Разлика между хип -хоп и рок

rock-band Хип -хоп срещу рок

Можете ли да си представите свят без музика? Доста обезпокоително, нали? Хората използват музиката, за да изразят емоции и чувства чрез музикалния ритъм и мелодии. Той също така забавлява, създава и успокоява настроенията на хората. Точно като хората, музиката е разнообразна и също варира по стил „независимо дали в ритъм, ритъм, тип използвани инструменти и мелодия.

Два от най -популярните музикални жанрове в поп културата са хип -хоп и рок. Хората често са разделени с предпочитания от тях жанр и по отношение на музикалната култура нищо не разделя човечеството повече от хип -хопа и рока. Стереотипи са възникнали въз основа на тези два музикални стила, но за щастие в днешно време тези два типа постепенно се сливат, размивайки границите между субкултурите.

Хип -хопът е жанр, разработен през 70 -те години, особено в Бронкс в Ню Йорк. Точно както във всякакъв вид музика, хип -хоп музиката започна като начин за изразяване на емоции и в този случай повече по социални и политически въпроси. В зародиш на музикалния жанр, хип -хопът се практикува предимно от афро -американци и скоро е повлиян от и с латиноамерикански и ямайски имигранти.

Хип -хопът по същество не е само вид музика, но и култура . Всъщност жанрът е основно страничен продукт на културата. Хората в тази хип -хоп субкултура бяха умели в музикални практики като рап, DJ, бийтбокс, фристайл и цикли. Тези основни елементи на хип -хопа са се превърнали в собствен жанр, но технически погледнато всички те се считат за жанрове от хип -хоп културата.

Ранната хип-хоп музика първоначално се състои от изкуствени бийтове, грамофони и микрофон (вокали). Думите или текстовете често са в ритмичен говорим формат, който се счита за рап. Танцът също е съществена част от хип -хопа. Може да се каже, че хип -хопът е продукт на бедността - тогава музикалните инструменти не се използват непременно, защото хората в субкултурата просто не могат да си го позволят.

В тези времена обаче това не може да се каже за хип -хопа, тъй като той се е превърнал в един от най -луксозните музикални жанрове. Той също така възприема технологията, тъй като суровите инструменти се заменят с компютризирани бийт машини, синтезатори и други цифрови източници на ритъм и ритъм. Хип -хопът също е внедрил някои елементи на рока, поне в музикалната продукция.

От друга страна, рокът има различни корени и има много елементи в жанра, който е просто негов.

Рокът е една от най -старите форми на музика в мейнстрийма днес. Модерният жанр се корени в рокендрола през 40 -те години. Оттогава тя се развива в много посоки и днешният рок музикален жанр е един от тях. Рокът е музикално ориентиран тип музика. Често се върти около ритъма на китарата и ритъма, поддържан от бас китара и барабани. Акомпаниментът на клавиатурата също е често срещан. Всъщност всеки инструмент се прилага, но китарите винаги са необходими. Всъщност китарата е символ на рока.

Рокът има много поджанрове „напр. Блус, джаз, фънк, глем, алтернатива и т.н. Въпреки че човек може да представлява жанра, рок музиката често се свързва с групи. Днес рок музиката често се предпочита от кавказците, особено белите американци, но тя се променя, тъй като сливането на жанрове сега се превръща в тенденция.

Резюме:

1. Хип -хопът е създаден, за да изразява чувства в политиката, обществото и бедността, докато рокът започва да се развива главно със създаването на ритъм и мелодии, произведени от инструменти. 2. Рокът започна по -рано от хип -хопа. 3. Хип -хопът е жанр, който започва в бедност. С Rock не може да се каже наистина. 4. В ранната си форма хип-хопът не е инструментално ориентиран, докато рокът определено е ориентиран към инструментите. 5. Имигрантите, особено афро-американците, са създателите и основните практикуващи хип-хоп, докато рокът е предпочитан от много кавказци. 6. Хип -хопът се основава на ритмични звуци на речта, докато Рокът се върти около ритмите на китарата.

4 коментара

  1. Приятно. Много информативно. Кимам одобрително, докато чета!

  2. Страхотна статия, но малко грешите, рокът също започна в бедност (проверете дебютите на Елвис и тези на първите известни рокери). Просто не беше същата бедност.

  3. Блус, джаз и фънк не са поджанрове на рока, всеки е напълно отделен жанр.

  4. Защо толкова голям акцент върху музиката, имигрантите, местните. Те така или иначе не са свързани. Проверете историята, всеки вид музикална форма е създаден от имигранти от тази земя.

Вижте повече за: , ,