Разлика между хербицид и инсектицид

pesticide-spraying Хербицид срещу инсектицид

Какво използвате, когато искате да се отървете от тези широколистни плевели или досадни огнени мравки? Всички фермери и най -запалените градинари използват хербициди и инсектициди и със сигурност има различия в предназначението на тези продукти. Тази статия ще посочи разликите и целите на двата продукта.

Предназначение

Хербициди са разработени за унищожаване на растенията. Хората използват различни хербициди за унищожаване на плевели в дворовете и цветните си лехи, но също така се използват и за изкореняване на растения, растящи по железопътните насипи и промишлени обекти. Хербицидите също са разработени, за да бъдат ефективни само за предвидените видове растения.

Инсектициди са разработени за унищожаване на насекоми. Земеделските производители използват различни инсектициди за унищожаване на насекоми, които са вредни за растежа на растенията. Различни видове инсектициди се използват за насочване към яйцата или ларвите на насекомото, а няколко вида унищожават възрастните насекоми. Собствениците на жилища използват инсектициди, за да унищожат термити, мравки, хлебарки и други вредители, които нахлуват в къщата и околния й двор.

Оригинална употреба

Тактически хербициди, като сол, се използват от хиляди години, датиращи от римляните около 150 г. пр. Хр. Посоляването на земята предотвратява растежа на земеделските култури и продължава да се използва до 40 -те години на миналия век, когато учените откриват успешни методи за разграничаване на едно растение от друго и елиминиране на нежелания растеж.

Ботанически екстракти, като никотин, ротенон или пиретрум, са били използвани в продължение на стотици години за контрол на унищожаването на посевите от насекоми. Те продължават да се използват по целия свят, но съвременните химични съединения се използват по -широко.

Видове

Има различни видове хербициди, които са насочени към специфични видове растения. Те включват следното:

 · Широкоспектърни хербициди, които убиват всички видове растения; обикновено се използва за озеленяване, предимства на комунални услуги и крайпътни пътища.

 · Тактически хербициди. които се използват във въздушна система за пръскане за ефективно унищожаване на голямо разнообразие от зеленина.

· Селективни хербициди, насочени към специфични видове растения и плевели, като широколистни плевели или треви.

Има различни инсектициди, използвани за различни функции. Те включват:

 · Системни инсектициди се поставят върху растенията, с които се хранят насекомите.

 · Контактните инсектициди се напръскват директно върху насекомото.

 · Естествените инсектициди, като екстракти от никотин, ним и пиретрум, са физически токсични за насекомите; някои от тях обаче са забранени поради замърсяване на храни.

· Органичните инсектициди се създават с химикали и други съединения.

 · Неорганичните инсектициди се произвеждат с метали и някакъв вид арсенат, като сяра или арсен; някои от тях обаче също са забранени.

Предимства и недостатъци

Някои от предимствата на хербицидите включват лекотата на използване, скоростта на унищожаване, безопасността и цената. Някои от недостатъците включват токсичност за животни и хора и увреждане на околната среда.

Някои от предимствата на инсектицидите включват производството на по -високи добиви, тъй като разрушителните насекоми се намаляват и популацията на добри насекоми се контролира. Недостатъците се демонстрират, когато прекаленото използване на токсините разрушава почвата и оказва неблагоприятно въздействие върху полезните микроорганизми, както и когато навлизат в хранителните запаси и засягат хора и животни.

Резюме:

1. Хербицидите се използват за унищожаване на плевели в дворове и цветни лехи, но инсектицидите се използват за убиване на насекоми и червеи, които заразяват растенията.

2. Инсектицидите могат да се използват и за унищожаване на малки вредители, като термити и мравки, които нахлуват в къщата, докато хербицидите по същество се използват за унищожаване на плевели.

Вижте повече за: ,