Разлика между Хаус и Транс

electronic-music Хаус срещу Транс

Що се отнася до музикалните поджанрове , хаусът и трансът имат значителен брой прилики, отчасти защото трансът се развива заедно с хаус музиката. Двата жанра споделят много елементи, включително основната ритъмна структура, но с хаус с по -изявена базова линия.

И двата вида електронна танцова музика. Хаус музиката започва в началото на 80 -те години на миналия век в Илинойс, където се радва на популярност и растеж особено сред афро -американската, латиноамериканската и гей танцова публика и в дискотеките в градовете в САЩ и в крайна сметка се разпространява в Европа. Елементи на фънк, соул и диско музика оказват силно влияние върху стила на хаус музиката, например като изявения бас барабан на всеки ритъм по същество имитира ударните на дискотеката, но може да включва електронни барабани и ефекти, изтъкнат синтезатор и семпли от фънк или поп, като както и забавяне на усиления вокал. В ранните си години на възникване хаус музиката имаше по-бавни темпове, но с течение на времето се промени към темпо, въпреки че според съвременните танцови стандарти се счита за средно темпо. Trance, от друга страна, има почти същата структура на бийт като хаус, но няма усещане за жив звук като хаус, предпочитайки синтетични звукови влияния и подход. Четири и четири времеви подпис, темпо от 120 до 160 bpm и 32 бита фрази обикновено се използват при производството на транс, което го прави по -бърз от хаус. Trance има редица поджанрове, включително Acid, Classic, Progressive и Uplifting trance.

Със своята по -забележителна базова линия, мелодията е основният фокус на хаус музиката, склонна да бъде по -оптимистична и провокативна. Той често използва семпли на живо и обикновено се чувства по-топъл, с много фънк елементи. Транс музиката се фокусира най -вече върху прогресията на акордите и наслоените звуци. Trance има тенденция да включва по -бързи ритми, дори когато се играе със същото темпо като хаус. Следователно трансът е по -бърз ритмично и звуково. Друг основен контраст между двете е структурата на натрупване, разбивка и спад. И къщата, и трансът изграждат и освобождават енергия, но трансът има тенденция да стига до епично ниво, за разлика от хауса. Дългите почивки без ритми са характерни за транса, като напрежението се засилва, докато ритъмът не падне отново. Въпреки че може да бъде вдигащ, трансът има тъмно настроение, което също може да бъде драматично. Той има по -студено усещане или се чувства изцяло електронен от хаус. Вливането на елементи на транс и хаус с техно музика ще доведе до прогресивен хаус. В повечето контексти тя се намира между хаус и транс.

Резюме: 1. Хаус музиката има по -забележителна базова линия и се фокусира върху мелодията, докато трансът се фокусира повече върху прогресията на акордите. 2. Хаус музиката има усещане за жив звук, докато трансът използва синтетични звуци. 3. Хаус музиката има по -бавни темпове в сравнение с транса, който звучи по -бързо звучно. 4. И трансът, и къщата изграждат и освобождават енергия, но за разлика от къщата, трансът се издига в епична степен.

8 коментара

 1. wtf? изглежда това обяснява къщата, която беше видна през 80 -те, а не хаус музиката, която много европейски продуценти правят днес. тази къща е по -скоро като Франки Накълс или Роджър Санчес, които имат по -бавно темпо и са повече дискотеки от други неща. въпреки че съм съгласен с някои неща, казани в статията.

 2. Благодаря ти

  Единственият начин да идентифицирам Progressive House от Trance беше, че Progressive House е да се охлади за известно време. Докато Trance е музика, тя ще ви отведе, без дори да ви премести.

 3. WTF? Хаус се фокусира върху мелодията? Не ... Ако не друго, мелодията е определящата черта на транса.

 4. Информацията в тази статия наистина е объркана. Хаус се фокусира върху мелодията ?! wtf !! Това е Транс, който се фокусира върху мелодията, а не Хаус, който се фокусира върху бийтове, бас линии и ритми. Мелодиите са отличителен белег на музика на Транс, мелодии на китара, мелодии на пиано, мелодии на флейта и мелодии на синтезатор са самите елементи, които отличават Транса от Хаус, заедно с договорения много по -бърз ритъм и темпо. Хаус също не се развива заедно с Trance! Хаус излезе през 70 -те години и през 80 -те зря и дори силно повлия на попа. Тогава, когато удариха 90-те, House беше пълноценен и добре познат музикален стил, докато Trance току-що се раждаше! Trance е по същество по -синтезатор, тежък и по -бърз стил на хаус музика, заедно с типично по -лек ритъм. Може да се твърди, че Trance идва директно от хаус музиката, като по -бърза и по -електронна форма. Хаус е известен със своите силни удари и заглушаване на бас линиите, понякога с много фънк. Фънк, соул и дискотека не са единствените тежки музикални влияния на Хаус. Техно също е много голямо влияние на Хаус и точно е другият стил на EDM, който всъщност се развива заедно с Хаус, а не на Транс. Техно, подобно на Хаус, е родено през 70 -те години, развива се през 80 -те години, като същевременно влияе върху попа, и узрява през 90 -те. Trance се появи много по -късно от двете и може да бъде описан достатъчно като EDM стил, който е комбинация от Techno и House. Също така Progressive House е комбинация от Trance и House с елементи на Breakbeat, а не Techno. Тази статия има някои сериозни недостатъци, има нужда от големи корекции и е напълно погрешна в някои точки, докато в други е подвеждаща. Нека бъде написан от някой, който се занимава с индустрията следващия път.

  • Съгласете се, Trance, който се фокусира върху мелодията, а не хаус. Тази статия е написана от напълно ноуб, които нямат представа какво е музиката на Trance ...

  • На място си.

 5. За мен няма никаква разлика ... Всички тези думи, използвани за описание на този вид музика, са неясни.

Вижте повече за: , ,