъл да поема няколко предметни области в курс по IB и да поема курс по AP по същия предмет.

Резюме:

 · Различни колежи на международно ниво приемат Международния бакалавър.

 · Курсовете за AP се приемат от колежи в Съединените американски щати.

 · Международните програми за бакалавриат обучават учениците да бъдат всестранни, тъй като отварят пътища за провеждане на изследователски и CAS курсове, които имат извънучебна експозиция.

 · Advanced Placement предлага само изпит за външна оценка , докато вътрешната оценка се счита за важна от курсовете за вътрешно бакалавриат.

2 коментара

  1. Здравейте! Прочетох вашата статия (очевидно) и разбрах, че курсовете AP и IB са различни. Това всъщност не го знаех. Ще бъда младши (следващата учебна година) в частна американска гимназия и съм взел: Ap френски клас, предварително изчисление, физика, химия, Ap английски, Ap история ... но планирам да отида в европейски университет, тъй като те обикновено са по-евтини (ecole federale polytechnique de laussanne in switchz. за да бъдем точни) и имам доста добра gpa (3.8-4.0) чух, че европейските училища не приемат американската диплома, но ако аз взех 5 курса по AP (френски, английски, смятане, физика, история), че също ще получа IB диплома и след това бих могъл да отида в почти всеки университет и може би дори да получа стипендия. вече се удвоих и взех 2 курса онлайн и пропуснах една година (трябва да завърша до следващата година и да пропусна висшата година). но не мисля, че бих могъл да взема още тежки класове и да ги притисна в една година! може ли да ми помогнете? [email protected] много ви благодаря

  2. прецакан съм

Вижте повече за: ,