Разлика между Iams и Eukanuba

dog-pd Iams срещу Eukanuba

Eukanuba и Iams са известни като супер премиум марки храни сред някои от най -добрите марки храни за домашни любимци. И двете марки се произвеждат от една и съща компания, Procter и Gamble Pet Care. Като цяло Eukanuba е по -известен като търговска марка, точно като Iams. Той се предлага в различни формули, включително диети за ефективност за претоварени кучета или котки, специални предписани от ветеринарите диети и всичко, което може да попадне между тях.

На уебсайта на Eukanuba те се хвалят, че докато Eukanuba „представлява най -доброто в храненето на домашни любимци“, марката Iams представлява най -добрата комбинация от първокласни храни „хранене, вкус и цена“. Те също се хвалят с храни, съдържащи най -висококачествените съставки, като източниците на високо съдържание на протеини от пилешко и агнешко месо.

Нивата на хранителни вещества и съставки варират значително между различните формули както за Eukanuba, така и за Iams. За да получите на вашия домашен любимец най -добрата формула за неговите нужди, трябва внимателно да сравните хранителното съдържание, посочено на информационния панел на торбата, съдържаща храната. Трябва да прегледате панела на всяка торба, за да сравните количеството на всяка включена съставка, като оцветители и консерванти, и тези, които нямат хранителна стойност, като храносмилането на животни. Трябва да имате предвид, че колкото по -малко съставки са изброени, толкова по -добре. Често първичната съставка е посочена на първо място и в идеалния случай тя трябва да бъде животински протеин, а не страничен продукт.

В съответствие с изискванията на стандартите, на хранителния продукт трябва да отговаря на минималните стандарти, и така на етикета трябва да предоставят тази информация за обществено осигуряване, че стандартите са били изпълнени. Неща като количество протеини, влага, фибри, мазнини, пепел, калций и въглехидрати, съдържащи се в храната, трябва да бъдат ясно посочени в техните проценти. Типичните списъци на съставките с формула Eukanuba ще включват пиле (изброено като основна съставка), брашно от странични продукти от пиле, рибно брашно, пилешка мазнина, пивоварен ориз, смляно пълнозърнесто, сушена каша от цвекло (със свалена захар ), сорго, сушен яйчен продукт и натурален пилешки вкус.

За Iams типична формула за котки също ще посочи пилето като съставка номер едно, след което следва пилешкото странично брашно, пилешкото брашно и сьомгата и царевичното брашно. Той също така ще включи минерали, витамини, антиоксиданти и аминокиселини сред съставките. Уебсайтът на Iams също може да се похвали, че осигурява 100 процента добре балансирано и пълноценно хранене, като включва естествени протеини, зърнени храни, плодове и зеленчуци.

Резюме: Eukanuba е официалната марка на подразделението за домашни любимци Procter и Gamble, докато Iams представлява най -доброто им хранене за домашни любимци.

1 коментар

  1. Марката Eukanuba тествана ли е и върху животни като IAMS? Жестокост към животни? Какви тестове се извършват?

Вижте повече за: ,