Разлика между хостел и хотел

hostel Хостел срещу хотел

И хотелите, и хостелите предлагат платени помещения за настаняване и настаняване обикновено за краткосрочни периоди, но има значителни разлики между хотел и хостел. Докато хотелите предлагат по -персонализирани помещения за настаняване, хостелите осигуряват по -общително настаняване, което обикновено е ориентирано към бюджета. В общежитие гостите могат да наемат легло или двуетажно легло в обща спалня с всички останали удобства, като баня, кухня и всекидневна. Някои хостели имат смесени стаи, докато други предлагат само еднополови стаи, но с възможност и за частни стаи. Хостелите обикновено предлагат по-евтина алтернатива за настаняване както за обитателите, така и за оператора, тъй като някои дългосрочно живеещи в хостели се удвояват като домакински персонал или чиновници в замяна на безплатен престой. Една забележителна разлика от хотелите е, че хостелите предлагат много по -малко поверителност, тъй като почти всички съоръжения са споделени, известни още като общински квартири. Има обаче повече социално взаимодействие между гостите в хостел. Всъщност в някои страни като Обединеното кралство има хостел организации, които насърчават дейности на открито и културен обмен в хостелите. В други страни хостелите се използват като дългосрочно настаняване за конкретна клиентела, като медицински сестри и студенти или пътуващи.

Хотелите обикновено предлагат по-частни и персонализирани помещения за настаняване, като собствени бани, със стаи, които са напълно обзаведени с удобства като климатик, кабелна телевизия, телефонни и интернет услуги, както и достъп до бара на хотела, където могат да се сервират закуски. Повечето хотели предлагат храна като част от пакета за настаняване. Хотелите варират по качество и стилове и обикновено цената ще отразява качеството и стандарта на предлаганите услуги. Но като цяло, огромното увеличение на туризма в световен мащаб през последните години доведе до подобряване на стандартите, особено за по -малките хотели. За да се направят сравнения в качеството на услугата, бяха въведени някои рейтингови системи. Системата за оценяване със звезди е най -популярната от всички с оценки от една до пет звезди, като повече звезди показват по -добро качество на услугите и съоръженията. По -големите хотели предлагат много допълнителни удобства освен основните, включително басейни, луксозни ресторанти, детски заведения, конференции и други социални услуги.

Резюме

Хотелите обикновено са по -скъпи от хостелите, които обикновено са ориентирани към бюджета.

Хотелите са по -частни и персонализирани за специфични вкусове, докато хостелите имат споделени удобства.

Хотелите обикновено предлагат по -луксозни съоръжения в сравнение с тези, които се предлагат в хостелите.

Хотелите осигуряват храна като част от стая и пансион, докато хостелите не осигуряват храна, а по -скоро осигуряване за приготвяне на собствени ястия.

2 коментара

  1. проста н разбираема добра статия ......... впечатлен съм

  2. Този текст ще помогне на интернет потребителите да създадат нова уеб страница или дори уеблог от началото до края.

Вижте повече за: ,