Разлика между хип-хоп и балет

hip-hop Хип-хоп срещу балет

Балетът се отнася до формален танц, който е започнал в Европа, особено във Франция, между XVI и XVII век. Балетът претърпя промени и развитие в други европейски страни и беше модифициран в концертна форма в Русия. Балетът приема различни стилове, включително класически, неокласически и съвременен балет. Като цяло балетът включва сложна комбинация от техника, умения и координация с музикални способности. Балетните танцьори трябва да имат способността да се чувстват лаконично и да се движат с музиката, изпълнявайки се с уверена координация, като същевременно поддържат музиката в настроението на танца. Овладяването на балет отнема доста време и изисква огромно количество дисциплина. Повечето балетни танци всъщност разказват история, така че те наистина могат да бъдат емоционални, но това привлича публиката, тъй като танцьорите проявяват най -доброто си въображение и креативност.

Силно контрастиращ с балета е хип-хопът, който се характеризира със свободен стайлинг, рап, цикъл, бийт бокс и др. Хип-хопът е нещо повече от музикален жанр, той е цялостна субкултура, средство за изразяване на истории от реалния живот и всъщност по-голямата част от лиричното съдържание на хип-хоп музиката се състои от истории от реалния живот, обикновено опит от живот чрез трудности или просто директен израз на обществено недоволство. Те са главно изрази за политическа, социална и лична издръжливост, които са популярни особено сред чернокожите градски младежи. Въпреки това с нарастването на хип-хопа с годините той стана широко приет в повечето общности, но главно сред младите хора. Но за разлика от балета, който е доста подреден и сложен, основната характеристика на хип-хопа е свободният стил и когато танцувате под хип-хоп, една-единствена стъпка може да поеме различни имена и може да има различни стилове към тази конкретна стъпка. Тук почти няма последователност, хип-хоп движенията показват свобода на изразяване и обикновено се използват обикновени обувки, за разлика от балета. Хип-хоп музиката е подскачаща и характерна за римуваните думи.

Балетът е много последователен и всеки ход е много специфичен, с определено име на френски. Когато танцьорът направи ход, той ще бъде същият, както е направен от различен танцьор, независимо от мястото. Балетните движения се движат плътно, със заострени крака и мускули, издърпани навътре. Балетът може да бъде голяма причина за умора, тъй като движенията натоварват мускулите. Балетът е характерен за класическо усещане и може да бъде бавен или бърз.

Резюме: 1. Балетът е много формализиран както в музиката, така и в танца, докато хип-хопът е в свободен стил. 2. Движенията на балетните танци са много последователни и приемат едно и също френско име, докато тези на хоп-хоп варират много и могат да имат различни имена за едно и също танцово движение. 3. Балетните движения са много специфични и изискват много практика, докато за хип-хопа движенията му в свободен стил подскачат с ритъма. 4. Балетната музика е класическа и може да бъде емоционална, докато хип-хопът е цикличен, свободно течащ с рап и не е необходимо да предизвиква емоции.

2 коментара

  1. Здравейте, да, може да искате да погледнете правописа в първото изречение на втория параграф. Това е наистина лоша печатна грешка.

    • Наистина си прав, първо трябва да се научиш да пишеш, че ще има хора, които може да се нуждаят от тази информация, на второ място, от което се нуждаеш, за да говориш по -често за хип -хопа, сякаш всичко това беше само за балет и това беше всичко, но получих някои информация от и предполагам, че получих това, което исках, но моля, поправете грешките си и така или иначе никой няма да се оплаква от това ...: D

Вижте повече за: , ,